zondag 04 maart 2012 om 16u55

Vanmiddag vond de eerste etappe van Paris-Nice 2012 plaats in de vorm van een individuele tijdrit tussen Dampierre-en-Yvelines en Saint-Rémy-lès-Chevreuse. De Zweedse kampioen tijdrijden, Gustav Larsson, bleek hierin de snelste te zijn op het parcours van 9,4 km.

De samenvatting van de eerste etappe van Parijs-Nice 2012

Onder een dreigende lucht ging Alexandre Geniez van de Project 1t4i ploeg als eerste van start, voor het kasteel van Dampierre-en-Yvelines, richting de Côte des 17 Tournants die net na de start al begon.

Alhoewel er de hele dag regen dreigde bleef deze uit tot het vertrek van de 10 laatste renners. Luis Léon Sanchez (Movistar Team) was de eerste die onder de regen van start ging. Tony Martin (Omega Pharma-QuickStep), winnaar van Paris-Nice 2011 en wereldkampioen tijdrijden werd gehinderd door de regen, maar waarschijnlijk ook door de vrij zware klim in het egin, en eindigde deze etappe op de 28ste plaats op 25 seconden.

Gustav Larsson, Zweeds kampioen tijdrijden en winnaar van de Tour du Limousin 2010 na de tijdrit in Saint-Amand-Montrond, legde zijn tijdrit af op een droge weg en kwam aan de finish voor het treinstation van Saint-Rémy-lès-Chevreuse met de beste tijd: 11'19", met een gemiddelde snelheid van 49,84 km/h.

Op de top van de Côte des 17 Tournants had de organisator besloten de eerste punten toe te kennen voor het bergklassement, als een berg van de 3de categorie. De beste tijd op de top werd gerealiseerd door de Belg Thomas de Gendt die voor dezelfde ploeg uitkomt als de winnaar van de etappe.

De beste Fransman van deze eerste etappe was Sylvain Chavanel (Omega Pharma-QuickStep), die op de 6de plaats eindigde op 12 seconden achter de winnaar. De beste Nederlander was Lieuwe Westra, ook van de Vacansoleil ploeg, die er 20 seconden langer over deed dan zijn teamgenoot. De beste jongere was de Amerikaan Tejay van Garderen (BMC Racing Team) die 9 seconden achter Larsson eindigde.

De klassementen van Parijs-Nice 2012 na de eerste etappe

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


Etappeklassement, puntenklassement en algemeen klassement

Gustav LarssonDe top 10 van het etappeklassement is als volgt:

1/ Gustav Larsson (Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team) - 11'19" / 25 punten
2/ Bradley Wiggins (Team Sky) - +0'01" / 22 punten
3/ Levi Leipheimer (Omega Pharma-QuickStep) - +0'04" / 20 punten
4/ Tejay van Garderen (BMC Racing Team) - +0'09" / 18 punten
5/ Thomas de Gendt (Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team) - +0'12" / 16 punten
6/ Sylvain Chavanel (Omega Pharma-QuickStep)
7/ Rein Taaramae (Cofidis, le crédit en ligne) - +0'13"
8/ Markel Irizar (Radioshack-Nissan)
9/ Rémi Pauriol (FDJ BigMat) - +0'15"
10/ Jérôme Coppel (Saur-Sojasun)

Bergklassement

Thomas de Gendt3 renners hebben de eerste punten gesprokkeld voor het bergklassement, bovenop de Côte des 17 Tournants:

1/ Thomas de Gendt (Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team) - 4 punten
2/ Bart de Clercq (Lotto-Belisol) - 2 punten
3/ Sylvain Chavanel (Omega Pharma-QuickStep) - 1 punt

De foto's van de eerste etappe van Parijs-Nice 2012

velowire.com was aanwezig bij de start van Paris-Nice 2012 en in de klim van de Côte des 17 Tournants. U kunt 136 foto's vinden door op onderstaande link te klikken:
>> De foto's van de eerste etappe van Parijs-Nice 2012 tussen Dampierre-en-Yvelines en Saint-Rémy-lès-Chevreuse

De hele week vindt u op velowire.com de foto's van de wedstrijd (vandaag, maandag, dinsdag en vrijdag, zaterdag en dinsdag) en verschillende artikelen.

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

nog geen reacties | 5934x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Parijs-Nice 2012 | Parijs-Nice

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats als eerste uw reactie op dit artikel!!

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is acht keer drie ?