home | Nederlands | English | Français
> nieuws
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

Blog - Parijs-Nice 2014

de 72ste race naar de zon, van 9 tot en met 16 maart 2014

 • Toegevoegd: zondag 16 maart 2014 om 20:38:00

  Arthur Vichot straalt onder de zon van Nice, eindoverwinning voor Carlos Betancur

  Arthur Vichot straalt onder de zon van Nice, eindoverwinning voor Carlos BetancurDe laatste etappe van Paris-Nice 2014, de 72ste editie van de Race naar de zon, was een korte etappe met start en finish in Nice, maar zeker geen eenvoudige etappe want in de 128 kilometer van deze etappe stonden maar liefst 5 beklimmingen op het programma.

  Een grote kopgroep met 17 renners tekende deze etappe maar uiteindelijk werd het toch een sprintfinish, met 22 renners van het eerste peloton die streden om de etappewinst die uiteindelijk ging naar de Franse kampioen, Arthur Vichot (FDJ.fr).

  Le De samenvatting van de 8ste etappe van Parijs-Nice 2014: Nice > Nice

  Om 13u35 ging deze laatste etappe van Paris-Nice 2014 van start en gingen 151 renners op weg voor 128 kilometers in de heuvelachtige streek ten noorden van Nice.

  ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | 5 reacties | 9953x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Parijs-Nice 2014| Parijs-Nice
 • Toegevoegd: zaterdag 15 maart 2014 om 20:22:00

  Wederom een etappeoverwinning voor Tom-Jelte Slagter in Parijs-Nice 2014

  Wederom een etappeoverwinning voor Tom-Jelte Slagter in Parijs-Nice 2014De etappe van vandaag in Paris-Nice 2014, de 7de van deze Race naar de zon, vond plaats tussen Mougins en Biot Sophia Antipolis, met start en finish die minder dan 9 kilometer van elkaar vandaag lagen. Een parcours met verschillende lusjes maakte het echter mogelijk een etappe van niet minder dan 195,5 kilometer op te zetten waarin we behoorlijk wat variatie zagen aan de kop van de wedstrijd, voordat alles weer samen kwam in de lokale lusjes rondom de finish.

  Uiteindelijk wist Tom-Jelte Slagter (Garmin-Sharp) de etappe te winnen en dit was dus zijn tweede etappeoverwinning in deze Paris-Nice 2014. De eerste overwinning werd al beschouwd als de belangrijkste in zijn carrière maar met deze was hij nog blijer na de problemen met zijn derailleur gisteren!

  De samenvatting van de 7de etappe van Parijs-Nice 2014: Mougins > Biot Sop ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | 2 reacties | 5290x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Parijs-Nice 2014| Parijs-Nice

 • Toegevoegd: vrijdag 14 maart 2014 om 19:00:00

  Carlos Betancur slaat een dubbelslag tijdens de 6de etappe van Parijs-Nice 2014

  Carlos Betancur slaat een dubbelslag tijdens de 6de etappe van Parijs-Nice 2014De 6de etappe van Paris-Nice 2014, tussen Saint-Saturnin-lès-Avignon en Fayence, de langste van deze 72ste editie van de Race naar de zon, zat vol verrassingen.

  Een kopgroep van 10 renners tekende de race totdat deze volledig opgeschud werd in de eerste klim richting de finishlijn in Fayence. Sylvain Chavanel reed toen voorop (net als in het begin van de etappe) maar de drager vana de bolletjestrui wist niet vooruit te blijven tot aan de finishlijn. Vanuit de groep met favorieten wist uiteindelijk Carlos Betancur op het juiste moment aan te vallen en zo deze 6de etappe te winnen, tweede overwinning op rij voor hem in deze Paris-Nice.

  De samenvatting van de 6de etappe: Saint-Saturnin-lès-Avignon > Fayence

  De 6de etappe van Paris-Nice 2014 ging al vroeg v ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | nog geen reacties | 2765x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Parijs-Nice 2014| Parijs-Nice
 • Toegevoegd: donderdag 13 maart 2014 om 17:53:00

  Carlos Betancur wint de etappe in Rive-de-Gier en verhoogt zijn kansen op de gele trui van Paris-Nice 2014

  Carlos Betancur wint de etappe in Rive-de-Gier en verhoogt zijn kansen op de gele trui van Paris-Nice 2014In de etappe van 153 kilometer tussen Crêches-sur-Saône en Rive-de-Gier vonden de renners vandaag 4 klimmetjes op hun route. Een kopgroep van 5 renners vormde zich op initiatief van Sylvain Chavanel en toen deze kopgroep, inclusief degene die ervan aan de basis stond en die deze ook het langst liet duren, teruggepakt werd, volgden verschillende aanvallen elkaar op. De aanval van Carlos Betancur bleek uiteindelijk de juiste te zijn want de Colombiaanse renner die aan de basis stond van deze laatste kopgroep wist zijn twee metgezellen te verslaan op de finishlijn. Een mooi resultaat voor de renner van de AG2R La Mondiale ploeg die hiermee opklimt naar de 4de plaats in het algemeen klassement op 5 seconden van de huidige gele trui drager Geraint Thomas.

