home | Nederlands | English | Français
> blog
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<

   
 • Laatst toegevoegde foto's:
nog 128 dagen te gaan tot de start van de Tour de France 2017, bekijk in de tussentijd de UCI wielerkalender 2017!
RSS |

Blog - Parijs-Roubaix

 • Toegevoegd: zondag 10 april 2016 om 17:07:00

  Mathew Hayman pakt zijn mooiste overwinning in Parijs-Roubaix 2016 - samenvatting

  Mathew Hayman pakt zijn mooiste overwinning in Parijs-Roubaix 2016 - samenvattingEr waren twee grote favorieten aan de start van de 114de editie van Paris-Roubaix vandaag: Peter Sagan (Tinkoff) en Fabian Cancellara (Trek-Segafredo). Alhoewel er ook andere renners aangemerkt waren, werd er veel verwacht van deze twee renners. Terwijl een groep met een aantal sterke renners al vooraan de wedstrijd rijdt zorgt een valpartij in het peloton ervoor dat de droom van deze twee favorieten in het water valt want zij komen in het tweede deel van het peloton terecht en het lukt hen niet meer om terug te komen bij de kopgroep die deels samensmelt met het eerste peloton. Een valpartij maakt vervolgens een definitief einde aan de droom om een goede klassering in de Koninginnerit onder de klassiekers voor Fabian Cancellara.

  De selectie op de kasseistroken zorgt er uiteindelijk voor dat een groepje van 5 renners boven komt drijven: Tom Boonen, Luke Rowe, Edvald Boasson Hagen, Sep Vanmarcke en Mathew Hayma
  ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | 4 reacties | 3125x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Parijs-Roubaix| Klassiekers
 • Toegevoegd: zaterdag 09 april 2016 om 21:33:00

  De deelnemerslijst van Parijs-Roubaix 2016 en hun rugnummers

  De deelnemerslijst van Parijs-Roubaix 2016 en hun rugnummersMorgen gaan 199 renners van 25 verschillende ploegen van start in Compiègne voor 257,5 kilometer koers, waarvan 52,8 kilometer kasseien (zie het parcours van Parijs-Roubaix 2016 op Google Maps). Het betreft hier de 114de editie van Paris-Roubaix en deze gaat van start zonder de winnaar van vorig jaar, John Degenkolb ...

  Aan de start in Compiègne is het normaal gesproken droog maar er is wellicht nog wat optrekkende mist. Terwijl begin deze week nog regen werd voorspeld voor deze koers (wat voor het eerst zou zijn geweest sinds jaren!) zal dat uiteindelijk niet het geval zijn en de renners zullen dus de kasseien volgen richting Roubaix met droog weer, maar zonder al te veel zon.

  De deelnemerslijst van Parijs-Roubaix 2016

  Aangezi ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | nog geen reacties | 3586x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Parijs-Roubaix| Klassiekers
 • Toegevoegd: dinsdag 05 april 2016 om 23:05:00

  Parijs-Roubaix 2016: het parcours, de kasseistroken en de andere details van de Hel van het Noorden

  Parijs-Roubaix 2016: het parcours, de kasseistroken en de andere details van de Hel van het NoordenDe koninginnerit onder de klassiekers, Paris-Roubaix 2016, vindt aanstaande zondag plaats. Voor de 114de editie van de wedstrijd heeft de organisator ervoor gekozen om een vrijwel identiek parcours te gebruiken als in 2015 (toen het parcours identiek was aan dat van 2013) toen de wedstrijd gewonnen werd door John Degenkolb, maar met één wijziging: kasseistrook nummer 22, Verchain-Maugré, wordt vervangen door de kasseistrook Capelle-Ruesnes die gedeeltelijk bergop loopt ter hoogte van de "Hameau du Buat". Aangezien deze strook in het begin van het kasseienprogramma ligt zal deze wijziging logischerwijze geen invloed hebben op het verloop van de wedstrijd.

  In de Hel van het Noorden kan ieder klein probleempje echter de koers verstoren voor sommige renners of juist zorgen voor een ultieme kans voor anderen. Niets staat dus op voorhand vast, we zullen zondag op de kasseien zien hoe het een en ander verloopt . ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | 2 reacties | 7234x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Parijs-Roubaix| Klassiekers| Google Maps/Google Earth
 • Toegevoegd: zondag 12 april 2015 om 19:11:00

  John Degenkolb wint de kassei van Parijs-Roubaix 2015!

