home | Nederlands | English | Français
> nieuws
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

Blog - Parijs-Nice 2015

 • Toegevoegd: zondag 15 maart 2015 om 16:39:00

  Richie Porte wint Parijs-Nice 2015 door iedereen te verslaan op de Col d'Eze

  Richie Porte wint Parijs-Nice 2015 door iedereen te verslaan op de Col d'EzeDe allerlaatste etappe van Paris-Nice 2015 vond vanmiddag plaats in de regen op de hellingen van de Col d'Eze in de vorm van een individuele tijdrit van 9,5 kilometer met start in Nice.

  Terwijl hij voor de start slechts 36 seconden verwijderd was van de gele trui Tony Gallopin (Lotto-Belisol), was Richie Porte toch de grote favoriet voor de eindoverwinning in deze wedstrijd, net als in 2013 toen hij ook al de Race naar de zon wist te winnen.

  De samenvatting van de 7de etappe van Parijs-Nice 2015: de individuel tijdrit Nice > Col d'Eze

  De eerste renner die om 12u31 van start ging was Stijn Vandenbergh (Etixx-QuickStep) en de Belgische renner noteerde een tijd van 23'37" op de top terwijl Bradley Wiggins (Team Sky), de Wereldkampioen tijdrijden, had besloten de Jaguar met de regenboogkleuren niet te testen op de Col d'Eze want de Brit ging niet van start in deze etappe.

  Verschi ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | nog geen reacties | 3377x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Parijs-Nice| Parijs-Nice 2015
 • Toegevoegd: zondag 15 maart 2015 om 00:04:00

  De startvolgorde en -tijden voor de tijdrit van Parijs-Nice 2015

  De startvolgorde en -tijden voor de tijdrit van Parijs-Nice 2015Vanaf 12u31 gaan de 106 overblijvende renners van Paris-Nice 2015 (de 73ste editie van de Race naar de zon) één voor één van start met de beklimming van de Col d'Eze in de afsluitende tijdrit van de wedstrijd, met start in Nice.

  In dit artikel vindt u de startvolgorde en -tijden van alle renners.


  De eerste renners gaan iedere minuut van start, terwijl de 10 best geplaatste renners in het algemeen klassement iedere 2 minuten zullen starten.

  De eerste renner die van start gaat is Stijn Vandenbergh (Etixx-QuickStep) die zijn kopman Michal Kwiatkowski de hele week heeft geholpen. De Belgische renner start om 12u31 voor een individuele krachtsinspanning op een parcours van 9,5 kilometer. De laatste renner die van start gaat is natuurlijk de renner die de gele t ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | nog geen reacties | 3710x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Parijs-Nice| Parijs-Nice 2015
 • Toegevoegd: zaterdag 14 maart 2015 om 19:32:00

  Tony Gallopin slaat een dubbelslag met zijn etappewinst in Nice in Parijs-Nice 2015!

  Tony Gallopin slaat een dubbelslag met zijn etappewinst in Nice in Parijs-Nice 2015!Dit artikel is niet vertaald in het Nederlands. U kunt het hieronder in het Frans lezen.

  Alors qu'un très grand groupe d'échappés a animé la course en tête, c'est finalement sur une tentative de Michal Kwiatkowski (Etixx-QuickStep) d'élargir son avance sur Richie Porte (Team Sky) que Tony Gallopin arrive à se glisser dans une contre-attaque qui arrive à revenir sur ce qui restait de ce groupe de tête, pour enfin passer à l'attaque et rester à l'avant jusqu'à l'arrivée. Le coureur français s'empare ainsi également de la première position au classement général à la veille de la dernière étape de ce Paris-Nice 2015 qui aura lieu sous forme de contre-la-montre individuel sur le Col d'Eze demain.

  Le résumé de la 6ème étape de Paris-Nice 2015 : Vence > Nice

  Au départ de l'étape du jour à Vence, 184,5 kilomètres attendaient les 148 coureurs restant sur ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | 1 reactie | 1655x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Parijs-Nice| Parijs-Nice 2015
 • Toegevoegd: vrijdag 13 maart 2015 om 23:49:00

  Paris-Nice 2015: een klassiek parcours - op Google Maps/Google Earth

  Paris-Nice 2015: een klassiek parcours - op Google Maps/Google Earth

  oorspronkelijk geplaatst op 12 februari om 23u14, bijgewerkt op 23 februari om 23u25 met de volledige kaart van etappe 4 en op 4 en 5 maart met de overige kaarten, de tijd- en routeschema's en de video van de proloog en op 13 maart met een last minute update van etappe 6

  Iets meer dan een week geleden kondigde A.S.O. eindelijk het parcours van Paris-Nice 2015 aan. velowire.com had de belangrijkste details al een week eerder aangekondigd en om u ditmaal wat meer informatie te bieden werd het dus hoog tijd om Google Maps/Google Earth kaarten van de verschillende etappes van Parijs-Nice 2015 te plaatsen.

