home | Nederlands | English | Français
> nieuws
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

RAIT 2011 : Thomas Vedel Kvist wint de etappe en Sylvain Georges het algemeen klassement!

Toegevoegd: zondag 15 mei 2011 om 18:51:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  RAIT 2011 : Thomas Vedel Kvist wint de etappe en Sylvain Georges het algemeen klassement!De 4de en laatste etappe van de Rhône Alpes Isère Tour 2011 vond vanmiddag plaats tussen Saint-Maurice l'Exil en Charvieu-Chavagneux.

  Nadat een kopgroep van 8 renners teruggepakt werd eindigden Thomas Vedel Kvist en Jérémy Roy de etappe samen aan kop. Vedel Kvist maakt handig gebruik (of misbruik?) van de strijdlustigheid van Roy om in een zetel naar de finish te rijden waar hij sprint vanuit zijn wiel en zo de etappe wint. Sylvain Georges, die de gele trui gisteren teruggepakt had, eindigt als winnaar van het algemeen klassement van deze 21ste editie van de Rhône Alpes Isère Tour.

  De samenvatting van de 4de etappe: Saint-Maurice l'Exil > Charvieu-Chavagneux

  Verschillende groepjes werden gevormd aan kop van de wedstrijd meteen vanaf de eerste kilometer maar na 30 kilometer is iedereen weer samen en kan de strijd opnieuw beginnen.

  Even later zorgt een aanval van Nicolas Baldo (Atlas Personal), Thomas Vedel Kvist (Glud & Marstrand), Arnaud Gérard (FDJ) en Christophe Laborie (Saur-Sojasun) voor een kopgroep van 8 man. Deze 4 renners krijgen namelijk gezelschap van Aurélien Ribet (AVC Aix-en-Provence), Arnaud Courteille (FDJ), Wilko Kelderman (Rabobank Continental Team) en even later ook van Sébastien Duret (Bretagne-Schuller). Hun voorsprong loopt op tot 1'40" op zo'n honderd kilometer van de finish terwijl de BigMat-Auber 93 ploeg vooraan het peloton probeert de voorsprong onder controle te houden en zo de gele trui van Sylvain Georges te verdedigen. Christophe Laborie probeert er nog alleen vandoor te gaan maar hij wordt al snel teruggepakt door de 7 andere renners uit de kopgroep.

  Niet tevreden met de bestaande voorpsrong zet de kopgroep nog eens aan om deze nog verder uit te bouwen, tot 2'10" op 80 kilometer van de finish. Onder leiding van de FDJ ploeg komt het peloton echter snel weer terug bij de kopgroep en vooraan zien we ook FDJ met Arnaud Courteille die er met Sébastien Duret vandoor gaat. In gezelschap van Thomas Vedel Kvist beginnen ze met zijn 3-en aan de voorlaatste klim van de dag, de Col du Mont Verdun maar al snellen raken ze Sébastien Duret kwijt. In de afdaling weet de renner van Bretagne-Schuller echter terug te komen in de kopgroep, net als Jérémy Roy (FDJ), die er vanuit het peloton naartoe gereden is.
  Het peloton met de gele trui doet het dan weer even rustig aan en laat de 4 nieuwe leiders een voorsprong opbouwen tot 1'40".

  Wanneer BigMat-Auber 93 hulp krijgt van Team Europcar, Team Differdange en Plussbank-Cervélo vooraan het peloton, smelt de voorsprong echter als sneeuw voor de zon en dat is voor Jérémy Roy, die uiteraard de meest strijdlustige renner van deze Rhône Alpes Isère Tour 2011 was, en Thomas Vedel Kvist het teken om opnieuw in de aanval te gaan en zo als duo op het slotcircuit terecht te komen wat ze 3 maal af moeten leggen. Met een voorsprong die geleidelijk terugloopt van zo'n 45 tot 10 seconden in de laatste kilometer lijkt het peloton terug te komen op het leidersduo maar als de finish in zicht is, zien zij in dat de etappeoverwinning aan één van hen toe zal komen. Vanuit het wiel van Jérémy Roy zet Thomas Vedel Kvist dan de sprint in op iets meer dan 50 meter van de finish en wint zo de etappe. Jérémy Roy liet na de finish weten dat de Deense renner nooit echt het harde werk over wilde nemen en hij vond deze overwinning dus niet echt fair play.

  Jérémy Roy eindigt dus tweede op 2 seconden terwijl Tony Hurel (Team Europcar) de sprint van het peloton wint voor de 3de plaats op 3 seconden. De gele trui, Sylvain Georges eindigt de etappe op de 47ste plaats op 11 seconden achter de winnaar in dezelfde groep als zijn grootste concurrent, Thibaut Pinot (FDJ) die 38ste eindigde.

  Deze welverdiende overwinning van Sylvain Georges in het algemeen klassement sluit dus deze 21ste editie van de Rhône Alpes Isère Tour af!

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > nog geen reacties | 3222x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Rhône Alpes Isère Tour| Wielrennen algemeen (m.u.v. Tour de France) | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats als eerste uw reactie op dit artikel!!

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is vier plus acht ?