home | Nederlands | English | Français
> blog
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
nog 208 dagen te gaan tot de start van de Tour de France 2021, bekijk in de ltussentijd de UCI wielerkalender 2021!
RSS |

Jérémy Roy (FDJ) beschrijft zijn Parijs-Nice 2011

Toegevoegd: zondag 13 maart 2011 om 14:37:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Jérémy Roy (FDJ) beschrijft zijn Parijs-Nice 2011Voor het vertrek vanochtend van de laatste etappe van Paris-Nice 2011, keek Jérémy Roy samen met mij terug op zijn week in deze Race naar de zon die uiteindelijk van de regen in de drup viel. Net hersteld van een blessure is zijn week hier redelijk goed verlopen ook al heeft hij wel wat tegenslag gekend ...

  De week van Jérémy Roy in Parijs-Nice 2011

  In het begin van de week zat je in de kopgroep (zie foto) terwijl je in de Boucles de Sud Ardèche nog gevallen was. Was je weer helemaal in orde?
  Jérémy Roy : Ik wist inderdaad niet of ik wel van start zou gaan maar ik kon uiteindelijk weer op mijn fiets stappen en ben dus van start gegaan in Paris-Nice. Jérémy RoyHet was een aangename verrassing begin van de week in de beslissende kopgroep te zitten en als tweede te eindigen, maar ik heb nog wel last van de gevolgen van mijn val: het doet nog pijn aan mijn heup als ik op de fiets zit en aan één van mijn ribben en een ruggewervel en daardoor kan ik nog niet volledig ademhalen.

  En daar heb je dus deze week nog wel last van gehad?
  Jérémy Roy : Ja, soms op de fiets: ik probeer er niet aan te denken maar soms krijg ik een scheut in mijn rug en als ik op adem moet komen heb ik er last van, maar goed ik kan er mee leven ... het is niet dramatisch maar het blijft een beetje lastig en vooral 's nachts als ik slaap krijg ik soms ineens last van mijn rug en dat is geen pretje!

  Je werdt 29ste in de tijdrit, je zei dat dat een teleurstellend resultaat was?
  Jérémy Roy : Ja, ik wil graag beter worden in de tijdrit, dat is één van mijn doelen in de etappekoersen. Maar goed, het niveau ligt nogal hoog hier in Paris-Nice en het resultaat is dus correct. Maar ik had gehoopt op een top 20 positie en die ook graag willen halen.

  We zijn hier in de Race naar de zon ook al zou je dat niet zeggen als je ziet hoe de regen hier op ons neervalt. Gisteren was een heel zware etappe, je eindigde helemaal achterin, het was zwaar denk ik met de wind en de regen?
  Jérémy Roy : Ja, er stond een sterke wind en tijdens de etappe kregen we ook nog regen. We waren op een gegeven moment op 1.200 meter hoogte waar het 2 graden was. In de afdaling die daarop volgde was het natuurlijk ook koud en de weg was glad waardoor het peloton in kleine groepjes uiteen viel. Ik voelde me goed in het begin van de etappe maar tegen het einde was ik een beetje aan het einde van mijn latijn en heb ik het dus rustig aangedaan. Ik heb dus op mijn gemakje de etappe uitgereden in een groepje achteraan.

  Je hebt dus minder risico's genomen, heb je toch problemen gehad met de gladde weg?
  Jérémy Roy : Nee, ik heb geen risico genomen dus was er voor mij geen sprake van een glijpartij.

  Vandaag staat de laatste etappe op het programma, wederom met regen en waarschijnlijk ook weer gladde wegen, hoe ziet die etappe er voor jou uit?
  Jérémy Roy : Een korte etappe is altijd nerveus en snel dus om een goed resultaat te behalen zou ik goed geplaatst moeten zijn in de klim en in de daarop volgende afdaling. Ik weet niet echt hoe goed ik hersteld ben, ik heb toch een beetje last van mijn benen vanochtend. Paris-Nice is altijd een slopende week, het is één van de moeilijkste etappekoersen. Het is altijd nerveus of moeilijk wat betreft het parcours, dus ik weet niet hoe mijn dag eruit gaat zien, ik zie wel als we eenmaal gestart zijn.

  Het slechte weer bleek uiteindelijk sterker te zijn dan Jérémy Roy want de renner van FDJ stapte tijdens de etappe af.

  Beluister het interview als podcast!

  Hieronder kunt u het interview met Jérémy Roy beluisteren als podcast :
  Ik heb helaas geen montage kunnen doen dus ik bied u bij voorbaat mijn excuses aan voor de kwaliteit van de podcast ...

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > nog geen reacties | 1724x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Hoe is het met Jérémy Roy?| Parijs-Nice 2011| Parijs-Nice | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats als eerste uw reactie op dit artikel!!

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is zes plus vier ?