home | Nederlands | English | Français
> blog
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
nog 213 dagen te gaan tot de start van de Tour de France 2021, bekijk in de ltussentijd de UCI wielerkalender 2021!
RSS |

Stade 2: Christian Prudhomme reageert op de bekentenissen van de afgelopen week

Toegevoegd: zondag 27 mei 2007 om 22:22:25
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Stade 2: Christian Prudhomme reageert op de bekentenissen van de afgelopen weekVanavond was Christian Prudhomme, de directeur van de Tour de France, één van de gasten van de uitzending Stade 2 op France 2 en hij reageerde er op de vragen van Gérard Holtz en Jean René Godard over de bekentenissen van de verschillende ex-renners van het Telekom team (ondertussen bekend onder de naam T-Mobile).

  Zittend naast Amélie Mauresmo (want Stade 2 was vanavond live vanaf Roland Garros, waar het begin van het tennistoernooi trouwens hevig verstoord werd door de verschillende regenbuien vandaag) gaf hij hier dus de reactie waar iedereen op zat te wachten op de bekentenissen van met name Erik Zabel en Bjarne Riis en.

  Eerste - te verwachten - vraag: Riis is op dit moment ploegleider van CSC terwijl hij nu dus toegegeven heeft doping te hebben gebruikt, wat betekent dat voor de Tour? Christian Prudhomme antwoordde hierop dat Bjarne Riis zelf heeft aangegeven zijn Tour-overwinning niet verdiend te hebben; aangezien zijn hele carrière na zijn pensioen als profwielrenner is gebaseerd op deze overwinning ... verdient hij het dan om op dit moment een bekende wielerploeg te kunnen leiden? Prudhomme wil daarnaast weten hoe de Riis van toen zich verhoudt tot de Riis van nu en wat het Team CSC van dit alles vindt.

  Eén van de twee vragen die Jean René Godard stelde in dit interview was -zoals Maxima het zou zeggen- een beetje dom want hij vroeg Christian wat hij gaat doen om er toch voor te zorgen dat er een goed peloton is voor de Tour de France voor 7 juli, de dag van het Grand Départ van de Tour de France 2007. De Tour de France heeft geen valsspelers nodig ... iedereen wil wel meedoen aan de Tour de France dus is het geen enkel probleem om een rennerspeloton te hebben en de Tour zorgt er voor dat ook daar weer nieuwe kampioenen uit zullen komen. We wilden allemaal dat de renners die doping gebruik(t)en hier openlijk voor uit zouden komen en dat de omerta (regel van stilzwijgen opgelegd door de maffia) van het peloton voorbij zou zijn en dat lijkt nu eindelijk het geval te zijn en dat moet zo doorgaan willen we weer gewoon kunnen genieten van de mooie sport die het wielrennen eigenlijk is !!

  Christian Prudhomme ontweek vervolgens een beetje de vraag of Riis het geld wat hij met de Tour heeft gewonnen terug zou moeten geven door te zeggen dat het belangrijk is dat de renners toegeven en dat dat voor hun eigen bestwil is. De snelheid waarmee de renners de bergen van de Tour beklimmen is helemaal niet belangrijk (zo, dat is er eindelijk uit!!) ... "het mooie van de Tour de France is het gezicht van Thomas Voeckler op Plateau de Beille 3 jaar geleden, met z'n open trui, een krom, misvormd gezicht van de pijn en het lijden op de fiets en dan plotseling zijn gezicht wat opklaart, dat is het mooie van de Tour de France! Dat is wat we weer willen zien en dat is wat we weer kunnen zien in de Tour de France!" ... Eh ja, wij willen inderdaad ook weer dergelijke mooie beelden en verrassingen zien, en waarom niet op Plateau de Beille (etappedetails) dit jaar ;-)!!

  De tweede vraag van Jean René Goddard was de vraag naar het bestaan van een lijst met nog eens 49 namen in de Puerto dopingzaak. Christian Prudhomme's antwoord daarop was duidelijk: ASO kent een dergelijke lijst niet. ASO heeft niet alle macht in de wielersport (hoewel ASO natuurlijk wel een grote invloed heeft op de sport), "als we maar op een knopje hoefden te drukken zou het wel heel makkelijk zijn allemaal en dan zouden we dat ook zeker doen ... maar we moeten degenen die niet vals spelen beschermen ... ik houd er niet van als mensen zeggen dat ze het allemaal doen, allemaal doping gebruiken, dan zijn politici ook allemaal slecht, alle wielrenners gebruiken doping, alle priesters zijn pedofiel en alle journalisten zijn omgekocht ... dat kan niet, dat heeft geen nut. Het is echter wel waar dat we hard moeten werken, samen werken, we kunnen hier alleen samen uit komen, met de renners: er zijn er meer die geen doping gebruiken dan gezegd wordt, die gewoon hun werk doen, maar ook met de managers, met de teamsponsors die ons ook moeten helpen en natuurlijk met de organisatoren en met de internationale wielrenunie".
  Dat wil ik graag geloven, want ik houd ook van wielrennen en natuurlijk vooral van schoon wielrennen!!

  Heel het interview is te zien op de website van Stade 2 of hieronder.

  Andere delen van deze uitzending die ook interessant zijn, zijn de reportages over de bekentenis van Bjarne Riis en die over Nicholas Roche, de zoon van Stephen Roche, die op dit moment in de Giro mee rijdt .

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > 1 reactie | 1751x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Tour de France| Tour de France 2007 | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn 1 reacties!
 1. Schrik me rot man! Open ik je nieuwe artikeltje, beint t interview vanzelf af te spelen, alleen had ik t volume nogal hard staan ivm n filmpje dat ik had bekeken..... Maar toch leuk hoor!!
  Wanneer komen de foto's van de afgelopen 10 dagen??
  Ben benieuwd!
  Grtz LL

  P.S. Trouwens vlot gegaan gisteren toen we eenmaal de BP af waren (daar deden we een uur over!!). Ik was om tien voor half tien thuis en p&m een uur later (maar die hebben nog gegeten onderweg).

  | Ellen | zondag 27 mei 2007 om 22:36:17

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is twee plus één ?