home | Nederlands | English | Français
> blog
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
nog 213 dagen te gaan tot de start van de Tour de France 2021, bekijk in de ltussentijd de UCI wielerkalender 2021!
RSS |

Valpartij en overwinning voor Nacer Bouhanni (FDJ.fr) in de eerste etappe van Parijs-Nice 2014

Toegevoegd: zondag 09 maart 2014 om 17:35:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Valpartij en overwinning voor Nacer Bouhanni (FDJ.fr) in de eerste etappe van Parijs-Nice 2014De eerste etappe van Paris-Nice 2014 bestond grotendeels uit een langdurige ontsnapping van Christophe Laborie (Bretagne-Séché Environnement) maar de renner uit Aurillac werd uiteindelijk teruggepakt door het peloton die een massasprint in gedachten had en net als vorig jaar wist Nacer Bouhanni (FDJ.fr) de eerste etappe in lijn te winnen.
  Ondanks zijn knieblessure toonde de wielrenner/boxer* zijn enorme blijdschap op het moment dat hij over de finishlijn kwam.

  De samenvatting van de eerste etappe van Parijs-Nice 2014: Mantes-la-Jolie > Mantes-la-Jolie

  Vanochtend kwamen 168 renners de deelnemerslijst van de tweede UCI WorldTour wedstrijd van het jaar tekenen, toen al onder een stralend lentezonnetje (nu al!) wat hen de hele dag gezelschap hield.

  Christophe LaborieEven voor de middag kwam het peloton aan bij de kilometer 0 van deze etappe. Heel snel viel Christophe Laborie (Bretagne-Séché Environnement) vervolgens aan en hij kwam zo solo aan kop van de wedstrijd.
  Dit was echter niet voldoende reden voor de renner van de ploeg uit Bretagne om zijn ontsnappingspoging op te geven en hij sloeg al snel een behoorlijk gat, wat op kilometer 25 het maximum bereikte van 10'40".

  Bij de eerste doorkomst op de top van de Côte de Vert, na 40,5 kilometer in de wedstrijd, was de voorsprong nog altijd 9'40" en Simon Yates (Orica-GreenEDGE) pakte daar de tweede plaats achter Laborie en voor Perrig Quémeneur (Team Europcar).

  Na de eerste doorkomst over de finishlijn (en dus na het eerste lusje ten noorden van Mantes-la-Jolie en één keer op het lusje ten zuiden van de etappestad) kwam Nacer Bouhanni (FDJ.fr) ten val en de renner die ook al ten val kwam in de tweede etappe van Paris-Nice 2013 na de dag ervoor de gele trui te hebben gepakt, liep daarmee een blessure aan zijn linkerknie op.

  Tejay van GarderenOp het moment dat Christophe Laborie wederom over de finishlijn komt is zijn voorsprong op het peloton teruggelopen tot 3'45" en het is dan duidelijk te zien dat hij minder zin heeft om zijn strijd aan kop nog langer voort te zetten. Terwijl Bouhanni de medische hulp opzoekt verlaat één van de leiders van deze Paris-Nice al de wedstrijd: Tejay van Garderen (BMC Racing Team) had last van buikproblemen.

  Bij de 3de doorkomst op de top van de Côte de Vert heeft Christophe Laborie wederom wat tijd verloren op het peloton, zijn voorsprong is dan teruggelopen tot 1'45", maar het bedrijf Jean Floc'h, de nieuwe sponsor van de bolletjestrui van Paris-Nice en voormalig hoofdsponsor van de ploeg die tegenwoordig bekend staat onder de naam Bretagne-Séché Environnement, ziet zijn trui toch terecht komen in haar favoriete ploeg want Christophe Laborie pakte de eerste bolletjestrui dankzij zijn ontsnappingspoging.

  Gianni MeersmanOp kilometer 109, net voor de voorlaatste doorkomst op de Côte de Vert, komt het avontuur ten einde voor Christophe Laborie, die teruggepakt werd door peloton wat de laatste tussensprint graag wilde betwisten. Deze sprint werd gewonnen door Gianni Meersman (Omega Pharma-QuickStep), voor Greg van Avermaet (BMC Racing Team) en Sylvain Chavanel (IAM Cycling) en ze hadden toen nog 33 kilometers af te leggen.

  In de laatste klim van de Côte de Vert vind dan een nieuwe valpartij plaats, met een vijftiental renners die ten val komen, waaronder Romain Bardet, de leider van de AG2R La Mondiale ploeg. Deze valpartij zorgt voor een splitsing in het peloton en het tweede peloton lukt het niet meer om het gaatje met het eerste peloton dicht te rijden, waardoor de ongeveer 50 renners in deze groep nu al een behoorlijke achterstand (1'09") hebben opgelopen en hun kansen voor een plaats in de top van het algemeen klassement hiermee dus waarschijnlijk al kwijt zijn geraakt.

