home | Nederlands | English | Français
> nieuws
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

Blog - Parijs-Nice 2012

Alle informatie over de 70ste editie van de Race naar de zon

 • Toegevoegd: dinsdag 13 maart 2012 om 22:17:00

  Even afkloppen met MyKnoaky van Andreas Klier

  Even afkloppen met MyKnoaky van Andreas KlierAfkloppen op ongeverfd hout, brengt dat geluk? Beter nog, het voorkomt ongeluk! Het is algemeen bekend dat vele professionele wielrenners een soort van ritueel rondom een wielerwedstrijd hebben en het idee van Andreas Klier lijkt dus zo slecht nog niet ... De Duitse renner van de Garmin-Barracuda ploeg heeft namelijk een nieuw product uitgevonden, MyKnoaky, waarmee je op ieder moment even af kunt kloppen!

  Dit alles ontdekken we in dit interview wat ik gedaan heb bij de start van de 6de etappe van Paris-Nice in Suze-la-Rousse!

  De geboorte van MyKnoaky

  Na een snelle terugblik op het verloop van zijn Paris-Nice tot dan toe, presenteert Andreas Klier op mijn verzoek het product MyKnoaky.

  Een simpel driehoekig stukje hout hoor ik u zeggen? Ja, maar niet alleen ... zoals de vriendelijke Duitser uitlegt, klopt hij niet af voo ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | nog geen reacties | 6905x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Marketing| Parijs-Nice 2012
 • Toegevoegd: zondag 11 maart 2012 om 16:03:00

  Parijs-Nice 2012: Bradley Wiggins opperbest!

  Parijs-Nice 2012: Bradley Wiggins opperbest!De 70ste editie van Paris-Nice 2012 eindigde vandaag met de tijdrit op de Col d'Eze. De spannende finale die voorspeld werd vond uiteindelijk niet plaats aangezien het algemeen klassement al redelijk vast stond. Bradley Wiggins finishte deze individuele krachtsinspanning ook nog eens in de snelste tijd van alle renners aan de start in Nice en met deze etappeoverwinning bevestigde de Brit dus zijn gele trui en de eindoverwinning van deze race naar de zon.

  De samenvatting van de 8ste etappe : Nice > Col d'Eze

  Onder een stralende zon (de race naar de zon deed zijn naam eer aan dit jaar!) gingen de renners één voor één van start in de straten van Nice aan de voet van de klim naar de Col d'Eze.

  Deze 9,6 kilometer lange klim werd door vele renners als moeilijk bestempeld, inclusief sommige van de bestgeplaatste renners in het algemeen klassement.

  > Lees het vervolg van dit artikel | 1 reactie | 3339x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Parijs-Nice 2012| Parijs-Nice
 • Toegevoegd: zaterdag 10 maart 2012 om 23:04:00

  Parijs-Nice 2012: Thomas de Gendt herhaalt zijn etappeoverwinning in Houdan in de race naar de zon

  Parijs-Nice 2012: Thomas de Gendt herhaalt zijn etappeoverwinning in Houdan in de race naar de zonDe langste etappe van Paris-Nice 2012 stond vandaag op het programma tussen Sisteron en de gebruikelijke finish op de Promenade des Anglais in Nice.

  Langste etappe met een kopgroep die de hoogste voorsprong bereikt in deze Parijs-Nice want deze is opgelopen tot waarden boven de 12 minuten voor de twee kopmannen. Uiteindelijk ging Thomas de Gendt er alleen van door en wist zo deze 7de etappe te winnen, op dezelfde manier als toen hij de eerste etappe van Parijs-Nice 2011 won in Houdan!

  De samenvatting van de 7de etappe van Parijs-Nice 2012 - Sisteron > Nice

  Vanochtend aan het vertrek van deze etappe in Sisteron, werden van 5 renners aangekondigd dat zij niet aan de start zouden verschijnen: Leigh Howard (GreenEDGE), Rémy ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | 1 reactie | 1859x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Parijs-Nice 2012| Parijs-Nice
 • Toegevoegd: vrijdag 09 maart 2012 om 18:50:00

  Parijs-Nice 2012: de stralende zon van Sisteron op het gezicht van Luis Leon Sanchez

  Parijs-Nice 2012: de stralende zon van Sisteron op het gezicht van Luis Leon SanchezDe zesde etappe van e Paris-Nice 2012 vond vandaag plaats tussen Suze-la-Rousse en Sisteron, de 3de opeenvolgende etappe met een afstand van 178 kilometer.

