home | Nederlands | English | Français
> nieuws
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

Blog - Parijs-Tours

De herfstklassieker die ook wel bekend staat onder de naam la classique des feuilles mortes ofwel de klassieker van de vallende bladeren ...

 • Toegevoegd: woensdag 05 oktober 2016 om 22:50:00

  Het parcours van Parijs-Tours 2016 op Google Maps/Google Earth

  Het parcours van Parijs-Tours 2016 op Google Maps/Google EarthDeze zondag, 9 oktober 2016, is het alweer tijd voor de gebruikelijke einde seizoensklassieker in Frankrijk, de 110de editie van Paris-Tours, die de bijnaam de klassieker van de vallende bladeren draagt, net als zijn grote broer Il Lombardia die vorige week plaats vond. Dit jaar vindt deze plaats tussen Dreux in de Eure-et-Loir en de Avenue de Grammont in Tours.

  Zoals gebruikelijk is deze klassieker één van de laatste wedstrijden van het seizoen in Frankrijk en de renners zullen dus de gelegenheid willen gebruiken om zich nog éénmaal te laten zien voor het begin van de winterse rustperiode.

  In dit artikel vindt u alles wat u wilde weten over deze einde seizoensklassieker: het parcours, een Google Maps kaart en een downloadbare versie in Google Earth van het parcours, het profiel en het tijd- en routeschema.

  Het parcours van Parijs-Tours 2016

  Na wat hoogstwaarschijnlijk het verste sta ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | 1 reactie | 8479x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Parijs-Tours| Open Street Maps/Google Maps/Google Earth
 • Toegevoegd: zondag 11 oktober 2015 om 18:23:00

  Matteo Trentin (Etixx-QuickStep) wint Paris-Tours 2015!

  Matteo Trentin (Etixx-QuickStep) wint Paris-Tours 2015!Na 231 kilometer en een langdurige ontsnapping toonde Matteo Trentin (Etixx-QuickStep) vanmiddag dat hij de sterkste sprinter was in de Avenue de Grammont in Tours en wist zo de 109de editie van Paris-Tours te winnen, voor Tosh van der Sande (Lotto-Soudal).

  De samenvatting van Parijs-Tours 2015

  Heel snel na de start van de 109de editie van Parijs-Tours eind deze ochtend in Chartres vormde zich een kopgroep van 31 renners, na een aanval van Alexis Gougeard (AG2R La Mondiale).

  Met de wind in de rug lag de gemiddelde snelheid vrij hoog (deze editie van de wedstrijd had overigens de hoogste gemiddelde snelheid in de geschiedenis van de race (49.677 km/h)), en deze groep wist een voorsprong op te bouwen van meer dan 4 minuten. De Cofidis ploeg liet zich vaak vooraan zien aan de kop van het peloton en probeerde zo de voorsprong van de kopgroep terug te brengen, maar tegen een groep van 31 goed samen ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | nog geen reacties | 4140x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Parijs-Tours
 • Toegevoegd: vrijdag 09 oktober 2015 om 22:47:00

  Het parcours van Parijs-Tours 2015 op Google Maps/Google Earth en de deelnemerslijst

  Het parcours van Parijs-Tours 2015 op Google Maps/Google Earth en de deelnemerslijstOp zondag 11 oktober 2015 is het alweer tijd voor de gebruikelijke klassieker die het einde van het Franse wielerseizoen aankondigt, de 109de editie van Paris-Tours, die ook bekend staat onder de bijnaam de klassieker van de vallende bladeren, net als de grote broer Il Lombardia die vorige week plaats vond. Dit jaar vindt de wedstrijd plaats tussen Chartres en de Avenue de Grammont in Tours.

  Zoals gebruikelijk is deze klassiekers één van de laatste wedstrijden van het seizoen in Frankrijk en de renners willen dus van de kans gebruik maken om zich nog een laatste keer te laten zien voordat ze hun winterbreak in gaan.

  In dit artikel vindt u alles wat u moet weten over deze klassieker: het parcours, de kaart op Google Maps en een te downloade versie in Google Earth van het parcours, het profiel en het tijd- en routeschema. U vindt er ook de deelnemerslijst met rugnummers.

  Het parcours van P ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | nog geen reacties | 8012x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Parijs-Tours| Open Street Maps/Google Maps/Google Earth

 • Toegevoegd: zondag 12 oktober 2014 om 17:24:00

  Jelle Wallays verslaat Thomas Voeckler in Parijs-Tours 2014, de kopgroep tot aan de finish!