  In de aanloop naar de finishlijn zien we met name de Giant-Shimano ploeg van voren, hopend op een overwinning van John Degenkolb. Hiermee werd echter geen rekening gehouden met Nacer Bouhanni want de Franse renner, voormalig Frans kampioen, won de sprint voor de Duitser.

  De klassementen na de eerste etappe van Parijs-Nice 2014

  Hieronder vindt u de verschillende klassementen na deze eerste etappe:

  Etappeklassement van de eerste etappe: Mantes-la-Jolie > Mantes-la-Jolie

  Nacer BouhanniHieronder vindt u de top 10 van deze eerste etappe:

  1/ Nacer Bouhanni (FDJ.fr) - 3h53'11"
  2/ John Degenkolb (Team Giant-Shimano)
  3/ Gianni Meersman (Omega Pharma-QuickStep)
  4/ Jose Joaquin Rojas (Movistar Team)
  5/ Tyler Farrar (Garmin-Sharp)
  6/ Bryan Coquard (Team Europcar)
  7/ Luca Wackermann (Lampre-Meridia)
  8/ Fabio Felline (Trek Factory Racing)
  9/ Fabio Sabatini (Cannondale)
  10/ Francesco Gavazzi (Astana Pro Team)

  Algemeen klassement

  Nacer BouhanniDankzij de bonusseconden die de renners kunnen pakken op de finishlijn van de verschillende etappes of in de tussensprints zien we gedurende de hele week beetje bij beetje een hierarchie ontstaan in het algemeen klassement. Nacer Bouhanni is de eerste renner die hiervan profiteert:

  1/ Nacer Bouhanni (FDJ.fr) - 3h53'01"
  2/ Gianni Meersman (Omega Pharma-QuickStep) - +0'01"
  3/ John Degenkolb (Team Giant-Shimano) - +0'04"
  4/ Greg van Avermaet (BMC Racing Team) - +0'08"
  5/ Geraint Thomas (Team Sky) - +0'09"

  Puntenklassement

  Nacer BouhanniDankzij de punten die hij pakte op de finishlijn staat Nacer Bouhanni (FDJ.fr) ook aan kop van het puntenklassement:

  1/ Nacer Bouhanni (FDJ.fr) - 15 punten
  2/ Gianni Meersman (Omega Pharma-QuickStep) - 14 punten
  3/ John Degenkolb (Team Giant-Shimano) - 12 punten
  4/ José Joaquin Gil (Movistar Team) - 7 punten
  5/ Tyler Farrar (Garmin-Sharp) - 6 punten

  Bergklassement

  Christophe LaborieDankzij zijn ontsnapping wist Christophe Laborie (Bretagne-Séché Environnement) de punten te pakken bij de twee doorkomsten op de top van de Côte de Vert die meetelden voor dit klassement en daarmee staat hij natuurlijk aan kop van het bergklassement:

  1/ Christophe Laborie (Bretagne-Séché Environnement) - 8 punten
  2/ Simon Yates (Orica-GreenEDGE) - 2 punten
  3/ Przemyslaw Niemiec (Lampre-Merida) - 2 punten
  4/ Perrig Quémeneur (Team Europcar) - 2 punten

  Jongerenklassement

  Nacer BouhanniAangezien Nacer Bouhanni één van de 36 jongeren is van deze Paris-Nice 2014 kreeg de renner van de FDJ.fr ploeg ook de witte trui uitgereikt als leider van het jongerenklassement:

  1/ Nacer Bouhanni (FDJ.fr) - 3h53'01"
  2/ John Degenkolb (Team Giant-Shimano) - +0'04"
  3/ Bryan Coquard (Team Europcar) - +0'10"
  4/ Luca Wackermann (Lampre-Merida)
  5/ Fabio Felline (Trek Factory Racing)

  De tweede etappe van Paris-Nice 2014 vindt morgen plaats tussen Rambouillet en Saint-Georges-sur-Baulche, een lange etappe van 205 kilometer. Voor alle details over deze etappe kunt u het parcours in Google Maps bekijken.

  De foto's van de eerste etappe van Parijs-Nice 2014

  U kunt nu een selectie van 85 foto's van de eerste etappe van Paris-Nice 2014 bekijken in de bijbehorende fotocategorie:

  >> Foto's van Parijs-Nice 2014: 1/ Mantes-la-Jolie > Mantes-la-Jolie

  * de sport die Nacer Bouhanni oorspronkelijk beoefende was het boxen en in de winter trekt hij nog regelmatig de boxhandschoenen aan

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > 2 reacties | 3486x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Parijs-Nice| Parijs-Nice 2014 | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn 2 reacties!
 1. Sylvain Chavanel est chez IAM.

  | JCA | maandag 10 maart 2014 om 9:11:50

 2. @JCA : je sais bien :). Bête erreur dans la rapidité hier, maintenant corrigée !

  | Thomas Vergouwen | maandag 10 maart 2014 om 12:43:19

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is twee keer acht ?