home | Nederlands | English | Français
> nieuws
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

Blog - Parijs-Nice

Informatie over de wielerklassieker die het Franse wielerseizoen opent

 • Toegevoegd: zaterdag 04 maart 2023 om 23:00:00

  Het parkoers van Parijs-Nice 2023 op Open Street Maps en in Google Earth, etappeprofielen en tijd- en routeschema's ... en de deelnemerslijst

  Het parkoers van Parijs-Nice 2023 op Open Street Maps en in Google Earth, etappeprofielen en tijd- en routeschema's ... en de deelnemerslijstHoewel het met de huidige temperaturen er niet echt op lijkt en en de renners misschien een paar vlagen regen zullen meemaken, is het alweer tijd voor de Koers naar de zon, ook wel bekend als Paris-Nice. De 81ste editie start morgen, zondag 5 maart 2023, vanuit La Verrière in de Yvelines en de renners hebben 1201 kilometer te fietsen voordat ze de finishlijn van de laatste etappe passeren, op de Promenade des Anglais in Nice.

  Voor het eerst sinds lange tijd of misschien wel voor het eerst in de geschiedenis van Paris-Nice (niet gemakkelijk na te gaan!) staat er een ploegentijdrit op het programma van Paris-Nice 2023, ter gelegenheid van de derde etappe waarin elk van de 22 ploegen een tijdrit in de vorm van een driehoek op de kaart zal rijden. Een bijzonder kenmerk
  ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | nog geen reacties | 7436x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Parijs-Nice| Parijs-Nice 2023| Open Street Maps/Google Maps/Google Earth
 • Toegevoegd: dinsdag 08 maart 2022 om 22:09:00

  Søren Kragh Andersen als sterkste renner aan de finish van de 3de etappe van Parijs-Nice 2022

  Søren Kragh Andersen als sterkste renner aan de finish van de 3de etappe van Parijs-Nice 2022Een kopgroep met drie renners maakte de etappe van de dag in Parijs-Nice 2022 interessant, maar in het slotcircuit, terwijl er nog zo'n 25 kilometer te gaan waren, kwam hun avontuur ten einde.

  Aangezien de sprintersploegen een groot deel van de dag hard hebben gewerkt om het leiderstrio terug te halen was een sprint haast onoverkomelijk en in de lange rechte lijn licht bergop is het Mads Pedersen (Trek-Segafredo) die als sterkste uit de bus komt en de etappe weet te winnen.

  De samenvatting van de derde etappe van Parijs-Nice 2022: Vierzon > Dun-le-Palestel

  Het was aan het eind van de ochtend dat de derde etappe van Paris-Nice 2022 van start ging in Vierzon, voor een etappe zonder grote moeilijkheden, van 191 kilometer richting Dun-le-Palestel.

  ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | nog geen reacties | 1517x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Parijs-Nice| Parijs-Nice 2022
 • Toegevoegd: maandag 07 maart 2022 om 22:05:00

  Tweede etappe van Parijs-Nice: winst na sprint vanuit een beperkt peloton voor Fabio Jakobsen

  Tweede etappe van Parijs-Nice: winst na sprint vanuit een beperkt peloton voor Fabio JakobsenDe tweede etappe van Parijs-Nice 2022 eindigde in een sprint, maar niet zonder dat de wind zich er mee bemoeide en zorgde voor een verdunning van het peloton van kanshebbers voor deze sprint!

  Uiteindelijk was het Fabio Jakobsen (Quick-Step Alpha Vinyl Team) die de overwinning pakte, terwijl Christophe Laporte vrijwel meteen na hem finishte en op deze manier zijn leiderspositie in het algemeen klassement wist te behouden. De Franse renner van de Nederlandse ploeg Jumbo-Visma zal dus morgen wederom de gele trui dragen!

  De samenvatting van de tweede etappe van Parijs-Nice 2022: Auffargis > Orléans

  Deze middag vond de tweede etappe van Paris-Nice 2022 plaats tussen Auffargis in de Yvelines en Orléans in het departement Loiret.

  ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | nog geen reacties | 1309x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Parijs-Nice| Parijs-Nice 2022
 • Toegevoegd: zondag 06 maart 2022 om 19:11:00

  Het meesterspel van Jumbo-Visma in de finale van de eerste etappe van Parijs-Nice: de overwinning voor Christophe Laporte

  Het meesterspel van Jumbo-Visma in de finale van de eerste etappe van Parijs-Nice: de overwinning voor Christophe LaporteEen ploegentijdrit? Nee, dat was niet wat op het programme stond voor de eerste etappe van Paris-Nice 2022. Toch kwamen 3 renners van de Nederlandse ploeg Jumbo-Visma samen in een kopgroep naar de finishlijn en het trio liet vervolgens de overwinning aan Christophe Laporte!