  John Degenkolb wint de kassei van Parijs-Roubaix 2015!John Degenkolb (Team Giant-Alpecin) droomde er waarschijnlijk net zoveel van als Bradley Wiggins (Team Sky). Daar waar de Britse renner gehoopt had zijn carrière als wegwielrenner te eindigen met een overwinning in Paris-Roubaix, had de Duitser nog de nare smaak van de tweede plaats van vorig jaar in gedachten. Als één van de renners van een groepje van 7 renners die als eersten de Vélodrome van Roubaix opreden toonde John Degenkolb zijn sprinterskwaliteiten en wist zo als eerste over de lijn te komen!

  De samenvatting van Parijs-Roubaix 2015

  Na verschillende mislukte ontsnappingspogingen wisten negen renners de kopgroep van de dag te vormen na een aanval op kilometer 34 onder de zon die vandaag scheen op de wegen van Paris-Roubaix 2015!

  In deze groep vonden we Gregory Rast (Trek Factory Racing), Adam Blythe (Orica ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | 1 reactie | 2789x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Parijs-Roubaix| Klassiekers
 • Toegevoegd: zaterdag 11 april 2015 om 21:30:00

  De deelnemerslijst van Parijs-Roubaix 2015 en hun rugnummers

  De deelnemerslijst van Parijs-Roubaix 2015 en hun rugnummersAlexander Kristoff (Team Katusha), Niki Terpstra (Etixx-QuickStep), Bradley Wiggins (Team Sky), Sep Vanmarcke (Team LottoNL-Jumbo), Greg van Avermaet (BMC Racing Team), Sebastian Langeveld (Team Cannondale-Garmin), Peter Sagan (Tinkoff-Saxo) of Lars Boom (Astana Pro Team) of een echte outsider ... de lijst van mogelijke winnaars van Paris-Roubaix 2015 is lang, aangezien er geen enkele echte favoriet is.
  Kristoff heeft bijna alles weten te winnen de afgelopen weken maar kan de Noorse rennner ook een goede prestatie wegzetten op de kasseien van de Hel van het Noorden? (zie het parcours van Parijs-Roubaix en alle details over de 27 kasseistroken hier)


  Zonder enige selectie, zonder aankondiging van favorieten, vindt u hieronder dus de deel
  ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | 3 reacties | 3652x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Parijs-Roubaix| Klassiekers
 • Toegevoegd: woensdag 08 april 2015 om 20:43:00

  Parijs-Roubaix 2015: het parcours, de kasseistroken en de andere details van de Hel van het Noorden

  Parijs-Roubaix 2015: het parcours, de kasseistroken en de andere details van de Hel van het NoordenDe koninginnerit onder de klassiekers, Paris-Roubaix 2015, vindt aanstaande zondag plaats. Voor de 113de editie heeft de organisator ervoor gekozen om het parcours van 2013 te hergebruiken. Destijds werd de wedstrijd gewonnen door Fabian Cancellara die toen de dubbelwinst Ronde van Vlaanderen - Paris-Roubaix wist te pakken.

  Dit jaar heeft Bradley Wiggins (Team Sky) van Parijs-Roubaix zijn belangrijkste doel gemaakt, voordat hij definitief afscheid neemt van zijn carrière als professionele wegwielrenner. Als er dit jaar weer een dubbelwinst is met de Ronde van Vlaanderen dan zou Alexander Kristoff (die vandaag nog maar weer eens een koers won, de Scheldeprijs) de wedstrijd weten te winnen, maar zou het de Noorse renner van de Katusha ploeg lukken om als eerste de kasseien te verlaten en het Vélodrome van Roubaix op te rijden?


  In de Hel van het Noorden kan ieder klein dingetje de plannen van één of meerd ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | 10 reacties | 20813x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Parijs-Roubaix| Google Maps/Google Earth| Klassiekers
 • Toegevoegd: zondag 13 april 2014 om 20:15:00

  Niki Terpstra komt als winnaar uit de kasseistroken in Parijs-Roubaix 2014

  Niki Terpstra komt als winnaar uit de kasseistroken in Parijs-Roubaix 2014De eerste reactie van Niki Terpstra, eerste Nederlandse winnaar van Paris-Roubaix na Servais Knaven in 2001, vatte misschien nog het beste de Hel van het Noorden, versie 2014. Na deze klassieker liet de renner van de Omega Pharma-QuickStep ploeg weten heel blij .. en heel moe te zijn!