  Aangezien A.S.O. nog steeds niet alle details bekend heeft gemaakt
  ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | 64 reacties | 20174x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Parijs-Nice| Parijs-Nice 2015| Open Street Maps/Google Maps/Google Earth
 • Toegevoegd: vrijdag 13 maart 2015 om 17:16:00

  Parijs-Nice: Thomas de Gendt ziet de etappeoverwinning wegglippen in de handen van Davide Cimolai in Rasteau

  Parijs-Nice: Thomas de Gendt ziet de etappeoverwinning wegglippen in de handen van Davide Cimolai in RasteauEen kopgroep die bijna tot het einde vooruit bleef: dat was wat Thomas de Gendt (Lotto-Soudal) meemaakte vandaag na de hele dag in de kopgroep te hebben gereden, samen met 4 anderen, en die als laatste terug werd gepakt in de laatste paar honderd meters voor de finish in Rasteau in de 5de etappe van Paris-Nice 2015. Zo werd, net als in 2006, de etappeoverwinning van deze etappe beslist in een massasprint en, vrijwel uit het niets, wist Davide Cimolai (Lampre-Merida) deze sprint te winnen door Bryan Coquard (Team Europcar) te verslaan op de finishstreep.

  De samenvatting van de 5de etappe van Parijs-Nice 2015: Saint-Etienne > Rasteau

  Om 11u17 gingen 154 renners van start voor de 5de etappe tussen Saint-Etienne en Rasteau. Ramon Sinkeldam (Giant-Shimano, ziek) en Adam Hansen (Lotto-Soudal, die gisteren ten val kwam) verschenen niet aan de st ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | nog geen reacties | 1857x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Parijs-Nice| Parijs-Nice 2015
 • Toegevoegd: donderdag 12 maart 2015 om 18:56:00

  Richie Porte valt aan op het juiste moment in de Croix de Chaubouret!

  Richie Porte valt aan op het juiste moment in de Croix de Chaubouret!Een kopgroep van 3 renners, Thomas de Gendt (Lotto-Soudal), Antoine Duchesne (Europcar) en Chris-Anker Sørensen (Tinkoff-Saxo), heeft een groot deel voorop gereden in de 4de etappe van Parijs-Nice 2015, de koninginnerit met 8 bergen waaronder de aankomst bergop, de Croix de Chaubouret. Net voor de slotklim werden ze teruggepakt en toen was het aan de favorieten van de wedstrijd om zich van voren te laten zien en zo zaggen we dat Team Sky duidelijk sterker was dan de rest. Richie Porte en Geraint Thomas kwamen zo samen vooruit en uiteindelijk won Richie Porte de etappe. Michal Kwiatkowski (Etixx-QuickStep) finishte op de 3de plaats op 8 seconden en pakte zo de gele trui terug die hij gisteren kwijt was geraakt, nu met één seconde voorsprong op Porte!

  De samenvatting van de 4de etappe van Parijs-Nice 2015: Varenne-sur-Allier > Croix de Chaubouret - 204 km

  De renners bereikten de km 0 van de 4de etappe van ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | nog geen reacties | 1909x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Parijs-Nice| Parijs-Nice 2015
 • Toegevoegd: woensdag 11 maart 2015 om 17:51:00

  Bling, Michael Matthews voor de etappewinst in de 3de etappe van Parijs-Nice 2015

  Bling, Michael Matthews voor de etappewinst in de 3de etappe van Parijs-Nice 2015De 3de etappe van Paris-Nice 2015 zag wederom een kopgroep met een renner van de Bretagne-Séché Environnement ploeg, ditmaal de lokale renner van deze etappe, Florian Vachon, die gezelschap kreeg van Philippe Gilbert (BMC Racing Team). Zij kregen later in de etappe gezelschap van Thomas Voeckler (Team Europcar), maar het leiderstrio zag het peloton snel terug komen in de laatste 30 kilometer van de etappe. Eén voor één werden zij dus teruggepakt door het peloton en een nieuwe kopgroep wist ook niet lang weg te blijven. De Australische ploeg Orica-GreenEDGE controlleerde vervolgens de race en Michael Matthews, Bling bijgenaamd, won dus verdiend deze 3de etappe van de Race naar de zon in de sprint.

