home | Nederlands | English | Français
> nieuws
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

Blog - Tour de France 2007

Alle informatie over de Tour de France 2007 wat betreft parcours, etappesteden, officiële partners, maar natuurlijk ook mijn ervaring in de Tour de France 2007 voor Orange!

 • Toegevoegd: vrijdag 15 augustus 2008 om 00:07:00

  Thomas Dekker en Michael Boogerd zeggen vaarwel tegen de Rabobank Wielerploeg

  Thomas Dekker en Michael Boogerd zeggen vaarwel tegen de Rabobank WielerploegEens maatjes, altijd maatjes ... dat zou je kunnen denken als je ziet dat Michael Boogerd op 13 augustus aankondigt zijn samenwerking met de Rabobank te beëindigen en Thomas Dekker vandaag (14 augustus) aankondigt zijn contract met de Rabobank Wielerploeg met onmiddellijke ingang op te zeggen.

  De twee renners, Michael Boogerd als voormalig boegbeeld van de Nederlandse wielerploeg en Thomas Dekker als veelbelovend toekomstig boegbeeld, waren altijd maatjes en in 2007 waren ze in het hotel, voor de start en na de finish en op de weg tijdens een wielerwedstrijd dan ook nooit ver van elkaar te vinden ... Ze deelden dan ook standaard altijd de hotelkamer en waren bereid om samen even te poseren voor mijn foto van Thomas Dekker en Michael Boogerd voor de proloog van de Tour de France 2007 in Londen.
  ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | 1 reactie | 12712x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Marketing| Tour de France| Tour de France 2007| Tour de France 2008| Wielrennen algemeen (m.u.v. Tour de France)| Olympische Spelen
 • Toegevoegd: woensdag 19 december 2007 om 21:13:37

  Na Londen publiceert ook Gent zijn evaluatie van de Tour de France 2007 ... en laat weten de Tour in 2012 weer terug te willen!

  Na Londen publiceert ook Gent zijn evaluatie van de Tour de France 2007 ... en laat weten de Tour in 2012 weer terug te willen!Na het positieve evaluatie van het Grand Départ van de Tour de France 2007 vanuit Londen, is het nu de beurt aan Gent en de provincie Oost-Vlaanderen om hun positieve evaluatie bekend te maken ...
  De belangrijkste conclusies waren met name dat de stad te goed voorbereid was op de aankomst van de Tour de France en dat een eventuele terugkeer van de Tour zeker op prijs gesteld wordt!


  Tom Boonen feliciteert Gert Steegmans bij de aankomst in Gent!

  Na een massale val op twee kilometer van de aankomst (die een groot deel van het peloton ophield) was Tom Boonen de grote favoriet bij de aankomst van de tweede etappe die op 9 juli vanuit Duinkerken in het noorden van Frankrijk. Het was toen voor hem echter onmogelijk om Gert ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | nog geen reacties | 3922x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Tour de France 2007| Tour de France
 • Toegevoegd: donderdag 29 november 2007 om 01:01:00

  Tour de France 2007: de start in Londen was een groot succes, voor herhaling vatbaar?!

  Tour de France 2007: de start in Londen was een groot succes, voor herhaling vatbaar?!7 en 8 juli was Londen het zenuwcentrum van het wielrennen ... Transport for London (TfL) heeft vandaag bevestigd dat dit evenement een groot succes is geweest voor de stad en maakt van de gelegenheid gebruik om nogmaals aan te geven dat Londen de Tour graag zo snel mogelijk weer terug ziet komen.
  Een korte flashback in cijfers en conclusies ...


  Voor het eerst in de geschiedenis van de Tour de France, was Londen the place to be voor een Grand Départ wat niemand snel zal vergeten ... Op 7 juli was het centrum van Londen uitsluitend gereserveerd voor 'de fiets' met de 7,9 km lange proloog gewonnen door de Zwitser Fabian Cancellara van Team CSC. De volgende dag startte de eerste etappe ook in het centrum van Londen om vervolgens verder te gaan richting Canterbury.

  De komst van de Tour naar de Britse hoofdstad is te danken aan de burgemeester van Londen, Ken Livingstone, en aan de Londense transportorganisatie, Transport f ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | 3 reacties | 4103x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Tour de France| Tour de France 2007| Marketing
 • Toegevoegd: zondag 25 november 2007 om 01:03:00

  De einduitslag van de decoratiewedstrijd van steden en dorpjes van de Tour de France 2007 is bekend gemaakt!

