home | Nederlands | English | Français
> nieuws
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

Wederom een etappeoverwinning voor Tom-Jelte Slagter in Parijs-Nice 2014

Toegevoegd: zaterdag 15 maart 2014 om 20:22:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Wederom een etappeoverwinning voor Tom-Jelte Slagter in Parijs-Nice 2014De etappe van vandaag in Paris-Nice 2014, de 7de van deze Race naar de zon, vond plaats tussen Mougins en Biot Sophia Antipolis, met start en finish die minder dan 9 kilometer van elkaar vandaag lagen. Een parcours met verschillende lusjes maakte het echter mogelijk een etappe van niet minder dan 195,5 kilometer op te zetten waarin we behoorlijk wat variatie zagen aan de kop van de wedstrijd, voordat alles weer samen kwam in de lokale lusjes rondom de finish.

  Uiteindelijk wist Tom-Jelte Slagter (Garmin-Sharp) de etappe te winnen en dit was dus zijn tweede etappeoverwinning in deze Paris-Nice 2014. De eerste overwinning werd al beschouwd als de belangrijkste in zijn carrière maar met deze was hij nog blijer na de problemen met zijn derailleur gisteren!

  De samenvatting van de 7de etappe van Parijs-Nice 2014: Mougins > Biot Sophia Antipolis

  Al op de 2de kilometer van deze etappe maakte een groep van 6 renners zich los van het peloton met daarin De kopgroep met 6 rennersLaurent Didier (Trek Factory Racing), de initiatiefnemer van deze kopgroep, maar ook de Nederlanders Lieuwe Westra (Astana Pro Team), Pim Ligthart (Lotto-Belisol) en Albert Timmer (Team Giant-Shimano) evenals Sylvester Szmyd (Movistar Team) en Florian Guillou (Bretagne-Séché Environnement).

  Amaël Moinard (BMC Racing Team) zette vervolgens al snel de achtervolging in, even later gevolgd door Mathias Frank (IAM Cyling), Cyril Lemoine (Cofidis), Marco Marcato (Cannondale) en Brice Feillu (Bretagne-Séché Environnement). Moinard was weliswaar de eerste die de achtervolging inzette maar de renner die de wegen die deze etappe volgde goed kende was ook de eerste die uit de achtervolgingsgroep terugzakte naar het peloton.
  Terwijl de kopgroep zijn voorsprong uitbouwt volgt de achtervolgingsgroep zijn voortgang om vervolgens lange tijd op zo'n dertig seconden achter de kopgroep te rijden. De achtervolgingsgroep verliest vervolgens nog een renner, Marco Marcato die het tempo niet kan volgen.

  De kopgroep op de Col de VenceBij de tussensprint in Tourettes-sur-Loup, heeft de kopgroep - waarin Pim Ligthart de sprint wint - komt over de lijn met een voorsprong van 5'40" op het peloton en in de aanloop naar de klim van de Col de Vence rijdt het overblijvende achtervolgingstrio het gaatje dicht om zo een nieuwe kopgroep te volgen met 9 renners. Bovenop de berg komt wederom Pim Ligthart als eerste over de lijn, waarmee hij ineens op 1 punt van de bergkoning van de wedstrijd, Sylvain Chavanel (IAM Cycling) komt (de Nederlandse renner had namelijk gisteren in de kopgroep ook al 9 punten gepakt).

  Aan de voet van de tweede klim, de Côte de Cipières (tijdens de eerste klim van deze berg), is de achterstand van het peloton op de kopgroep nog maar 4'25" en Mathias Frank weet wederoom niet voor Pim Ligthart als eerste boven te komen. De Nederlander pakt opnieuw de punten voor de ploegmaat van Chavanel en neemt zo de leiding over in het bergklassement.

