home | Nederlands | English | Français
> nieuws
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

Blog - Rhône Alpes Isère Tour

 • Toegevoegd: dinsdag 08 mei 2012 om 21:42:00

  Het parcours van de Rhône Alpes Isère Tour 2012 op Google Maps, de profielen, tijd- en routeschema's en de ploegen

  Het parcours van de Rhône Alpes Isère Tour 2012 op Google Maps, de profielen, tijd- en routeschema's en de ploegenOvermorgen gaat in de regio Rhône-Alpes de 22ste Rhône Alpes Isère Tour van start en deze zal zoals gebruikelijk bestaan uit 4 etappes die plaatsvinden rondom de stad Lyon.

  In dit artikel vindt u alle details over deze wedstrijd, met Google Maps/Google Earth kaarten en de lijst van deelnemende ploegen.

  Het parcours van de Rhône Alpes Isère Tour 2012 op Google Maps

  4 etappes met een totale afstand van 643,2 kilometer staan op het programma van de Rhône Alpes Isère Tour 2012 van donderdag 10 tot en met zondag 13 mei aanstaande.

  1/ donderdag 10 mei 2012 - Domarin > Ruy-Montceau - 141,2 km

  La Porte des Alpes

  De eerste etappe van de Rhône Alpes Isère Tour 2012 gaat van start voor het gemeentehuis van ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | 3 reacties | 7205x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Rhône Alpes Isère Tour| Open Street Maps/Google Maps/Google Earth
 • Toegevoegd: maandag 16 mei 2011 om 0:43:00

  RAIT 2011 : Sylvain Georges - de mooiste overwinning van mijn carrière!

  RAIT 2011 : Sylvain Georges - de mooiste overwinning van mijn carrière!Vanmiddag werd de laatste etappe van de Rhône Alpes Isère Tour 2011 gewonnen door Thomas Vedel Kvist van de Glud & Marstrand ploeg die in de sprint de renner die altijd in de aanval was tijdens deze wedstrijd, Jérémy Roy (FDJ), versloeg.

  Hij en eindwinnaar Sylvain Georges reageerden na deze laatste etappe op hun overwinningen.

  Na de finish liet Thomas Vedel Kvist ons weten hoe de etappe voor hem verlopen was:

  Ik was er al vroeg bij in de kopgroep maar ik kon niet echt vol uit gaan want er zaten renners bij die onze kopman (Lasse Bochmann) voorbij konden gaan in het algemeen klassement. In de laatste klim van de eerste categorie vormde zich vervolgens een nieuwe kopgroep en Jérémy Roy reed het gaatje naar ons dicht. Ook daar kon ik weer niet vol uit gaan want er waren twee renners bij die ons de 3de plaats konden afpakken.

  Toen ik zag dat het peloton terug kwam besloot ik voor de etappeoverwinning te gaan. Ik ging er dus samen met Jérémy Roy va
  ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | nog geen reacties | 2129x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Rhône Alpes Isère Tour
 • Toegevoegd: zondag 15 mei 2011 om 18:51:00

  RAIT 2011 : Thomas Vedel Kvist wint de etappe en Sylvain Georges het algemeen klassement!

  RAIT 2011 : Thomas Vedel Kvist wint de etappe en Sylvain Georges het algemeen klassement!De 4de en laatste etappe van de Rhône Alpes Isère Tour 2011 vond vanmiddag plaats tussen Saint-Maurice l'Exil en Charvieu-Chavagneux.

  Nadat een kopgroep van 8 renners teruggepakt werd eindigden Thomas Vedel Kvist en Jérémy Roy de etappe samen aan kop. Vedel Kvist maakt handig gebruik (of misbruik?) van de strijdlustigheid van Roy om in een zetel naar de finish te rijden waar hij sprint vanuit zijn wiel en zo de etappe wint. Sylvain Georges, die de gele trui gisteren teruggepakt had, eindigt als winnaar van het algemeen klassement van deze 21ste editie van de Rhône Alpes Isère Tour.

  De samenvatting van de 4de etappe: Saint-Maurice l'Exil > Charvieu-Chavagneux

  Verschillende groepjes werden gevormd aan kop van de wedstrijd meteen vanaf de eerste kilometer maar na 30 kilometer is iedereen weer samen en kan de strijd opnieuw beginnen.

  Even later zorgt een aanval van Nicolas Baldo (Atlas Personal), Thomas Vedel Kvist (Glud & Marstrand), Arnaud Gérard ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | nog geen reacties | 3222x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Rhône Alpes Isère Tour| Wielrennen algemeen (m.u.v. Tour de France)
 • Toegevoegd: zondag 15 mei 2011 om 14:37:00

  RAIT 2011 : Remco Broers viert zijn verjaardag!

  RAIT 2011 : Remco Broers viert zijn verjaardag!Remco Broers, renner in de Luxemburgse ploeg Team Differdange - Magic-Sportfood.de, viert vandaag zijn verjaardag op de wegen van de Rhône Alpes Isère Tour 2011.

