home | Nederlands | English | Français
> nieuws
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

Blog - Ploegenpresentaties 2011

Beschrijvingen van de ploegenpresentaties in 2011, met informatie over de renners van de verschillende ploegen, de sponsors, het tenue/shirt en achtergrondinformatie

 • Toegevoegd: vrijdag 07 januari 2011 om 01:00:00

  De wielerploeg Leopard-Trek is geboren en schept hoge verwachtingen!

  De wielerploeg Leopard-Trek is geboren en schept hoge verwachtingen!In 2011 ziet een nieuwe wielerploeg he licht. Officieel bekend en geregistreerd bij de UCI als het Luxembourg Pro Cycling Project en sinds korte tijd ook bekend als Leopard True Racing, wordt de officiële naam uiteindelijk Leopard-Trek. De fietsfabrikant wordt namelijk co-sponsor en we zullen zijn naam dus naast de naam van het bedrijf achter de ploeg zien staan.

  Een korte samenvatting van de ploegenpresentatie en presentatie van de renners uit het team.

  De verwachtingen die door de ploeg geschapen worden

  Om ervoor te zorgen optimaal gebruik te maken van de rustige periode sinds het einde van vorig wielerseizoen en dus een zo goed mogelijke media coverage, kondigde de ploeg sinds 20 oktober 2010 (20/10/2010) de contracten van verschillende renners aan ... in kleine groepjes van 1, 3 of 4 renners (op 20 oktober was het de beurt aan Bruno Pires, Daniele Bennati, Davide Viganò en Giacomo Nizzolo). De informatie werd de wereld in gestuurd ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | 1 reactie | 23409x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Ploegenpresentaties 2011
 • Toegevoegd: dinsdag 04 januari 2011 om 01:41:00

  Een originele presentatie van de renners van de HTC-High Road ploeg van 2011 (video)

  Een originele presentatie van de renners van de HTC-High Road ploeg van 2011 (video)Nu het jaar 2011 begonnen is zullen de ploegenpresentaties voor dit nieuwe jaar zich in vlug tempo opvolgen, ofwel even voor of even na de Tour Down Under. In dit artikel vindt u een nogal originele presentatie van de renners van de HTC-High Road ploeg voor 2011, in een filmpje.

  Beetje bij beetje zien we de nieuwe shirts van de wielerploegen verschijnen op foto's en andere informatie komt naar buiten ofwel via een persbericht of lekt uit via berichtjes op Twitter, filmpjes of op een andere manier. Alleen de Luxembourg Pro Cycling Project ploeg (Leopard True Racing) lukt het nog om het een ander geheim (té geheim?) te houden over de identiteit van de ploeg ... tot aan de presentatie aanstaande donderdag!

  Maar daar gaat het hier niet over ... De HTC-High Road ploeg heeft onlangs een trainingskamp gehouden in Californië vlakbij het hoofdkantoor van Specialized, een nieuwe sponsor en leverancier v ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | nog geen reacties | 31425x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Ploegenpresentaties 2011| Marketing
 • Toegevoegd: donderdag 16 december 2010 om 23:11:00

  Het trainingskamp van de Garmin-Cervélo ploeg 2011 op de Kaaimaneilanden (video)

  Het trainingskamp van de Garmin-Cervélo ploeg 2011 op de Kaaimaneilanden (video)December is de maand waarin gebruikelijk de trainingskampen van de verschillende wielerploegen in de meest exotische plaatsen plaats vinden. De toekomstige Garmin-Cervélo ploeg voor 2011 (geboren uit de fusie tussen de Garmin-Transitions en Cervélo TestTeam ploegen) bracht eind november / begin december een paar dagen door op de Kaaiman Eilanden.

  Naast het dagelijks verslagje wat de ploeg en de Cayman Islands Cycling Association dagelijks op de website plaatste, heeft de ploeg vanavond ook een video geplaatst met de leukste momenten van dit trainingskamp, in voorpremière voor de lezers van de nieuwsbrief van de ploeg en nu dus ook voor de lezers van www.velowire.com!

  Het trainingskamp op de Kaaimaneilanden

  Het trainingskamp vond eind november / begin december plaats en was de eerste gelegenheid waar alle renners van de toekomstige Garmin-Cervélo ploeg voor 2011 bij elkaar kwamen.

