home | Nederlands | English | Français
> blog
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

Greg van Avermaet (BMC Racing Team), verrassende winnaar van Parijs-Tours 2011

Toegevoegd: zondag 09 oktober 2011 om 22:50:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Greg van Avermaet (BMC Racing Team), verrassende winnaar van Parijs-Tours 2011De 105de editie van de Klassieker van de vallende blaadjes is vanmiddag in Tours niet geëindigd in een massasprint. Een leidersduo wat voortkwam uit een kopgroep van 21 renners, waaronder de renners van de allereerste kopgroep van de dag, ging namelijk vandaag door tot het einde en van deze twee renners viel de Belg Greg van Avermaet (BMC Racing Team) op het juiste moment aan om de eerste plaats te pakken, voor Marco Marcato (Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team).

  De samenvatting van Parijs-Tours 2011

  Onder een grijze lucht gingen de renners van de 105de editie van Paris-Tours van start in Voves vanochtend. Daarvoor kwamen ze uiteraard de startlijst tekenen en weinig verrassend was de komst van Mark Cavendish (Team HTC-Highroad) het moment dat de mensenmassa zich verplaatste rondom de regenboogtrui van de recente Wereldkampioen.

  Toen de wedstrijd eenmaal van start was gegaan vormde zich al snel de kopgroep van de dag Peloton aan de start van Parijs-Tours 2011met 7 renners: allereerst meteen na de start net buiten Voves gingen 4 renners er vandoor, David Boucher (Omega Pharma-Lotto), Andreas Klier (Team Garmin-Cervélo), Rony Martias (Saur-Sojasun) en Sébastien Delfosse (Landbouwkrediet). 7 kilometer verderop kregen zij gezelschap van 3 andere renners: Will Clarke (Team Leopard-Trek), Rubens Bertogliati van Team Type 1-Sanofi en Jurgen van Goolen (Veranda's Willems Accent).

  De kopgroepAl snel liep de voorsprong van deze kopgroep hoog op en 40 kilometer na de vorming van de volledige groep bereikte deze zijn hoogtepunt met 11 minuten en 5 seconden! Dat is het teken voor het peloton, onder leiding van de Rabobank en HTC-Highroad ploegen, om de achtervolging in te zetten. Ondanks dat is de voorsprong zo'n 50 kilometer verderop nog altijd meer dan 8 minuten.

  Op zo'n 90 kilometer van de finish, met name dankzij een extra boost van het BMC Racing Team, wordt de voorsprong teruggebracht tot wat normalere waarden, net boven de 2 minuten en 30 seconden. Op 70 kilometer van de witte streep getrokken in de Avenue de Grammont in Tours, zetten 15 renners een tegenaanval in en op kilometer 172 komen zij uit bij de 7 renners aan kop, waarvan Will Clarke de snelheid na deze samensmelting niet meer bij kan houden.

  Arnaud Gérard (FDJ), één van de renners uit de tegenaanval, gaat er dan op 17 kilometer alleen vandoor, terwijl Greg van Avermaet (BMC Racing Team) en Marco Marcato, ook aanwezig in de groep van 15, de achtervolging inzetten. In de aanloop naar Tours, even voor het voorlaatste klimmetje in de vernieuwde slotkilometers (zie het parcours in het artikel Het parcours van Parijs-Tours 2011 op Google Maps/Google Earth en het tijd- en routeschema), de Côte de Beau Soleil, dat het duo wat de achtervolging ingezet had hem voorbij reed en deze twee renners gingen uiteindelijk samen door tot de finish.

  Uiteindelijk werd de overwinning niet echt in de sprint beslist (zoals ik zei in het artikel over het parcours; Jean-Pierre Danguillaume had dus wellicht gelijk toen hij mij vanochtend trots aankondigde erin geslaagd te zijn, samen met François Lemarchand, deze wijziging in het parcours in de slotkilometers door te voeren, een wijziging die hij naar eigen zeggen al jarenlang voorgesteld had!) want de renner van de BMC ploeg viel op 300 meter van de streep aan en bleef op eenvoudige wijze voor Marcato. Kasper Klostergaard (Saxo Bank-Sungard) won de sprint van het peloton voor de 3de plaats.

  Het klassement van Parijs-Tours 2011

  Hieronder vindt u de top 10 van de editie 2011 van Paris-Tours :

  1/ Greg van Avermaet (BMC Racing Team) - 5h21'43"
  2/ Marco Marcato (Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team) - +0'02"
  3/ Kasper Klostergaard (Saxo Bank-Sungard) - +0'15"
  4/ Ian Stannard (Team Sky)
  5/ Laszlo Bodrogi (Team Type 1-Sanofi)
  6/ Mickael Delage (FDJ) - +0'22"
  7/ Geoffroy Lequatre (Team Radioshack)
  8/ Stuart O'Grady (Team Leopard-Trek)
  9/ Roy Curvers (Skil-Shimano)
  10/ Arnaud Gérard (FDJ) - +0'26"

  De foto's van Parijs-Tours 2011

  De eerste foto's zijn al online (de foto's die u in dit artikel vindt), de andere foto's zullen snel geplaatst worden in de rubriek foto's Parijs-Tours 2011.

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > nog geen reacties | 3495x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Parijs-Tours | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats als eerste uw reactie op dit artikel!!

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is negen plus één ?