home | Nederlands | English | Français
> blog
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

Het parcours van Parijs-Tours 2012 op Google Maps/Google Earth en het tijd- en routeschema

Toegevoegd: maandag 01 oktober 2012 om 22:47:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Het parcours van Parijs-Tours 2012 op Google Maps/Google Earth en het tijd- en routeschemaNa de 106de editie van de Klassieker van de vallende blaadjes in Italië (die meer iets weg had van vallende regen en vallende renners), de Ronde van Lombardië - gewonnen door Joaquin Rodriguez (Katusha Team), vindt aanstaande zondag de 106de editie van Paris-Tours plaats tussen Châteauneuf-en-Thymerais in de Eure-et-Loir en de Avenue de Grammont in Tours.

  Zoals gebruikelijk is deze klassieker één van de laatste wedstrijden van het seizoen in Frankrijk en de renners willen zich dus nog graag één keer laten zien voor de winterse rustperiode.

  In dit artikel vindt u alle informatie over deze klassieker: het parcours, een Google Maps kaart en een downloadbare versie van het parcours voor Google Earth, het profiel en het tijd- en routeschema.

  Het parcours van Parijs-Tours 2012

  In 2009 heeft ASO een contract getekend met het departement Eure-et-Loir met betrekking tot de start van Paris-Tours in dit departement tussen 2009 en 2013 (volgens hetzelfde principe tekende de organisator uit Issy-les-Moulineaux vandaag een contract met de stad Binche in België [in de wielerwereld met name bekend vanwege Binche-Tournai-Binche die morgen plaats vindt] voor de start van de Waalse Pijl 2013, met als idee dat de start ieder jaar in een andere stad in één van de Waalse provincies plaats zal vinden). Christian Prudhomme aan de start van Parijs-Tours 2011Na een start in Chartres in 2009, in La Loupe in 2010 en in Voves in 2011, is het dit jaar de beurt aan Châteauneuf-en-Thymerais.

  Wat betreft de startplaats in de komende jaren is, nu het contract tussen de Eure-et-Loir en ASO afloopt, nog niets bekend, maar Olivier Marleix, vice-president van het Conseil Général liet afgelopen dinsdag tijdens de presentatie van deze 106de editie weten dat er gestemd zal worden over het project begin december. Maar we willen graag dit contract voortzetten.

  De editie 2012 van Parijs-Tours heeft een soortgelijke lengte als de voorgaande edities met 235,5 kilometer, vergeleken met de 230,5 vorig jaar en 233 in 2010. Na het vertrek vanuit de Rue Maurice Viollette om 10u30 in Châteauneuf-en-Thymerais, volgen de renners de rues de la Petite Frice, du Pont Tabarin, de Nogent-le-Roi en du Général de Gaulle in Châteauneuf-en-Thymerais en doorkruisen ze vervolgens Thimert-Gâtelles via de Grande Rue en de rue de Chartres tot aan de D23 waar de race dan echt van start gaat op 2,6 km vanaf de plaats waar ze de intekenlijst parafeerden. Ze volgen deze departementale weg recht naar het zuiden tot in Illiers-Combray waar ze verder gaan naar het oosten via de D941/D28/D144 tot aan Bonneval waar ook Parijs-Tours espoirs 2012 van start zal gaan en waar de slottijdrit van de Tour de France 2012 plaats vond. Vanaf hier zijn ze weer terug op het gebruikelijke parcours van Parijs-Tours. De bevoorradingszone bevindt zich nog altijd in Vendôme.

  Het slotstuk van het parcours is hetzelfde als vorig jaar toen dit enigszins gewijzigd werd. We vinden nog altijd de Côtes de Crochu, de Beau Soleil en de l'Epan op 28,5, 10,5 en 7 kilometer van de finishlijn. De finishlijn bevindt zich overigens nog altijd in de Avenue de Grammont ondanks het feit dat het al in 2010 de laatste keer leek te zijn dat dit mogelijk was. De werkzaamheden voor de tram in Tours hadden er echter voor gezorgd dat de laatste rechte lijn ingekort werd van 2.700 tot 660 meter. Dit jaar wordt deze weer een klein beetje langer: 800 meter.

