home | Nederlands | English | Français
> nieuws
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

Blog - Parijs-Nice 2013

Alle informatie over de 71ste editie van de Race naar de zon

 • Toegevoegd: zondag 10 maart 2013 om 16:53:00

  Parijs-Nice 2013: Richie Porte opperbest op de Col d'Eze!

  Parijs-Nice 2013: Richie Porte opperbest op de Col d'Eze!De laatste etappe van Paris-Nice 2013 vandaag was de individuele tijdrit op de Col d'Eze, die vorig jaar zijn terugkeer maakte in het parcours van Paris-Nice ter gelegenheid van de 70ste editie van de Race naar de zon.

  De tijdrit werd gewonnen door Richie Porte, alhoewel hij deze overwinning niet meer nodig had om de eindoverwinning te pakken en zo de eerste Australiër te worden die deze wedstrijd wint en de tweede achtereenvolgende overwinning te pakken voor Team Sky.

  De samenvatting van de 7de etappe: individuele tijdrit Nice > Col d'Eze

  151 renners startten in deze individuele tijdrit, voortdurend bergop vanuit het centrum van Nice naar de top van de Col d'Eze 9,6 kilometer verderop.

  Rick Flens (Blanco Pro Cycling Team) was de eerste renner die van start ging en de Nederlandse renner zette dus de eerste tijd we ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | 5 reacties | 5941x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Parijs-Nice| Parijs-Nice 2013
 • Toegevoegd: zaterdag 09 maart 2013 om 22:00:00

  Parijs-Nice 2013: volgorde en starttijden van de tijdrit op de Col d'Eze

  Parijs-Nice 2013: volgorde en starttijden van de tijdrit op de Col d'EzeDeze zondag 10 maart wordt Paris-Nice 2013, de 71ste editie alweer van de Race naar de zon, afgesloten met een individuele tijdrit tussen Nice en de Col d'Eze.

  In dit artikel vindt u de startvolgorde en -tijden van alle 151 overgebleven renners van het peloton van Parijs-Nice 2013.


  Daarnaast kunt u natuurlijk altijd nog het precieze parcours van de tijdrit Nice > Col d'Eze van Parijs-Nice 2013 bekijken.

  De startvolgorde en -tijden

  ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | 1 reactie | 3478x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Parijs-Nice| Parijs-Nice 2013
 • Toegevoegd: zaterdag 09 maart 2013 om 16:52:00

  Parijs-Nice 2013: Sylvain Chavanel wint de etappe in Nice in de sprint

  Parijs-Nice 2013: Sylvain Chavanel wint de etappe in Nice in de sprintDeze voorlaatste etappe van Paris-Nice 2013 was de langste, met 220 kilometer tussen Manosque en Nice. De verschillende beklimming zorgden ervoor dat een uitgedund peloton de achtervolging voor zijn rekening nam achter een grote kopgroep en deze selectie betwistte uiteindelijk de sprint op de Promenade des Anglais, sprint die gewonnen werd door Sylvain Chavanel (Omega Pharma-QuickStep).

  De samenvatting van de 6de etappe van Parijs-Nice 2013: Manosque > Nice

  Na de verschillende opgaven in de etappe van gisteren en de twee niet startende renners (Francis de Greef (Lotto-Belisol) en Alexis Vuillermoz (Sojasun)) vanochtend in Manosque, gingen nog maar 163 renners van start op de wegen van deze langste etappe van Paris-Nice 2013 ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | 3 reacties | 5237x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Parijs-Nice| Parijs-Nice 2013
 • Toegevoegd: vrijdag 08 maart 2013 om 21:37:00

  De 3de dubbelslag in Parijs-Nice 2013: Richie Porte als eerste boven op de Montagne de Lure en in het geel!

  De 3de dubbelslag in Parijs-Nice 2013: Richie Porte als eerste boven op de Montagne de Lure en in het geel!Hij was één van de favorieten en hij liet vandaag zien dat dat niet voor niets was: Richie Porte (Team Sky) kwam alleen boven op de Montagne de Lure, het kleine zusje van de Mont Ventoux, en pakt zo ook meteen de gele trui.

  De laatste keer dat Paris-Nice de Montagne de Lure bezocht, in 2009, pakte Alberto Contador de gele trui (terug) op de top door de etappe te winnen, maar ondanks zijn 1'13" voorsprong in het algemeen klassement won hij de wedstrijd uiteindelijk niet. Porte heeft op dit moment 32 seconden voorsprong op Talansky. Zou hij meer geluk hebben?

