home | Nederlands | English | Français
> nieuws
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

Blog - Parijs-Nice 2011

Alles over de race naar de zon die plaats zal vinden tussen 6 en 13 maart 2011

 • Toegevoegd: zondag 13 maart 2011 om 16:22:00

  Thomas Voeckler (Team Europcar) als een bikkel in Nice, Tony Martin (HTC-Highroad) wint Parijs-Nice 2011

  Thomas Voeckler (Team Europcar) als een bikkel in Nice, Tony Martin (HTC-Highroad) wint Parijs-Nice 2011Na een lange ontsnapping wist Thomas Voeckler (Team Europcar) vandaag de laatste etappe van Paris-Nice 2011 te winnen terwijl de eindoverwinning ging naar Tony Martin (HTC-Highroad).

  De samenvatting van de laatste etappe van Parijs-Nice 2011

  Vanochtend besloot de Race naar de zon geen eer te doen aan deze bijnaam van Paris-Nice want het vertrek vond plaats in de stromende regen, tot grote teleurstelling van de renners.

  Eén van de eerste renners die naar het intekenpodium kwam was Amaël Moinard (BMC Racing Team). Hij kwam echter niet zijn handtekening plaatsen op de handtekeningenlijst maar alleen om aan te kondigen aan de FFC commissaris dat hij niet van start zou gaan. Juan Manuel Garate (Rabobank), Jurgen van de ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | nog geen reacties | 2899x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Parijs-Nice 2011| Parijs-Nice
 • Toegevoegd: zondag 13 maart 2011 om 14:37:00

  Jérémy Roy (FDJ) beschrijft zijn Parijs-Nice 2011

  Jérémy Roy (FDJ) beschrijft zijn Parijs-Nice 2011Voor het vertrek vanochtend van de laatste etappe van Paris-Nice 2011, keek Jérémy Roy samen met mij terug op zijn week in deze Race naar de zon die uiteindelijk van de regen in de drup viel. Net hersteld van een blessure is zijn week hier redelijk goed verlopen ook al heeft hij wel wat tegenslag gekend ...

  De week van Jérémy Roy in Parijs-Nice 2011

  In het begin van de week zat je in de kopgroep (zie foto) terwijl je in de Boucles de Sud Ardèche nog gevallen was. Was je weer helemaal in orde?
  Jérémy Roy : Ik wist inderdaad niet of ik wel van start zou gaan maar ik kon uiteindelijk weer op mijn fiets stappen en ben dus van start gegaan in Paris-Nice. ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | nog geen reacties | 2005x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Hoe is het met Jérémy Roy?| Parijs-Nice 2011| Parijs-Nice
 • Toegevoegd: zaterdag 12 maart 2011 om 19:35:00

  Rémy Di Grégorio (Astana) tegen wind en regen, winnaar van de voorlaatste etappe van Parijs-Nice 2011

  Rémy Di Grégorio (Astana) tegen wind en regen, winnaar van de voorlaatste etappe van Parijs-Nice 2011Karsten Kroon (BMC Racing Team) heeft alles gegeven maar uiteindelijk wist Rémy Di Gregorio (Astana) de voorlaatste etappe van Paris-Nice 2011 te winnen onder de regen en tegen de wind in, in Biot.

  De Franse renner reed in de laatste ronde op het circuit rondom Biot van het peloton weg en wist, ondanks een bijna-val op een paar kilometer van de finish het peloton voor te blijven en de etappe dus met een solozege te winnen.

  De samenvatting van de 7de etappe van Parijs-Nice 2011

  Vanochtend in Brignoles aarzelden de renners nog een beetje welk tenue ze zouden kiezen maar zodra ze uit de bus kwamen bemerkten ze al snel dat het vandaag een moeilijke dag zou worden en dat een extra laag kleding goed van pas zou komen.

  Vanwege de sterke tegenwind en regen die voorspeld waren besloot de organisator het vertrek 15 minuten te vervroegen maar ondanks dat kwamen de renners toch later binnen dan de traagst ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | nog geen reacties | 2247x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Parijs-Nice 2011| Parijs-Nice
 • Toegevoegd: vrijdag 11 maart 2011 om 17:19:00

  De favoriet Tony Martin (HTC-Highroad) wint de tijdrit van Parijs-Nice 2011 en kleedt zich in het geel

  De favoriet Tony Martin (HTC-Highroad) wint de tijdrit van Parijs-Nice 2011 en kleedt zich in het geelTussen Rognes en Aix-en-Provence (Puyricard) konden de renners van Paris-Nice 2011 zich meten in een individuele krachtmeting in een 27 kilometer lange tijdrit.