  De samenvatting van de 5de etappe van Parijs-Nice 2014 tussen Crêches-sur-Saône en Rive-de-Gier

  Na de start vanuit Crêches-sur-Saône om 12 uur vanmiddag ging een groot aantal pogingen vooraf aan de pogin ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | 4 reacties | 4567x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Parijs-Nice 2014| Parijs-Nice
 • Toegevoegd: woensdag 12 maart 2014 om 17:49:00

  Tom-Jelte Slagter pakt zijn eerste overwinning voor Garmin-Sharp in Belleville!

  Tom-Jelte Slagter pakt zijn eerste overwinning voor Garmin-Sharp in Belleville!Het profiel van de 4de etappe van Paris-Nice 2014 toonde meer hoogteverschillen dan de afgelopen dagen en in de laatste klimmetjes van de dag kwam de ontsnapping van Perrig Quémeneur, Jesus Herrada Lopez, Valerio Agnoli en Laurent Didier ten einde.
  Allemaal samen aan de voet van de Côte du Mont Brouilly probeerden de renners goed geplaatst te zijn aan de start van deze steile klim op 14,5 kilometer van de finish.
  Tom-Jelte Slagter (Garmin-Sharp) viel in deze klim aan en kreeg even later gezelschap van Geraint Thomas, de kopman van de Sky ploeg. De twee renners weten het dreigende peloton voor te blijven en eindigen uiteindelijk de etappe met een voorsprong van 5 seconden. Tom-Jelte Slagter pakt de etappeoverwinning terwijl Geraint Thomas de gele trui overneemt van John Degenkolb.

  De samenvatting van de 4de etappe van Parijs-Nice 2014: Nevers > Belleville

  De etappe van vandaag, met vertrek vanui ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | 4 reacties | 5029x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Parijs-Nice 2014| Parijs-Nice
 • Toegevoegd: dinsdag 11 maart 2014 om 18:00:00

  Driemaal is scheepsrecht voor John Degenkolb in Parijs-Nice 2014 !

  Driemaal is scheepsrecht voor John Degenkolb in Parijs-Nice 2014 !De dagen volgen elkaar op en de etappes lijken op elkaar in Paris-Nice 2014! Wederom een zonnige dag met een kopgroepje wat er al vroeg vandoor gaat (Julien Fouchard [Cofidis], Perrig Quémeneur [Europcar] en Romain Feillu [Bretagne-Séché]) maar voor het einde teruggepakt wordt.

  Perrig Quémeneur komt uiteindelijk nog alleen aan op het Circuit de Nevers Magny Cours maar kon niet voorkomen dat het peloton hem terugpakte en de etappe eindigde dus uiteindelijk wederom in een sprint. Tweemaal tweede in de vorige etappes van deze Paris-Nice, ditmaal was het raak voor John Degenkolb (Team Argos-Shimano), die niet alleen de etappeoverwinning pakt maar ook de gele, groen en witte trui. Christophe Laborie behoudt zijn bolletjestrui van het bergklassement.

  De samenvatting van de 3de etappe van Parijs-Nice 2014: Toucy > Circuit de Nevers Magny ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | 2 reacties | 6534x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Parijs-Nice 2014| Parijs-Nice

 • Toegevoegd: maandag 10 maart 2014 om 17:44:00

  Moreno Hofland wint de 2de etappe van Parijs-Nice 2014 in de sprint

  Moreno Hofland wint de 2de etappe van Parijs-Nice 2014 in de sprintDe tweede etappe van Paris-Nice 2014 verliep op soortgelijke manier als die van gisteren, ditmaal tussen Rambouillet en Saint-Georges-sur-Baulche, met een vroege ontsnapping die lang vooruit bleef maar uiteindelijk teruggepakt werd, waarna de overwinning in de sprint beslist werd. In deze sprint wist Moreno Hofland (Belkin) John Degenkolb (Giant-Shimano) voor te blijven en Nacer Bouhanni (FDJ.fr), die zijn gele trui behoudt, finishte derde.

