dinsdag 13 maart 2012 om 00u05

Terwijl de 70ste editie van Paris-Nice pas net afgerond is met een mooie overwinning van Bradley Wiggins (Team Sky), zijn Amaury Sport Organisation en het departement Yvelines al met hun hoofd bij de komende edities en laten zij weten dat de Race naar de zon tot in 2017 zal vertrekken vanuit het departement ten westen van Parijs.

Vorige week zondag was Gustav Larsson de winnaar van de tijdrit tussen Dampierre-en-Yvelines en Saint-Rémy-lès-Chevreuse, met daartussenin de bekende Côte des 17 Tournants. De volgende dag vertrok de tweede etappe, gewonnen door Tom Boonen in Orléans, ook vanuit een stad in de Yvelines, Mantes-la-Jolie. Na de terugreis naar Issy-les-Moulineaux vanuit Nice gisterenavond maakte A.S.O., de organisator van de wedstrijd het lusje compleet door terug te keren in de Yvelines om daar, vanochtend in het kantoor van het Conseil Général des Yvelines in Versailles, een contract te tekenen wat het contract wat al bestond tussen het departement en de organisator en wat de organisatie van de start van Paris-Nice vanuit de Yvelines betreft, verlengt.

Tous cyclistes en YvelinesHet vorige contract, getekend in 2009 en geldig van 2010 tot en met 2013, werd dus verlengd met 5 jaar met de handtekeningen die op het nieuwe contract werden gezet door Alain Schmitz, President van het Conseil Général des Yvelines en Christian Prudhomme, Directeur Wielrennen bij Amaury Sport Organisation. Het departement Yvelines stelt hiermee de organisatie zeker tot in 2017 om in dat jaar de start van de 75ste editie van Paris-Nice te vieren!
Wat betreft de vervroegde vernieuwing van het contract zei Christian Prudhomme: Het contract is nog niet ten einde en we verlengen het al. Dat is het ultieme bewijs dat het klikt tussen ons.

De slogan Tous cyclistes en Yvelines wordt dus eens te meer bevestigd met een totaal van maar liefst 8 starts van Paris-Nice in het departement, en daarnaast ook nog eens het aankomende vertrek van de laatste etappe van de Tour de France 2012 vanuit Rambouillet.

Christian PrudhommePrudhomme voegde hierover toe: De mensen uit de Yvelines hebben de startdorpjes van Paris-Nice uitgevonden. Ieder jaar zetten ze weer iets origineels op touw om een link te leggen tussen de fiets van meneer Janssen en de professionele wielersport. Wij zijn professionals in de organisatie van evenementen en ondanks dat zijn we elk jaar weer blij verrast. Daarnaast zijn er zoveel verschillende facetten te ontdekken in de Yvelines. Volgend jaar zullen we in een wat meer stedelijker gebied starten dan de afgelopen drie jaren. En voor de komende jaren heb ik al een paar ideetjes in mijn hoofd.

Na het tekenen van het contract, zei Christian Prudhomme: De drie vorige starts van Parijs-Nice, in Montfort l'Amaury (2010), Houdan (2011) en Dampierre-en-Yvelines (2012) waren een groot succes. Het departement Yvelines, met haar rijke cultuur en de diversiteit wat betreft omgeving, is een perfecte plaats voor de wielersport en ik ben dan dus ook blij dit avontuur met het Conseil Général des Yvelines, in Paris-Nice, voor de komende vijf jaren voort te zetten.

Alain Schmitz voegde hieraan toe: Het is altijd een plezier om te werken met ASO en een perfecte gelegenheid voor de Yvelines om ons erfgoed ten toon te stellen dankzij de media-impact van Paris-Nice. Het is ook een groot familie-evenement wat model staat voor de sport die we willen promoten in de Yvelines.

Zouden we na het vertrek voor het kasteel van Dampierre-en-Yvelines een komend vertrek krijgen vanuit Versailles voor het wereldberoemde kasteel? Niet in 2013 in ieder geval want voor volgend jaar is Saint-Germain-en-Laye gekozen als startplaats van de 71ste editie van Paris-Nice!

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

8 reacties | 35306x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Parijs-Nice | Parijs-Nice 2013

Reacties

Er zijn 8 reacties!
  1. Bonjour,

    un contrat de 4 ans renouvelé de 2014 à 2017
    certainement avec un départ aux abords du nouveau vélodrome de st-quentin en yvelines, pour 2014, celui-ci devant être livré 1er semestre 2013

    | J-Luc | dinsdag 13 maart 2012 om 10u50

  2. http://www.les-actus-du-cyclisme.fr/article-paris-nice-partira-des-yvelines-jusqu-en-2017-101499843.html

    | Roland TISSIER | dinsdag 13 maart 2012 om 16u41

  3. Avez-vous des rumeurs concernant ce parcours urbain ? Un prologue dans les rues de SGEL, ou plutôt un parcours de 20-25 km dans les environs ?
    Merci par avance.

    | denismenchov08 | dinsdag 23 oktober 2012 om 21u48

  4. Paris-Nice fera escale à Châtel-Guyon selon le maire.

    | Jules | zondag 11 november 2012 om 14u22

  5. il y aura aussi une arrivée à la Montagne de Lure

    http://alpesdusud.alpes1.com/infos/infos-locales?view=info&id_news=23061

    | julien | zondag 11 november 2012 om 23u15

  6. Bonjour,

    Paris - Nice edition 2013 partira de Houilles le 3 mars 2013
    sce mairie Compte rendu du conseil municipal du 11 octobre 2012

    | Jean-Luc | zondag 18 november 2012 om 01u06

  7. pour quand l'itineraire et horaires ? merci

    | lacort | zondag 27 januari 2013 om 11u37

  8. PARIS-NICE 2015: BELLEVILLE SUR SAONE - ROANNE/ CONTRE LA MONTRE/ PAR LES ECHARMEAUX.

    | ecureuil2014 | dinsdag 30 september 2014 om 07u19

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is zes keer zes ?