  De einduitslag van de decoratiewedstrijd van steden en dorpjes van de Tour de France 2007 is bekend gemaakt!Ieder jaar organiseert een drietal partners van de Tour de France een decoratiewedstrijd voor de steden en dorpjes waar de Tour doorkomt. Dit jaar werd deze wedstrijd georganiseerd door Eco Emballages, Champion en Doublet.
  Tijdens de Tour de France werd voor iedere etappe een stad of dorpje uitgeroepen als etappewinnaar. Afgelopen woensdag kregen de uiteindelijke winnaars hun prijs uitgereikt tijdens de Salon des Maires in Parijs.


  De jury van de wedstrijd, voorgezeten (net als alle voorgaande jaren) door Bernard Hinault, bestond verder uit Agnès Gougeat voor A.S.O., Gaëlle Colaert voor Doublet, Eric Marchyllie voor Champion, Bernard Hérodin voor Eco Emballages en 4 nationale en regionale journalisten. Deze jury heeft maar liefst 7 gemeentes uitgeroepen als uiteindelijke winnaars van de wedstrijd.

  Tijdens de Tour de France 2007 werden 700 gemeentes aangedaan en 62 daarvan hadden zich ingeschreven voor de decoratiewedstrijd om de wegen van de Tour de Fr ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | 2 reacties | 7053x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Tour de France| Tour de France 2007
 • Toegevoegd: dinsdag 13 november 2007 om 01:11:00

  Commissie Vogelzang: Michael Rasmussen (Rabobank) had nooit moeten starten in de Tour de France ... [UPDATE]

  Commissie Vogelzang: Michael Rasmussen (Rabobank) had nooit moeten starten in de Tour de France ... [UPDATE]Na de bekentenis van Michael Rasmussen afgelopen donderdag in Denemarken was het vandaag de beurt aan de commissie Vogelzang om met haar 48 pagina's tellende rapport naar buiten te komen ...

  UPDATE 17 november 2007: informatie over rechtszaak/schikking door Rasmussen, bloedwaarden Rasmussen, reactie Erik Breukink en technische gadgets voor de wielerploeg toegevoegd (zie hier).

  Wat was er ook alweer gebeurd ?
  Michael Rasmussen reed in de Tour de France in de gele leiderstrui op het moment dat een Deense televieverslaggever op de Italiaanse televisie een opmerking opving van een Italiaanse oud profwielrenner. Davide Cassani, tijdens de Tour consultant voor de Italiaanse televisie, vertelde op de Rai dat hij zo'n bewondering had voor de inzet van Rasmussen aangezien hij hem in juni nog in de stromende regen in Italië had zien trainen.

  De Deense te ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | 2 reacties | 15704x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Tour de France 2007| Doping| Tour de France
 • Toegevoegd: maandag 24 september 2007 om 00:19:00

  4 weken in het leven van een volger van de Tour de France, laatste deel

  4 weken in het leven van een volger van de Tour de France, laatste deelTerwijl Denis Menchov in de 'gouden' leiderstrui vandaag de Vuelta a España (Ronde van Spanje) uitgereden heeft in Madrid, schrijf ik eindelijk het laatste artikeltje over 'mijn' Tour de France!

  Zoals ik hier al aankondigde heb ik de hele maand juli in de Tour de France gewerkt om de blog Orange dans le Tour te maken.

  Op de blog Orange dans le Tour gaf ik een kijkje achter de schermen van de Tour en ik heb dan ook van alles gedaan in de Tour de France 2007: de reclamecaravaan (Panach', Festina, Skoda), de directie van de reclamecaravaan, Mavic, een dag met twee teams (AG2R et Caisse d'Epargne), France Télévisions en natuurlijk een aantal dagen in een 'avant-course' auto van Orange.

  Mijn ervaring tijdens deze 4 weken in 4 artikeltjes met een aantal foto's (binnenkort nog veel meer fo
  ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | 6 reacties | 5506x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Tour de France| Tour de France 2007
 • Toegevoegd: maandag 03 september 2007 om 01:28:00

  4 weken in het leven van een volger van de Tour de France, deel 3

  4 weken in het leven van een volger van de Tour de France, deel 3Terwijl de wielrenners vandaag alweer de tweede etappe van de Vuelta a España (Ronde van Spanje) hebben verreden (eerste etappe gewonnen door Daniele Benatti [Lampre-Fondital; hij had al laten zien goed te kunnen sprinten in de Tour de France en gaat nu dus vrolijk verder in de Vuelta] met Oscar Freire [Rabobank] tweede en Alessandro Petacchi [Milram] derde ; de tweede etappe is gewonnen door Oscar Freire terwijl Daniele Benatti stevig baalde dat hij opgehouden werd door een val op 2 km van de aankomst waardoor hij zijn leiderstrui kwijtraakt aan Freire), schrijf ik nog steeds over de Tour de France ... als je verder leest begrijp je vast waarom!