  Jelle Wallays verslaat Thomas Voeckler in Parijs-Tours 2014, de kopgroep tot aan de finish!In tegenstelling tot de algemene verwachting eindigde Paris-Tours 2014 niet in een sprint! De kopgroep (althans, wat er nog van over was) hield het vol tot de finish en Jelle Wallays (Topsport Vlaanderen-Baloise) wist Thomas Voeckler (Team Europcar) te verslaan.

  De samenvatting van Parijs-Tours 2014

  Vrijwel meteen na de start werd een kopgroep gevormd op initiatief van Thomas Voeckler (Team Europcar) die gezelschap kreeg van Yoann Paillot (La Pomme Marseille 13), Cesare Benedetti (Team NetApp-Endura), Kevin van Melsen (Wanty-Groupe Gobert) en Jelle Wallays (Topsport Vlaanderen-Baloise). Twee renners die de achtervolging hadden ingezet, Pierre Gouault (BigMat-Auber 93) en Julien Duval (Roubaix Lille Métropole), sloten hier al snel bij aan en zo was de kopgroep van de dag met 7 renners dus compleet.

  Het peloton liet deze kopgroep er in eerste instantie v ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | 1 reactie | 5722x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Parijs-Tours
 • Toegevoegd: zaterdag 11 oktober 2014 om 18:17:00

  Het parcours van Parijs-Tours 2014 in Google Maps/Google Earth

  Het parcours van Parijs-Tours 2014 in Google Maps/Google EarthMorgen, zondag 12 oktober 2014, vindt reeds de klassieker van het einde van het seizoen in Frankrijk plaats, de 108ste editie van Paris-Tours, die dit jaar plaats zal vinden tussen Bonneval (waar de afgelopen jaren Parijs-Tours voor Beloften van start ging) en de Avenue de Grammont in Tours.

  Zoals gebruikelijk is deze klassieker één van de laatste wedstrijden van het seizoen in Frankrijk en de renners willen zich dus nog eenmaal laten zien voor de winterse rustperiode.

  In dit artikel vindt u alle informatie over deze klassieker: het parcours op Google Maps en een downloadbare versie ervan in Google Earth, het profiel en het tijd- en routeschema.

  Het parcours van Parijs-Tours 2014

  In de recente geschiedenis is de start van morgen in Bonneval waarschijnlijk de verste start buiten Parijs in de geschiedenis van Par ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | 1 reactie | 10223x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Parijs-Tours| Open Street Maps/Google Maps/Google Earth
 • Toegevoegd: zondag 13 oktober 2013 om 18:02:00

  Parijs-Tours 2013 eindigt in een sprint: John Degenkolb wint!

  Parijs-Tours 2013 eindigt in een sprint: John Degenkolb wint!In de laatste wedstrijd in lijn van het seizoen in Frankrijk ging een groep van 4 renners er al snel vandoor maar uiteindelijk wist alleen Aleksejs Saramotins (IAM Cycling) alleen vooruit te blijven. Ook hij was echter machteloos tegenoveer een peloton wat de wedstrijd graag in een sprint zag eindigen en de renner van de Zwitserse ploeg werd uiteindelijk ook teruggepakt. Verschillende nieuwe ontsnappingspogingen mislukten vervolgens, met uitzondering van die van Jetse Bol (Belkin) die nog altijd alleen vooruit was toen hij op de Avenue de Grammont in Tours terecht kwam, maar de Nederlandse renner kon ook niet opvechten tegen het peloton en uiteindelijk wist John Degenkolb (Argos-Shimano) Paris-Tours 2013 in de sprint te winnen!

  De samenvatting van Parijs-Tours 2013

  Onder ijzige temperaturen kwamen 191 renners de startlijst tekenen in Authon-du-Perche, voordat zij van start gingen in de 107de edit ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | 3 reacties | 9331x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Parijs-Tours
 • Toegevoegd: vrijdag 11 oktober 2013 om 00:39:00

  Het parcours van Parijs-Tours 2013 op Google Maps/Google Earth en het tijd- en routeschema

  Het parcours van Parijs-Tours 2013 op Google Maps/Google Earth en het tijd- en routeschemaNa de 107de editie van de klassieker van de vallende blaadjes in Italië, de Ronde van Lombardije - wederom gewonnen door Joaquim Rodriguez (Katusha), vindt aanstaande zondag de 107de editie van Paris-Tours plaats tussen Authon-du-Perche in het Eure-et-Loir departement en de Avenue de Grammont in Tours.

