home | Nederlands | English | Français
> nieuws
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

Carlos Betancur wint de etappe in Rive-de-Gier en verhoogt zijn kansen op de gele trui van Paris-Nice 2014

Toegevoegd: donderdag 13 maart 2014 om 17:53:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Carlos Betancur wint de etappe in Rive-de-Gier en verhoogt zijn kansen op de gele trui van Paris-Nice 2014In de etappe van 153 kilometer tussen Crêches-sur-Saône en Rive-de-Gier vonden de renners vandaag 4 klimmetjes op hun route. Een kopgroep van 5 renners vormde zich op initiatief van Sylvain Chavanel en toen deze kopgroep, inclusief degene die ervan aan de basis stond en die deze ook het langst liet duren, teruggepakt werd, volgden verschillende aanvallen elkaar op. De aanval van Carlos Betancur bleek uiteindelijk de juiste te zijn want de Colombiaanse renner die aan de basis stond van deze laatste kopgroep wist zijn twee metgezellen te verslaan op de finishlijn. Een mooi resultaat voor de renner van de AG2R La Mondiale ploeg die hiermee opklimt naar de 4de plaats in het algemeen klassement op 5 seconden van de huidige gele trui drager Geraint Thomas.

  De samenvatting van de 5de etappe van Parijs-Nice 2014 tussen Crêches-sur-Saône en Rive-de-Gier

  Na de start vanuit Crêches-sur-Saône om 12 uur vanmiddag ging een groot aantal pogingen vooraf aan de poging die leidde tot de ontsnapping van de dag, met Sylvain Chavanel (IAM Cycling). Er werd veel verwacht van de renner van de Zwitserse ploeg in deze etappe, zeker na zijn lekke band in de finale van de etappe gisteren, en hij kreeg in de kopgroep gezelschap van Jan Bakelants (Omega Pharma-QuickStep), Matthew Busche (Trek Factory Racing), Gorka Izaguirre (Movistar Team) en Brice Feillu (Bretagne-Séché Environnement).

  De kopgroep van de dagOp de eerste klim van de dag, de Col de Brouilly (op dezelfde berg als in de finale van de etappe van gisteren maar via een wat minder zware kant), was de voorsprong van de groep van 5 al 2'30" toen Chavanel als eerste boven kwam. Chavanel pakte opnieuw de punten op de Côte de Plantigny waar de voorsprong opgelopen was tot 2'50".

  Team Sky vooraan het pelotonTeam Sky plaatste zich vervolgens vooraan het peloton om de voorsprong van de kopgroep te controleren en bij de tussensprint van Brindas, die gewonnen werd door Jan Bakelants, was deze nog maar 1'50".
  Bovenop de volgende klim, de Côte de Saint-Martin-en-Haut, was de voorsprong van de kopgroep teruggelopen naar 50 seconden en Sylvain Chavanel pakte daar wederom 4 punten voor het bergklassement, waarmee hij op hetzelfde niveau kwam als Valerio Agnoli (Astana) die de bolletjestrui pakte in de kopgroep gisteren.

  Op het moment waarop de renners het slotcircuit, 39 kilometer lang, oprijden en ze dus op zo'n 13 kilometer zijn van de eerste doorkomst over de finishlijn, heeft de kopgroep nog maar 30 seconden voorsprong op het peloton waarin we nog steeds de Sky ploeg vooraan vinden, samen met de renners van de FDJ.fr ploeg. Als ze dichterbij de finishlijn komen neemt de Europcar ploeg de leiding van het peloton over en zij voeren het tempo op waardoor het peloton zich in tweëen splits. De FDJ.fr ploegt neemt vervolgens weer de leiding over in het eerste peloton en komt hiermee 30 seconden na Jan Bakelants, die wederom de tussensprint won, de finishlijn over. Het tweede peloton kwam twee keer deze tijd over de lijn, 1 minuut na de Belgische renner die de etappe in Ajaccio won tijdens de Tour de France 2013.

  Sylvain Chavanel alleen in de aanvalIn Montbressieux, op 23 kilometer van de finish merkt Sylvain Chavanel dan op dat als hij nog een kans wil maken deze etappe te winnen, hij aan zal moeten vallen en voordat de kopgroep teruggepakt wordt door het peloton gaat hij er dus alleeen vandoor. Het lukt hem echter niet om een echte voorsprong op te bouwen en "mimosa" wordt vervolgens teruggepakt door het peloton en Bob Jungels (Trek Factory Racing) zet dan de aanval in richting de Côte de Sainte-Catherine. Op het moment dat de Luxemburgse kampioen wordt teruggepakt is het de beurt aan Stefan Denifl (IAM Cycling) om aan te vallen, op 2 kilometer van de top, maar de Oostenrijkse renner wordt al snel afgelost door Vincenzo Nibali, de kopman van Astana, die als eerste boven komt, voor Carlos Betancur (AG2R La Mondiale).

  Op 9 kilometer van de finish zet Betancur dan de aanval in en hij wordt in deze laatste ontsnapping van de dag gevolgd door Jakob Fuglsang (Astana) en wederom Bob Jungels. Dit leiderstrio weet het eerste peloton voor te blijven tot aan de finish in Rive-de-Gier en Carlos Betancur, die achteraan dit groepje reed in de laatste kilometer, wist zijn laatste twee concurrenten voorbij te snellen in de laatste 100 meter om vervolgens zijn handen in de lucht te steken op de finishlijn.