  Verschillende waaiers die gevormd werden aan het begin van de etappe leidden uiteindelijk tot de kopgroep waaruit de twee renners die de overwinning vanavond betwistten in Sisteron afkomstig zijn. Luis Leon Sanchez wint het nipt van Jens Voigt op de witte lijn die getrokken werd in de Avenue de la Libération van de stad die bekend staat om de rotsen die de stad omringen.

  De samenvatting van de 6de etappe van Parijs-Nice 2012: Suze-la-Rousse > Sisteron

  5 renners verschenen niet aan de start vanochtend: Dmitriy Fofonov van de Astana ploeg, Rémi Pauriol (FDJ BigMat), Maarten Neyens (Lotto-Belisol) ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | 1 reactie | 3467x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Parijs-Nice 2012| Parijs-Nice
 • Toegevoegd: donderdag 08 maart 2012 om 21:46:00

  Parijs-Nice 2012: Lieuwe Westra de sterkste op de klim van Mende

  Parijs-Nice 2012: Lieuwe Westra de sterkste op de klim van MendeVandaag stond één van de belangrijkste etappes op het programma van Paris-Nice 2012, tussen Onet-le-Château en Mende, met niet minder dan 6 beklimmingen waarvan 3 van de eerste categorie en een aankomst bergop. In tegenstelling tot de algemene verwachting werd deze etappe niet gewonnen door Alejandro Valverde maar door de Nederlander Lieuwe Westra die zo dichtbij Bradley Wiggins komt in het algemeen klassement waar de Brit nog altijd aan de leiding staat.

  De samenvatting van de 5de etappe van Parijs-Nice 2012: Onet-le-Château > Mende

  Vanochtend even voor 11u30 vertrok de 5de etappe van Paris-Nice 2012 vanuit Onet-le-Château, voor een etappe van 178,5 kilometer richting Mende en de bekende Montée Laurent Jalabert die officieel luistert naar de naam Côte de la Croix Neuve.
  De enige renner die vano ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | 1 reactie | 3602x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Parijs-Nice 2012| Parijs-Nice
 • Toegevoegd: woensdag 07 maart 2012 om 22:38:00

  Parijs-Nice 2012: Gianni Meersman klimt twee trapjes op het podium

  Parijs-Nice 2012: Gianni Meersman klimt twee trapjes op het podiumGianni Meersman die gisteren als 3de eindigde heeft vandaag de etappe in Rodez gewonnen! De Belgische renner klimt hiermee twee trapjes hoger op het podium na een etappe waarin we een kopgroep van 5 renners zagen, die teruggepakt werd op een twintigtal kilometers van de finish. Pogingen van Thomas de Gendt en Andreas Klöden liepen op niets uit en deze etappe eindigde dus wederom met een sprint.

  De samenvatting van de 4de etappe van Parijs-Nice 2012: Brive-la-Gaillarde > Rodez

  Na de opgave van Andy Schleck vanwege een maag-darmonsteking gisteren kregen twee van zijn ploegmaten in de Radioshack-Nissan ploeg ook te maken met deze ziekte: Joost Posthuma en Jan Bakelants verschenen dus vandaag niet aan de start. Taylor Phinney van BMC Racing Team had hetzelfde probleem.
  ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | nog geen reacties | 3937x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Parijs-Nice 2012| Parijs-Nice
 • Toegevoegd: dinsdag 06 maart 2012 om 19:33:00

  Paris-Nice 2012 : Alejandro Valverde de sterkste bij het Lac de Vassivière

  Paris-Nice 2012 : Alejandro Valverde de sterkste bij het Lac de VassivièreDe derde etappe van Paris-Nice 2012 vond vandaag plaats tussen Vierzon en het Lac de Vassivière over een afstand van 194 kilometer. Een kopgroep van 3 renners tekende deze etappe maar toen deze eenmaal terug gepakt werd zorgde de aankomst bergop ervoor dat deze etappe eindigde in een massasprint, sprint gewonnen door Alejandro Valverde van de Movistar ploeg.

