home | Nederlands | English | Français
> nieuws
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

De gorilla laat van zich horen in Saint-Amand-Montrond: etappeoverwinning voor André Greipel in Parijs-Nice

Toegevoegd: dinsdag 10 maart 2015 om 17:53:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  De gorilla laat van zich horen in Saint-Amand-Montrond: etappeoverwinning voor André Greipel in Parijs-NiceTijdens de 2de etappe van Paris-Nice 2015 tussen het ZooParc de Beauval en Saint-Amand-Montrond vandaag zagen we wederom een ontsnapping, ditmaal alleen met Arnaud Gérard (Bretagne-Séché Environnement), en een peloton wat het rustig aan deed. Pas in het slotcircuit werd de renner van de Franse ploeg teruggepakt en de etappe eindigde - zoals verwacht - in een massasprint. Aan de start zagen we verschillende dieren in het ZooParc, waaronder een aantal gorilla's, vanavond was het de Gorilla - André Greipel (Lotto-Soudal) - die de etappe won in de sprint!

  De samenvatting van de 2de etappe van Parijs-Nice 2015 - ZooParc de Beauval (Saint-Aignan) > Saint-Amand-Montrond

  Aan de start van de etappe bij het ZooParc de Beauval (Saint-Aignan) was er één minuut stilte als eerbetoon aan de slachtoffers van het tragische ongeval in Argentinië (waaronder de zwemster Camille Muffat, de boxer Alexis Vastine en de zeilster Florence Arthaud), voor de start van een etappe van 172 kilometer richting Saint-Amand-Montrond.

  Arnaud GérardNa 1,5 kilometer liet Arnaud Gérard al zien dat de strategie van de Bretagne-Séché Environnement ploeg duidelijk is om zoveel mogelijk aan te vallen in Paris-Nice 2015 net zoals vorig jaar.

  Terwijl zijn voorsprong opgelopen was tot 8'25" pakte Arnaud Gérard de punten in de eerste tussensprint, in Saint-Pierre-de-Jards terwijl Alexander Kristoff (Team Katusha) daar de tweede plaats pakte en daarmee de waardevolle punten waarmee hij zich plaatste voor Michal Kwiatkowski (Etixx-QuickStep) in het puntenklassement. Eén van zijn belangrijkste concurrenten voor dit klassement, John Degenkolb (Team Giant-Alpecin), pakte daar het laatste punt.

  Gedurende de dag zagen we wederom een soortgelijk scenario aan dat van gisteren: het peloton blijft zijn krachten sparen voor de komende etappes en zelfs met een gemiddelde snelheid van 35,5 km/u in de eerste 3 uren van de etappe wist Arnaud Gérard de hele dag een behoorlijke voorsprong te houden.

  Pas na zo'n honderd kilometer begon het peloton eindelijk wat tijd terug te winnen op de renner van de Franse ploeg, dankzij de inspanningen van de Cofidis ploeg, voor haar sprinter Nacer Bouhanni, die hoogstwaarschijnlijk zijn revanche wilde nemen voor zijn tweede plaats van gisteren en wellicht ook een eerbetoon wilde doen aan zijn vriend Alexis Vastine.

  Bij de eerste doorkomst over de finishlijn, waar de tweede tussensprint werd betwist, was de voorsprong van de renner aan kop teruggelopen tot 45 seconden toen Arnaud Gérard wederom de 3 punten pakte, ditmaal voor John Degenkolb en Michael Matthews (Orica-GreenEDGE) die het laatste punt van deze sprint pakte.

  Philippe Gilbert en Jonathan HivertNet na de doorkomst over de finishlijn kwamen de renners op de enige officiële klim van de dag, de Côte de la Tour en alhoewel Arnaud Gérard daar nog 35 seconden voorsprong had kwam het peloton snel dichterbij en we zagen met name Philippe Gilbert (BMC Racing Team) aanvallen om zo de punten te pakken voor het bergklassement. Jonathan Hivert (Bretagne-Séché Environnement) volgde hem en wist zo zijn bolletjestrui veilig te stellen in dit klassement waar hij nu gevolgd wordt door zijn ploegmaat Arnaud Gérard.

