maandag 07 maart 2011 om 17u25

Na een lange ontsnappingspoging van Yoan Offredo (FDJ), Maxime Bouet (AG2R La Mondiale) en Tony Gallopin (Cofidis) eindigde de tweede etappe van Paris-Nice 2011 in een massasprint. Deze sprint werd gewonnen door de Nieuw-Zeelander Greg Henderson (Team Sky).

De samenvatting van de 2de etappe van Parijs-Nice 2011

Even na het middaguur kwam het 175-koppige peloton aan de start in Montfort-l'Amaury onder een stralende zon (Paris-Nice draagt de bijnaam van race naar de zon maar tegenwoordg is de zon van begin af aan aanwezig!). Martin Velits (HTC-Highroad) verscheen namelijk niet aan de start, na zijn val van gisteren.

In tegenstelling tot gisteren toen de etappe rustig van start ging, besloot Yoann OffredoYoann Offredo (FDJ) dat dat vandaag niet het geval zou zijn en hij viel dan ook vrijwel meteen na de start aan. In gezelschap van Maxime Bouet (AG2R La Mondiale) en Tony Gallopin (Cofidis) zien de drie renners hun voorsprong dan snel oplopen, tot 5 minuten na 57 kilometers in de wedstrijd.

Op dat moment besluit David Moncoutié, die als kopman van de Cofidis ploeg van start ging, trouwens de wedstrijd te verlaten vanwege problemen aan zijn knie. De winnaar van de Tour Med besloot geen risico te nemen voor de rest van zijn seizoen.

Bij de sprint in Pussay komt Tony Gallopin als eerste over de streep, voor Offredo en Bouet. Het peloton heeft daar een achterstand van 3'50" en dit gaatje loopt langzaam terug. De initiatiefnemer van de kopgroep, Yoann Offredo, besluit daar op te geven en laat zich terugzakken naar het peloton. Lucas Sebastian HaedoHet leidersduo wat overblijft krijgt dan weer vleugels en Maxime Bouet en Tony Gallopin breiden hun voorsprong opnieuw uit. Deze loopt op tot 6'15" in de bevoorradingszone in Pithiviers-le-Vieil.

Terwijl de voorsprong een beetje op en neer gaat komt Lucas Sebastian Haedo (Saxo Bank-Sungard) in het peloton ten val na een aanrijding met een motor en de Argentijnse wielrenner moet de wedstrijd verlaten.

Thomas De GendtIn de tweede tussensprint in Varennes-Changy besluiten de twee renners in de kopgroep geen moeite te doen om de punten en de bonusseconden te pakken en rijdt Tony Gallopin op een natuurlijke manier als eerste over de streep, voor Bouet. Thomas De Gendt (Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team) maakt echter handig gebruik van deze sprint door er 1 bonusseconde te pakken door van het peloton weg te rijden en zo zijn voorsprong in het algemeen klassement te vergroten.

Fränk Schleck (Team Leopard-Trek) komt dan ten val achterin het peloton maar dankzij Bruno Pires, Wouter Weylandt en Brice Feillu, die de Luxemburgse renner opwachten, komen de Team Leopard-Trek al snel weer bij het peloton uit.

Op 39 kilometer van de finish komt het peloton bij het leidersduo uit, niet door ze op een normale manier terug te pakken maar simpelweg omdat de spoorwegovergang gesloten was. Na de geïmproviseerde plaspauze wilde het peloton zo snel mogelijk weer op weg en na de twee renners uit de kopgroep respecteert het peloton ... bijna de voorsprong van voor de ingelaste stop!

Maxime BouetEen paar kilometer verderop besluit Tony Gallopin er dan net als Offredo ook de brui aan te geven en Maxime Bouet is dan alleen aan kop. Na verschillende valpartijen in het peloton, wordt Maxime Bouet uiteindelijk teruggepakt en op zo'n dertig kilometer van de finish rijdt het peloton in een lange sliert door Châtillon-Coligny.

Behalve een verhoging van de snelheid in het peloton gebeurt er verder niet veel tot 2 kilometer van de finish waar Luis Léon Sanchez een lekke band krijgt. Deze lekke band blijft zonder gevolgen want dit gebeurde in de laatste 3 kilometers en de Spanjaard krijgt dus in het etappeklassement dezelfde tijd als het peloton.

Vooraan in het peloton vinden we dan de HTC-Highroad ploeg in voorbereiding op een massasprint en Thomas De Gendt probeert zelfs nog even weg te rijden in de laatste kilometer. Team Sky neemt vervolgens de leiding over en in de sprint weet Greg Henderson (Team Sky) de etappe te winnen.

