home | Nederlands | English | Français
> blog
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

Blog - Parijs-Nice

Informatie over de wielerklassieker die het Franse wielerseizoen opent

 • Toegevoegd: zaterdag 07 maart 2020 om 23:25:00

  Het parcours van Parijs-Nice 2020 op Open Street Maps en in Google Earth, etappeprofielen en tijd- en routeschema's

  Het parcours van Parijs-Nice 2020 op Open Street Maps en in Google Earth, etappeprofielen en tijd- en routeschema'sNu het Franse wielerseizoen weer in volle gang is, staat Parijs-Nice of "de race naar de zon" op het programma van zondag 8 tot en met zondag 15 maart 2020. 8 etappes, waaronder één individuele tijdrit halverwege de week, brengen de 136 renners van de 17 deelnemende ploegen van Plaisir naar Nice in bijna 1220 kilometer van Parijs naar het zuiden van Frankrijk.

  Zoals gebruikelijk geeft velowire.com u de mogelijkheid het parcours van deze koers te bekijken op uiterst gedetailleerde kaarten, op basis van Open Street Maps, maar u kunt ze ook downloaden in Google Earth, om zo bijvoorbeeld een virtuele vogelvlucht te kunnen maken over één of meerdere etappes van Parijs-Nice 2020.


  De organisatie van Paris-Nice wordt een beetje verstoord dit jaar vanwege de gezondheidssituatie rondom COVID19 / coronavirus. Als gevolg daarvan zullen verschillende maatregelen worden genomen om de kans op verspreiding van het virus i ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | nog geen reacties | 7492x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Parijs-Nice| Parijs-Nice 2020| Open Street Maps/Google Maps/Google Earth
 • Toegevoegd: zaterdag 09 maart 2019 om 0:03:00

  Het parcours van Parijs-Nice 2019 op Open Street Maps/Google Earth, etappeprofielen en tijd- en routeschema's

  Het parcours van Parijs-Nice 2019 op Open Street Maps/Google Earth, etappeprofielen en tijd- en routeschema'sDe 77ste editie van Paris-Nice die deze zondag van start gaat bestaat uit 8 etappes (waarvan 1 tijdrit) voor een totale afstand van 1.207,5 km in 11 verschillende departementen (de Gard is het departement wat het kortst bezocht zal worden: slechts een aantal kilometers tijdens de tijdrit donderdag) en maar liefst 24 beklimmingen, waaronder de Col de Turini in de koninginnerit op zaterdag.

  In dit artikel vindt u de gebruikelijke presentatie van het parcours van Paris-Nice 2019 op Open Street Maps/Google Earth kaarten.


  Laten we niet langer wachten om de 8 etappes van deze editie van Parijs-Nice in detail te bekijken:

  1/ zondag 10 maart 2019 - Saint-Germain-en-Laye > Saint-Germain-en-Laye - 138,5 km

  Zoals nu ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | 3 reacties | 6544x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Parijs-Nice| Parijs-Nice 2019| Open Street Maps/Google Maps/Google Earth
 • Toegevoegd: zondag 11 maart 2018 om 23:13:00

  Parijs-Nice 2018: zonnestralen voor de Spanjaarden David De La Cruz en Marc Soler in de laatste etappe

  Parijs-Nice 2018: zonnestralen voor de Spanjaarden David De La Cruz en Marc Soler in de laatste etappeHet ontbrak aan zon in het slotstuk van Paris-Nice 2018 in Nice (ondanks de bijnaam van de wedstrijd, de Race naar de zon), met deze etappe van 110 kilometer die plaats vond in de regen. Als er al zonnestralen waren dan hebben die gegarandeerd met name geschenen voor twee Spanjaarden die goede zaken deden in deze etappe, David De la Cruz (Sky) voor de etappeoverwinning in een duo-sprint en Marc Soler (Movistar) die de wedstrijd weet te winnen dankzij een vertraagde gele trui en dankzij de bonusseconden!

  De samenvatting van de 8ste en laatste etappe van Parijs-Nice 2018: Nice > Nice

  In deze laatste etappe was het wachten op de klim van de Côte de Levens en de twintigste kilometer om de eerste aanvallen te zien maar deze eerste kopgroep leverde uiteindelijk niets op. Nadat het peloton weer samen was gekomen viel het in twee groepen uiteen en was er uiteindelijk een groep van 24 renners voor ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | nog geen reacties | 3727x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Parijs-Nice| Parijs-Nice 2018
 • Toegevoegd: zaterdag 10 maart 2018 om 23:13:00

  Parijs-Nice 2018: Simon Yates solo en met een dubbelslag in de 7de etappe!

