zondag 11 oktober 2015 om 18u23

Na 231 kilometer en een langdurige ontsnapping toonde Matteo Trentin (Etixx-QuickStep) vanmiddag dat hij de sterkste sprinter was in de Avenue de Grammont in Tours en wist zo de 109de editie van Paris-Tours te winnen, voor Tosh van der Sande (Lotto-Soudal).

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


De samenvatting van Parijs-Tours 2015

Heel snel na de start van de 109de editie van Parijs-Tours eind deze ochtend in Chartres vormde zich een kopgroep van 31 renners, na een aanval van Alexis Gougeard (AG2R La Mondiale).

Met de wind in de rug lag de gemiddelde snelheid vrij hoog (deze editie van de wedstrijd had overigens de hoogste gemiddelde snelheid in de geschiedenis van de race (49.677 km/h)), en deze groep wist een voorsprong op te bouwen van meer dan 4 minuten. De Cofidis ploeg liet zich vaak vooraan zien aan de kop van het peloton en probeerde zo de voorsprong van de kopgroep terug te brengen, maar tegen een groep van 31 goed samenwerkende renners was dit een vrijwel onmogelijke taak.

Toen de kopgroep 5 renners verloor op zo'n 70 kilometer van de finish vormde zich een achtervolgingsgroep van 18 renners De kopgroep met 31 renners, met daarin onder anderen Nacer Bouhanni, de Franse sprinter voor wie de Cofidis ploeg probeerde het gat met de kopgroep dicht te rijden.

Dit was echter te laat om de kopgroep nog in te halen en in deze groep werd de koers uiteindelijk beslist in de laatste van de 3 klimmetjes in het slotstuk van de wedstrijd. In de Côte de l'Epan wisten Matteo Trentin (Etixx-QuickStep), Greg van Avermaet (BMC Racing Team), Tosh van der Sande (Lotto-Soudal) en Pavel Brutt (Tinkoff-Saxo) namelijk de andere renners van de kopgroep achter zich te laten en nadat ze Brutt onderweg verloren gingen ze dus als een trio verder richting de finish.

In de laatste kilometer had de voormalig winnaar van Paris-Tours, Greg van Avermaet (2011), echter een probleem met zijn fiets en de overwinning werd dus beslist tussen Trentin en Van der Sande. Door de sprint als eerste in te zetten stelde Tosh van der Sande zich bloot en Matteo Trentin liet zien dat hij de snelste sprinter was door hem op de finishlijn te verslaan met één fietslengte voorsprong!

Na zijn 2 etappe-overwinningen in de Tour du Poitou-Charentes en zijn etappe-overwinning in de Ronde van Groot-Brittannië was dit de 4de overwinning van het seizoen voor de Italiaanse renner van de Etixx-QuickStep ploeg.

Het klassement van Parijs-Tours 2015

Matteo Trentin wint Parijs-Tours 2015Hieronder vindt u de top 10 van Paris-Tours 2015:

1/ Matteo Trentin (Etixx-QuickStep) - 4h39'12"
2/ Tosh van der Sande (Lotto-Soudal)
3/ Greg van Avermaet (BMC Racing Team) - +0'04"
4/ Tiesj Benoot (Lotto-Soudal) - +0'20"
5/ Roy Jans (Wanty-Groupe Gobert)
6/ Yves Lampaert (Etixx-QuickStep)
7/ Heinrich Haussler (IAM Cycling)
8/ Edward Theuns (Topsport Vlaanderen-Baloise)
9/ Mike Teunissen (Team LottoNL-Jumbo)
10/ Pim Ligthart (Lotto-Soudal)

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


De foto's van Parijs-Tours 2015

Later vanavond vindt u een fotoselectie van Paris-Tours 2015 in de bijbehorende fotorubriek:

>> De foto's van Parijs-Tours 2015
Dankzij Škoda Chartres kon ik deze wedstrijd vandaag bijwonen in een Škoda Superb Combi. Bij deze bedank ik hen dan ook voor het lenen van deze super auto :)!

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

nog geen reacties | 4204x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Parijs-Tours

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats als eerste uw reactie op dit artikel!!

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is vier plus zes ?