  De samenvatting van de eerste etappe van Parijs-Nice 2022: Mantes-la-Ville > Mantes-la-Ville

  De eerste etappe van Paris-Nice 2022 ging van start in Mantes-la-Ville begin deze middag voor een rondje door de Val d'Oise in in de Yvelines gevolgd door een slotlusje van 17,7 km (totale afstand van de etappe: 159,8 km). Terwijl de eerste etappe van Paris-Nice vaak eindigt in een massasprint, maar ditmaal zou het helemaal anders verlopen!

  Op kilometer 4 was Matthew Holmes ( ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | nog geen reacties | 2020x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Parijs-Nice 2022| Parijs-Nice
 • Toegevoegd: zaterdag 07 maart 2020 om 23:25:00

  Het parcours van Parijs-Nice 2020 op Open Street Maps en in Google Earth, etappeprofielen en tijd- en routeschema's

  Het parcours van Parijs-Nice 2020 op Open Street Maps en in Google Earth, etappeprofielen en tijd- en routeschema'sNu het Franse wielerseizoen weer in volle gang is, staat Parijs-Nice of "de race naar de zon" op het programma van zondag 8 tot en met zondag 15 maart 2020. 8 etappes, waaronder één individuele tijdrit halverwege de week, brengen de 136 renners van de 17 deelnemende ploegen van Plaisir naar Nice in bijna 1220 kilometer van Parijs naar het zuiden van Frankrijk.

  Zoals gebruikelijk geeft velowire.com u de mogelijkheid het parcours van deze koers te bekijken op uiterst gedetailleerde kaarten, op basis van Open Street Maps, maar u kunt ze ook downloaden in Google Earth, om zo bijvoorbeeld een virtuele vogelvlucht te kunnen maken over één of meerdere etappes van Parijs-Nice 2020.


  De organisatie van Paris-Nice wordt een beetje verstoord dit jaar vanwege de gezondheidssituatie rondom COVID19 / coronavirus. Als gevolg daarvan zullen verschillende maatregelen worden genomen om de kans op verspreiding van het virus i ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | nog geen reacties | 8272x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Parijs-Nice| Parijs-Nice 2020| Open Street Maps/Google Maps/Google Earth
 • Toegevoegd: zaterdag 09 maart 2019 om 00:03:00

  Het parcours van Parijs-Nice 2019 op Open Street Maps/Google Earth, etappeprofielen en tijd- en routeschema's

  Het parcours van Parijs-Nice 2019 op Open Street Maps/Google Earth, etappeprofielen en tijd- en routeschema'sDe 77ste editie van Paris-Nice die deze zondag van start gaat bestaat uit 8 etappes (waarvan 1 tijdrit) voor een totale afstand van 1.207,5 km in 11 verschillende departementen (de Gard is het departement wat het kortst bezocht zal worden: slechts een aantal kilometers tijdens de tijdrit donderdag) en maar liefst 24 beklimmingen, waaronder de Col de Turini in de koninginnerit op zaterdag.

  In dit artikel vindt u de gebruikelijke presentatie van het parcours van Paris-Nice 2019 op Open Street Maps/Google Earth kaarten.


  Laten we niet langer wachten om de 8 etappes van deze editie van Parijs-Nice in detail te bekijken:

  1/ zondag 10 maart 2019 - Saint-Germain-en-Laye > Saint-Germain-en-Laye - 138,5 km

  Zoals nu ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | 3 reacties | 6939x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Parijs-Nice| Parijs-Nice 2019| Open Street Maps/Google Maps/Google Earth
 • Toegevoegd: zondag 11 maart 2018 om 23:13:00

  Parijs-Nice 2018: zonnestralen voor de Spanjaarden David De La Cruz en Marc Soler in de laatste etappe

  Parijs-Nice 2018: zonnestralen voor de Spanjaarden David De La Cruz en Marc Soler in de laatste etappeHet ontbrak aan zon in het slotstuk van Paris-Nice 2018 in Nice (ondanks de bijnaam van de wedstrijd, de Race naar de zon), met deze etappe van 110 kilometer die plaats vond in de regen. Als er al zonnestralen waren dan hebben die gegarandeerd met name geschenen voor twee Spanjaarden die goede zaken deden in deze etappe, David De la Cruz (Sky) voor de etappeoverwinning in een duo-sprint en Marc Soler (Movistar) die de wedstrijd weet te winnen dankzij een vertraagde gele trui en dankzij de bonusseconden!