  Het was een uitputtingsrace die spannend bleef tot het einde op de kasseien tussen Compiègne en het Vélodrome van Roubaix vanmiddag waarin uiteindelijk niet de grote favoriet Fabian Cancellara (Trek Factory Racing), maar een Nederlandse renner voor het eerst deze wedstrijd won sinds 13 jaar!

  De samenvatting van Parijs-Roubaix 2014

  Om 10u15 gingen 199 renners van start in de 112de editie van Paris-Roubaix en toen ze aankwamen bij de km 0 in Clairoix zagen we meteen verschillende aanvallen maar het was wachten tot de ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | 2 reacties | 2498x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Parijs-Roubaix
 • Toegevoegd: dinsdag 08 april 2014 om 23:47:00

  Parijs-Roubaix 2014: het parcours, de kasseistroken en alle andere details over de Hel van het Noorden

  Parijs-Roubaix 2014: het parcours, de kasseistroken en alle andere details over de Hel van het NoordenNa de overwinning van Fabian Cancellara in een sprint van 4 renners in de Ronde van Vlaanderen afgelopen zondag zullen we aanstaande zondag in de Hel van het Noorden zien of Spartacus, net als in 2010 en 2013, wederom deze beide klassiekers kan winnen!

  In dit artikel vindt u het parcours van Paris-Roubaix 2014 op Google Maps en in Google Earth en alle details over de 28 kasseistroken die op het programma staan van de 112de editie van Parijs-Roubaix met daarin een aantal wijzigingen ten opzichte van vorig jaar.

  Het parcours is dus enigszins anders dan vorig jaar: er zijn nu 28 kasseistroken (één meer dan vorig jaar) maar met 257 kilometer op het programma is de afstand nauwelijks anders dan vorig jaar.

  De 28 kasseistroken van Parijs-Roubaix 2014

  De wedstrijd die luistert naar de bijnaam Hel va ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | 8 reacties | 36026x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Parijs-Roubaix| Google Maps/Google Earth
 • Toegevoegd: zondag 09 februari 2014 om 20:21:00

  Terugblik op de week: La Course by Le Tour de France, Paris-Roubaix 2014, ...

  Terugblik op de week: La Course by Le Tour de France, Paris-Roubaix 2014, ...Er valt behoorlijk wat te vertellen over de afgelopen week, met bijvoorbeeld de aankondiging van de organistie van La Course by Le Tour de France, een nieuwe dameskoers, de aankondiging van de eerste informatie over Paris-Roubaix 2014, maar ook de eerste editie van de Dubai Tour en het begin van het wielerseizoen in Frankrijk bijvoorbeeld.

  In dit artikel blikken we terug op deze verschillende zaken, voor het geval u ze gemist heeft of eenvoudigweg zodat u erop kunt reageren!

  La Course by Le Tour de France: Le Tour Entier ... in zeer beperkte vorm?

  Afgelopen zaterdag kondigde ASO met een uitgebreid persbericht een nieuwe dameskoers aan, La Course by Le Tour de France, waarvan de organisator nu al aan durft te kondigen dat deze wedstrijd om meerdere redenen één van de belangrijkste wedstrijden van het seizoen zal worden!

  Herinnert u zich nog de petitie die begin juli 2013 werd ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | nog geen reacties | 5304x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Tour de France| Tour de France 2014| Parijs-Roubaix| Grote Prijs la Marseillaise| Ster van Bessèges| Dameswielrennen
 • Toegevoegd: dinsdag 09 april 2013 om 22:28:00

  Videoterugblik op Parijs-Roubaix 2013

  Videoterugblik op Parijs-Roubaix 2013Fabian Cancellara (Radioshack-Leopard) won de 111de editie van Paris-Roubaix maar op het nippertje afgelopen zondag, door Sep Vanmarcke (Blanco Pro Cycling Team) in de sprint te verslaan.

  Voordat het zover was zorgden verschillende aanvallen voor een wedstrijd zonder rustpunten en lange tijd bleef de uitkomst nog onzeker. Een terugblik in videobeelden op de Hel van het Noorden 2013!

  De samenvatting van Parijs-Roubaix 2013 in videobeelden

  Zoals u heeft kunnen lezen in de samenvatting van Parijs-Roubaix 2013 begon de wedstrijd al snel met een eerste kopgroep van 13 renners die het echter niet lukte vooruit te blijven tot aan de eerste kasseistrook.

  Een nieuwe kopgroep werd toen gevormd met Stuart O'Grady (Orica-GreenEDGE), Matthew Hayman (Team ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | 1 reactie | 4904x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Parijs-Roubaix| Klassiekers
 • Volgende pagina (11 - 20) oudere artikelen