  Een kort interview met deze renner die vorig jaar nog uitkwam voor het Rabobank Continental Team leek mij dus de beste manier om hem te feliciteren met zijn 23ste verjaardag!


  Remco, vandaag ben je jarig. Je wordt 23 vandaag?
  Ja, klopt.

  Is dit je eerste Rhône Alpes Isère Tour?
  Dit is de eerste keer dat ik hier aan de start heb gestaan.

  Wat vond je van deze wedstrijd?
  Het ging niet zo goed, ik ben eigenlijk best wel teleurgesteld. Ik heb niet de vorm gehad die ik gehoopt had te hebben. Maar het is een mooie koers geweest en ik kijk nu gewoon vooruit naar de volgende wedstrijden en dan is het hopen op betere uitslagen.

  Hoe is deze wedstrijd voor de rest van het team gegaan?
  We hebben twee man bij de eersten gehad, Christian Poos en Jonas Ljungblad ( ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | nog geen reacties | 1392x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Rhône Alpes Isère Tour| Wielrennen algemeen (m.u.v. Tour de France)
 • Toegevoegd: zaterdag 14 mei 2011 om 18:53:00

  RAIT 2011 : Sylvain Georges - een goede daler op weg naar een hoogtepunt!

  RAIT 2011 : Sylvain Georges - een goede daler op weg naar een hoogtepunt!De derde etappe van de Rhône Alpes Isère Tour 2011 vond vandaag plaats in de regen tussen Chaponnay en Saint-Maurice l'Exil. Het slotcircuit werd geannuleerd vanwege de regen en het parcours was dus uiteindelijk 145,9 kilometer lang.

  Sylvain Georges weet van zijn tegenstanders weg te rijden door zijn goede prestaties in de afdaling en wint de etappe. Hij pakt daarmee ook de gele trui terug!

  De samenvatting van de 3de etappe van de Rhône Alpes Isère Tour 2011

  Na verschillende ontsnappingspogingen die steeds teruggepakt werden vormde zich een groep van 8 renners met daarin, zoals elke dag sinds het begin van de Rhône Alpes Isère Tour 2011, Jérémy Roy (FDJ). Dit keer had de renner van FDJ gezelschap van Christophe Laborie (Saur-Sojasun), Sébastien Duret (Bretagne-Schuller), Tony Hurel (Team Europcar), Jérôme Mainard (CR4C Roanne), David Rösch (Team Atlas Personal), Thomas Vedel Kvist (Glud & Marstrand-LRO) en ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | nog geen reacties | 2743x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Wielrennen algemeen (m.u.v. Tour de France)| Rhône Alpes Isère Tour
 • Toegevoegd: vrijdag 13 mei 2011 om 19:17:00

  RAIT 2011 : Gaëtan Bille neemt zijn revanche!

  RAIT 2011 : Gaëtan Bille neemt zijn revanche!De tweede etappe van de Rhône Alpes Isère Tour vond vandaag plaats onder een stralende zon en een helderblauwe lucht. Perfect weer voor een gevarieerde etappe die vandaag gewonnen werd door de renner die gisteren op een paar centimeter na ook al won.

  De samenvatting van de tweede etappe van de Rhône Alpes Isère Tour: Charvieu-Chavagneux > Toussieu

  Ondanks verschillende ontsnappingspogingen onder de 118 renners die vanochtend aan het vertrek verschenen begon een gehergroepeerd peloton aan de eerste beklimming van de dag, de Côte de l'Etang de Ry. Julien Antomarchi (VC La Pomme Marseille) begint als eerste aan de afdaling, voor het duo Jérémy Roy en Thibaut Pinot van de FDJ ploeg.

  In de afdaling staan 3 renners aan de basis van een nieuwe kopgroep die tot 11 renners zal tellen. Tony Hurel (Europcar), Vincent Canard (VC Caladois) en Romain Ramier (AVC Aix en Provence) krijgen namelijk al snel gezelschap van ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | 2 reacties | 3457x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Wielrennen algemeen (m.u.v. Tour de France)| Rhône Alpes Isère Tour
 • Toegevoegd: vrijdag 13 mei 2011 om 12:02:00

  RAIT 2011 : Sylvain Georges - niet eenvoudig om de gele trui te verdedigen

  RAIT 2011 : Sylvain Georges - niet eenvoudig om de gele trui te verdedigenSylvain Georges won gisteren de eerste etappe van de Rhône Alpes Isère Tour 2011 (zie le résumé de l'étape).

  Na de finish reageerde hij op deze overwinning en schatte hij zijn kansen om de gele trui te behouden laag in.


  Hieronder vindt u zijn reactie:

  Een strategische aanpak voor de finish ... en domweg geluk!

