home | Nederlands | English | Français
> blog
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
nog 204 dagen te gaan tot de start van de Tour de France 2019, bekijk in de tussentijd de UCI wielerkalender 2019!
RSS |

Blog - Tour du Haut Var

Alle informatie over deze bergachtige wedstrijd van het begin van het seizoen.

 • Toegevoegd: donderdag 19 februari 2015 om 22:53:00

  Het parcours van de Ronde van de Haut Var 2015 op Google Maps/Google Earth

  Het parcours van de Ronde van de Haut Var 2015 op Google Maps/Google EarthDeze zaterdag gaat in Zuid-Frankrijk de Tour du Haut Var 2015 van start. ZOals gebruikelijk betreft het een 2-daagse etappewedstrijd, met een etappe tussen Le Cannet des Maures en Seillans en een etappe die start en finisht in Draguignan.

  In dit artikel vindt u alle details over deze wedstrijd, met de tijd- en routeschema's, de etappeprofielen en het parcours van de etappes op Google Maps/Google Earth kaarten.

  Het parcours van de Tour du Haut Var 2015 op Google Maps

  De Tour du Haut Var 2015, officieel Tour Cycliste International du Haut Var-matin geheten, kent een etappe van 164,6 en een etappe van 194,7 kilometer en zondag aan het eind van de middag weten we dus na 359,3 kilometer wie de opvolger wordt van Carlos Betancur (AG2R ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | nog geen reacties | 6167x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Tour du Haut Var| Google Maps/Google Earth
 • Toegevoegd: vrijdag 21 februari 2014 om 22:59:00

  Het parcours van de Tour du Haut Var 2014 op Google Maps/Google Earth, de tijd- en routeschema's en profielen

  Het parcours van de Tour du Haut Var 2014 op Google Maps/Google Earth, de tijd- en routeschema's en profielenMorgen gaat de Tour du Haut Var 2014 van start in zuid-Frankrijk. Zoals gebruikelijk is dit een 2-daagse wedstrijd, met één etappe tussen Le Cannet des Maures en La Croix Valmer en één etappe die start en finisht in Draguignan.

  In dit artikel vindt u alle informatie over deze wedstrijd, met de tijd- en routeschema's, de etappeprofielen en het parcours van beide etappes in Google Maps/Google Earth.

  Het parcours van de Tour du Haut Var 2014 op Google Maps

  De Tour du Haut Var 2014, die officieel de Tour Cycliste International du Haut Var-matin heet, bevat één etappe van 151 en een andere etappe van 203,4 kilometer en zondag aan het eind van de middag zullen we dus weten, na 354,4 kilometer, wie de opvolger wordt van Arthur Vichot (F ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | nog geen reacties | 6356x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Tour du Haut Var| Google Maps/Google Earth
 • Toegevoegd: vrijdag 15 februari 2013 om 9:40:00

  Het parcours van de Tour du Haut Var-Matin 2013 op Google Maps/Google Earth

  Het parcours van de Tour du Haut Var-Matin 2013 op Google Maps/Google EarthNa de Etoile de Bessèges die dit jaar gewonnen werd door Jonathan Hivert (Sojasun) en de Tour Méditerranéen gewonnen met minder dan een bandlengte voorsprong (over 5 etappes!) door Thomas Lövkvist (IAM Cycling), vindt dit weekend alweer de Tour du Haut Var-Matin plaats, zoals gebruikelijk met twee etappes in de mooie Haut-Var streek.

  In dit artikel vindt u alle details over het parcours van deze 45ste editie van de wedstrijd in het zuidoosten van Frankrijk, met de tijd- en route schema's, de etappeprofielen en en de Google Maps/Google Earth kaarten van de twee etappes van de Tour du Haut Var-Matin 2013.

  Het parcours van de Tour du Haut Var-Matin 2013 op Google Maps ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | nog geen reacties | 7166x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Tour du Haut Var| Google Maps/Google Earth

 • Toegevoegd: zondag 19 februari 2012 om 17:00:00

  Jonathan Tiernan-Locke wint de Tour du Haut Var 2012 na etappewinst in de 2de etappe!