  Zoals ik hier al aankondigde heb ik de hele maand juli in de Tour de France gewerkt om de blog Orange dans le Tour te maken.

  Op de blog Orange dans le
  ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | 4 reacties | 71018x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Tour de France| Tour de France 2007
 • Toegevoegd: zaterdag 25 augustus 2007 om 20:44:00

  4 weken in het leven van een volger van de Tour de France, deel 2

  4 weken in het leven van een volger van de Tour de France, deel 2Terwijl de wielrenners alweer meerdere criteriums, de Ronde van Duitsland, de Tour de l'Ain, etc. hebben verreden en terwijl ze nu door België en Nederland rijden voor de Enecotour, schrijf ik nog steeds over de Tour de France ... als je verder leest begrijp je vast waarom!

  Zoals ik hier al aankondigde heb ik de hele maand juli in de Tour de France gewerkt om de blog Orange dans le Tour te maken.

  Op de blog Orange dans le Tour gaf ik een kijkje achter de schermen van de Tour en ik heb dan ook van alles gedaan in de Tour de France 2007: de reclamecaravaan (Panach', Festina, Skoda), de directie van de reclamecaravaan, Mavic, een dag met twee teams (AG2R et Caisse d'Epargne), France Télévisions en natuurlijk een aantal dagen in een 'avant-course' auto van Orange.

  Mijn ervaring tijdens deze
  ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | 2 reacties | 7764x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Tour de France| Tour de France 2007
 • Toegevoegd: zondag 12 augustus 2007 om 23:43:00

  4 weken in het leven van een volger van de Tour de France

  4 weken in het leven van een volger van de Tour de FranceZoals ik hier al aankondigde heb ik de hele maand juli in de Tour de France gewerkt om de blog Orange dans le Tour te maken.

  Op de blog Orange dans le Tour gaf ik een kijkje achter de schermen van de Tour en ik heb dan ook van alles gedaan in de Tour de France 2007: de reclamecaravaan (Panach', Festina, Skoda), de directie van de reclamecaravaan, Mavic, een dag met twee teams (AG2R et Caisse d'Epargne), France Télévisions en natuurlijk een aantal dagen in een 'avant-course' auto van Orange.

  Mijn ervaring tijdens deze 4 weken in 4 artikeltjes met een aantal foto's (binnenkort nog veel meer foto's in de 'foto's' rubriek van deze site) ...


  4 weken

  Om te beginnen vraagt u zich misschien af waarom ik het heb over 4 weken ... de Tour de France duurt toch maar 3 weken?! Ja inderdaad, maar de Tour de France vergt natuurlijk enige voorbe ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | 7 reacties | 6765x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Tour de France| Tour de France 2007
 • Toegevoegd: donderdag 21 juni 2007 om 02:10:00

  Scoop: blog Orange in de Tour de France!!

  Scoop: blog Orange in de Tour de France!!UPDATE 21 juni 2007: het persbericht is nu uitgebracht
  UPDATE 25 juni 2007: informatie over newsletter toegevoegd

  Vandaag heeft Orange in een persbericht bekend gemaakt wat het bedrijf allemaal aanbiedt rondom de Tour de France. Dit jaar is het aanbod aan diensten en mogelijkheden om de Tour te volgen completer dan alle voorgaande jaren ... één van de nieuwtjes in het aanbod is een blog onder de titel Orange dans le Tour.

  Het doel van deze blog is om de bezoeker een kijkje achter de schermen van de Tour de France te gunnen. De ondertitel van de blog is dan ook les coulisses du Tour vues par Orange (een kijkje achter de schermen van de Tour met Orange).
  De algemene slogan van Orange's aanwezigheid in sportevenementen is vous y êtes ofwel 'alsof u erbij bent'. De blog is hiervan een uitstekend voorbeeld aangezien va ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | 12 reacties | 6144x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Tour de France| Tour de France 2007| Marketing
 • Volgende pagina (11 - 20) oudere artikelen