home | Nederlands | English | Français
> blog
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
nog 212 dagen te gaan tot de start van de Tour de France 2021, bekijk in de ltussentijd de UCI wielerkalender 2021!
RSS |

Het parcours van Parijs-Tours 2011 op Google Maps/Google Earth en het tijd- en routeschema

Toegevoegd: vrijdag 07 oktober 2011 om 23:59:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Het parcours van Parijs-Tours 2011 op Google Maps/Google Earth en het tijd- en routeschemaZondag vindt de 105de editie van Paris-Tours plaats tussen Voves in het departement Eure-et-Loir en de Avenue de Grammont in Tours.

  Zoals u kunt zien in de UCI wielerkalender, is deze Klassieker van de vallende bladeren één van de laatste wedstrijden van het seizoen in Frankrijk en de renners zullen dus hun best doen zich nog één keer te laten zien voor de winterse rustperiode.

  In dit artikel vindt u alles wat u wilde weten over deze klassieker van het einde van het 2011 seizoen: het parcours, een Google Maps kaart en een downloadbare versie in Google Earth van het parcours en het tijd- en routeschema.

  Het parcours van Parijs-Tours 2011

  In 2009 tekende ASO een contract met het departement Eure-et-Loir om Paris-Tours van 2009 tot en met 2013 vanuit dit departement te laten starten. De start van Parijs-Tours 2010Na een start in Chartres in 2009 en in La Loupe in 2010, is het dit jaar de beurt aan Voves.

  De afstand is vergelijkbaar met de voorgaande edities met 230,5 kilometer vergeleken met 233 vorig jaar. Na de start vanaf het Place Maurice Maunoury om 11u25 in Voves, volgen de renners de rues Saint-Marc, de Châteaudun, de la République, des Trois Rois en du Voisin tot aan de D29 waar de startvlag gezwaaid zal worden op 2,8 km vanaf de start in Voves. Ze volgen deze weg tot aan Orgères-en-Beauce en buigen even daarna af naar het westen tot aan Bonneval waar Parijs-Tours espoirs 2011 van start zal gaan maar ook de slottijdrit van de Tour de France 2012. Vandaaruit nemen ze de D17 tot aan Logron waar ze terecht komen op hetzelfde parcours als vorig jaar. De bevoorradingszone bevindt zich nog altijd in Vendôme.

  Het einde van het parcours is echter enigszins veranderd. Het bevat nog altijd de Côtes de Crochu, de Beau Soleil en de l'Epan op 28, 10 en 7 kilometer van de finish. Deze laatste klim ligt dus dit jaar dichterbij de finish (maar de Côte du Petit Pas d'Ane verdwijnt uit het parcours) en zou dus een belangrijkere rol kunnen spelen in de finale van de wedstrijd en wellicht zelfs de plannetjes van de sprinters in het water laten vallen. De finishlijn wordt nog altijd getrokken in de Avenue de Grammont ondanks dat er vorig jaar gedacht werd dat het toen de laatste keer zou zijn. De werkzaamheden van de tram in Tours zorgen er echter voor dat de lange rechte lijn in de avenue waar de finish plaats vindt wordt beperkt van 2.700 tot 660 meter.

  Jérémy RoyNa een kort verkenningsritje met Ronan Racault (BigMat-Auber 93) en Cyril Lemoine (Saur-Sojasun), liet Jérémy Roy, inwoner van Tours maar uiteindelijk niet deelnemend aan deze wedstrijd omdat zijn ploeg (FDJ) hem niet geselecteerd heeft hiervoor, had het daarom op Twitter over een Snelle aankomst na de épan. Voor François Lemarchand, verantwoordelijk voor het parcours van Paris-Tours, wordt de Côte de l'Epan niet meer beklommen op volle snelheid maar bijna vanuit stilstand, na een scherpe bocht naar rechts. En ook al is de korte klim misschien niet stijl genoeg om er daar vandoor te gaan, moet je er in ieder geval voor zorgen dat je bovenop de top op de juiste plek zit wil je kans maken te winnen. In tegenstelling tot voorheen wordt deze klim namelijk gevolgd door een stuk met veel bochten die het een eventuele ontsnapping mogelijk maken opnieuw een beetje voorsprong op te bouwen. Een renner als Geoffroy Lequatre vorig jaar Oscar Freire(die ervandoor gegaan was in de Côte de Beau Soleil en op slechts 300 meter voor de finish teruggepakt werd, net voordat Oscar Freire de overwinning pakte!) zou bijvoorbeeld niet zo lang in het zichtveld van het peloton zijn gebleven en zou wellicht zo de wedstrijd hebben kunnen winnen als het op het parcours van dit jaar was geweest.

