home | Nederlands | English | Français
> nieuws
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

Driemaal is scheepsrecht voor John Degenkolb in Parijs-Nice 2014 !

Toegevoegd: dinsdag 11 maart 2014 om 18:00:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Driemaal is scheepsrecht voor John Degenkolb in Parijs-Nice 2014 !De dagen volgen elkaar op en de etappes lijken op elkaar in Paris-Nice 2014! Wederom een zonnige dag met een kopgroepje wat er al vroeg vandoor gaat (Julien Fouchard [Cofidis], Perrig Quémeneur [Europcar] en Romain Feillu [Bretagne-Séché]) maar voor het einde teruggepakt wordt.

  Perrig Quémeneur komt uiteindelijk nog alleen aan op het Circuit de Nevers Magny Cours maar kon niet voorkomen dat het peloton hem terugpakte en de etappe eindigde dus uiteindelijk wederom in een sprint. Tweemaal tweede in de vorige etappes van deze Paris-Nice, ditmaal was het raak voor John Degenkolb (Team Argos-Shimano), die niet alleen de etappeoverwinning pakt maar ook de gele, groen en witte trui. Christophe Laborie behoudt zijn bolletjestrui van het bergklassement.

  De samenvatting van de 3de etappe van Parijs-Nice 2014: Toucy > Circuit de Nevers Magny Cours

  Drie renners gingen niet van start in de 3de etappe van Paris-Nice 2014 in Toucy vanochtend: Lars Boom (Belkin) verliet de wedstrijd na zijn valpartij gisteren met een gebroken rechterelleboog, Gianni Meersman (Omega Pharma-QuickStep) kondigde op Twitter vanochtend aan naar het ziekenhuis in België te gaan, ook na de valpartij van gisteren, en Kris Boeckmans (Lotto-Belisol) was de laatste renner die niet van start ging, ook vanwege blessures na diezelfde valpartij.

  De kopgroep van de dagOm 11u40 ging de etappe dan echt van start bij het uitrijden van Toucy op weg naar Saint-Fargeau en verder, voor een etappe van 180 kilometer richting het Circuit de Nevers Magny Cours. Na 2,5 kilometer gaan 3 renners er dan vandoor, Perrig Quémeneur (Team Europcar), Julien Fouchard (Cofidis, solutions crédits) en net als de afgelopen dagen een renner van de Bretagne-Séché Environnement ploeg, ditmaal Romain Feillu.

  De voorsprong van deze kopgroep liep op tot 2'55" op kilometer 11 en overschreed vervolgens eventjes de drie minuten. Na zo'n 80 kilometer besluit de FDJ.fr ploeg -al vanaf het begin van de etappe aan kop van het peloton- de snelheid te verhogen en de voorsprong smolt toen werkelijk als sneeuw voor de zon, tot 1'35".

  Dit duurde echter niet lang en de 3 renners in de kopgroep bouwden hun voorsprong vervolgens opnieuw verder uit. Voldoende zelfs om te wachten op Julien Fouchard toen hij een lekke band kreeg en vervolgens de voorsprong weer op te laten lopen tot 2'05" op 40 kilometer van de aankomst.

  Perrig Quémeneur komt aan op het circuit de Nevers Magny CoursOp 11 kilometer van de finish, als de voorsprong is teruggelopen tot 35 seconden, gaat Perrig Quémeneur er alleen vandoor om zo te proberen solo de etappe te winnen. Als hij binnenrijdt op het Circuit de Nevers Magny Cours heeft hij nog altijd 25 seconden voorsprong op het peloton, wat de andere 2 renners uit de kopgroep ondertussen terug heeft gepakt, en hij begint het rondje op het circuit dus alleen. Met de Giant-Shimano ploeg, van de sprinter John Degenkolb, aan kop van het peloton kan de Franse renner echter niet voorkomen dat het peloton ook hem terugpakt en op 2 kilometer van de finishlijn is het avontuur van Quémeneur dus ook voorbij.

  John Degenkolb, die graag een etappe wilde winnen na twee maal tweede te zijn geëindigd in de afgelopen dagen, won deze sprint op een geweldige manier, voor Matthew Goss (Orica-GreenEDGE). De Duitse renner zei hierover: we hebben het 3 maal geprobeerd en het is twee keer niet gelukt, maar ditmaal is het een groot succes voor de ploeg. We hebben bewezen de beste sprinterstrein van het peloton te hebben en ik ben heel trots dat ik dat werk op deze manier af mag maken.

