home | Nederlands | English | Français
> nieuws
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

Thomas De Gendt (Vacansoleil) straalt onder de zon van Houdan - eerste etapppe van Parijs-Nice 2011

Toegevoegd: zondag 06 maart 2011 om 16:48:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Thomas De Gendt (Vacansoleil) straalt onder de zon van Houdan - eerste etapppe van Parijs-Nice 2011Na een rustig vertrek wisten twee renners zich los te maken uit het peloton begn deze middag tijdens de eerste etappe van Paris-Nice 2011 rondom Houdan. Eenmaal teruggepakt door het peloton, stond Jérémy Roy wederom aan de basis van een nieuwe kopgroep die bijna tot het einde volhield. Toen zij bijna teruggepakt werden door het peloton, besloot Thomas De Gendt door te zetten en hij wist deze etappe zo winnend af te sluiten!

  De samenvatting van de eerste etappe van Parijs-Nice 2011

  Paris-Nice 2011 ging vanochtend op een ongebruikelijke manier van start: met een gewone rit van 154,5 kilometer tussen Houdan en ... Houdan.

  Waarschijnlijk vanwege het vroege vertrek besloten de renners het rustig aan te doen aan de start van de etappe en pas op kilometer 15 wisten Gorka Izagirre (Euskaltel-Euskadi) en Damien Gaudin (Team Europcar) zich lost te maken van het peloton. Het peloton bleef het rustig aan doen en de etappe liep dus een behoorlijke vertraging op ten opzichte van de oorspronkelijke planning.
  Damien Gaudin & Gorka IzagirreEénmaal bovenop de Côte de Septeuil waar Damien Gaudin de eerste punten pakt voor het bergklassement, waardoor hij vanavond de eerste bolletjestrui aan mocht trekken, blijven de twee renners hun voorsprong vergroten en na zo'n twintig kilometer op kop hebben ze een maximale voorsprong op het peloton van 8'15".

  Zo'n tien kilometer verderop besluit de HTC-Highroad ploeg eindelijk te reageren en dankzij het werk van de renners van de Amerikaanse ploeg wordt de voorsprong van het leidersduo iets minder. Op 40 kilometer van de aankomst worden de twee renners echter pas teruggepakt en Jérémy Roykomt het peloton dus weer bij elkaar ... niet voor lang echter want Jérémy Roy besluit door te gaan op dezelfde manier als sinds het begin van dit seizoen en de renner van FDJ rijdt dus meteen weg van het peloton. In gezelschap van Jens Voigt (Team Leopard-Trek) en Thomas De Gendt (Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team) vormt zich een nieuwe kopgroep die één minuut voorsprong pakt op het peloton.

  Dat lijkt echter te weinig te zijn om het tot de finish vol te houden en alles lijkt dus te wijzen in de richting van een massasprint zoals die te verwachten was hier in Houdan vandaag, zeker aangezien op 5 kilometer van de aankomst de voorsprong van de drie renners teruggelopen was tot slechts 20 seconden en het peloton had dus het leiderstrio in zicht. Met 13 seconden en nog één kilometer te gaan tot aan de finish die enigszins bergop was in Houdan, geloofden de drie renners er waarschijnlijk ook niet meer in.

  Thomas De Gendt besluit echter op 300 meter van de finish alsnog alles op alles te zetten. De twee andere renners uit de kopgroep leken enigszins verrast en de Belg finishte dus alleen aan kop, slechts enkele meters voor Jérémy Roy die toegaf dat de jonge renner van 24 jaar sterker was dan hij vandaag. Jens Voigt zag op dat moment Heinrich Haussler (Garmin-Cervélo), Peter Sagan (Liquigas-Cannondale) en Greg Henderson (Team Sky) voorbij hem rijden en pakte de 6de plaats.

  Dankzij de bonificatieseconden uit de tussensprint en bij de aankomst van de etappe staat Thomas De Gendt, voormalig renner van Topsport Vlaanderen, nu aan kop van het algemeen klassement met 6 seconden voorsprong op Jérémy Roy en 9 seconden op Heinrich Haussler.

  De klassementen van de eerste etappe van Parijs-Nice 2011

  Het etappeklassement

  Thomas De GendtHieronder vindt u de top 10 van de eerste etappe van Paris-Nice 2011:

  1/ Thomas De Gendt (Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team) - 4h05'06"
  2/ Jérémy Roy (FDJ)
  3/ Heinrich Haussler (Garmin-Cervélo)
  4/ Peter Sagan (Liquigas-Cannondale)
  5/ Greg Henderson (Team Sky)
  6/ Jens Voigt (Team Leopard-Trek)
  7/ Wouter Weylandt (Team Leopard-Trek)
  8/ Danilo Wyss (BMC Racing Team)
  9/ Romain Feillu (Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team)
  10/ Gert Steegmans (Quickstep)

  Het algemeen klassement

  Thomas De GendtDe top 10 van het algemeen klassement is als volgt:

  1/ Thomas De Gendt (Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team) - 4h04'53"
  2/ Jérémy Roy (FDJ) - +0'06"
  3/ Heinrich Haussler (Garmin-Cervélo) - +0'09"
  4/ Damien Gaudin (Team Europcar) - +0'10"
  5/ Jens Voigt (Team Leopard-Trek) - +0'11"
  6/ Romain Feillu (Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team) - +0'12"
  7/ Peter Sagan (Liquigas-Cannondale) - +0'13"
  8/ Greg Henderson (Team Sky)
  9/ Wouter Weylandt (Team Leopard-Trek)
  10/ Danilo Wyss (BMC Racing Team)

  Meer foto's volgen later vandaag!!!

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > 2 reacties | 1965x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Parijs-Nice 2011| Parijs-Nice | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn 2 reacties!
 1. Mais qu'est ce qu'il faisait froid sur le plateau... le vent soufflait!

  | Pierre | zondag 06 maart 2011 om 19:12:33

 2. Weer een leuk verslagje.
  Je stond ook op een prima plek zie ik aan de foto's.
  Nou nog een verhaaltje ven Jeremy over zijn ervaring van deze eerste etappe!
  Hij reed wel erg sterk, maar Thomas maakte het net wat slimmer/sterker af.
  Leuk dat Vacansoleil zo weer eens positief in het nieuws komt. Hadden ze wel weer nodig na al die perikelen met die domme Italiaan.

  | Tonn Vergouwen | zondag 06 maart 2011 om 23:44:12

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is twee plus acht ?