  Zou Paris-Tours dit jaar dus wellicht eindigen met een ontsnapping in plaats van de gebruikelijke onvermijdelijke massasprint? Dat weten we zondag aan het eind van de middag pas (de finish zal tussen 16u30 en 17u00 plaats vinden)! Mark Cavendish (Team HTC-Highroad), net Wereldkampioen geworden, rekent in ieder geval nog op een sprintfinish want hij zal dit jaar voor het eerst meedoen aan deze einde-seizoens-klassieker!

  Het parcours van Parijs-Tours 2011 op Google Maps, het tijd- en routeschema en het profiel

  Hieronder vindt u een Google Maps kaart met het parcours van Parijs-Tours 2011, het profiel en het tijd- en routeschema. Klik op de afbeeldingen om deze te openen:
  Het tijd- en routeschema van Parijs-Tours 2011 Het profiel van Parijs-Tours 2011 De kaart met het parcours van Parijs-Tours 2011 op Google Maps

  Parijs-Tours 2011

  [X] Close

  Parijs-Tours 2011

  [X] Close

  Het parcours van Parijs-Tours 2011 in Google Earth

  Wilt u een virtuele vogelvlucht over dit parcours maken? Of wilt u het simpelweg liever bekijken in Google Earth?
  >> Klik hier om het parcours van Parijs-Tours 2011 in Google Earth (KML bestand) te downloaden

  Zaterdag en zondag, autoloze dagen in Voves

  Wilt u naar het vertrek in Voves gaan? Bereidt (voorzover mogelijk op basis van de zeer summiere informatie die hierover beschikbaar is) dan goed uw komst voor! Waarom? Omdat de stad het verrassende idee heeft gehad om van dit weekend een autovrij weekend te maken ... verrassend idee want het wordt mensen die naar de start willen komen hiermee niet echt makkelijker gemaakt en de inwoners hebben nog een reden om gefrustreerd te zijn. Niet alleen hebben ze last van de gebruikelijke "overlast" van een wielerwedstrijd (ja, er zijn mensen die dat vervelend vinden!) maar ze hebben ook nog eens niet het recht om hun auto te gebruiken terwijl ze de officiële auto's van de wedstrijd vrij rond zullen zien rijden!

  De renners zullen de startlijst tekenen op het Place Maurice Maunoury tussen 10u15 en 11u15.

  De TV-uitzendingen van Parijs-Tours

  ToursMocht u niet in de gelegenheid zijn om zelf naar Parijs-Tours te gaan is dat natuurlijk geen probleem! In Nederland kunt u het live volgen op Nederland 1 en in België op RTBF 2 en de VRT (Sporza).

  De andere landen die de wedstrijd live uitzenden zijn:
  - Frankrijk op France 3 tussen 15u20 en 17u00 en op Eurosport tussen 15u45 en 17u15
  - Denemarken op TV2
  - Spanje op Teledeporte
  - Italië op de RAI
  - Noorwegen op TV2 Zebra
  - Dubai op Dubai Sports Channel
  - Japan op J Sports
  - in Afrika op Supersport
  - en in Europe en Azië op Eurosport

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > 2 reacties | 16551x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Parijs-Tours| Open Street Maps/Google Maps/Google Earth | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn 2 reacties!
 1. http://www.cyclisme-roltiss-over.com/article-le-parcours-de-paris-tours-2011-sur-google-maps-google-earth-et-l-itineraire-horaire-86157344.html

  | Roland TISSIER | zaterdag 08 oktober 2011 om 15:30:09

 2. Dommage que la ville ne fait pas plus participer ses commerçants qui pourtant se sont donnés du mal pour réaliser quelques jolies vitrines afin de fêter l'évènement ! Le weekend sans voiture crée quelques complications mais quelle joie de recevoir ces cyclistes !

  | descures | zaterdag 08 oktober 2011 om 20:37:57

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is vier keer drie ?