  Zoals voorzien was het de grote favoriet Tony Martin (HTC-Highroad) die deze tijdrit won in 33'24"15 en hij pakte daarmee ook de gele trui van zijn landgenoot Andreas Klöden (Team Radioshack).

  De samenvatting van de 6de etappe van Parijs-Nice 2011

  Uitzonderlijk feit in Paris-Nice, de 6de etappe vond plaats als een individuele tijdrit.

  Na een kort stukje noordwaarts tot aan het Bassin de Saint-Christophe, gingen de renners zuidwaarts licht bergop voor vervolgens weer af te dalen naar de finish in Puyricard. ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | nog geen reacties | 3495x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Parijs-Nice 2011| Parijs-Nice
 • Toegevoegd: donderdag 10 maart 2011 om 23:42:00

  Andreas Klöden sprint naar een dubbele overwinning in de 5de etappe van Parijs-Nice 2011

  Andreas Klöden sprint naar een dubbele overwinning in de 5de etappe van Parijs-Nice 2011Andreas Klöden won de 5de etappe van Paris-Nice 2011 vandaag in een sprint in Vernoux-en-Vivarais en pakte daarmee ook de gele leiderstrui van het algemeen klassement. Zoals te voorzien was was de Col de la Mûre beslissend in deze etappe want hier vormde zich een kopgroep die het tot aan de finish volhield en die uiteindelijk in een sprint de etappe beslist heeft.

  De samenvatting van de 5de etappe van Parijs-Nice 2011

  Aan de start in Saint-Symphorien-sur-Coise verschenen alle 168 renners voor een bergachtige etappe over 193 kilometer.

  Terwijl verschillende renners aanvallen in het begin van de etappe en zo los proberen te komen van het peloton, verlaat de laatste Belgische renner van de Quick Step ploeg, Kevin de Weert, de race naar de zon. Na zijn valpartij in de tweede etappe laat De Weert het aan zijn 5 overblijvende ploegmaten over om op zoek te gaan naar de zon in Nice (alhoewe ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | nog geen reacties | 2208x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Parijs-Nice 2011| Parijs-Nice
 • Toegevoegd: woensdag 09 maart 2011 om 22:08:00

  Het zit 'm in de naam Thomas in de 4de etappe van Parijs-Nice 2011

  Het zit 'm in de naam Thomas in de 4de etappe van Parijs-Nice 2011Vandaag was het feest voor twee Thomas in het peloton van Paris-Nice 2011 met een kopgroep die het tot aan de finish uithield en die Thomas Voeckler (Europcar Team) als winnaar over de streep zag komen na een aanval in de laatste meters van de etappe en die aan Thomas De Gendt (Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team) de mogelijkheid bood zijn gele leiderstrui van het algemeen klassement terug te pakken.

  De samenvatting van de 4de etappe van Parijs-Nice 2011

  De vierde etappe van Paris-Nice 2011 was 191 kilometer lang tussen Crêches-sur-Saône en Belleville. 169 renners verschenen aan de start want twee renners gingen vandaag niet van start: Nikolas Maes en Gert Steegmans van de Belgische Quick Step ploeg. Maes kwam gisteren ten val toen Peter Sagan (Liquigas-Cannondale) zijn band verloor aan het eind ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | 2 reacties | 2209x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Parijs-Nice 2011| Parijs-Nice
 • Toegevoegd: dinsdag 08 maart 2011 om 22:42:00

  Matthew Goss (HTC-Highroad) maakt dubbel winst bij de finish van de 3de etappe van Parijs-Nice 2011

  Matthew Goss (HTC-Highroad) maakt dubbel winst bij de finish van de 3de etappe van Parijs-Nice 2011Vandaag reden de renners ... langzaam van Cosne-Cours-sur-Loire naar Nuits-Saint-Georges in 202,5 kilometer. Toen een groep van 5 renners teruggepakt werd door het peloton probeerden Thomas Voeckler en Blel Kadri hun slag te slaan. De Franse kampioen en Kadri werden echter op 5 kilometer van de finish ingehaald door het peloton en de sprintersploegen bereidden zich dus voor op de tweede massasprint van deze Paris-Nice 2011.
  Matthew Goss, die de valpartij in de finale van de etappe wist te ontwijken, was de snelste in de sprint en pakte niet alleen de etappeoverwinning maar ook de gele trui als leider van het algemeen klassement. De Australische renner behaalde hiermee zijn 6de etappeoverwinning sinds het begin van het seizoen!