  Parijs-Nice 2018: Simon Yates solo en met een dubbelslag in de 7de etappe!De voorlaatste etappe van Paris-Nice 2018, die gedeeltelijk plaats vond in de regen, was een zware etappe met verschillende klimmetjes. Simon Yates was degene die er als laatste vandoor wist te gaan, in de slotklim, en zo wist de Engelse renner niet alleen de etappe te winnen maar ook de leiderstrui van het algemeen klassement over te nemen!

  De samenvatting van de 7de etappe van Parijs-Nice 2018: Nice > Valdeblore La Colmiane

  Blijkbaar doet de race naar de zon haar bijnaam dit jaar geen eer aan want de voorlaatste etappe van Paris-Nice 2018 ging vandaag van start in de stromende regen in Nice!

  We zagen geen ontsnappingspogingen voor de eerste klim van de dag, de Côte de Gattières, maar in die klim probeerden meerdere renners weg te komen. Thomas de Gendt (Lotto Soudal) lukte dat echt ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | nog geen reacties | 3019x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Parijs-Nice| Parijs-Nice 2018
 • Toegevoegd: vrijdag 09 maart 2018 om 23:13:00

  Parijs-Nice 2018: Rudy Molard alleen aan het einde van de 6de etappe!

  Parijs-Nice 2018: Rudy Molard alleen aan het einde van de 6de etappe!Na de tijdrit in Saint-Etienne die werd gewonnen door Wout Poels (Team Sky) en de 5de etappe van Paris-Nice 2018 die solo werd gewonnen door Jérôme Cousin (Direct Energie), was het wederom een solo overwinning die de 6de etappe afsloot in Vence vandaag. Rudy Molard (Groupama-FDJ) ging er namelijk net voor het begin van de laatste kilometer vandoor en wist zo deze etappe te winnen!

  De samenvatting van de 6de etappe van Parijs-Nice 2018: Sisteron > Vence

  Na de start in Sisteron en ondanks verschillende ontsnappingspogingen was het wachten tijdens een twintigtal kilometers voordat we een groep echt los zagen komen. Al snel werd deze groep uitgebreid met een tweede groep waardoor een grote kopgroep werd gevormd met maar liefst 13 renners: Lars Bak (Lotto Soudal), Amaël Moinard (Fortuneo-Samsic), Paul Martens (Lotto NL-Jumbo), Cyril Lemoine (Cofidis), ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | nog geen reacties | 1840x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Parijs-Nice| Parijs-Nice 2018
 • Toegevoegd: dinsdag 06 maart 2018 om 22:24:00

  Parijs-Nice 2018: Jonathan Hivert gaat door tot het einde met de kopgroep en wint de 3de etappe

  Parijs-Nice 2018: Jonathan Hivert gaat door tot het einde met de kopgroep en wint de 3de etappeEen etappe voor ontsnappingen vandaag in Paris-Nice 2018 en dat hebben we gezien, allereerst met een eerste kopgroep vanaf de allereerste kilometer en vervolgens, nadat dit trio uit elkaar viel na een aanval van Fabien Grellier (Direct Energie) in deze groep, een tweede kopgroep die zich vormde na de eerste doorkomst over de finishlijn, in het slotcircuit. Dit leiderstrio ging door tot het einde en betwistte de sprint voor de overwinning, die uiteindelijk voor Jonathan Hivert (Direct Energie) was!

  De samenvatting van de 3de etappe van Parijs-Nice 2018: Bourges > Châtel-Guyon

  Net voor 11u30 gaat de koers van start in Bourges en meteen vanaf de eerste kilometer al gaan 3 renners ervandoor, Jay Thomson (Dimension Data), Fabien Grellier (Direct Energie) en Przemyslaw Kasperkiewicz (Delko Marseille Provence KTM). Al snel zorgt deze kopgroep ervoor dat de voo ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | nog geen reacties | 1599x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Parijs-Nice| Parijs-Nice 2018
 • Toegevoegd: maandag 05 maart 2018 om 19:16:00

  Parijs-Nice 2018: Dylan Groenewegen sterke sprinter in de 2de etappe

  Parijs-Nice 2018: Dylan Groenewegen sterke sprinter in de 2de etappeDe tweede etappe van Paris-Nice 2018 tussen Orsonville en Vierzon bevatte geen enkele beklimming en het was dus vrijwel zeker dat deze zou eindigen in een massasprint. De kopgroep van de dag bleef lang uit en het tempo lag behoorlijk laag gedurende de hele etappe, maar uiteindelijk zagen we een klassiek verloop voor een dergelijke etappe: een kopgroep van 6 werd al snel teruggebracht tot twee renners, die teruggepakt werden op 4 kilometer van het doel, waarna een massasprint voorbereid werd. Op z'n sterkst wist Dylan Groenewegen deze bergop te winnen!