De klassementen van de tweede etappe van Parijs-Nice 2011

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


Het etappeklassement

Greg HendersonDe top 5 van deze tweede etappe is als volgt:

1/ Greg Henderson (Team Sky) - 5h00'56"
2/ Matthew Goss (HTC-Highroad)
3/ Denis Galimzyanov (Katusha Team)
4/ Heinrich Haussler (Team Garmin-Cervélo)
5/ Peter Sagan (Liquigas-Cannondale)

Het algemeen klassement

Thomas De GendtDe kop van het algemeen klassement blijft ongewijzigd na deze tweede etappe van Paris-Nice 2011 met Thomas De Gendt in geel:

1/ Thomas De Gendt (Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team) - 9h05'48"
2/ Gregory Henderson (Team Sky) - +0'04"
3/ Jérémy Roy (FDJ) - +0'07"
4/ Matthew Goss (HTC-Highroad) - +0'08"
5/ Tony Gallopin (Cofidis, le crédit en ligne)

De foto's van de tweede etappe van Parijs-Nice 2011

U vindt een selectie van 80 foto's van de start van de tweede etappe van Parijs-Nice 2011 in Montfort l'Amaury door hier te klikken.

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

16 reacties | 2438x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Parijs-Nice 2011 | Parijs-Nice

Reacties

Er zijn 16 reacties!
  1. http://www.cyclisme-roltiss-over.com/article-greg-henderson-team-sky-remporte-la-2eme-etape-de-paris-nice-2011-68812563.html

    | Roland TISSIER | maandag 07 maart 2011 om 17u48

  2. Des photos du bus fdj et des vehicules de l'equipe europcar sur mon blog www.petercircus.com

    | petercircus | maandag 07 maart 2011 om 20u35

  3. Quelques images du départ de Montfort l'Amaury http://saintremylhonore-actu.over-blog.com/article-paris-nice-2011-le-depart-de-montfort-l-amaury-ce-7-mars-2011-68794966.html

    | Jluc | maandag 07 maart 2011 om 20u40

  4. @Jluc : à ce que je vois tu n'es pas passé loin de me prendre en photo ;-)

    | Thomas Vergouwen | maandag 07 maart 2011 om 20u47

  5. ça se peut, tu te serais retrouvé sur laquelle
    j'ai fais vite ce matin, juste après le départ je suis monté en courant sur le haut du village.
    si tu veux une ou des photos je t'en passe sans problème

    | Jluc | maandag 07 maart 2011 om 20u53

  6. Je dois aller au depart de creche sur saone et a l'arrivée a belleville mais sous reserve, avant cela rdv chez le dentiste pour me faire enlever une dent de sagesse. Si ce n'ai pas possible j'irais jeudi au depart a st symphorien sur coise

    | petercircus | maandag 07 maart 2011 om 21u00

  7. Sur celles avec l'arche du départ, j'y étais quelques minutes avant et sinon j'étais du côté du podium signature mais je ne me vois pas sur celle que tu as pris de devant le podium (où on voit bien Sébastien de la RTBF).

    | Thomas Vergouwen | maandag 07 maart 2011 om 21u01

  8. Au fait sinon, j'ai publié une sélection de 80 de mes photos ici :-)

    | Thomas Vergouwen | maandag 07 maart 2011 om 21u02

  9. Ok je vois, tu faisais signer les coureurs et tu faisais ensuite un gros plan.

    Si c'est ça nous étions au moins une bonne quinzaine de minutes à quelques mètres l'un de l'autre

    | Jluc | maandag 07 maart 2011 om 21u12

  10. Non, ça c'était pas moi ;-) ... je les embête moins les coureurs :p. Mais j'étais à peu près au même endroit que lui (avec un grand sac à dos).

    | Thomas Vergouwen | maandag 07 maart 2011 om 21u13

  11. Blouson noir avec un peu de rouge, les lunettes sur la tete

    je vais bien y arriver

    | Jluc | maandag 07 maart 2011 om 21u19

  12. Yes, c'est ça ! Blouson Vittel et lunettes Oakley pour être précis ;-).

    | Thomas Vergouwen | maandag 07 maart 2011 om 21u45

  13. En première photo, que je viens de rajouter

    | Jluc | maandag 07 maart 2011 om 22u02

  14. oui c'est bien Thomas!

    | petercircus | maandag 07 maart 2011 om 22u03

  15. Oui, bien vu !! A côté de Pascal (photographe d'ASO) :-).

    | Thomas Vergouwen | maandag 07 maart 2011 om 22u04

  16. C'était relativement facile, j'ai vu ta photo sur la bannière de ton blog et j'ai fais le rapprochement au travers de toutes les photos que j'ai prises.

    Bon Paris-Nice et beaucoup de scoop pour ton blog, et peut-être un de ces jours sur une course.

    | Jluc | maandag 07 maart 2011 om 22u15

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is zeven keer acht ?