home | Nederlands | English | Français
> nieuws
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

Het parcours van Parijs-Tours 2016 op Google Maps/Google Earth

Toegevoegd: woensdag 05 oktober 2016 om 22:50:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Het parcours van Parijs-Tours 2016 op Google Maps/Google EarthDeze zondag, 9 oktober 2016, is het alweer tijd voor de gebruikelijke einde seizoensklassieker in Frankrijk, de 110de editie van Paris-Tours, die de bijnaam de klassieker van de vallende bladeren draagt, net als zijn grote broer Il Lombardia die vorige week plaats vond. Dit jaar vindt deze plaats tussen Dreux in de Eure-et-Loir en de Avenue de Grammont in Tours.

  Zoals gebruikelijk is deze klassieker één van de laatste wedstrijden van het seizoen in Frankrijk en de renners zullen dus de gelegenheid willen gebruiken om zich nog éénmaal te laten zien voor het begin van de winterse rustperiode.

  In dit artikel vindt u alles wat u wilde weten over deze einde seizoensklassieker: het parcours, een Google Maps kaart en een downloadbare versie in Google Earth van het parcours, het profiel en het tijd- en routeschema.

  Het parcours van Parijs-Tours 2016

  Na wat hoogstwaarschijnlijk het verste startpunt van Parijs vandaan was voor Paris-Tours in de recente geschiedenis, in Bonneval in 2014, was de start iets dichterbij in 2015 in Chartres en aanstaande zondag is het nog dichterbij, in Dreux.

  De afstand van editie 2016 is wat langer dan de voorgaande edities met 252,5 kilometer vergeleken met 231 vorig jaar, 237,5 in 2014, 235 in 2013, 235,5 in 2012, 230,5 in 2011 en 233 in 2010. Na de start op het Place Anatole France in Dreux om 10u50, volgen de renners de rue Saint-Thibault (D20) en vervolgens in Vernouillet de rue Nicolas Robert, route de Garnay (D311.1) en ten slotte in Garnay de rue de Dreux, rue de la Blaise (D311.4) om terecht te komen op de D928 waar de werkelijke start plaats zal vinden op 5,75 km van de startplaats, om 11u05. Ze volgen deze departementale weg tot aan Châteauneuf-en-Thymerais en rijden dan verder recht naar het zuiden tot in Illiers-Combray, waar ze koers zetten richting het zuid-oosten tot aan Bonneval, de startplats in 2014. Daar komen ze dan terug op het gebruikelijke parcours van Paris-Tours. De bevoorradingszone bevindt zich wederom in Vendôme.

  In het slotstuk van de wedstrijd vinden de renners nog altijd de klim van de Côte de Crochu, op 25,5 kilometer van de finishlijn, maar het slotstuk van de wedstrijd is enigszins gewijzigd om zo de beklimmingen van de Côtes de Beau Soleil en de l'Epan ter verwijderen. Over deze wijziging zei Marc Madiot, de manager van de FDJ ploeg: Met het uitstekende initiatief van de organsiatie om het aantal kilometers op te schroeven en het slotstuk van het parcours te wijzigen met het oog op de Wereldkampioenschappen in Doha, zal er hoogstwaarschijnlijk een sprintfinish zijn. De finishlijn bevindt zich nog altijd op de Avenue de Grammont na de lange rechte lijn van 800 meter.

  Het parcours van Parijs-Tours 2016 op Google Maps, het tijd- en routeschema en het profiel

  Hieronder vindt u de Google Maps kaart met het parcours van Paris-Tours 2016, het profiel en het tijd- en routeschema. Klik op de afbeeldingen om deze te openen:
  Het tijd- en routeschema van Parijs-Tours 2016 Het profiel van Parijs-Tours 2016 De kaart met het parcours van Parijs-Tours 2016 op Google Maps

  Parijs-Tours 2016

  [X] Close

  Parijs-Tours 2016

  [X] Close

  Het parcours van Parijs-Tours 2016 in Google Earth

  Wilt u een virtuele vogelvlucht over dit parcours maken? Of bekijkt u het parcours simpelweg liever in Google Earth?
  >> Klik hier om het parcours van Parijs-Tours 2016 te downloaden in Google Earth (KML bestand)

  De TV-uitzending van Parijs-Tours 2016

  ToursHeeft u niet de gelegenheid om de wedstrijd aan de kant van de weg te gaan bekijken of bij de finish in Tours? Geen probleem, in Frankrijk kunt u de wedstrijd live volgen op France 3 tussen 15u15 en 17u05 en op Eurosport tussen 15u30 en 17u00.

  De andere landen die de wedstrijd live uitzenden zijn:
  - verschillende Europese landen en verschillende landen in Zuid-Oost Azië op Eurosport 1
  - België op RTBF en VRT (Sporza)
  - Denemarken op TV2
  - Spanje op Teledeporte
  - Italië op RAI Sport
  - Luxemburg op RTL
  - Noorwegen op TV2
  - Nederland op Nederland 1 (NOS)
  - Portugal op RTP
  - Zwitserland op SRG SSR
  - en verschillende andere landen elders in de wereld

  De belangrijkste favorieten

  Het slotstuk van de wedstrijd is dus afgevlakt en zou de gelegenheid moeten geven aan de sprinters die massaal deel zullen nemen aan deze wedstrijd, met onder anderen Mark Cavendish als hij hersteld is van zijn blessure die het hem onmogelijk maakt deel te nemen aan Parijs-Bourges, André Greipel, Tom Boonen, Arnaud Démare die deze week Binche-Chimay-Binche won, Nacer Bouhanni, Bryan Coquard, Caleb Ewan, Michael Matthews en ook Elia Viviani en de Olympische kampioen Greg van Avermaet!

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > 1 reactie | 8442x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Parijs-Tours| Open Street Maps/Google Maps/Google Earth | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn 1 reacties!
 1. ASO a de drôles d'idées, comment peuvent t'ils ôter les 2 petites côtes qui animaient la fin de parcours, c'est vraiment n'importe quoi.

  Ils voulaient faire venir les meilleurs sprinteurs 1 semaine avant les CM de Doha, c'est raté, il n'y a quasiment personne qui a répondu présent.

  Par contre GVA, champion olympique, vainqueur ici en 2011 et encore 3e l'année dernière, fait le déplacement. Drôle de façon de remercier ce coureur belge qui fait l'effort de venir régulièrement et qui grâce à lui, permet à cette classique de conserver un minimum de standing.

  | oliv56 | vrijdag 07 oktober 2016 om 17:24:30

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is twee keer één ?