home | Nederlands | English | Français
> nieuws
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

Het parcours van Parijs-Tours 2014 in Google Maps/Google Earth

Toegevoegd: zaterdag 11 oktober 2014 om 18:17:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Het parcours van Parijs-Tours 2014 in Google Maps/Google EarthMorgen, zondag 12 oktober 2014, vindt reeds de klassieker van het einde van het seizoen in Frankrijk plaats, de 108ste editie van Paris-Tours, die dit jaar plaats zal vinden tussen Bonneval (waar de afgelopen jaren Parijs-Tours voor Beloften van start ging) en de Avenue de Grammont in Tours.

  Zoals gebruikelijk is deze klassieker één van de laatste wedstrijden van het seizoen in Frankrijk en de renners willen zich dus nog eenmaal laten zien voor de winterse rustperiode.

  In dit artikel vindt u alle informatie over deze klassieker: het parcours op Google Maps en een downloadbare versie ervan in Google Earth, het profiel en het tijd- en routeschema.

  Het parcours van Parijs-Tours 2014

  In de recente geschiedenis is de start van morgen in Bonneval waarschijnlijk de verste start buiten Parijs in de geschiedenis van Paris-Tours. Na een start in Chartres in 2009, in La Loupe in 2010, in Voves in 2011, in Châteauneuf-en-Thymerais in 2012 en in Authon-du-Perche in 2013, dalen we dus nog een klein stukje verder af naar het zuiden om halverwege Voves en Authon-du-Perche te starten in Bonneval. Bonneval is de plaats waar Paris-Tours Beloften de afgelopen jaren van start ging en waar de laatste tijdrit van de Tour de France 2012 plaats vond, richting Chartres.

  De start van Parijs-Tours 2013De afstand van de editie 2014 is vergelijkbaar met de voorgaande edities met 237,5 kilometer in vergelijking met 235 vorig jaar, 235,5 in 2012, 230,5 in 2011 en 233 in 2010. Na de start vanaf de Place de la Grève in Bonneval om 11u05 volgen de renners de rues des Fossés Saint-Jacques, de la Résistance, Saint-Roch, la Promenade du Mail, rue Charles Jouanneau, avenue de la Gare, rue de Chartres, rue de Voves (D17) en in Pulois een plaatselijk weggetje richting Méroger (C3) waarmee ze terecht komen op de D14.2 waar de werkelijke start plaats vindt op 4,5 km van de plaats waar ze vertrokken zijn, om 11u15. Ze volgen deze weg gedurende een paar kilometer maar slaan al snel links af om het parcours zo wat langer te maken, ten noorden van de stad waar de race van start gaat. Als ze in La Bourdière-Saint-Loup aankomen zetten ze dan koers naar het zuiden, via Brou en Châtillon-en-Dunois (waar dit jaar Parijs-Tours Beloften van start gaat) en net voor Cloyes-sur-le-Loire komen ze dan weer terug op het gebruikelijke parcours van Parijs-Tours. De bevoorradingszone bevindt zich, zoals gebruikelijk, in Vendôme.

  In het slotstuk van de race beklimmen de renners wederom de Côtes de Crochu, de Beau Soleil en de l'Epan op respectievelijk 29, 10 en 7 kilometer van de finishlijn. De finishlijn bevindt zich zoals gebuikelijk in de Avenue de Grammont ondanks het feit dat er was aangekondigd dat dit na 2010 niet meer mogelijk zou zijn. De wegwerkzaamheden voor de tram van Tours zorgden ervoor dat de lange rechte lijn in deze avenue ingekort werd van 2.700 naar 660 meter, maar in 2012 was er weer een stukje aan toegevoegd om te komen tot een afstand van 800 meter, en dat zal dit jaar wederom het geval zijn.

  Het parcours van Parijs-Tours 2014 op Google Maps, het tijd- en routeschema en het profiel

  Hieronder vindt u het parcours van Parijs-Tours 2014 op Google Maps, het profiel en het tijd- en routeschema. Klik op de afbeeldingen om deze te openen:
  Het tijd- en routeschema van Parijs-Tours 2014 Het profiel van Parijs-Tours 2014 De kaart met het parcours van Parijs-Tours 2014 op Google Maps

  Parijs-Tours 2014

  [X] Close

  Parijs-Tours 2014

  [X] Close

  Het parcours van Parijs-Tours 2014 in Google Earth

  Wilt u een virtuele vogelvlucht maken over dit parcours? Of wilt u het gewoon liever in Google Earth bekijken?
  >> Klik hier om het parcours van Parijs-Tours 2014 to downloaden in Google Earth (KML bestand)

  Parijs-Tours 2014 op TV

  ToursHeeft u niet de mogelijkheid om de race langs de kant van de weg of bij de finish in Tours te bekijken? Geen probleem, in Frankrijk wordt deze live uitgezonden op France 3 tussen 15u20 en 17u00 en op Eurosport tussen 15u30 en 16u45.

  De andere landen die de race live of iets later uitzenden zijn:
  - verschillende Europese landen op Eurosport en verschillende Aziatische landen op Eurosport Asie
  - België op RTBF en VRT (Sporza)
  - Denemarken op TV2
  - Spanje op Teledeporte
  - Italië op de RAI
  - Luxemburg op RTL
  - Noorwegen op TV2 Sport
  - Nederland op Nederland 1 (NOS)
  - Zwitserland op RSI, RTS en SF
  - verschillende landen in Afrika op Supersport
  - Australië op SBS
  - de Verenigde Staten op NBC Sports Network
  - Japan op J Sports 4
  - Nieuw-Zeeland op Sky Sport

  De verschillende favorieten, de lijst van deelnemende renners en hun rugnummers

  John DegenkolbDe 5 laatste winnaars van Paris-Tours zijn Philippe Gilbert (2008 en 2009), Oscar Freire (2010), Greg van Avermaet (2011), Marco Marcato (2012) en John Degenkolb (2013) en dit jaar is de kans groot dat de wedstrijd weer beslist wordt in een sprint, ondanks de spannende finale die we vaak zien met een laatste kopgroep die nog vooruit is (of gevormd wordt) in de laatste kilometers! Op basis van zijn goede resultaten in de afgelopen weken (overwinning in het Kampioenschap van Vlaanderen, in de Grand Prix d'Isbergues, 3 etappeoverwinningen en eindoverwinning in de Eurometropool Tour) is Arnaud Démare (FDJ.fr) natuurlijk één van de grote favorieten voor deze race, maar John Degenkolb (Team Giant-Shimano) is ook een grote favoriet en andere sprinters zouden er ook nog wel eens met de overwinning vandoor kunnen gaan!

  Hieronder vindt u de lijst van deelnemende renners aan Paris-Tours 2014 en hun rugnummers:


  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > 1 reactie | 10176x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Parijs-Tours| Open Street Maps/Google Maps/Google Earth | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn 1 reacties!
 1. Nous suivons avec intérêt le Cyclisme et nous regrettons énormément les anciens reporters(entre autre, Jean Paul OLIVIER) qui parlaient beaucoup moins et surtout nous renseignaient sur la traversée des villes et villages sur les Eglises , châteaus, monumets et histoire de la région.Il serait bon de revevenir à l'ancienne méthode. MERCI d'y penser.

  | MORISSEAU | zondag 12 oktober 2014 om 17:10:27

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is twee keer drie ?