home | Nederlands | English | Français
> nieuws
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

Blog - Wereldkampioenschappen Melbourne 2010

Alle informatie over de allereerste Wereldkampioenschappen UCI in Australië!

 • Toegevoegd: zondag 12 december 2010 om 01:11:00

  Hoe Taylor Phinney (BMC Racing Team) Wereldkampioen beloften werd (video)

  Hoe Taylor Phinney (BMC Racing Team) Wereldkampioen beloften werd (video)Op 29 september werd Taylor Phinney, een jonge 20-jarige renner, Wereldkampioen Beloften in de tijdrit in Melbourne, Australië (bijna 2 seconden voor de Australische renner Luke Durbridge). 2 dagen later pakte hij de 3de plaats tijdens de wegrit (gedeeld met de Canadees Guillaume Boivin en achter de Australiër Michael Matthews en de Duitser John Degenkolb).
  De jonge Amerikaan is een veelbelovende wielrenner die in 2011 zal rijden voor het BMC Racing Team van de voormalig Wereldkampioen Cadel Evans.

  In dit artikel vindt u een mooi filmpje van de jacht op goud van Taylor Phinney tijdens de Wereldkampioenschappen.

  Wie is Taylor Phinney

  U kent Taylor Phinney wellicht nog niet? Hij is een Amerikaanse 20-jaar oude renner, geboren in Boulder (Colorado) op 27 juni 1990, die in 2010 onderdeel uitmaakte van de opleidingsploeg van Team Radioshack, Trek-Livestrong. Op 1 augustus werd hij stagiair bij Team Radioshack.
  ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | nog geen reacties | 4665x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Wereldkampioenschappen Melbourne 2010
 • Toegevoegd: zondag 03 oktober 2010 om 08:00:00

  Thor Hushovd (NOR) toont zich de sterkste sprinter op de Wereldkampioenschappen 2010

  Thor Hushovd (NOR) toont zich de sterkste sprinter op de Wereldkampioenschappen 2010Vanochtend eindigden de Wereldkampioenschappen wielrennen op de weg 2010 met de wegrit heren elite. Na van Melbourne naar Geelong te zijn gereden, stonden 11 zware rondjes op een circuit met twee steile hellingen op het programma.

  Een vroege ontsnapping had een enorme voorsprong opgebouwd maar zelfs deze was niet groot genoeg om het peloton te verrassen. Verschillende favorieten hebben geprobeerd uit het peloton weg te rijden maar uiteindelijk was het aan een groep van zo'n 40 renners om de overwinning te betwisten en dat gebeurde ... in een sprint. Na deze zware rit had alleen Thor Hushovd nog voldoende energie over om echt de sprint aan te zetten en de Noor pakte zo de regenboogtrui met ruim een fietslengte voorsprong!

  De samenvatting van de wegrit van de Wereldkampioenschappen 2010 in Melbourne

  Al snel na de start vormt zich een kopgroep van 5 renners met daarin Matthew Brammeier (IRE), Jackson Rodriguez (VEN), Oleksandr Kvachuk (UKR), Diego Al ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | 3 reacties | 2996x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Wielrennen algemeen (m.u.v. Tour de France)| Wereldkampioenschappen Melbourne 2010
 • Toegevoegd: donderdag 30 september 2010 om 23:44:00

  Fabian Cancellara (Zwitserland / Team Saxo Bank) wint de tijdrit op de Wereldkampioenschappen 2010 in Australië

  Fabian Cancellara (Zwitserland / Team Saxo Bank) wint de tijdrit op de Wereldkampioenschappen 2010 in AustraliëVanochtend heeft de Zwitser Fabian Cancellara in Geelong (Victoria) voor de 4de maal in 5 jaar de individuele tijdrit van de Wereldkampioenschappen gewonnen.

  Hij werd al gezien als de grote favoriet en Spartacus legde de 45,6 kilometer van het circuit met daarin twee steile hellingen af in minder dan een uur, 58'09", en met een gemiddelde snelheid van 47,048 km/u (tegen 51,6 km/u voor zijn overwinning in Mendrisio vorig jaar). Hij wordt hiermee de eerste renner die 4 regenboogtruien heeft gewonnen!

  De prestatie van Spartacus

  Als huidige drager van de regenboogtrui ging Fabian Cancellara vanochtend als laatste van start om 8u18 Nederlandse tijd (16u18 plaatselijke tijd). Bij de eerste tijdswaarneming (na 6,6 kilometer), liep hij nog 6 seconden achter op David Millar die uiteindelijk als 2de eindigde ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | nog geen reacties | 1967x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Wereldkampioenschappen Melbourne 2010| Wielrennen algemeen (m.u.v. Tour de France)
 • Toegevoegd: dinsdag 28 september 2010 om 23:18:00

  Het parcours van de Wereldkampioenschappen UCI 2010 in Australië op Google Maps/Google Earth en het programma

  Het parcours van de Wereldkampioenschappen UCI 2010 in Australië op Google Maps/Google Earth en het programmaOver een paar uur gaan de Wereldkampioenschappen UCI 2010 van start in het zuiden van Australië. Voor de eerste keer sinds de eerste editie van de Wereldkampioenschappen wegwielrennen in 1927, vindt deze wedstrijd plaats in Oceanië.

  Voor de tijdritten heeft de Australische organisatie twee verschillende parcoursen uitgezet in Geelong en voor de wegrit een circuit wat bijna hetzelfde parcours volgt in Geelong en, uitsluitend voor de heren elite, een parcours wat Melbourne met Geelong verbindt. De naam Melbourne 2010 voor deze Wereldkampioenschappen lijkt dus niet echt goed gekozen ...

  In dit artikel vindt u Google Maps kaarten van deze verschillende parcoursen en de bijbehorende profielen. Aan het eind van het artikel kunt u een KML bestandje downloaden om het parcours in Google Earth te bekijken en zo bijvoorbeeld een virtuele vogelvlucht over het parcours te maken!

  Het programma van de UCI Wereldkampioenschappen 2010

  ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | 1 reactie | 7693x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Wereldkampioenschappen Melbourne 2010| Wielrennen algemeen (m.u.v. Tour de France)| Open Street Maps/Google Maps/Google Earth