  De foto's van de 5de etappe van Parijs-Nice 2014: Crêches-sur-Saône > Rive-de-Gier

  U kunt een selectie van 36 foto's van deze 5de etappe van Paris-Nice 2014 bekijken in de bijbehorende fotorubriek:

  >> De foto's van de etappe Crêches-sur-Saône > Rive-de-Gier van Parijs-Nice 2014

  De klassementen van Parijs-Nice 2014 na de 5de etappe

  Na deze 5de etappe en met dus nog maar 3 etappes te gaan zien de klassementen van deze Paris-Nice 2014 er als volgt uit:

  Etappeklassement 5/ Crêches-sur-Saône > Rive-de-Gier

  Carlos BetancurHieronder vindt u de top 10 van het etappeklassement van deze etappe:

  1/ Carlos Betancur (AG2R La Mondiale) - 3h38'15"
  2/ Bob Jungels (Trek Factory Racing)
  3/ Jakob Fuglsang (Astana Pro Team)
  4/ Bryan Coquard (Team Europcar) - +0'02"
  5/ Tom Boonen (Omega Pharma-QuickStep)
  6/ Reinardt Janse van Rensburg (Team Giant-Shimano)
  7/ Tony Gallopin (Lotto-Belisol)
  8/ Greg van Avermaet (BMC Racing Team)
  9/ Borut Bozic (Astana Pro Team)
  10/ Marco Marcato (Cannondale)

  Algemeen klassement

  Geraint ThomasIn het algemeen klassement blijft Geraint Thomas (Team Sky) aan de leiding, maar door 2 seconden te pakken op de finishlijn en dankzij de 10 bonussecondes voor zijn etappeoverwinning komt Carlos Betancur (AG2R La Mondiale) dichterbij de leider van het algemeen klassement, op 5 seconden.

  John Degenkolb (Team Giant-Shimano) blijft echter de belangrijkste concurrent van Thomas (op 3 seconden) en de Britse renner gaf aan dat de etappe van morgen wel eens beslissend zou kunnen zijn en dat hij niet zeker was morgen nog de gele trui te dragen.

  1/ Geraint Thomas (Team Sky) - 21h52'42"
  2/ John Degenkolb (Team Giant-Shimano) - +0'03"
  3/ Tom-Jelte Slagter (Garmin-Sharp) - +0'04"
  4/ Carlos Betancur (AG2R La Mondiale) - +0'05"
  5/ José Joaquin Rojas (Movistar Team) - +0'08"

  Puntenklassement

  De groene trui van het puntenklassement blijft op de schouders van John Degenkolb (Team Giant-Shimano):

  1/ John Degenkolb (Team Giant-Shimano) - 39 punten
  2/ José Joaquin Rojas (Movistar Team) - 20 punten
  3/ Bryan Coquard (Team Europcar) - 17 punten
  4/ Moreno Hofland (Belkin Pro Cycling Team) - 16 punten
  5/ Tom-Jelte Slagter (Garmin-Sharp) - 15 punten

  Bergklassement

  In het bergklassement kwam Sylvain Chavanel (IAM Cycling) dus op gelijke hoogte met Valerio Agnoli (Astana). De Franse renner draagt morgen dus de bolletjestrui van dit klassement.

  1/ Sylvain Chavanel (IAM Cycling) - 12 punten
  2/ Valerio Agnoli (Astana) - 12 punten
  3/ Tom-Jelte Slagter (Garmin-Sharp) - 9 punten
  4/ Christophe Laborie (Bretagne-Séché Environnement) - 9 punten
  5/ Geraint Thomas (Team Sky) - 8 punten

  Jongerenklassement

  John Degenkolb (Team Giant-Shimano) blijft ook aan de leiding in het jongerenklassement, maar de witte trui wordt nog altijd gedragen door Tom-Jelte Slagter (Garmin-Sharp) die op 1 seconde van de Duitse renner staat:

  1/ John Degenkolb (Team Giant-Shimano) - 21h52'45"
  2/ Tom-Jelte Slagter (Garmin-Sharp) - +0'01"
  3/ Carlos Betancur (AG2R La Mondiale) - +0'02"
  4/ Wilco Kelderman (Belkin Pro Cycling Team) - +0'12"
  5/ Jon Izaguirre (Movistar Team) - +0'16"

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > 4 reacties | 4534x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Parijs-Nice 2014| Parijs-Nice | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn 4 reacties!
 1. Comme prevu demain sera la grande explication. Les ecarts sont encore serres. On aura vu du mouvement jusqu'a present mais finalement quasiment aucun ecart. Tout va se jouer sur le mur de Fayence, car derriere sauf improbable chute/fringale, etc, le leader tiendra surement jusqu'au bout.

  En tout cas Degenkolb etait encore la, dans le bon groupe. C'est un sprinteur qui passe les bosses, interessant pour sa carriere.

  | Yoshi45 | donderdag 13 maart 2014 om 19:43:09

 2. Oui, mais pas de sprint final ;)

  | Gillou | donderdag 13 maart 2014 om 20:20:42

 3. Est-on, encore une fois partis - comme en 2013 - pour une absence quasi effarante de l'équipe Cofidis ? Toutes les autres équipes françaises engagées sur Paris-Nice se montrent fièrement... Et si Cofidis me faisait un grand plaisir d'ici dimanche soir ???

  | Pierre CROLAIS | donderdag 13 maart 2014 om 20:34:15

 4. Il y a encore beaucoup de dénivelé samedi et dimanche, Paris-Nice n'est pas bâché. Samedi sera certainement l'étape qui désignera ou confirmera le vainqueur 2014. Pour les suiveurs et les téléspectateurs, on va se régaler. Attention aux petits hommes verts au Col de Vence!!!

  | soubise daniel | vrijdag 14 maart 2014 om 17:03:59

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is twee plus vijf ?