  Jonathan Tiernan-Locke wint de Tour du Haut Var 2012 na etappewinst in de 2de etappe!Onder een stralende zon vond de tweed etappe van de 44ste editie van de Tour du Haut Var vandaag plaats tussen Fréjus en Fayence op nog heuvelachtigere wegen dan gisteren. Vandaag werd de kopgroep voor het einde teruggepakt en was het uiteindelijk Jonathan Tiernan-Locke die niet alleen de etappe wist te winnen maar ook zijn tweede algemeen klassement in één week, na de Tour Med! De jonge Britse renner heeft overduidelijk de juiste beslissing genomen om terug te keren in het peloton nadat hij zijn wielercarrière op standby had gezet om zijn studie verder af te maken ...

  De samenvatting van de 2de etappe van de Tour du Haut Var 2012: Fréjus > Fayence

  Vanochtend rond 11u30 vond het vertrek van de 2de en laatste etappe van de Tour du Haut Var-Matin 2012 plaats op het Place de la Porte d'Hermès in Fréjus.

  In de afdaling ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | 2 reacties | 3227x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Tour du Haut Var
 • Toegevoegd: zaterdag 18 februari 2012 om 17:09:00

  Romain Hardy wint de eerste etappe van de Tour du Haut Var-Matin 2012

  Romain Hardy wint de eerste etappe van de Tour du Haut Var-Matin 2012De eerste etappe van de Tour du Haut Var vond vandaag plaats tussen Draguignan en La Croix-Valmer. De etappe werd gewonnen door Romain Hardy die morgen dus in Fréjus van start zal gaan in de gele trui!

  De samenvatting van de eerste etappe van de Tour du Haut Var 2012 : Draguignan > La Croix-Valmer

  Vrijwel meteen na het vertrek van de etappe vanuit Draguignan vormde zich een kopgroep waarin we uiteindelijk 7 renners vonden: Romain Hardy (Bretagne-Schuller), Clément Koretzky (La Pomme Marseille), Angel Madrazo (Movistar Team), Rubens Bertogliati (Team Type 1-Sanofi), Anthony Colin (Roubaix-Lille Métropole), Hugo Houle (Spidertech powered by C10) en Sylvain Georges (AG2R La Mondiale).

  Deze 7 renners hebben zo'n 145 kilometer samen doorgebracht en op 35 kilometer van de finish was hun voorsprong op het peloton nog 3 minuten. Bij de eerste doorkomst over de finishlijn (op zo'n 25 kilometer van de finish), heeft de groep zic ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | 1 reactie | 2286x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Tour du Haut Var
 • Toegevoegd: vrijdag 17 februari 2012 om 9:51:00

  Het parcours van de Tour du Haut Var 2012 op Google Maps/Google Earth en de tijd- en routeschema's + profielen

  Het parcours van de Tour du Haut Var 2012 op Google Maps/Google Earth en de tijd- en routeschema's + profielenNa de etappes die verstoord werden door de weersomstandigheden (met name de sneeuw) in de Ster van Bessèges en de Tour Med, gaat het Franse wielerseizoen dit weekend verder met de Tour du Haut Var die ook wel de Wedstrijd van de bloeiende mimosabloem wordt genoemd.

  Wie wordt de opvolger van Thomas Voeckler in deze wedstrijd vol met klimmetjes? Zouden alle winnaars wederom Frans zijn? (vorig jaar werden de etappes gewonnen door Samuel Dumoulin en Julien Antomarchi)

  Zaterdag en zondag staan in totaal 2 etappes op het programma van deze wedstrijd in Zuid-Frankrijk. U kunt alle gegevens over deze etappes terugvinden in dit artikel. Hieronder vindt u de tijd- en routeschema's, het profiel en de Google Maps/Google Earth kaart van de twee etappes van de Tour du Haut Var 2012*.