  De samenvatting van de 3de etappe van Parijs-Nice 2015: Saint-Amand-Montrond > Saint-Pourçain-sur-Sioule - 179 km

  De renners bereikten de kilometer 0 van de 3de etappe van ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | nog geen reacties | 2096x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Parijs-Nice| Parijs-Nice 2015
 • Toegevoegd: dinsdag 10 maart 2015 om 17:53:00

  De gorilla laat van zich horen in Saint-Amand-Montrond: etappeoverwinning voor André Greipel in Parijs-Nice

  De gorilla laat van zich horen in Saint-Amand-Montrond: etappeoverwinning voor André Greipel in Parijs-NiceTijdens de 2de etappe van Paris-Nice 2015 tussen het ZooParc de Beauval en Saint-Amand-Montrond vandaag zagen we wederom een ontsnapping, ditmaal alleen met Arnaud Gérard (Bretagne-Séché Environnement), en een peloton wat het rustig aan deed. Pas in het slotcircuit werd de renner van de Franse ploeg teruggepakt en de etappe eindigde - zoals verwacht - in een massasprint. Aan de start zagen we verschillende dieren in het ZooParc, waaronder een aantal gorilla's, vanavond was het de Gorilla - André Greipel (Lotto-Soudal) - die de etappe won in de sprint!

  De samenvatting van de 2de etappe van Parijs-Nice 2015 - ZooParc de Beauval (Saint-Aignan) > Saint-Amand-Montrond

  Aan de start van de etappe bij het ZooParc de Beauval (Saint-Aignan) was er één minuut stilte als eerbetoon aan de slachtoffers van het tragische ongeval in Argentinië (waaronder de zwemster Camille Muffat, de boxe ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | nog geen reacties | 2231x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Parijs-Nice| Parijs-Nice 2015
 • Toegevoegd: maandag 09 maart 2015 om 17:57:00

  Alexander Kristoff zet zijn zegetocht in de sprint voort in de 1ste etappe van Parijs-Nice 2015

  Alexander Kristoff zet zijn zegetocht in de sprint voort in de 1ste etappe van Parijs-Nice 2015De etappe begon vandaag met een solo aanval van Jonathan Hivert (Bretagne-Séché Environnement), die daarmee de bolletjesttrui van het bergklassement wist te pakken in het eerste korte klimmetje in het begin van deze etappe. Een nieuwe kopgroep werd toen gevormd door een duo met daarin Thomas Voeckler (Team Europcar) en Anthony Delaplace (Bretagne-Séché Environnement) en net voor de finish werd dit leidersduo teruggepakt door het peloton, waardoor de etappe eindigde, zoals verwacht, in een massasprint.

  Alexander Kristoff (Team Katusha), die al 4 keer wist te winnen in de Tour of Oman en de Tour of Qatar vroeg in dit seizoen, liet wederom zien de sterkste te zijn, door Nacer Bouhanni (Cofidis) en Bryan Coquard (Europcar) eenvoudig te verslaan op de finishlijn in Contres.

  De samenvatting van de 1ste etappe van Parijs-Nice 2015: Saint-Rémy-lès-Chevreuse > Contres

  Een etappe van 196,5 kilometer tussen Saint-Rémy-lès-Chevreuse en Co ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | nog geen reacties | 1909x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Parijs-Nice| Parijs-Nice 2015
 • Toegevoegd: zaterdag 07 maart 2015 om 19:44:00

  De deelnemende renners aan Parijs-Nice 2015 en hun rugnummers + startvolgorde proloog

  De deelnemende renners aan Parijs-Nice 2015 en hun rugnummers + startvolgorde proloogdit artikel is niet vertaald in het Nederlands ; u kunt het hieronder in het Engels lezen of in het Frans door hier te klikken

  This Sunday 8 March 2015, Paris-Nice 2015 will start in Maurepas with a prologue which precedes a race route made up of 7 stages with a total distance of 1134 kilometers!

  In this article you'll find the official participants list, with their bib numbers and nationality. During the week you'll find many photos and at least one article a day with the summary of the stage on velowire.com!


  Here are the participants per team:

  AG2R La Mondiale

  Since Carlos Betancur was last year's winner of Paris-Nice, the Race to the sun which will this year take place under the sun at least for the start in the Yvelines department(!), the AG2R La Mondiale team got the first bib numbers. Car ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | 3 reacties | 6081x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Parijs-Nice| Parijs-Nice 2015
 • Volgende pagina (11 - 12) oudere artikelen