  Zoals gebruikelijk is deze klassiekers één van de laatste wedstrijden van het seizoen in Frankrijk en de renners zullen dus hun best doen om zich nog één keer te laten zien dit jaar.

  In dit artikel vindt u alle informatie over deze eindejaarsklassieker: het parcours, een Google Maps kaart en een downloadbare versie van het parcours voor Google Earth, het profiel en het tijd- en routeschema.

  Het parcours van Parijs-Tours 2013

  In 2009 heeft ASO een contract getekend met het Eure-et-Loir departement met betrekking tot de start van Paris- ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | 4 reacties | 9869x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Parijs-Tours| Open Street Maps/Google Maps/Google Earth
 • Toegevoegd: zondag 07 oktober 2012 om 17:55:00

  Marco Marcato (Vacansoleil-DCM) neemt revanche in Parijs-Tours 2012

  Marco Marcato (Vacansoleil-DCM) neemt revanche in Parijs-Tours 2012Paris-Tours 2012 eindigde niet in een sprint, een overgebleven deel van een kopgroep bleef het peloton uiteindelijk een paar seconden voor! En in deze kopgroep zat één renner die revanche wilde nemen, Marco Marcato (Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team), die vorig jaar als tweede eindigde achter Greg van Avermaet (BMC Racing Team). De Italiaanse renner wist vanmiddag deze klassieker te winnen in de Avenue de Grammont in Tours met de tweede* hoogste gemiddelde snelheid in de geschiedenis van Paris-Tours!

  De samenvatting van Parijs-Tours 2012

  Vanochtend aan het vertrek van Paris-Tours 2012 in Châteauneuf-en-Thymerais, had de zon moeite er door te komen en de renners gingen dus van start in deze 106ème editie van ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | nog geen reacties | 3621x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Parijs-Tours
 • Toegevoegd: maandag 01 oktober 2012 om 22:47:00

  Het parcours van Parijs-Tours 2012 op Google Maps/Google Earth en het tijd- en routeschema

  Het parcours van Parijs-Tours 2012 op Google Maps/Google Earth en het tijd- en routeschemaNa de 106de editie van de Klassieker van de vallende blaadjes in Italië (die meer iets weg had van vallende regen en vallende renners), de Ronde van Lombardië - gewonnen door Joaquin Rodriguez (Katusha Team), vindt aanstaande zondag de 106de editie van Paris-Tours plaats tussen Châteauneuf-en-Thymerais in de Eure-et-Loir en de Avenue de Grammont in Tours.

  Zoals gebruikelijk is deze klassieker één van de laatste wedstrijden van het seizoen in Frankrijk en de renners willen zich dus nog graag één keer laten zien voor de winterse rustperiode.

  In dit artikel vindt u alle informatie over deze klassieker: het parcours, een Google Maps kaart en een downloadbare versie van het parcours voor Google Earth, het profiel en het tijd- en routeschema.

  Het parcours van Parijs-Tours 2012

  In 2009 heeft ASO een contract getekend met het departement Eure-et-Loir met betrekking tot de start van ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | 6 reacties | 9822x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Parijs-Tours| Open Street Maps/Google Maps/Google Earth
 • Toegevoegd: zondag 09 oktober 2011 om 22:50:00

  Greg van Avermaet (BMC Racing Team), verrassende winnaar van Parijs-Tours 2011

  Greg van Avermaet (BMC Racing Team), verrassende winnaar van Parijs-Tours 2011De 105de editie van de Klassieker van de vallende blaadjes is vanmiddag in Tours niet geëindigd in een massasprint. Een leidersduo wat voortkwam uit een kopgroep van 21 renners, waaronder de renners van de allereerste kopgroep van de dag, ging namelijk vandaag door tot het einde en van deze twee renners viel de Belg Greg van Avermaet (BMC Racing Team) op het juiste moment aan om de eerste plaats te pakken, voor Marco Marcato (Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team).

  De samenvatting van Parijs-Tours 2011

  Onder een grijze lucht gingen de renners van de 105de editie van Paris-Tours van start in Voves vanochtend. Daarvoor kwamen ze uiteraard de startlijst tekenen en weinig verrassend was de komst van Mark Cavendish (Team HTC-Highroad) het moment dat de mensenmassa zich verplaatste rondom de regenboogtrui van de recente Wereldkampioen.

  Toen de wedstrijd eenmaal van start was gegaan vormde zich al snel de ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | nog geen reacties | 3718x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Parijs-Tours
 • Volgende pagina (11 - 15) oudere artikelen