home | Nederlands | English | Français
> nieuws
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

Nieuws

 • Toegevoegd: donderdag 05 mei 2022 om 23:32:00

  Het parkoers van de Ronde van Italië 2022 op Open Street Maps en in Google Earth, etappeprofielen en tijd- en routeschema's

  Het parkoers van de Ronde van Italië 2022 op Open Street Maps en in Google Earth, etappeprofielen en tijd- en routeschema'sWe zijn alweer in de maand mei en dat betekent dus dat de eerste Grote Ronde van het jaar alweer op het programma staat, met de Ronde van Italië 2022, ofwel de Giro d'Italia zoals deze ter plaatse genoemd wordt in het Italiaans, die morgen deze vrijdag 6 mei van start gaat: uitzonderlijk op een vrijdag vanwege de start in Hongarije, waardoor er een extra rust/verplaatsingsdag toegevoegd wordt, deze maandag al.

  De Giro d'Italia 2022 vindt plaats van vrijdag 6 mei 2022 tot en met 29 mei 2022, met een totale afstand van 3445,6 km verdeeld over 21 verschillende etappes. Het betreft de 105ste editie van deze Italiaanse Grote Ronde. Laten we snel een kijkje nemen naar de verschillende etappes van deze Ronde van Italië 2022 met het parkoers op Ope
  ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | 1 reactie | 2843x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Giro d Italia| Giro d'Italia 2022| Open Street Maps/Google Maps/Google Earth
 • Toegevoegd: donderdag 21 april 2022 om 0:10:00

  Team Jumbo-Visma presenteert een origineel tenue voor de Tour de France 2022: The Masterpiece

  Team Jumbo-Visma presenteert een origineel tenue voor de Tour de France 2022: The MasterpieceIeder jaar moet de Nederlandse ploeg Jumbo-Visma een speciaal teamshirt dragen tijdens de Tour de France. Het gebruikelijke teamshirt, geel met zwarte accenten, lijkt namelijk te veel op de gele trui van de leider van het algemeen klassement en tijdens de Franse Grote Ronde moet hier dus een oplossing voor worden gevonden middels een specifiek teamshirt.

  De ploeg had simpelweg éénmalig een specifiek teamshirt kunnen ontwikkelen en dat vervolgens ieder jaar dragen tijdens de Tour, maar in plaats daarvan kiest de ploeg voor een verrassingseffect en originaliteit in iedere editie van de Grande Boucle. Laten we snel kijken hoe Primož Roglič, Wout van Aert, Jonas Vingegaard en hun ploegmaten op de wegen van de Tour de France 2022 te herkennen zijn: aan The Masterpiece!

  Waarom een specifiek teamshirt?

  Volge ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | nog geen reacties | 1950x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Tour de France| Tour de France 2022| Marketing
 • Toegevoegd: donderdag 14 april 2022 om 0:42:00

  Parijs-Roubaix 2022: het parcours op Open Street Maps/Google Earth, de kasseistroken en de andere details van de Hel van het Noorden

  Parijs-Roubaix 2022: het parcours op Open Street Maps/Google Earth, de kasseistroken en de andere details van de Hel van het NoordenDe koningin onder de klassiekers, Paris-Roubaix 2022, vindt plaats deze zondag 17 april. Voor de 119de editie van de wedstrijd heeft de organisor besloten het parcours enigszins te wijzigen ten opzicht van vorig jaar, met name wat de eerste kasseistroken betreft: de kasseistrook van Vertain (# 26) vind zijn langere versie weer terug, net als de Saulzoir (# 24) strook. Het aantal kasseistroken blijft echter hetzelfde (30) en er zullen 54,8 kilometers aan kasseistroken op het programma staan voor de renners. De totale afstand van de wedstrijd is 257,2 kilometer.

  In de Hel van het Noorden kan iets heel kleins de hele race in de soep laten lopen voor een renner of juist een andere renner nieuwe kansen bieden. Niets staat dus van te voren vast en het is echt zondag op de kasseien dat alles bepaald zal worden!

  De 30 kasseistroken van Parijs-Roubaix 2022

  Met een iets ander parkoers dan in 2021 zijn de kas ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | nog geen reacties | 3488x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Parijs-Roubaix| Open Street Maps/Google Maps/Google Earth
 • Toegevoegd: zaterdag 09 april 2022 om 21:21:00

  Het parcours van de Amstel Gold Race 2022 op Open Street Maps/Google Earth en het tijd- en routeschema

  Het parcours van de Amstel Gold Race 2022 op Open Street Maps/Google Earth en het tijd- en routeschemaDe Nederlandse klassieker, de Amstel Gold Race, vindt morgen plaats tussen Maastricht en ... de Rijksweg in Vilt. Sinds 2013 vindt de finish namelijk niet meer plaats op de top van de Cauberg in Valkenburg maar op dezelfde plek als waar de finish van de verschillende wedstrijden van de Wereldkampioenschappen 2012 plaats vonden.