  Net na deze klim kwam het solo-avontuur van Gérard ten einde en het peloton reed gegroepeerd verder tot 9,5 kilometer voor de finish waar Tony Martin (Lotto-Soudal), derde in het algemeen klassement voor de start van deze etappe, aanviel. De Duitse renner kreeg gezelschap van Geraint Thomas (Team Sky), Lars Boom (Astana) en Matti Breschel (Tinkoff-Saxo). Een groepje achtervolgers maakte zich los maar werd ook weer teruggepakt door het peloton en op 1,5 kilometer voor de finish, dankzij de inspanningen van de Lotto-Soudal ploeg, werd ook de nieuwe kopgroep teruggepakt.

  Wellicht geïnspireerd door de gorilla's van het ZooParc de Beauval wist uiteindelijk de Duitse kampioen van deze ploeg, André Greipel, bijgenaamd de Gorilla, de etappe te winnen, voor de Franse kampioen Arnaud Démare (FDJ).

  De klassementen van Parijs-Nice 2015 na de 2de etappe

  Hieronder vindt u de klassementen na de tweede etappe tussen het ZooParc de Beauval (Saint-Aignan) en Saint-Amand-Montrond:

  Etappeklassement

  André GreipelHieronder vindt u de top 5 van deze etappe:

  1/ André Greipel (Lotto-Soudal) - 4h30'18"
  2/ Arnaud Démare (FDJ)
  3/ John Degenkolb (Team Giant-Alpecin)
  4/ Michael Matthews (Orica-GreenEDGE)
  5/ Jose Joaquin Rojas (Movistar Team)

  Algemeen klassement

  Michal KwiatkowskiIn het algemeen klassement blijft Michal Kwiatkowski (Etixx-QuickStep) aan de leiding, terwijl John Degenkolb opklimt naar de 3de plaats en nu op slechts 2 seconden van de eerste twee renners staat, dankzij de bonusseconden die hij wist te pakken in de etappe van vandaag. Hieronder vindt u de top 5 van het algemeen klassement:

  1/ Michal Kwiatkowski (Etixx-QuickStep) - 9h53'16"
  2/ Rohan Dennis (BMC Racing Team)
  3/ John Degenkolb (Team Giant-Alpecin) - +0'02"
  4/ Tony Martin (Etixx-QuickStep) - +0'07"
  5/ Michael Matthews (Orica-GreenEDGE) - +0'09"

  De andere klassementen

  In het puntenklassement wist Alexander Kristoff (Team Katusha) de leiding over te nemen, zoals al voorspeld in de samenvatting van de eerste etappe, dankzij de sprints. De Noorse renner neemt de leiding over met 20 punten, gevolgd door John Degenkolb (Team Giant-Alpecin, 18 punten) en Nacer Bouhanni (Cofidis, 17 punten).

  In het bergklassement staat Jonathan Hivert (Bretagne-Séché Environnement) nog altijd aan de leiding, met 5 punten, en hij wordt nu gevolgd door zijn ploegmaat Arnaud Gérard (4 punten) en Philippe Gilbert (BMC Racing Team, 3 punten).

  In het jongerenklassement staat Michal Kwiatkowski (Etixx-QuickStep) natuurlijk ook nog altijd aan de leiding, voor Rohan Dennis (BMC Racing Team) die wederom de witte trui zal dragen.

  De etappe van morgen

  Morgen staat een etappe van 179 kilometer tussen Saint-Amand-Montrond en Saint-Pourçain-sur-Sioule op het programma met 3 klimmetjes van de 3de categorie in de tweede helft van de etappe.

  >> bekijk alle details van de 3de etappe van Parijs-Nice 2015 en het parcours op Google Maps

  De foto's van de 2de etappe van Parijs-Nice 2015

  Verschillende foto's zijn in de loop van de dag al online geplaatst:

  >> bekijk de foto's van de 2de etappe van Parijs-Nice tussen het ZooParc de Beauval (Saint-Aignan) en Saint-Amand-Montrond

  Videosamenvatting van de etappe

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > nog geen reacties | 2187x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Parijs-Nice| Parijs-Nice 2015 | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats als eerste uw reactie op dit artikel!!

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is vijf plus acht ?