home | Nederlands | English | Français
> nieuws
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

Het parcours van de Wereldkampioenschappen UCI 2010 in Australië op Google Maps/Google Earth en het programma

Toegevoegd: dinsdag 28 september 2010 om 23:18:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Het parcours van de Wereldkampioenschappen UCI 2010 in Australië op Google Maps/Google Earth en het programmaOver een paar uur gaan de Wereldkampioenschappen UCI 2010 van start in het zuiden van Australië. Voor de eerste keer sinds de eerste editie van de Wereldkampioenschappen wegwielrennen in 1927, vindt deze wedstrijd plaats in Oceanië.

  Voor de tijdritten heeft de Australische organisatie twee verschillende parcoursen uitgezet in Geelong en voor de wegrit een circuit wat bijna hetzelfde parcours volgt in Geelong en, uitsluitend voor de heren elite, een parcours wat Melbourne met Geelong verbindt. De naam Melbourne 2010 voor deze Wereldkampioenschappen lijkt dus niet echt goed gekozen ...

  In dit artikel vindt u Google Maps kaarten van deze verschillende parcoursen en de bijbehorende profielen. Aan het eind van het artikel kunt u een KML bestandje downloaden om het parcours in Google Earth te bekijken en zo bijvoorbeeld een virtuele vogelvlucht over het parcours te maken!

  Het programma van de UCI Wereldkampioenschappen 2010

  Wereldkampioenschappen UCI wegwielrennen 2010Sinds 1994 beginnen de Wereldkampioenschappen wegwielrennen met de verschillende tijdritten en ook in Australië is dat weer het geval. Na een verkenning van het parcours gisteren gaan over enkele uren de beloftes (heren onder 23) van start in een solorit:
  • woensdag 29 september 2010 - 10u00 plaatselijke tijd (2u00 Nederlandse tijd) : tijdrit beloften
  • woensdag 29 september 2010 - 15u00 plaatselijke tijd (7u00 Nederlandse tijd) : tijdrit dames
  • donderdag 30 september 2010 - 13u00 plaatselijke tijd (5u00 Nederlandse tijd) : tijdrit heren elite
  Vrijdag en komend weekend staat dan de wegrit op het programma:
  • vrijdag 1 oktober 2010 - 13u00 plaatselijke tijd (5u00 Nederlandse tijd) : beloften
  • zaterdag 2 oktober 2010 - 13u00 plaatselijke tijd (5u00 Nederlandse tijd) : dames
  • zondag 3 oktober 2010 - 10u00 plaatselijke tijd (1u00 Nederlandse tijd) : heren elite

  Het parcours in Melbourne en Geelong op Google Maps en de profielen

  Het parcours van de tijdrit voor beloften

  De beloften (onder de 23 jaar) komen als eersten in actie deze woensdagochtend in Geelong. Hun tijdrit vindt plaats op een parcours van 15,8 kilometer wat ze twee keer af zullen leggen voor een totale afstand van 31,6 kilometer.

  Hieronder vindt u een Google Maps kaart met dit parcours en het profiel van deze tijdrit (twee rondjes). Klik op de afbeeldingen om deze te openen:
  Het profiel van de tijdrit voor beloften op de Wereldkampioenschappen wegwielrennen 2010 De kaart met het parcours van de tijdrit voor beloften op de Wereldkampioenschappen wegwielrennen 2010 op Google Maps

  tijdrit beloften (2 rondjes)

  [X] Close

  Het parcours van de tijdritten voor dames en heren elite

  Na de beloften is het op woensdagmiddag de beurt aan de dames om zich met elkaar te meten in een solorit en zij doen dat op hetzelfde circuit als de heren de volgende dag. Deze tijdritten vinden plaats op een parcours van 22,8 kilometer met een hoogteverschil van in totaal 320 meter en terwijl de dames één rondje afleggen staan er voor de heren twee rondjes op het programma voor een total afstand van 45,6 kilometer.

  Hieronder vindt u een Google Maps kaart van dit parcours en het profiel van deze tijdrit (één rondje voor de dames / twee rondjes voor de heren). Klik op de afbeeldingen om deze te openen:
  Het profiel van de tijdrit voor dames/heren elite op de Wereldkampioenschappen wegwielrennen 2010 De kaart met het parcours van de tijdrit voor dames/heren elite op de Wereldkampioenschappen wegwielrennen 2010 op Google Maps

  tijdrit dames (1 rondje) / heren elite (2 rondjes)

  [X] Close

  Het parcours van de wegrit - beloften, dames (Geelong) en heren elite (Melbourne > Geelong)

  Op vrijdag 1 oktober leggen de beloften 10 rondjes af op een circuit van 15,9 kilometer in Geelong (159 km), een circuit wat lijkt op dat wat wordt gebruikt voor de tijdritten. Het hoogteverschil in dit circuit is in totaal 245 meter en na een aantal rondjes zullen de steile hellingen wel degelijk gevoeld worden door sommige renners!

  De volgende dag is het de beurt aan de dames om 8 rondjes af te leggen op hetzelfde circuit (127,2 km) terwijl de heren elite dit circuit niet minder dan 11 keer afleggen na van Melbourne naar Geelong te zijn gereden over 87,7 kilometer. De afstand van de wegrit voor heren is dus 262,6 kilometer.

  Hieronder vindt u een Google Maps kaart met dit parcours en het bijbehorende profiel van de wegrit heren elite. Het circuit in Geelong is hetzelfde voor heren elite, dames en beloften en dit is dus het einde van het parcours wat weergegeven wordt voor de heren elite. Klik op de afbeeldingen hieronder om deze te openen:
  Het profiel van de wegrit van de Wereldkampioenschappen wegwielrennen 2010 De kaart met het parcours van de wegrit van de Wereldkampioenschappen wegwielrennen op Google Maps

  wegritten

  [X] Close


  bron profielen en parcours : melbourne2010.com.au

  Het parcours in Melbourne en Geelong te downloaden in Google Earth

  Wilt u een virtuele vogelvlucht maken over het parcours alsof u er zelf overheen reed? En dat zonder zelfs maar in het vliegtuig te stappen? Of wilt u gewoon eenvoudigweg het parcours van alle wedstrijden van deze Wereldkampioenschappen wegwielrennen 2010 in Melbourne / Geelong in Australië in één oogopslag bekijken?

  >> Downloadt het KML bestand met het parcours van de Wereldkampioenschappen wegwielrennen 2010 in Google Earth !

  Het parcours van de Wereldkampioenschappen wegwielrennen 2010 in beeld

  En om de Australische wegen van nog dichterbij te bekijken ... kunt u de video van de verkenning van dit parcours (begin dit jaar) van een Nederlandse deelnemer, Koen de Kort van de Skil-Shimano ploeg, bekijken:

  bron: CyclingTips

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > 1 reactie | 7526x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Wereldkampioenschappen Melbourne 2010| Wielrennen algemeen (m.u.v. Tour de France)| Open Street Maps/Google Maps/Google Earth | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn 1 reacties!
 1. http://www.cyclisme-roltiss-over.com/article-le-parcours-des-championnats-du-monde-uci-2010-en-australie-57926867.html

  | Roland TISSIER | woensdag 29 september 2010 om 8:34:15

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is drie keer zes ?