  Het parkoers van de Amstel Gold Race 2022 - de 56ste editie dit jaar - bevat 33 bergen: het aantal bergen varieert steeds een beetje in deze UCI WorldTour wedstrijd, met een minimum van 31 in 2010 en 2012 en een maximum van 35 in 2017 en de jaren die daarop volgden. In dit artikel vindt u het tijd- en routeschema en het parkoers op Open Street Maps (vergelijkbaar met Google Maps) en u kunt het parkoers ook downloaden in Google Earth
  ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | nog geen reacties | 3669x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Klassiekers| Open Street Maps/Google Maps/Google Earth
 • Toegevoegd: zondag 03 april 2022 om 18:06:00

  Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix) wint de Ronde van Vlaanderen 2022 in een ongelofelijk slotstuk!

  Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix) wint de Ronde van Vlaanderen 2022 in een ongelofelijk slotstuk!Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix), eerder al winnaar in 2020 en 2de vorig jaar, is het gelukt om zijn tweede overwinning te pakken in Vlaanderens Mooiste! Dit was echter alles behalve zeker toen hij zich, in duo met Tadej Pogačar (UAE Team Emirates), richting de finish begaf want op het laatste moment werden zij teruggepakt door een achtervolgingsduo met wie ze eerder nog in een kopgroep zaten. Uiteindelijk is het dus mogelijk om als 4de te eindigen in een sprint à deux want Pogačar heeft zich laten verrassen en eindigde zo 4de, achter Dylan van Baarle (INEOS Grenadiers) en Valentin Madouas (Groupama-FDJ)!

  De samenvatting van de Ronde van Vlaanderen 2022

  Na de start in Antwerpen om 10u00 vanochtend en de werkelijke start 9,3 kilometer verderop om 10u21, zagen we verschillende ontsnappingspogingen maar pas rond kilometer 15 werd de kopgroep van de dag gevormd door 9 renners, van 9 verschillende ploegen: Stan Dewulf (AG2R Citroën Team), Séb ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | 1 reactie | 1196x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Klassiekers
 • Toegevoegd: zaterdag 02 april 2022 om 20:11:00

  Het parkoers van de Ronde van Vlaanderen 2022 op Open Street Maps en in Google Earth, profiel en tijd- en routeschema

  Het parkoers van de Ronde van Vlaanderen 2022 op Open Street Maps en in Google Earth, profiel en tijd- en routeschemaDe eerste Belgische klassiekers hebben al plaatsgevonden en nu het begin april is, is het alweer tijd voor Vlaanderens Mooiste, één van de bijnamen die de Ronde van Vlaanderen draagt. Voor het eerst georganiseerd in 1913 en uitsluitend onderbroken voor de Eerste Wereldoorlog is deze koers uiteraard een echt monument onder de Belgische klassiekers.

  Nu Wout van Aert (Jumbo-Visma) afwezig is vanweg een Covid19 infectie zullen zijn belangrijkste concurrenten zich in hun handen wrijven en denken dat de kansen hierdoor alleen maar groter zijn voor hen!

  Een Belg minder als kandidaat voor de overwinning dus maar - alhoewel de afgelopen 4 jaar er steeds een renner uit een ander land als winnaar uit de bus kwam - is België nog altijd het land met het hoogst aantal overwinningen, 69 van 105. Zoals gebruikelijk sinds 2017 vindt de 106de editie morgen plaats tussen Antwerpen en Oudenaarde, over een totale afstand van 272,5 kilometer. Laten we nu het parkoers van de Ronde van
  ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | nog geen reacties | 6605x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Klassiekers| Open Street Maps/Google Maps/Google Earth
 • Toegevoegd: dinsdag 08 maart 2022 om 22:09:00

  Søren Kragh Andersen als sterkste renner aan de finish van de 3de etappe van Parijs-Nice 2022

  Søren Kragh Andersen als sterkste renner aan de finish van de 3de etappe van Parijs-Nice 2022Een kopgroep met drie renners maakte de etappe van de dag in Parijs-Nice 2022 interessant, maar in het slotcircuit, terwijl er nog zo'n 25 kilometer te gaan waren, kwam hun avontuur ten einde.