  De samenvatting van de 3de etappe van Parijs-Nice 2012

  De start in Vierzon vond plaats aan het einde van de ochtend, met 173 renners aan de start. Andy Schleck (Radioshack-Nissan) moest namelijk de wedstrijd verlaten met een maag-darmontsteking. Aidis Kruopis (GreenEDGE) verscheen ook niet aan de start.

  Andy Schleck liet hierover weten dat hij echt zijn best wilde doen. Maar met ziekte kun je weinig anders doen. Dit is slecht nieuws voor mij, ik wilde een goede prestatie leveren in ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | 1 reactie | 4582x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Parijs-Nice 2012| Parijs-Nice
 • Toegevoegd: maandag 05 maart 2012 om 18:50:00

  Parijs-Nice 2012 : Tom Boonen sprint naar zijn 100ste overwinning

  Parijs-Nice 2012 : Tom Boonen sprint naar zijn 100ste overwinningDe tweede etappe van Paris-Nice 2012, tussen Mantes-la-Jolie en Orléans, werd getekend door de wind, valpartijen, regen en een eindsprint van de kopgroep die gewonnen werd door de Belg Tom Boonen van de Omega Pharma-QuickStep ploeg. Bradley Wiggins pakt de kostbare gele trui die hij zo graag gisteren al had willen pakken na de openingstijdrit van de wedstrijd.

  De samenvatting van de 2de etappe van Parijs-Nice 2012 : Mantes-la-Jolie > Orléans

  Aan het eind van de ochtend (om 11u54) ging de etappe van start even buiten Mantes-la-Jolie, met 176 aan de start.

  Na getekend te hebben voor de start van de etappe, besloot Nick Nuyens ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | 1 reactie | 2200x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Parijs-Nice 2012| Parijs-Nice
 • Toegevoegd: zondag 04 maart 2012 om 16:55:00

  Parijs-Nice 2012: Larsson, tijdritspecialist in de Vallée de Chevreuse

  Parijs-Nice 2012: Larsson, tijdritspecialist in de Vallée de ChevreuseVanmiddag vond de eerste etappe van Paris-Nice 2012 plaats in de vorm van een individuele tijdrit tussen Dampierre-en-Yvelines en Saint-Rémy-lès-Chevreuse. De Zweedse kampioen tijdrijden, Gustav Larsson, bleek hierin de snelste te zijn op het parcours van 9,4 km.

  De samenvatting van de eerste etappe van Parijs-Nice 2012

  Onder een dreigende lucht ging Alexandre Geniez van de Project 1t4i ploeg als eerste van start, voor het kasteel van Dampierre-en-Yvelines, richting de Côte des 17 Tournants die net na de start al begon.

  Alhoewel er de hele dag regen dreigde bleef deze uit tot het vertrek van de 10 laatste renners. Luis Léon Sanchez (Movistar Team) was de eerste die onder de regen van start ging. Tony Martin (Omega Pharma-QuickStep), winnaar van Paris-Nice 2011 en wereldkampioen tijdrijden werd gehinderd door ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | nog geen reacties | 5874x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Parijs-Nice 2012| Parijs-Nice
 • Toegevoegd: zondag 04 maart 2012 om 01:36:00

  De lijst van deelnemende renners aan Parijs-Nice 2012 en hun rugnummers

  De lijst van deelnemende renners aan Parijs-Nice 2012 en hun rugnummersDit artikel is nog niet beschikbaar in het Nederlands. U kunt het hieronder in het Frans lezen:

  Ce dimanche, Paris-Nice 2012 partira de Dampierre-en-Yvelines pour un contre-la-montre de 9,4 kilomètres vers Saint-Rémy-lès-Chevreuse avant d'enchaîner sur un peu plus de 1.146 kilomètres dans les 7 étapes suivantes.

  Dans cet article vous trouverez la liste des partants, avec leurs numéros de dossard et quelques informations supplémentaires sur les 22 équipes présentes dans cette 70ème édition de Paris-Nice.


  176 coureurs se présenteront au départ, représentant 27 nationalités. La France (40) est le pays le mieux représenté, suivi par la Belgique (23) et l'Espagne (22).

  L'ordre de départ du contre-la-montre inaugural entre Dampierre-en-Yvelines et Saint-Rémy-lès-Chevreuse

  Si vous souhaitez connaître l'ordre de départ d ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | 3 reacties | 5268x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Parijs-Nice 2012| Parijs-Nice
 • Volgende pagina (11 - 13) oudere artikelen