  De foto's van de 3de etappe van Parijs-Nice 2014: Toucy > Circuit de Nevers Magny Cours

  De hele dag heeft u al een selectie van foto's kunnen ontdekken van deze 3de etappe. Alle foto's zijn nu online en u kunt 100 foto's van deze etappe bekijken in de bijbehorende fotocategorie:

  >> De foto's van de 3de etappe van Parijs-Nice 2014: Toucy > Circuit de Nevers Magny Cours

  De klassementen van Parijs-Nice 2014 na de 3de etappe

  Hieronder vindt u de verschillende klassementen na deze 3de etappe:

  Etappeklassement: Toucy > Circuit de Nevers Magny Cours

  John Degenkolb, etappewinnaarAllereerst de top 10 van deze etappe:

  1/ John Degenkolb (Team Giant-Shimano) - 4h27'26"
  2/ Matthew Goss (Orica-GreenEDGE)
  3/ Jose Joaquin Rojas (Movistar Team)
  4/ Borut Bozic (Astana Pro Team)
  5/ Tom Boonen (Omega Pharma-QuickStep)
  6/ Alexander Kristoff (Team Katusha)
  7/ Nacer Bouhanni (FDJ.fr)
  8/ Thor Hushovd (BMC Racing Team)
  9/ Gert Steegmans (Omega Pharma-QuickStep)
  10/ Moreno Hofland (Belkin Pro Cycling Team)

  Algemeen klassement

  John Degenkolb, in het geelDankzij zijn etappeoverwinning op dit circuit pakt John Degenkolb de leiding in vrijwel alle klassementen van Paris-Nice 2014 na de 3de etappe. Met de 10 bonusseconden staat hij in het eindklassement nu bijvoorbeeld 8 seconden boven Nacer Bouhanni (FDJ.fr).

  1/ John Degenkolb (Team Giant-Shimano) - 13h14'01"
  2/ Nacer Bouhanni (FDJ.fr) - +0'08"
  3/ Moreno Hofland (Belkin Pro Cycling Team) - +0'12"
  4/ José Joaquin Rojas (Movistar Team) - +0'18"
  5/ Geraint Thomas (Team Sky) - +0'21"

  Puntenklassement

  John Degenkolb, in het groenDe Duitse renner droeg al de groene trui in plaats van Nacer Bouhanni, maar morgen zijn die rollen omgekeerd aangezien John Degenkolb ook het groen pakt, met 11 punten voorsprong op Bouhanni.

  1/ John Degenkolb (Team Giant-Shimano) - 39 punten
  2/ Nacer Bouhanni (FDJ.fr) - 28 punten
  3/ José Joaquin Rojas (Movistar Team) - 17 punten
  4/ Moreno Hofland (Belkin Pro Cycling Team) - 16 punten
  5/ Alexander Kristoff (Team Katusha) - 12 punten

  Bergklassement

  Christophe Laborie, beste klimmerAangezien de punten op de Côte de la Chapelle Saint-André, de enige klim van de dag, verdeeld werden onder de 3 renners van de kopgroep, die niet geplaatst waren in dit klassement, behoudt Christophe Laborie de bolletjestrui in de Bretagne-Séché Environnement ploeg.

  1/ Christophe Laborie (Bretagne-Séché Environnement) - 9 punten
  2/ Romain Feillu (Bretagne-Séché Environnement) - 4 punten
  3/ Aleksejs Saramotins (IAM Cycling) - 4 punten
  4/ Perrig Quémeneur (Team Europcar) - 3 punten
  5/ Simon Yates (Orica-GreenEDGE) - 2 punten

  Jongerenklassement

  John Degenkolb, in het witAangezien de jongeren de macht over hebben genomen in deze 72ste editie van Paris-Nice lijkt het jongerenklassement veel op het algemeen klassement, met dus John Degenkolb aan de leiding:

  1/ John Degenkolb (Team Giant-Shimano) - 13h14'01"
  2/ Nacer Bouhanni (FDJ.fr) - +0'08"
  3/ Moreno Hofland (Belkin Pro Cycling Team) - +0'12"
  4/ Bryan Coquard (Team Europcar) - +0'22"
  5/ Luca Wackermann (Lampre-Merida)

  De 4de etappe gaat morgen van start in Nevers, voor een etappe van 201,5 kilometer richting Belleville. Als u alle details wilt kennen over deze etappe kunt u het parcours in Google Maps bekijken.

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > 2 reacties | 6483x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Parijs-Nice 2014| Parijs-Nice | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn 2 reacties!
 1. Presque 30 seconde d'avance sur les principaux concurrents a la victoire, surement d'autres secondes de grapillees dans les prochains jours, et Degenkolb qui passe pas mal les bosses... et si il arrivait au pied du mur de Fayence avec 50 secondes ou 1 minute d'avance sur les princiaux concurrents a la victoire?

  Si personne ne secoue le cocotier avant, Degenkolb pourrait rester en jaune jusque la. Il n'a aucune chance de gagner Paris-Nice mais si c'est 50 secondes, ca reste un bel ecart.

  | Yoshi45 | woensdag 12 maart 2014 om 1:01:32

 2. Bonjour Yoshi,

  Oui, jusqu'à Fayence, il peut rester en jaune, mais la dernière étape est trop dure pour lui. J'ai des doutes vers Rive-de-Gier, je ne pense pas que de nombreux sprinteurs vont passer (la côte finale est quand même longue, même si très peu pentue).

  | Aurélien M. | woensdag 12 maart 2014 om 9:48:08

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is één plus één ?