  De kopgroep op de Col de l'EcreDe beklimmingen volgen elkaar op in de etappe vandaag en al snel komt de kopgroep dus terecht op de klim naar de Col de l'Ecre (via de Côte de Gourdon waar bij de volgende doorkomst ook punten voor het bergklassement werden toegekend) en in deze klim wordt de kopgroep teruggebracht tot 8 renners, met het verlies van Brice Feillu.Brice Feillu
  Bovenop deze berg pakt Pim Ligthart wederom de punten, ook nu weer voor Mathias Frank, en de Nederlandse renner laat duidelijk zien dat hij graag de leiding over neemt in het bergklassement. Op de terugweg van het eerste circuit komen de renners terug op de Côte de Cipières en Pim Lightart pakt er wederom de punten, alweer voor Frank.

  De renners aan kop rijden dan door naar de laatste klim van de dag, de Côte de Gourdon (eigenlijk de eerste helft van de klim naar de Col de l'Ecre bij de vorige doorkomst) en aan de voet van deze klim is hun voorsprong teruggebracht tot 2'15". Op de top neemt Ligthart definitief de leiding in het bergklassement en Frank pakt daar wederom de tweede plaats, waarmee ook hij zijn kopman, Sylvain Chavanel, voorbij snelt.

  Lieuwe WestraOp een paar kilometer van de eerste doorkomst over de finishlijn valt de kopgroep dan helemaal uit elkaar en Lieuwe Westra is uiteindelijk de enige die aan kop doorgaat. Op de finishlijn, op 2 ronden van de laatste doorkomst, heeft de Nederlander echter nog maar 3 seconden voorsprong en net na de finishlijn geeft hij het stokje over aan David Lopez (Team Sky) die vervolgens gezelschap krijgt van 7 andere renners, waaronder Sylvain Chavanel, Thomas Voeckler, Thor Hushovd en Alessandro De Marchi, maar ook deze groep wordt teruggepakt door het peloton op 32 kilometer van de finish.

  We zien vervolgens verschillende nieuwe ontsnappingspogingen in de rondjes op het circuit maar de groepjes die zo gevormd worden worden allemaal teruggepakt en uiteindelijk wordt de overwinning beslist in een sprint. Tom-Jelte Slagter (Garmin-Sharp) toonde zich wederom de snelste en finishte voor de Wereldkampioen, Rui Costa (Lampre-Merida), net als Carlos Betancur (AG2R La Mondiale) gisteren. De Colombiaanse renner van de Franse ploeg behoudt de gele trui de dag voor de laatste finish van Paris-Nice 2014.

  De foto's van de 7de etappe van Parijs-Nice 2014: Mougins > Biot Sophia Antipolis

  Gedurende de dag heeft u wederom verschillende foto's van deze 7de etappe van Paris-Nice 2014 kunnen bekijken. U kunt nu de volledige selectie bekijken in de bijbehorende fotocategorie:

  >> De foto's van de etappe 7/ Mougins > Biot Sophia Antipolis van Parijs-Nice 2014

  De klassementen van Parijs-Nice 2014 na etappe 7

  Na deze 7de etappe en de dag voor de slotfinish in Nice staan de klassementen van Paris-Nice 2014 al redelijk vast, zoals u hieronder kunt zien.

  Etappeklassement van de etappe 7/ Mougins > Biot Sophia Antipolis

  Tom-Jelte SlagterHieronder vindt u allereerst de top 10 van de etappe van vandaag:

  1/ Tom-Jelte Slagter (Garmin-Sharp) - 5h00'05"
  2/ Rui Costa (Lampre-Merida)
  3/ Carlos Betancur (AG2R La Mondiale)
  4/ José Joaquin Rojas (Movistar Team)
  5/ Arthur Vichot (FDJ.fr)
  6/ Tony Gallopin (Lotto-Belisol)
  7/ Stefan Denifl (IAM Cycling)
  8/ Zdenek Stybar (Omega Pharma-QuickStep)
  9/ Jakob Fuglsang (Astana Pro Team)
  10/ Peter Velits (BMC Racing Team)

  Algemeen klassement

  Carlos BetancurCarlos Betancur (AG2R La Mondiale) eindigde de etappe op de 3de plaats en pakt daarmee nog eens 4 bonusseconden. Hij staat nu dus in het algemeen klassement voor Rui Costa (Lampre-Merida) met een verschil van 14 seconden en mocht de Portugese renner nog kans willen maken om deze wedstrijd te winnen dan zal hij bonusseconden moeten pakken bij de tussensprints en bij de finish (dit is niet onmogelijk, met een etappeoverwinning in Nice die hem 10 bonusseconden zou geven, en 6 bonusseconden in de twee tussensprints).