  De samenvatting van de 3de etappe van Parijs-Nice 2011

  Aan het begin van de middag kwamen 172 renners aan de start van de 3de etappe van ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | nog geen reacties | 1761x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Parijs-Nice 2011| Parijs-Nice
 • Toegevoegd: maandag 07 maart 2011 om 17:25:00

  Greg Henderson (Team Sky) wint de 2de etappe van Parijs-Nice 2011

  Greg Henderson (Team Sky) wint de 2de etappe van Parijs-Nice 2011Na een lange ontsnappingspoging van Yoan Offredo (FDJ), Maxime Bouet (AG2R La Mondiale) en Tony Gallopin (Cofidis) eindigde de tweede etappe van Paris-Nice 2011 in een massasprint. Deze sprint werd gewonnen door de Nieuw-Zeelander Greg Henderson (Team Sky).

  De samenvatting van de 2de etappe van Parijs-Nice 2011

  Even na het middaguur kwam het 175-koppige peloton aan de start in Montfort-l'Amaury onder een stralende zon (Paris-Nice draagt de bijnaam van race naar de zon maar tegenwoordg is de zon van begin af aan aanwezig!). Martin Velits (HTC-Highroad) verscheen namelijk niet aan de start, na zijn val van gisteren.

  In tegenstelling tot gisteren toen de etappe rustig van start ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | 16 reacties | 2373x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Parijs-Nice 2011| Parijs-Nice
 • Toegevoegd: zondag 06 maart 2011 om 16:48:00

  Thomas De Gendt (Vacansoleil) straalt onder de zon van Houdan - eerste etapppe van Parijs-Nice 2011

  Thomas De Gendt (Vacansoleil) straalt onder de zon van Houdan - eerste etapppe van Parijs-Nice 2011Na een rustig vertrek wisten twee renners zich los te maken uit het peloton begn deze middag tijdens de eerste etappe van Paris-Nice 2011 rondom Houdan. Eenmaal teruggepakt door het peloton, stond Jérémy Roy wederom aan de basis van een nieuwe kopgroep die bijna tot het einde volhield. Toen zij bijna teruggepakt werden door het peloton, besloot Thomas De Gendt door te zetten en hij wist deze etappe zo winnend af te sluiten!

  De samenvatting van de eerste etappe van Parijs-Nice 2011

  Paris-Nice 2011 ging vanochtend op een ongebruikelijke manier van start: met een gewone rit van 154,5 kilometer tussen Houdan en ... Houdan.

  Waarschijnlijk vanwege het vroege vertrek besloten de renners het rustig aan te doen aan de start van de etappe en pas op ki ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | 2 reacties | 2001x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Parijs-Nice 2011| Parijs-Nice
 • Toegevoegd: zondag 06 maart 2011 om 02:15:00

  De Cadets Juniors nu ook in Parijs-Nice!

  De Cadets Juniors nu ook in Parijs-Nice!Sinds 10 jaar is de actie Cadets Juniors een groot succes in de Tour de France. Dankzij deze actie kunnen 4 cadets (15/16 jaar) en 4 juniors (17/18 jaar) al 10 jaar lang een droomdag beleven in de bekendste wielerkoers ter wereld.

  Dit jaar heeft ASO besloten deze actie uit te breiden naar de belangrijkste andere etappekoersen die georganiseerd worden door het bedrijf uit Issy-les-Moulineaux: Paris-Nice, het Critérium International, het Critérium du Dauphiné en zoals gebruikelijk de Tour de France. Afgelopen zondag werd het seizoen 2011 van deze actie dus al ingeluid.

  Het principe va ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | nog geen reacties | 4847x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Parijs-Nice 2011| Parijs-Nice| Tour de France| Criterium du Dauphiné Libéré| Critérium International

 • Volgende pagina (11 - 15) oudere artikelen