home | Nederlands | English | Français
> nieuws
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

Blog - Achter de schermen van MTN-Qhubeka

Rob Child, voedingsdeskundige van de Afrikaanse MTN-Qhubeka ploeg, geeft een kijkje achter de schermen van deze Pro Continentale ploeg

 • Toegevoegd: donderdag 13 augustus 2015 om 23:06:00

  Afrikaanse wielersport: terwijl iedereen het heeft over de recente resultaten staat de basis op het punt om om te vallen!

  Afrikaanse wielersport: terwijl iedereen het heeft over de recente resultaten staat de basis op het punt om om te vallen!dit artikel is niet vertaald in het Nederlands maar kan u wellicht toch interesseren; in dat geval kunt u het hieronder in het Engels lezen of hier klikken om het in het Frans te lezen

  African cycling under threat

  MTN-Qhubeka's recent success at the Tour de France has catapulted Africa cycling into the limelight. The 'David and Goliath' exploits of African riders have showcased the continent's potential as a source of top-level athletes. In addition, their attacking style has thrilled fans and won them respect within and outside the European peloton. This is perhaps best exemplified by Eritrean rider Daniel Teklehaimanot, the ou ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | 8 reacties | 8085x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Achter de schermen van MTN-Qhubeka
 • Toegevoegd: vrijdag 21 november 2014 om 22:56:00

  MTN-Qhubeka – Een kijkje achter de schermen in de Vuelta 2014

  MTN-Qhubeka – Een kijkje achter de schermen in de Vuelta 2014Het wielerseizoen op de weg voor 2014 is nu voorbij en terwijl de Afrikaanse MTN-Qhubeka ploeg al op het punt staat om de voorbereidingen op het seizoen 2015 te beginnen met een trainingsstage van 23 tot 30 november op de Spier Wine Farm in de West-Kaap van Zuid-Afrika, leek dit het juiste moment om eens terug te blikken op de prestaties van de ploeg in haar eerste Grote Ronde, de Vuelta a España 2014.

  Met een nieuwe UCI Pro Continental Team licentie op zak, voor het 3de jaar achter elkaar, hoopt de Afrikaanse ploeg op deelname aan de Tour de France dit jaar en de uitnodiging voor de Tour of Qatar en voor de Tour of Oman van A.S.O. (dezelfde organisator als de Tour) lijkt een goed begin richting dat doel.

  MTN-Qhubeka in de Ronde van Spanje 2 ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | nog geen reacties | 5303x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Achter de schermen van MTN-Qhubeka| Vuelta a España 2014

 • Toegevoegd: dinsdag 25 februari 2014 om 08:53:00

  MTN-Qhubeka's wintertrainingsstages: niet alleen maar training!

  MTN-Qhubeka's wintertrainingsstages: niet alleen maar training!In de professionele wielersport is de wintertrainingsstage vaak de enige keer per jaar dat alle renners samen komen. Hiermee ontstaat een unieke gelegenheid om te trainen met alle ploeggenoten, te werken aan het groepsgevoel en vrienden te maken, de medewerkers van de ploeg te leren kennen en plannen te maken voor het komende seizoen.

  Net als de meeste ploegen deed MTN-Qhubeka twee trainingsstages deze winter, één in december 2013 en één in januari dit jaar. Dit artikel geeft u een kijkje achter de schermen van deze wintertrainingsstages .. waar niet alleen getraind werd!

  Rob Child, van de Elite Sport Group (ESG), is de voedingsdeskundige van de Afrikaanse ploeg en is dusdanig vaak betrokken bij de verschillende activiteiten van de ploeg. Zoals uitgelegd in de terugblik op 2013 ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | 2 reacties | 12746x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Achter de schermen van MTN-Qhubeka
 • Toegevoegd: zaterdag 11 januari 2014 om 16:40:00

  MTN-Qhubeka, een opmerkelijke ploeg: terugblik op 2013

  MTN-Qhubeka, een opmerkelijke ploeg: terugblik op 20132013 is inmiddels voorbij en 2014 is alweer een aantal dagen oud. Aan het begin van wielerseizoen 2013 klom de Afrikaanse MTN-Qhubeka ploeg een stapje hoger in de wielerhiërarchie door verder te gaan als Pro Continental ploeg (sinds 2008 was de ploeg al aanwezig in het profpeloton als Continental ploeg en daardoor was deze uiteraard een stuk minder zichtbaar in de verschillende UCI wedstrijden dan in 2013).
  Rob Child, van de Elite Sport Group (ESG), is de voedingsdeskundige van de Afrikaanse ploeg en is dusdanig vaak betrokken bij de verschillende activiteiten van de ploeg. Rob was zo vriendelijk om te accepteren om de lezers van Velowire een kijkje achter de schermen te geven van deze opmerkelijke ploeg, middels verschillende artikelen die gedurende het komende jaar geplaatst zullen worden.


  Dankzij de bijdragen van Rob zullen we ontdekken hoe MTN-Qhubeka werkt naar het doel om deel te nemen in de ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | 5 reacties | 21424x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Achter de schermen van MTN-Qhubeka