  De samenvatting van de etappe 5/ Châteauneuf-du-Pape > Montagne de Lure

  176 kilometer stonden op het programma in de etappe van de dag tussen Châteauneuf-du-Pape en de top van de Montagne de Lure met, naast de slotklim van de 1ste categorie, een klim van de 2de categorie aan het begin van de etapp ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | nog geen reacties | 4332x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Parijs-Nice| Parijs-Nice 2013
 • Toegevoegd: donderdag 07 maart 2013 om 22:37:00

  Parijs-Nice 2013: Michael Albasini pakt de sprintoverwinning in Saint-Vallier

  Parijs-Nice 2013: Michael Albasini pakt de sprintoverwinning in Saint-VallierDe etappe van de dag in Paris-Nice 2013 had vandaag een profiel wat zou hebben kunnen zorgen voor een behoorlijke strijd voor de etappeoverwinning. De kopgroep van 7 en vervolgens 4 renners lukte het echter niet om vooruit te blijven en een groep van 37 renners kwam uiteindelijk samen bij de finish aan voor een massasprint.

  De sprint in Saint-Vallier werd gewonnen door Michael Albasini (Orica-GreenEDGE) terwijl de gele trui op de schouders blijft van Andrew Talansky (Garmin-Sharp).

  De samenvatting van de etappe 4/ Brioude > Saint-Vallier

  199,5 kilometer scheidden vandaag de start in Brioude van de finish in Saint-Vallier in de 4de etappe van Paris-Nice 2013 en de renners hadden niet minder dan 7 bergen te beklimmen.

  Alhoewel oorspronkelijk alle 176 overblijvende renners ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | 2 reacties | 3162x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Parijs-Nice| Parijs-Nice 2013
 • Toegevoegd: donderdag 07 maart 2013 om 09:12:00

  Jérémy Roy: mijn belangrijkste doel in 2013, de tijdrit van de Franse kampioenschappen

  Jérémy Roy: mijn belangrijkste doel in 2013, de tijdrit van de Franse kampioenschappenTer gelegenheid van Paris-Nice 2013 biedt velowire.com u een interview aan met Jérémy Roy waarin we vooruit- en terugblikken op het seizoen 2013 wat pas net begonnen is.

  In dit interview ontdekt u het belangrijkste doel van dit seizoen van de renner uit Tours en nog wat andere informatie over dit seizoen.

  Interview video met Jérémy Roy: nog beter worden in de tijdrit

  In dit interview aan de start van de tweede etappe van Paris-Nice 2013 in Vimory hebben we het over geannuleerde wedstrijden en etappes, de frisse weersomstandigheden aan het begin van dit seizoen, zijn goede conditie en zijn rol als ploegmaat in dienst van de rest van de ploeg in Paris-Nice. We vergeten natuurl ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | nog geen reacties | 3621x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Hoe is het met Jérémy Roy?| Parijs-Nice| Parijs-Nice 2013
 • Toegevoegd: woensdag 06 maart 2013 om 22:03:00

  Nieuwe dubbelslag in Parijs-Nice 2013: de etappeoverwinning en de gele trui voor Andrew Talansky in Brioude

  Nieuwe dubbelslag in Parijs-Nice 2013: de etappeoverwinning en de gele trui voor Andrew Talansky in BrioudeDe derde etappe van Paris-Nice 2013 vond plaats in de regen, met een kopgroep van 4 renners die teruggepakt werd voor de finish. De sprint was vandaag echter geen massasprint zoals de voorbije dagen aangezien het profiel van het slotstuk van deze etappe het een groepje mogelijk maakte zich los te maken van het peloton en zo de etappewinnaar uit deze kleine selectie te laten komen.

  De gelukkige heet Andrew Talansky (Garmin-Sharp) en aangezien het peloton met de gele trui met Elia Viviani (Cannondale) zelf aan kop bijna 3 minuten later binnen kwam pakt de jonge Amerikaanse renner ook de gele trui.