  Deze nieuwe finale bleek gunstig te zijn voor Greg van Avermaet die de wedstrijd in 2011 won. Volgens André Greipel (Lotto-Belisol) in een interview voor CyclingNews, zal zijn ploegmaat Jurgen Roelandts, die net de Franco-Belge of Tour de l'Eurométropole heeft gewonnen, Paris-Tours 2012 winnen!

  Het parcours van Parijs-Tours 2012 op Google Maps, het tijd- en routeschema en het profiel

  Hieronder vindt u het parcours van Parijs-Tours 2012 op Google Maps, het profiel en het tijd- en routeschema. Klik op de afbeeldingen om deze te openen:
  Het tijd- en routeschema van Parijs-Tours 2012 Het profiel van Parijs-Tours 2012 De kaart met het parcours van Parijs-Tours 2012 op Google Maps

  Parijs-Tours 2012

  [X] Close

  Parijs-Tours 2012

  [X] Close

  Het parcours van Parijs-Tours 2012 in Google Earth

  Wilt u een virtuele vogelvlucht maken over dit parcours? Of wilt u het parcours gewoon liever bekijken in Google Earth?
  >> Klik hier om het parcours van Parijs-Tours 2012 te downloaden in Google Earth (KML bestand)

  De TV-uitzendingen van Parijs-Tours 2012

  ToursKunt u niet zelf naar het parcours van Parijs-Tours komen? Geen probleem, in Frankrijk kunt u de wedstrijd rechtstreeks bekijken op France 3 tussen 15u00 en 16u10 en op Eurosport tussen 16u30 en 17u15 en in Nederland op Nederland 1.

  De andere landen die de wedstrijd live uitzenden zijn:
  - België op RTBF en VRT (Sporza)
  - Spanje op Teledeporte
  - Italië op de RAI
  - Noorwegen op TV2 Zebra
  - Zwitserland op RSI, RTS en SF
  - Japan op J Sports
  - in Afrika op Supersport

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > 6 reacties | 9553x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Parijs-Tours| Open Street Maps/Google Maps/Google Earth | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn 6 reacties!
 1. Bonjour,

  Juste pour vous informer de quelques changements de parcours cette année, Fin de la Route de Ballan/Etang du Ponceau en raison des travaux de la LGV. Récupération du parcours au niveau de la Vieille Carte. Passage par Monts un peu tortueux (plus de virage que sur le précédent parcours)

  Toutes les infos (enfin) sur le site du PAT (assez complet pour refaire le parcours)

  http://www.letour.fr/2013/PAT/LIVE/fr/le_parcours.html#zone1

  | Sébastien | maandag 30 september 2013 om 11:11:07

 2. @Sébastien, j'ai déjà commencé le dessin du parcours sur Google Maps hier soir .. j'espère pouvoir le publier cette semaine !

  | Thomas Vergouwen | maandag 30 september 2013 om 11:14:20

 3. Très bien, je vais faire le "nouveau" parcours cet après midi, je pourrais donner mes impressions (sachant que samedi j'ai roulé sur "l'ancien")

  Merci pour le site :)

  | Sébastien | maandag 30 september 2013 om 11:58:38

 4. D'ailleurs sur le Parcours N-1, il y avait une petite coquille sur Ballan à partir de la Vielle Carte , il continue sur la rue de la Carte, au Rond Point 2eme à droite vers Rond Point D751C/D127, Rue de la Chataigneraie, Tourne à droite Rue de la Bouère (Avec Passage à Niveau: 47°20'2"N 0°36'25"E), Rue Saint Exupéry, Tourne Gauche Rue de l'Hospitalité

  J'ai vérifié via les vidéos des deux dernières années. J'espère que cela te sera utile :)

  | Sébastien | maandag 30 september 2013 om 12:10:38

 5. D'ailleurs serez-vous présent pour ce Paris Tours 2013 ?

  | Sébastien | maandag 30 september 2013 om 12:22:56

 6. Bonjour Sébastien,

  Merci pour ton commentaire sur l'article avec le parcours de cette année :).

  Merci aussi pour la précision sur le passage à Ballan, qui m'a toujours posé problème jusqu'ici. Comme tu l'as bien vu c'est en amont de la partie que tu décris que le parcours est encore différent cette année.

  Pour répondre à ton message #5, oui je serai présent sur Paris-Tours ce dimanche.

  | Thomas Vergouwen | vrijdag 11 oktober 2013 om 11:21:47

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is vijf plus twee ?