  Het parcours van de Tour du Haut Var 2012 op Google Maps

  1/ zaterdag 18 februari 2012 - Draguignan > La C ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | 1 reactie | 7606x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Google Maps/Google Earth| Tour du Haut Var

 • Toegevoegd: zondag 20 februari 2011 om 16:55:00

  Een etappe onder leiding van Jérémy Roy, gewonnen door Julien Antomarchi in de Tour du Haut Var 2011

  Een etappe onder leiding van Jérémy Roy, gewonnen door Julien Antomarchi in de Tour du Haut Var 2011In de tweede etappe van de Tour du Haut Var 2011 zagen we vandaag vooral Jérémy Roy (FDJ) in actie maar na een onrustige finale wist Julien Antomarchi (VC La Pomme Marseille) uiteindelijk deze etappe te winnen. Thomas Voeckler (Team Europcar) wist in deze finale Samuel Dumoulin (Cofidis) van zich af te schudden en zo het algemeen klassement van deze wedstrijd te winnen.

  De samenvatting van de tweede etappe van de Tour du Haut Var 2011

  Na de mooie overwinning van Samuel Dumoulin (Cofidis) gisteren, verscheen de renner uit Vénissieux aan het eind van de ochtend in de leiderstrui verstopt onder een trui met lange mouwen aan de start in (zie Samuel Dumoulin wint de eerste etappe van ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | nog geen reacties | 1773x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Tour du Haut Var
 • Toegevoegd: zaterdag 19 februari 2011 om 16:53:00

  Samuel Dumoulin (Cofidis) wint de eerste etappe van de Tour du Haut Var 2011

  Samuel Dumoulin (Cofidis) wint de eerste etappe van de Tour du Haut Var 2011Vandaag vond de eerste van de twee etappes van de Tour du Haut Var 2011 plaats (zie voor meer informatie het parcours van de Tour du Haut Var 2011 op Google Maps/Google Earth).

  Deze eerste etappe tussen La Croix Valmer en Grimaud (168,8 km) werd gewonnen door Samuel Dumoulin.

  De samenvatting van de eerste etappe van de Tour du Haut var 2011

  Al snel na de start vormde zich een kopgroep met daarin 3 Franse renners: Dimitri Le Boulch (Big Mat-Auber 93), Arthur Vichot (FDJ) en Benjamin Giraud van VC La Pomme Marseille.

  ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | 1 reactie | 1995x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Tour du Haut Var
 • Toegevoegd: zondag 13 februari 2011 om 23:35:00

  Het parcours van de Tour du Haut Var 2011 op Google Maps / Google Earth

  Het parcours van de Tour du Haut Var 2011 op Google Maps / Google EarthNu de Tour Méditerranéen voorbij is zijn de voorbereidingen voor de Tour du Haut Var 2011 alweer in volle gang. Deze wedstrijd, die sinds 2009 uit 2 etappes bestaat, vindt komend weekend plaats, op zaterdag 19 en zondag 20 februari 2011.

  Wie zal Christophe Le Mével opvolgen in deze wedstrijd vol beklimmingen?

  U zult zien dat het parcours du Tour du Haut Var 2011, hieronder op Google Maps, zich het beste leent voor een echte klimmer!

  Een korte samenvatting van de Tour Med

  De Tour Med was een Frans feestje dit jaar. Na een eerste etappe-overwinning voor Thomas Voeckler (Team Europcar) na een ontsnapping wist Romain Feillu (Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team) maar liefst 3 etappe-overwinningen te pakken in de sprint, waarmee hij na de 3de etappe al aan kop stond van het algemeen klassement. In de laatste etappe vervulde de Mont Faron zijn beslissende rol en leidde tot een nieuw drieluik. Niet drie maal hetzelfde jaar maar de 3de etappe-overwinning bo ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | 6 reacties | 15489x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Tour du Haut Var| Google Maps/Google Earth