  Aangezien de sprintersploegen een groot deel van de dag hard hebben gewerkt om het leiderstrio terug te halen was een sprint haast onoverkomelijk en in de lange rechte lijn licht bergop is het Mads Pedersen (Trek-Segafredo) die als sterkste uit de bus komt en de etappe weet te winnen.

  De samenvatting van de derde etappe van Parijs-Nice 2022: Vierzon > Dun-le-Palestel

  Het was aan het eind van de ochtend dat de derde etappe van Paris-Nice 2022 van start ging in Vierzon, voor een etappe zonder grote moeilijkheden, van 191 kilometer richting Dun-le-Palestel.

  ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | nog geen reacties | 1205x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Parijs-Nice| Parijs-Nice 2022
 • Toegevoegd: maandag 07 maart 2022 om 22:05:00

  Tweede etappe van Parijs-Nice: winst na sprint vanuit een beperkt peloton voor Fabio Jakobsen

  Tweede etappe van Parijs-Nice: winst na sprint vanuit een beperkt peloton voor Fabio JakobsenDe tweede etappe van Parijs-Nice 2022 eindigde in een sprint, maar niet zonder dat de wind zich er mee bemoeide en zorgde voor een verdunning van het peloton van kanshebbers voor deze sprint!

  Uiteindelijk was het Fabio Jakobsen (Quick-Step Alpha Vinyl Team) die de overwinning pakte, terwijl Christophe Laporte vrijwel meteen na hem finishte en op deze manier zijn leiderspositie in het algemeen klassement wist te behouden. De Franse renner van de Nederlandse ploeg Jumbo-Visma zal dus morgen wederom de gele trui dragen!

  De samenvatting van de tweede etappe van Parijs-Nice 2022: Auffargis > Orléans

  Deze middag vond de tweede etappe van Paris-Nice 2022 plaats tussen Auffargis in de Yvelines en Orléans in het departement Loiret.

  ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | nog geen reacties | 1009x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Parijs-Nice| Parijs-Nice 2022
 • Toegevoegd: zondag 06 maart 2022 om 19:11:00

  Het meesterspel van Jumbo-Visma in de finale van de eerste etappe van Parijs-Nice: de overwinning voor Christophe Laporte

  Het meesterspel van Jumbo-Visma in de finale van de eerste etappe van Parijs-Nice: de overwinning voor Christophe LaporteEen ploegentijdrit? Nee, dat was niet wat op het programme stond voor de eerste etappe van Paris-Nice 2022. Toch kwamen 3 renners van de Nederlandse ploeg Jumbo-Visma samen in een kopgroep naar de finishlijn en het trio liet vervolgens de overwinning aan Christophe Laporte!

  De samenvatting van de eerste etappe van Parijs-Nice 2022: Mantes-la-Ville > Mantes-la-Ville

  De eerste etappe van Paris-Nice 2022 ging van start in Mantes-la-Ville begin deze middag voor een rondje door de Val d'Oise in in de Yvelines gevolgd door een slotlusje van 17,7 km (totale afstand van de etappe: 159,8 km). Terwijl de eerste etappe van Paris-Nice vaak eindigt in een massasprint, maar ditmaal zou het helemaal anders verlopen!

  Op kilometer 4 was Matthew Holmes ( ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | nog geen reacties | 1713x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Parijs-Nice 2022| Parijs-Nice
 • Toegevoegd: zondag 13 februari 2022 om 21:24:00

  De 22 deelnemende ploegen aan de Tour de France 2022

  De 22 deelnemende ploegen aan de Tour de France 2022In de loop van de afgelopen week heeft Amaury Sport Organisation (A.S.O.) de selectie aangekondigd van de ploegen die deel zullen nemen aan de Tour de France 2022 die op vrijdag 1 juli aanstaande van start zal gaan in Kopenhagen in Denemarken.


  Alhoewel deze aankondiging verwacht werd betreft deze uiteindelijk eigenlijk maar 2 ploegen want dat is de enige keuzevrijheid die de organisator nog heeft om zijn keuze te maken onder de ploegen die graag aan de Tour de France deel willen nemen. En in dit geval heeft de organisator besloten twee Franse ploegen te kiezen voor deze wildcards!

  De selectieprocedure voor de deelnemende ploegen aan de Tour de France 2022

  Het maximum aantal deelnemende ploegen wordt namelijk bepaald door de International Cycling Union (UCI) en is op dit moment vastgesteld op 22. De internationale wieler ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | nog geen reacties | 3316x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Tour de France| Tour de France 2022
 • Volgende pagina (11 - 20) oudere artikelen