  De samenvatting van de 8ste en laatste etappe van Parijs-Nice 2018: Nice > Nice

  In deze laatste etappe was het wachten op de klim van de Côte de Levens en de twintigste kilometer om de eerste aanvallen te zien maar deze eerste kopgroep leverde uiteindelijk niets op. Nadat het peloton weer samen was gekomen viel het in twee groepen uiteen en was er uiteindelijk een groep van 24 renners voor ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | nog geen reacties | 4124x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Parijs-Nice| Parijs-Nice 2018
 • Toegevoegd: zaterdag 10 maart 2018 om 23:13:00

  Parijs-Nice 2018: Simon Yates solo en met een dubbelslag in de 7de etappe!

  Parijs-Nice 2018: Simon Yates solo en met een dubbelslag in de 7de etappe!De voorlaatste etappe van Paris-Nice 2018, die gedeeltelijk plaats vond in de regen, was een zware etappe met verschillende klimmetjes. Simon Yates was degene die er als laatste vandoor wist te gaan, in de slotklim, en zo wist de Engelse renner niet alleen de etappe te winnen maar ook de leiderstrui van het algemeen klassement over te nemen!

  De samenvatting van de 7de etappe van Parijs-Nice 2018: Nice > Valdeblore La Colmiane

  Blijkbaar doet de race naar de zon haar bijnaam dit jaar geen eer aan want de voorlaatste etappe van Paris-Nice 2018 ging vandaag van start in de stromende regen in Nice!

  We zagen geen ontsnappingspogingen voor de eerste klim van de dag, de Côte de Gattières, maar in die klim probeerden meerdere renners weg te komen. Thomas de Gendt (Lotto Soudal) lukte dat echt ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | nog geen reacties | 3259x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Parijs-Nice| Parijs-Nice 2018
 • Toegevoegd: vrijdag 09 maart 2018 om 23:13:00

  Parijs-Nice 2018: Rudy Molard alleen aan het einde van de 6de etappe!

  Parijs-Nice 2018: Rudy Molard alleen aan het einde van de 6de etappe!Na de tijdrit in Saint-Etienne die werd gewonnen door Wout Poels (Team Sky) en de 5de etappe van Paris-Nice 2018 die solo werd gewonnen door Jérôme Cousin (Direct Energie), was het wederom een solo overwinning die de 6de etappe afsloot in Vence vandaag. Rudy Molard (Groupama-FDJ) ging er namelijk net voor het begin van de laatste kilometer vandoor en wist zo deze etappe te winnen!

  De samenvatting van de 6de etappe van Parijs-Nice 2018: Sisteron > Vence

  Na de start in Sisteron en ondanks verschillende ontsnappingspogingen was het wachten tijdens een twintigtal kilometers voordat we een groep echt los zagen komen. Al snel werd deze groep uitgebreid met een tweede groep waardoor een grote kopgroep werd gevormd met maar liefst 13 renners: Lars Bak (Lotto Soudal), Amaël Moinard (Fortuneo-Samsic), Paul Martens (Lotto NL-Jumbo), Cyril Lemoine (Cofidis), ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | nog geen reacties | 2526x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Parijs-Nice| Parijs-Nice 2018
 • Toegevoegd: dinsdag 06 maart 2018 om 22:24:00

  Parijs-Nice 2018: Jonathan Hivert gaat door tot het einde met de kopgroep en wint de 3de etappe

  Parijs-Nice 2018: Jonathan Hivert gaat door tot het einde met de kopgroep en wint de 3de etappeEen etappe voor ontsnappingen vandaag in Paris-Nice 2018 en dat hebben we gezien, allereerst met een eerste kopgroep vanaf de allereerste kilometer en vervolgens, nadat dit trio uit elkaar viel na een aanval van Fabien Grellier (Direct Energie) in deze groep, een tweede kopgroep die zich vormde na de eerste doorkomst over de finishlijn, in het slotcircuit. Dit leiderstrio ging door tot het einde en betwistte de sprint voor de overwinning, die uiteindelijk voor Jonathan Hivert (Direct Energie) was!

  De samenvatting van de 3de etappe van Parijs-Nice 2018: Bourges > Châtel-Guyon

  Net voor 11u30 gaat de koers van start in Bourges en meteen vanaf de eerste kilometer al gaan 3 renners ervandoor, Jay Thomson (Dimension Data), Fabien Grellier (Direct Energie) en Przemyslaw Kasperkiewicz (Delko Marseille Provence KTM). Al snel zorgt deze kopgroep ervoor dat de voo ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | nog geen reacties | 2666x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Parijs-Nice| Parijs-Nice 2018
 • Volgende pagina (11 - 20) oudere artikelen