  De samenvatting van de 3de etappe van Parijs-Nice 2013: Châtel-Guyon > Brioude

  Na de opgave gisteren van Nacer Bouhanni (FDJ), Jacob Rathe (Garmin-Sharp) en Alexandre Pichot, kwamen 176 renners aan de start in Châtel-Guyon net voor de middag, José Ivan Gu ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | nog geen reacties | 6976x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Parijs-Nice| Parijs-Nice 2013
 • Toegevoegd: dinsdag 05 maart 2013 om 19:31:00

  Parijs-Nice 2013: Marcel Kittel voluit naar de finish in Cérilly

  Parijs-Nice 2013: Marcel Kittel voluit naar de finish in CérillyVoor de tweede etappe van Paris-Nice 2013 werd ook een massasprint verwacht aan de finish, in een lange rechte lijn van 4 kilometer naar de witte streep die getrokken was in Cérilly.

  De gele trui drager en Frans kampioen Nacer Bouhanni (FDJ) kon niet meer meedoen in deze sprint want hij kwam zwaar ten val op iets minder dan 60 kilometer van de finish en werd afgevoerd naar het ziekenhuis.

  Het peloton kwam dus in volle vaart aanstormen richting de finish en het was uiteindelijk Marcel Kittel (Argos-Shimano) die zijn handen in de lucht kon steken terwijl hij deze etappe won.

  De samenvatting van de 2de etappe van Parijs-Nice 2013 - Vimory > Cérilly

  De lucht was grijs en het was vrij koud in het dorpje Vimory (1.134 inwoners) toen 180 renners van start gingen vanochtend. Na de opgave gisteren van Pierrick Fédrigo (FDJ), Rui Costa (Movistar) en Jure Kocja ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | nog geen reacties | 1979x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Parijs-Nice| Parijs-Nice 2013
 • Toegevoegd: maandag 04 maart 2013 om 18:09:00

  Paris-Nice: dubbelslag in de sprint voor de Kampioen van Frankrijk, Nacer Bouhanni, in Nemours

  Paris-Nice: dubbelslag in de sprint voor de Kampioen van Frankrijk, Nacer Bouhanni, in NemoursDe eerste etappe van Paris-Nice 2013 eindigde, zoals verwacht, vanmiddag in een massasprint in Nemours, na 195 kilometer vanaf de start voor het kasteel van Saint-Germain-en-Laye.

  Een kopgroep van 3 renners werd namelijk teruggepakt op het circuit rondom de finishstad Nemours en uiteindelijk wist Nacer Bouhanni (FDJ) de etappe te winnen, zijn tweede sprintoverwinning dit jaar, na de 6de etappe van de Tour of Oman een paar weken geleden.

  Dankzij de 10 bonusseconden draagt de Franse kampioen morgen niet meer de blau-wit-rode trui aangezien hij deze heeft ingeruild voor een gele trui!

  De samenvatting van de eerste etappe van Parijs-Nice 2013: Saint-Germain-en-Laye > Nemours

  Onder een verlegen zonnetje gingen de 184 renners van deze 71ste editie van Paris-Nice van start in deze eerste etappe.

  ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | 2 reacties | 1918x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Parijs-Nice| Parijs-Nice 2013
 • Toegevoegd: zondag 03 maart 2013 om 18:08:00

  Damien Gaudin als snelste over de streep in Houilles voor de proloog van Parijs-Nice 2013

  Damien Gaudin als snelste over de streep in Houilles voor de proloog van Parijs-Nice 2013Zoals verwacht leverde de proloog in de straten van Houilles geen grote tijdsverschillen op met een bochtig parcours van slechts 2,9 kilometer midden in de stad.

  Om de eerste gele trui aan het eind van de middag uitgereikt te krijgen moest je dus bijna meer sprinter zijn dan goed in het tijdrijden. Een profiel van een baanwielrenner paste ook goed bij dit parcours en dat liet Damien Gaudin (Team Europcar) zien door deze eerste episode van Paris-Nice 2013 te winnen.

  De samenvatting van de proloog van Parijs-Nice 2013 in Houilles

  De eerste renner die van start ging in Houilles was Marco Bandiera van de IAM Cycling ploeg en met 3'55" zette hij uiteraard de eerste referentietijd weg.

  Dit duurde echter niet lang en na verschillende opeenvolgende wijzigingen aan kop van het voorlopig klassement was het uiteindelijk Borut Bozic die de klok stilzette op een nieuwe referentietijd, met 3 ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | 2 reacties | 3191x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Parijs-Nice| Parijs-Nice 2013
 • Volgende pagina (11 - 15) oudere artikelen