home | Nederlands | English | Français
> nieuws
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

Het zit 'm in de naam Thomas in de 4de etappe van Parijs-Nice 2011

Toegevoegd: woensdag 09 maart 2011 om 22:08:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Het zit 'm in de naam Thomas in de 4de etappe van Parijs-Nice 2011Vandaag was het feest voor twee Thomas in het peloton van Paris-Nice 2011 met een kopgroep die het tot aan de finish uithield en die Thomas Voeckler (Europcar Team) als winnaar over de streep zag komen na een aanval in de laatste meters van de etappe en die aan Thomas De Gendt (Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team) de mogelijkheid bood zijn gele leiderstrui van het algemeen klassement terug te pakken.

  De samenvatting van de 4de etappe van Parijs-Nice 2011

  De vierde etappe van Paris-Nice 2011 was 191 kilometer lang tussen Crêches-sur-Saône en Belleville. 169 renners verschenen aan de start want twee renners gingen vandaag niet van start: Nikolas Maes en Gert Steegmans van de Belgische Quick Step ploeg. Maes kwam gisteren ten val toen Peter Sagan (Liquigas-Cannondale) zijn band verloor aan het eind van de etappe (de Slovaakse renner ging zelf wel gewoon van start vanmiddag) terwijl Steegmans al enkele kilometers eerder ten val was gekomen en nu dus besloten heeft ook het avontuur van deze 69ste editie van Paris-Nice niet af te maken.

  Na een mislukte poging van Andriy Grivko (Astana), Bruno Pires (Team Leopard-Trek), Luis Angel Mate Mardones (Cofidis), Marc de Maar (Quick Step), Vincent Jérôme (Europcar Team), Pierre Cazaux (Euskaltel-Euskadi) en Oleksandr Kvachuk (Lampre-ISD) wisten 5 andere renners op kilometer 6 het ruime sop te kiezen. Rémi PauriolAllereerst Rémi Pauriol (FDJ), de veelbelovende Thomas De Gendt (Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team) en Thomas Voeckler (Europcar Team) die vervolgens in de klim van de Col de Grand Vent gezelschap kregen van Francis De Greef (Omega Pharma-Lotto) en Rémy Di Gregorio (Astana).

  Terwijl Denis Galimzyanov (Katusha Team) de wedstrijd verlaat blijft de voorsprong van de 5 renners aan kop oplopen, tot een maximum van 5'15" op de top van de Col des Ecorbans.

  Rémi Pauriol pakt de punten op de meeste beklimmingen, waardoor hij aan het eind van de etappe de bolletjestrui aan mocht trekken. Thomas De GendtMet de bedoeling om zoveel mogelijk bonificatieseconden te pakken komt Thomas De Gendt als eerste over de lijn in de twee tussensprints. Net als sinds het begin van Paris-Nice 2011, namen de renners de tijd want in de 4 eerste uren van de wedstrijd was de gemiddelde snelheid 35,8 km/h.

  Op 30 kilometer van de finish is de voorsprong van de 5 leiders nog altijd 1'20" op het peloton en alhoewel deze voorsprong oorspronkelijk langzaam terugliep was het met name dankzij de inspanningen van de indrukwekkende Thomas De Gendt dat deze weer een beetje op liep. Francis de Greef kan het ritme dan niet meer bijhouden en de 4 overblijvende renners doen er dus alles aan om nog samen het peloton voor te blijven. Ze slagen hierin want op 3 kilometer van de finish is het verschil nog altijd 30 seconden met het peloton.

  Thomas VoecklerWanneer ze onder de rode laatste kilometerboog doorkomen kijken de 4 renners elkaar aan en uiteindelijk is het de Franse Kampioen, die gisteren ook al voorop reed, die de aanval inzet op 300 meter van de finish. Thomas Voeckler weet zo de etappe te winnen, voor Rémi Pauriol en Thomas De Gendt. Dankzij de bonificatieseconden en de voorsprong van 13 seconden op het peloton, weet de laatste ook de gele leiderstrui weer terug te pakken voor het algemeen klassement waar hij nu 10 seconden voorsprong heeft op Thomas Voeckler.

  De klassementen na de 4de etappe van Parijs-Nice 2011

  Het klassement van de 4de etappe van Parijs-Nice 2011

  Thomas VoecklerDe top 5 van de etappe van vandaag bestaat uit de 4 renners uit de kopgroep en Heinrich Haussler (Team Garmin-Cervélo) :

  1/ Thomas Voeckler (Europcar Team) - 5h04'20"
  2/ Rémi Pauriol (FDJ)
  3/ Thomas De Gendt (Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team)
  4/ Rémy Di Gregorio (Astana)
  5/ Heinrich Haussler (Team Garmin-Cervélo) - +0'13"

  Het algemeen klassement na de 4de etappe

  Thomas De GendtNa deze etappe vinden er nogal wat wijzigingen plaats in de top 5 van het algemeen klassement. Thomas De Gendt komt weer terug in eerste positie:

  1/ Thomas De Gendt (Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team) - 19h26'46"
  2/ Thomas Voeckler (Team Europcar) - +0'10"
  3/ Rémi Pauriol (FDJ) - +0'16"
  4/ Matthew Goss (HTC-Highroad) - +0'21"
  5/ Rémy Di Gregorio (Astana) - +0'24"

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > 2 reacties | 2162x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Parijs-Nice 2011| Parijs-Nice | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn 2 reacties!
 1. Da's dan 3 X THOMAS:
  Thomas Voeckler, dagwinnaar
  Thomas De Gendt, klassementsleider en......................
  Thomas Vergouwen, schrijver van het artikel.
  Best wel leuk!

  | Tonn Vergouwen | woensdag 09 maart 2011 om 22:37:21

 2. C'est la fête des Thomas ce 9 mars


  | Jluc | donderdag 10 maart 2011 om 0:56:01

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is negen plus zeven ?