  In de finale dacht ik: "als je als tweede uit de bocht komt kun je er eventueel nog overheen voor de finish. Ik liet me dus niet gek maken en ben steeds in tweede of derde positie gebleven. Hij stopte zijn sprint net iets te vroeg, niet wetend dat ik echt in zijn wiel zat. Op zo'n 30 meter van de finish hield hij enigszins in. Ik ben dus in hetzelfde ritme verder gegaan en won zo met één of twee centimeter voorsprong, meer niet.

  Het is een beetje jammer niet juichend over de streep te komen maar iedere overwinning is mooi meegenomen. Het ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | nog geen reacties | 1292x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Wielrennen algemeen (m.u.v. Tour de France)| Rhône Alpes Isère Tour
 • Toegevoegd: vrijdag 13 mei 2011 om 10:29:00

  RAIT 2011 : Jérémy Roy - wedstrijdritme opdoen en ervan genieten!

  RAIT 2011 : Jérémy Roy - wedstrijdritme opdoen en ervan genieten!Het is alweer een tijdje geleden dat we gesproken hebben met Jérémy Roy. De renner van FDJ leed aan een toxoplasmose en heeft het een weekje rustig aangedaan voordat hij zijn terugkeer maakte in de Rhône Alpes Isère Tour 2011. Gisteren liet hij zich in de finale van de etappe meteen van voren zien!

  Een weekje rust, dat heeft me goed gedaan

  Je hebt een tijd lang een toxoplasmose met je meegedragen in de laatste wedstrijden die je hebt gedaan. Je hebt een tijdje rust genomen, gaat het nu beter?
  Ja, ik heb na Luik-Bastenaken-Luik 7 dagen de fiets niet aangeraakt en dat heeft me echt goed gedaan. Ik voelde in LBL al dat ik aan de beterende hand was want ik heb de wedstrijd uit kunnen rijden. Ik kwam met een behoorlijke achterstand binnen maar ik was toch blij dat ik deze wedstrijd van 250 kilometer uitgereden heb.
  Ik heb dus een weekje rust genomen en heb vervolgens afgelopen week
  ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | nog geen reacties | 867x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Wielrennen algemeen (m.u.v. Tour de France)| Hoe is het met Jérémy Roy?| Rhône Alpes Isère Tour
 • Toegevoegd: donderdag 12 mei 2011 om 19:57:00

  RAIT 2011: Sylvain Georges wint de sprint in Saint-Savin!

  RAIT 2011: Sylvain Georges wint de sprint in Saint-Savin!Na een etappe die getekend werd door een langdurige ontsnapping van Daniel Diaz, Cédric Pineau en Aurélien Ribet en door een solo-ontsnappingspoging van Jérémy Roy, is het uiteindelijk Sylvain Georges die de eerste etappe van de Rhône Alpes Isère Tour 2011 weet te winnen.

  De samenvatting van de etappe Vaulx-Milieu > Saint-Savin

  Vanmiddag ging de 21ste editie van de Rhône Alpes Isère Tour van start voor de fabriek van het merk TIME, sponsor van de RAIT, in Vaulx-Milieu.

  Voor het vertrek namen de renners en de organisatie één minuut stilte in acht, ter nagedachtenis aan Wouter Weylandt, de jonge Belgische renner van Team Leopard-Trek die maandag tijdens de derde etappe van de Ronde van Italië in een val om het leven kwam.

  123 renners verschenen aan het v ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | 1 reactie | 2446x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Wielrennen algemeen (m.u.v. Tour de France)| Rhône Alpes Isère Tour
 • Toegevoegd: maandag 09 mei 2011 om 8:32:00

  De Rhône Alpes Isère Tour 2011: een veelbelovende wedstrijd

  De Rhône Alpes Isère Tour 2011: een veelbelovende wedstrijdAanstaande donderdag gaat de 21ste editie van de Rhône Alpes Isère Tour (RAIT) van start in Vaulx-Milieu om 4 etappes en 645 kilometer later te finishen in Charvieu-Chavagneux.

  4 etappes rondom de stad Lyon zullen de opvolger van Jérôme Coppel als winnaar van de "RAIT" aanwijzen.

  De Rhône Alpes Isère Tour in het kort

  De Rhône Alpes Isère Tour werd opgericht in 1991 onder de naam Tour Nord-Isère als amateurwedstrijd. In 2005 werd de wedstrijd een professionele wedstrijd als onderdeel van de UCI Europe Tour in de categorie 2.2. Het jaar daarop nam de wedstrijd haar huidige naam aan na een uitbreiding naar het westen van het grondgebied waar deze plaats vindt.

  Opgericht in 1991 door Jean-Paul Bochatay en Michel Baup met als doel om jonge wielrenners uit de regio de kans te geven zich aan elkaar te meten maakt de wedstrijd dit tegenwoordig nog meer waar door in het peloto ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | 2 reacties | 7828x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Wielrennen algemeen (m.u.v. Tour de France)| Rhône Alpes Isère Tour