home | Nederlands | English | Français
> blog
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

Hoe Taylor Phinney (BMC Racing Team) Wereldkampioen beloften werd (video)

Toegevoegd: zondag 12 december 2010 om 1:11:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Hoe Taylor Phinney (BMC Racing Team) Wereldkampioen beloften werd (video)Op 29 september werd Taylor Phinney, een jonge 20-jarige renner, Wereldkampioen Beloften in de tijdrit in Melbourne, Australië (bijna 2 seconden voor de Australische renner Luke Durbridge). 2 dagen later pakte hij de 3de plaats tijdens de wegrit (gedeeld met de Canadees Guillaume Boivin en achter de Australiër Michael Matthews en de Duitser John Degenkolb).
  De jonge Amerikaan is een veelbelovende wielrenner die in 2011 zal rijden voor het BMC Racing Team van de voormalig Wereldkampioen Cadel Evans.

  In dit artikel vindt u een mooi filmpje van de jacht op goud van Taylor Phinney tijdens de Wereldkampioenschappen.

  Wie is Taylor Phinney

  U kent Taylor Phinney wellicht nog niet? Hij is een Amerikaanse 20-jaar oude renner, geboren in Boulder (Colorado) op 27 juni 1990, die in 2010 onderdeel uitmaakte van de opleidingsploeg van Team Radioshack, Trek-Livestrong. Op 1 augustus werd hij stagiair bij Team Radioshack.
  Taylor Phinney op de baan
  Phinney heeft mooie resultaten behaald, zowel op de weg als op de baan. Hij won onder andere de individuele achtervolging tijdens de Wereldkampioenschappen baanwielrennen in 2009 en in 2010, maar had ook al laten zien een goede tijdritrenner te zijn op de weg tijdens de Amerikaanse kampioenschappen waar hij de eerste plaats pakte bij de profs.

  Op de weg is Taylor Phinney ook een veelbelovende klassieker-renner want hij won in 2009 en in 2010 Parijs-Roubaix Espoirs. De editie 2011 van Parijs-Roubaix Beloften werd onlangs nog bedreigd door financiële problemen maar gelukkig is ASO te hulp geschoten van de beloften-versie van de profkoers die georganiseerd wordt door het bedrijf uit Issy-les-Moulineaux.
  De Amerikaan die in 2009 de eerste Amerikaanse renner werd die deze wedstrijd won in de geschiedenis van Parijs-Roubaix Espoirs liet natuurlijk weten blij te zijn met deze reddingsoperatie want alhoewel het verdwijnen van de wedstrijd hem de geschiedenisboeken in zou hebben laten gaan als de laatste renner die deze wedstrijd won, wilde hij niet op deze manier geschiedenis schrijven.
  Taylor Phinney met één van zijn vele Wereldkampioentruien
  In 2010 won de Amerikaan ook de 4de etappe van de Tour of the Gila, de proloog en de etappes 1, 2 en 5b van de Olympia's Tour waar hij ook de eindoverwinning pakte, de proloog en de 3de etappe van de Tour of Utah en de proloog van de Tour de l'Avenir.

  Taylor Phinney was eigenlijk ook wel voorbestemd om wielrenner te worden want hij is de zoon van Davis Phinney, voormalig wielrenner, en van Connie Carpenter die ook een carrière als wielrenster en schaatsster had.

  In 2011 gaat Phinney naar BMC Racing Team en zal hij zich dus meer op de weg dan op de baan concentreren. De Amerikaanse renner is op dit moment niet bij het trainingskamp van zijn nieuwe ploeg. Afgelopen dinsdag liet hij hierover weten: Ik was er graag bij geweest in Spanje bij de mannen van het BMC Racing Team! Jammer dat ik ons eerste trainingskamp moet missen maar ik zie ze in januari!! daarbij aangevend Het trainingskamp is niet verplicht voor de Amerikaanse renners ... Ik heb andere verplichtingen in de Verenigde Staten deze maand!

  Taylor Phinney's strijd om goud in beeld

  Onder de titel Anatomy of a Time Trial (Phinney's Road to Gold) zien we in dit filmpje de laatste momenten voor de tijdrit met de warming up en een kijkje in de tijdrit vanuit de auto van de ploegleider. Aan het eind van de video zien we de slotceremonie en hoe Taylor zijn overwinning vierde met champagne.

  Dit alles gegoten in een mooie montage van de beelden van deze tijdrit door Jim Fryer (BrakeThrough Media).

  Zoals Taylor zelf zei, op Twitter, dit filmpje is geweldig! Aan het einde moest ik er bijna van huilen ... :).

  Laten we hopen dat Taylor Phinney in 2011 wederom mooie resultaten zal laten zien onder de kleuren van BMC Racing Team!

  Bron foto's:
  - illustratie van dit artikel: bf-one.com / Rob Duin
  - Taylor Phinney op de baan en Taylor Phinney met één van zijn vele Wereldkampioenstruien: Velo Steve / Steve Ryan

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > nog geen reacties | 4385x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Wereldkampioenschappen Melbourne 2010 | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats als eerste uw reactie op dit artikel!!

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is acht plus twee ?