  De eerste dag begon al meteen met iets wat we terug zien in het filmpje: het bez ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | 4 reacties | 7300x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Marketing| Ploegenpresentaties 2011
 • Toegevoegd: donderdag 09 december 2010 om 00:42:00

  Ploegpresentatie Rabobank wielerploeg 2011

  Ploegpresentatie Rabobank wielerploeg 2011De Rabobank ploegenpresentatie vond op woensdag 1 december plaats in de Efteling en werd gepresenteerd door Luuc Eisenga, de persvertegenwoordiger van de Rabobank ploeg. De Nederlandse ploeg stelde tijdens een vrij sobere presentatie een ploeg met 26 renners voor aan de pers en het publiek

  Top dient de breedte

  De Rabobank ploegenpresentatie voor 2011 begon vorige week woensdag met een filmpje wat de Rabobank sponsoring in de breedte toonde: niet alleen met de sponsoring van de profwielerploeg maar ook met de speciale activiteiten georganiseerd voor jonge talenten, de sponsoring van de KNWU, etc. Het filmpje eindigde met een overzicht van alle overwinningen van de Rabobank profploeg in de afgelopen 15 jaar.

  De Rabobank noemde met name de talentdagen baanwielrennen, de Rabo Ardennenproef, de ondersteuning Aangepast wielrennen en het Continental Team (de opleidingsploeg van de Rabobank profploeg).

  Dit alles werd samengevat in de zin die goed ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | 5 reacties | 13998x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Ploegenpresentaties 2011
 • Toegevoegd: woensdag 17 november 2010 om 00:56:00

  Castelli zet haar sponsoring van een profwielerploeg voort, met Garmin-Cervélo

  Castelli zet haar sponsoring van een profwielerploeg voort, met Garmin-CervéloCastelli, kledingleverancier van Cervélo TestTeam in 2009 en 2010, zet haar sponsoring van een profwielerploeg in 2011 voort, en dat zelfs tot in 2013. De nieuwe ploeg die door het Italiaanse merk gesponsord zal worden is Slipstream Sports, de ploeg die ontstaan is uit de fusie tussen Garmin-Transitions en de resten van Cervélo TestTeam en die in 2011 onderdeel zal uitmaken van het peloton onder de naam Garmin-Cervélo.

  Castelli, het merk van de schorpioen

  Het merk Castelli, waarvan het logo een witte schorpioen is op een rode achtergrond, kwam al in 1876 op de markt en sinds de jaren 1910 is het Italiaanse merk aanwezig in de wielerwereld.

  Het merk maakt onderdeel uit van de Manifattura Valcismon, ook bekend van het merk Sportful waar de Saxo Bank ploeg in rijdt.

  In 2009 werd het merk sponsor van Cervélo TestTeam en leverde sindsdien het mooie zwart/rode tenue (en voor de Tour wit/rood) maar met het verdwijnen van deze ploeg aan het einde van dit seizo ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | 1 reactie | 7422x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Marketing| Ploegenpresentaties 2011
 • Toegevoegd: woensdag 03 november 2010 om 21:39:00

  Will Clarke neo-prof bij het Luxembourg Pro Cycling Project (Leopard True Racing) - video interview

  Will Clarke neo-prof bij het Luxembourg Pro Cycling Project (Leopard True Racing) - video interviewDe nieuwe Luxemburgse ploeg, voorlopig bekend onder de naam Luxembourg Pro Cycling Project of Leopard True Racing kondigt haar lijst met renners stukje bij beetje aan. Niet omdat de renners één voor één hun contract tekenen, maar ... gewoon om ervoor te zorgen dat er over de ploeg gepraat wordt in deze kalme naseizoensperiode!

  Vandaag was het de beurt aan de Oostenrijker Stefan Denifl (Cervélo TestTeam in 2010), de Fransman Brice Feillu (Vacansoleil Pro Cycling Team in 2010) en de Australiër Will Clarke (stagiair bij AG2R La Mondiale in de tweede helft van het seizoen 2010). Video interview met de laatstgenoemde!


  Will Clarke liep stage bij AG2R La Mondiale in de ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | nog geen reacties | 4047x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Ploegenpresentaties 2011| Tour du Limousin