  1/ Carlos Betancur (AG2R La Mondiale) - 32h04'49"
  2/ Rui Costa (Lampre-Merida) - +0'14"
  3/ Zdenek Stybar (Omega Pharma-QuickStep) - +0'26"
  4/ José Joaquin Rojas (Movistar Team) - +0'27"
  5/ Jakob Fuglsang (Astana Pro Team) - +0'29"

  Puntenklassement

  In het puntenklassement kan de drager van de groene trui sinds de 3de etappe, John Degenkolb (Team Giant-Shimano), zijn trui nog kwijtraken aan Carlos Betancur (AG2R La Mondiale), die slechts 2 punten achter hem staat:

  1/ John Degenkolb (Team Giant-Shimano) - 41 punten
  2/ Carlos Betancur (AG2R La Mondiale) - 39 punten
  3/ Tom-Jelte Slagter (Garmin-Sharp) - 30 punten
  4/ José Joaquin Rojas (Movistar Team) - 28 punten
  5/ Rui Costa (Lampre-Merida) - 26 punten

  Bergklassement

  Dankzij zijn prestatie in de kopgroep vandaag is Pim Ligthart (Lotto-Belisol) dus de nieuwe bergkoning en met een voorsprong van 19 punten op zijn nu belangrijkste concurrent, Mathias Frank (IAM Cycling), met wie hij in de kopgroep reed, zou de Zwitserse renner als eerste boven moeten komen op een groot aantal van de klimmetjes in de etappe morgen wil hij de bolletjestrui terug brengen in de Zwitserse ploeg (ook Sylvain Chavanel zou deze in theorie nog terug kunnen pakken want de renner die als eerste boven zou komen op alle bergen kan nog 41 punten bij elkaar sprokkelen!).

  1/ Pim Ligthart (Lotto-Belisol) - 44 punten
  2/ Mathias Frank (IAM Cycling) - 25 punten
  3/ Sylvain Chavanel (IAM Cycling) - 20 punten
  4/ Laurent Didier (Trek Factory Racing) - 14 punten
  5/ Carlos Betancur (AG2R La Mondiale) - 13 punten

  Jongerenklassement

  Sébastien ReichenbachCarlos Betancur (AG2R La Mondiale) wint morgen logischerwijze ook het jongerenklassement, alhoewel de bijbehorende witte trui in de etappe morgen gedragen zal worden door Sébastien Reichenbach (IAM Cycling, foto).

  1/ Carlos Betancur (AG2R La Mondiale) - 32h04'49"
  2/ Sébastien Reichenbach (IAM Cycling) - +0'46"
  3/ Bob Jungels (Trek Factory Racing) - +0'57"
  4/ Wilco Kelderman (Belkin Pro Cycling Team) - +1'05"
  5/ Tom-Jelte Slagter (Garmin-Sharp) - +1'37"

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > 2 reacties | 5240x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Parijs-Nice 2014| Parijs-Nice | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn 2 reacties!
 1. Une arrivee trop loin derriere les difficultés, on aurait peut-être eu plus d'attaques entre les leaders.

  | daniel soubise | zaterdag 15 maart 2014 om 21:46:46

 2. Le classement de l'étape 7 indiqué n'est pas bon, déjà ce n'est pas le bon vainqueur...

  | julien s | zondag 16 maart 2014 om 17:42:43

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is zeven keer drie ?