  De samenvatting van de 2de etappe van Parijs-Nice 2018: Orsonville > Vierzon

  Het weer was vandaag stukken beter aan de start van de tweede etappe van Paris-Nice 2018 in Orsonville in de Yvelines begin deze middag dan gisteren. Aan de start ontbrak Tejay ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | nog geen reacties | 1011x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Parijs-Nice| Parijs-Nice 2018
 • Toegevoegd: maandag 05 maart 2018 om 0:03:00

  Parijs-Nice 2018: Arnaud Démare de sterkste in een sprint bergop in de eerste etappe

  Parijs-Nice 2018: Arnaud Démare de sterkste in een sprint bergop in de eerste etappe154 renners verschenen aan de start van de eerste etappe van Paris-Nice 2018 in Chatou in het begin van de middag. Deze eerste etappe vond plaats in de regen en zoals gebruikelijk zagen we een kopgroep zich vormen en zoals gebruikelijk had deze geen schijn van kans in een etappe zoals deze. In het slotstuk van de etappe ging Alexis Vuillermoz (AG2R La Mondiale) er alleen vandoor en begon zo als eerste aan de klim richting de finish, maar het peloton was te sterk achter hem en ondanks de verwachtingen begon een grote groep renners aan de sprint. Alleen de sterksten lukte het echter om een plaatsje te bemachtigen aan kop van het peloton. Onder hen bleek de Franse kampioen, Arnaud Démare (FDJ), de sterkste te zijn!

  De samenvatting van de eerste etappe van Parijs-Nice 2018: Chatou > Meudon

  Een klein peloton ging van start in deze eerste etappe in Chatou vanmiddag. Een beperkt peloton, omdat iedere p ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | nog geen reacties | 1069x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Parijs-Nice| Parijs-Nice 2018
 • Toegevoegd: zondag 04 maart 2018 om 11:21:00

  Het parcours van Parijs-Nice 2018 op Google Maps/Google Earth, etappeprofielen en tijd- en routeschema's

  Het parcours van Parijs-Nice 2018 op Google Maps/Google Earth, etappeprofielen en tijd- en routeschema'sDe dag na de ploegenselectie voor Parijs-Nice 2018 op maandag 8 january, werd het parcours van Paris-Nice 2018 bekend gemaakt. Helaas heeft velowire.com u dit parcours van editie 2018 van de Race naar de zon op dat moment niet kunnen presteren, maar we halen nu de achterstand in met de presentatie van het parcours met precieze kaarten op Google Maps/Google Earth!

  De 76ste editie van Paris-Nice die deze zondag van start gaat bestaat uit 8 etappes (waaronder 1 tijdrit) met een totale afstand van 1.198,9 km, waarin maar liefst 16 Franse departementen worden bezocht en 27 beklimmingen op het prog
  ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | 3 reacties | 5426x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Parijs-Nice| Parijs-Nice 2018
 • Toegevoegd: zaterdag 11 maart 2017 om 22:02:00

  Richie Porte pakt de etappeoverwinning in de 7de etappe van Parijs-Nice, Sergio Henao pakt het geel

  Richie Porte pakt de etappeoverwinning in de 7de etappe van Parijs-Nice, Sergio Henao pakt het geelWederom een bergetappe die behoorlijk wat in petto had in Parijs-Nice vandaag, in het achterland van Nice. Na een langdurige ontsnapping, met name voor Lilian Calmejane die pas in de slotklim teruggepakt werd (waardoor hij de bolletjestrui van het bergklassement over kon nemen), lieten de favorieten zich zien in het slotstuk van de etappe en Richie Porte (BMC Racing Team) wist zo deze etappe te winnen. Sergio Henao (Team Sky) kan echter vanavond ook blij zijn met zijn inspanningen van vandaag want hij nam de leiding over in het algemeen klassement.

  De samenvatting van de 7de etappe van Parijs-Nice 2017: Nice > Col de la Couillole

  In het achterland van Nice stond een etappe richting de Col de la Couillole op het programma van Paris-Nice 2017 vandaag, 177 kilometer lang met verschillende klimmetjes en bergen gedurende de hele etappe ...

  ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | 2 reacties | 7382x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Parijs-Nice| Parijs-Nice 2017
 • Volgende pagina (11 - 20) oudere artikelen