  De samenvatting van de 2de etappe van Parijs-Nice 2014: Rambouillet > Saint-Georges-sur-Baulche

  De zon straalde wederom boven de wegenn van Paris-Nice vandaag en twee renners hebben hier het meest van geprofiteerd, door er op kilometer 2,5 al vandoor te gaan. ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | 4 reacties | 4548x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Parijs-Nice 2014| Parijs-Nice
 • Toegevoegd: zondag 09 maart 2014 om 17:35:00

  Valpartij en overwinning voor Nacer Bouhanni (FDJ.fr) in de eerste etappe van Parijs-Nice 2014

  Valpartij en overwinning voor Nacer Bouhanni (FDJ.fr) in de eerste etappe van Parijs-Nice 2014De eerste etappe van Paris-Nice 2014 bestond grotendeels uit een langdurige ontsnapping van Christophe Laborie (Bretagne-Séché Environnement) maar de renner uit Aurillac werd uiteindelijk teruggepakt door het peloton die een massasprint in gedachten had en net als vorig jaar wist Nacer Bouhanni (FDJ.fr) de eerste etappe in lijn te winnen.
  Ondanks zijn knieblessure toonde de wielrenner/boxer* zijn enorme blijdschap op het moment dat hij over de finishlijn kwam.

  De samenvatting van de eerste etappe van Parijs-Nice 2014: Mantes-la-Jolie > Mantes-la-Jolie

  Vanochtend kwamen 168 renners de deelnemerslijst van de tweede UCI WorldTour wedstrijd van het jaar tekenen, toen al onder een stralend lentezonnetje (nu al!) wat hen de hele dag gezelschap hield.

  > Lees het vervolg van dit artikel | 2 reacties | 3734x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Parijs-Nice| Parijs-Nice 2014
 • Toegevoegd: zondag 09 maart 2014 om 01:27:00

  De lijst van deelnemende renners in Parijs-Nice en hun rugnummers

  De lijst van deelnemende renners in Parijs-Nice en hun rugnummersDeze zondag gaat de 72ste editie van Paris-Nice van start voor 8 etappes in lijn met de langste afstand in de geschiedenis van de wedstrijd sinds deze 8 dagen duurt (voorheen 9).

  168 renners verschijnen aan de start (waarvan 36 jongeren die de witte trui zouden kunnen dragen) en samen vertegenwoordigen zij 27 landen. In dit artikel vindt u de namen van deze renners en hun rugnummers waarmee ze te herkennen zijn tijdens de wedstrijd!

  De vertegenwoordigde landen

  27 landen worden vertegenwoordigd door 168 renners aan de start van Paris-Nice 2014, in 21 ploegen, met Frankrijk aan kop (43 renners), België (18), Italië (16), Nederland (14) en Spanje (10).

  Deze landen worden gevolgd door Rusland (7), Australië en de Verenigde Staten (6), Duitsland, Denemarken en Noorwegen (5), Groot-Brittannië, Luxemburg en Zwitserland (4), Polen, Po ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | 2 reacties | 8792x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Parijs-Nice 2014| Parijs-Nice
 • Toegevoegd: donderdag 06 maart 2014 om 22:28:00

  Het parcours van Parijs-Nice 2014 op Google Maps/Google Earth, profielen en tijd- en routeschema's

  Het parcours van Parijs-Nice 2014 op Google Maps/Google Earth, profielen en tijd- en routeschema'sDit weekend, zondag om precies te zijn, gaat de Race naar de zon - de bijnaam van Paris-Nice - van start in Mantes-la-Jolie voor 8 etappes in lijn, richting Nice en de bekende Promenade des Anglais, met een totaalafstand van 1.446,5 kilometer (bijna 275 meer dan vorig jaar bijvoorbeeld).

  In dit artikel vindt u zoals gebruikelijk het precieze parcours van Paris-Nice 2014 op Google Maps/Google Earth, en de tijd- en routeschema's en profielen van de verschillende etappes van deze wedstrijd.

  Het parcours van Parijs-Nice 2014 op Google Maps

  Hieronder vindt u alle details over het parcours van Paris-Nice 2014 met alle belangrijke punten van de verschillende etappes, de pr ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | 6 reacties | 20819x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Parijs-Nice| Parijs-Nice 2014| Open Street Maps/Google Maps/Google Earth
 • Volgende pagina (11 - 12) oudere artikelen