home | Nederlands | English | Français
> blog
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

Thomas Dekker en Michael Boogerd zeggen vaarwel tegen de Rabobank Wielerploeg

Toegevoegd: vrijdag 15 augustus 2008 om 0:07:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Thomas Dekker en Michael Boogerd zeggen vaarwel tegen de Rabobank WielerploegEens maatjes, altijd maatjes ... dat zou je kunnen denken als je ziet dat Michael Boogerd op 13 augustus aankondigt zijn samenwerking met de Rabobank te beëindigen en Thomas Dekker vandaag (14 augustus) aankondigt zijn contract met de Rabobank Wielerploeg met onmiddellijke ingang op te zeggen.

  De twee renners, Michael Boogerd als voormalig boegbeeld van de Nederlandse wielerploeg en Thomas Dekker als veelbelovend toekomstig boegbeeld, waren altijd maatjes en in 2007 waren ze in het hotel, voor de start en na de finish en op de weg tijdens een wielerwedstrijd dan ook nooit ver van elkaar te vinden ... Ze deelden dan ook standaard altijd de hotelkamer en waren bereid om samen even te poseren voor mijn foto van Thomas Dekker en Michael Boogerd voor de proloog van de Tour de France 2007 in Londen.

  Thomas Dekker: meningsverschillen

  Thomas Dekker en Michael Boogerd voor de start van de Tour de France 2007 in LondenNa een sterk voorjaar, gaf Thomas Dekker begin mei al op in de slotrit van de Ronde van Romandië en ook in de Ronde van Zwitserland - die als voorbereiding op de Tour de France 2008 moest dienen - kon hij niet meekomen en stapte hij vervroegd af. Een griepje en het feit dat hij pas in januari kon beginnen met trainen (vanwege een heupblessure) werden aangedragen als redenen voor het ontbreken van een goede vorm. Ook zijn trainingsstage begin juni was mislukt omdat hij door de sneeuw maar één in plaats van vier trainingsdagen had kunnen doen ...

  Op 16 mei gaf Dekker nog aan dat de witte trui van de beste jongere zijn absolute doel voor de Tour de France was, maar nadat in de Ronde van Zwitserland was gebleken dat hij echt niet in vorm was, werd hij -net als in 2006 toen zijn plaats ingenomen werd door Bram de Groot- niet geselecteerd voor de Tour de France door de Rabobank ploeg.

  Eind juni werd in een artikel in de NRC al duidelijk dat er onenigheid was tussen de ploegleiding en de 23-jarige renner. De Rabo-ploeg wil meer zicht hebben op wat de renners doen en een verkeerde houding wordt sinds dit jaar bestraft met een boete. Thomas Dekker leek zich niet aan dit nieuwe regime aan te kunnen passen en dat stoorde de ploegleiding.

  Op 24 juli werd vervolgens bekend dat Thomas Dekker ook niet naar Peking zou gaan voor de Olympische Spelen, waar hij zowel de wegwedstrijd als de tijdrit zou rijden. Robert Gesink reed in plaats van Dekker de tijdrit terwijl Niki Terpstra zijn plaats in de wegwedstrijd innam.

  Terwijl Thomas in een column in de Telegraaf op 5 juli nog aangaf zijn contract - een contract voor twee jaar wat hij tijdens de Tour de France 2007 getekend had - wat hem betreft tot eind 2009 gewoon uit wilde dienen, bleek vandaag dat het meningsverschil toch te groot was en werd bekend gemaakt dat per 15 augustus (morgen dus) het contract beëindigd wordt.

  De site Rabosport.nl zei hierover het volgende:

  De directie van Rabo Wielerploegen en Thomas Dekker hebben besloten om met wederzijdse instemming uit elkaar te gaan. De bestaande meningsverschillen hebben geleid tot een niet te lijmen breuk tussen Rabo Wielerploegen en Thomas Dekker. Daarom is besloten om per 15 augustus 2008 uit elkaar te gaan.

  Thomas Dekker is hierdoor per direct vrij om voor een andere ploeg te gaan rijden. Het is niet bekend voor welke ploeg Thomas Dekker in 2009 zal rijden. Afgesproken is dat beide partijen zich onthouden van verder commentaar. Thomas Dekker startte in 2002 zijn carrière bij de juniorenploeg van de Rabo, om via de beloftes in 2005 de stap te zetten naar het Pro Team.


  In diverse media werd de afgelopen tijd melding gemaakt van afwijkende bloedwaarden in de Ronde van Zwitserland, maar de UCI had destijds aangegeven dat Thomas Dekker mocht blijven rijden.

  Geruchten over een eventuele overstap naar Garmin Chipotle worden door zijn manager Martijn Berkhout tegen gesproken.

  Michael Boogerd gooit het bijltje erbij neer

  Michael BoogerIn januari van dit jaar werd bekend gemaakt dat Michael Boogerd - na het einde van zijn actieve wielercarrière - een rol zou houden in de Rabobank Wielerploeg.

  Hij wilde zelf graag een sporttechnische rol in de ploeg maar daar bleek voor hem geen plaats en in overleg met de bank werd besloten dat hij werkzaamheden zou verrichten op het gebied van commercie en communicatie.

  Rabosport.nl zegt over zijn vertrek:

  In onderling overleg hebben Rabobank en Michael Boogerd besloten de samenwerking voortijdig te beëindigen. (...) Recentelijk heeft Michael de Rabobank kenbaar gemaakt dat hij onvoldoende plezier beleeft aan de invulling van de huidige samenwerking en heeft hij verzocht de samenwerking voortijdig te beëindigen.

  Boogerd: Ik heb gewaardeerd dat de Rabobank mij na het beëindigen van mijn sportieve carrière de mogelijkheid gaf de relatie op een andere wijze voort te zetten. Nadat sporttechnische taken voor de ploeg niet tot de mogelijkheden behoorden, heb ik me gefocused op de communicatieve werkzaamheden voor de bank. In de afgelopen periode heb ik ervaren dat ik uit deze werkzaamheden weinig tot geen plezier haalde. Dan is voor alle partijen beter de samenwerking gewoon te stoppen. Ik wil me nu oriënteren op andere richtingen.

  Heleen Crielaard, hoofd sponsoring bij Rabobank: Michael is jarenlang het boegbeeld van onze wielerploeg geweest. Als ex-renner kon hij in zijn nieuwe rol een belangrijk boegbeeld blijven. Maar wij respecteren het besluit van Michael.


  Het is niet bekend of het vertrek van de vrienden bij de Rabobank Wielerploeg iets met elkaar te maken heeft, maar het lijkt erop dat de ideëen van de nieuwe ploegleiding - die onbekend is met de wielerwereld - niet bij iedereen in de smaak vallen ...

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > 1 reactie | 12208x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Marketing| Tour de France| Tour de France 2007| Tour de France 2008| Wielrennen algemeen (m.u.v. Tour de France)| Olympische Spelen | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn 1 reacties!
 1. Voor beiden een wijs besluit denk ik...
  Ben benieuwd waar m.n. Thomas Dekker nu heen gaat, maar als je iets hoort, komt dat vast hier op de site!! ;-)

  | Meggie | vrijdag 15 augustus 2008 om 15:01:03

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is zes keer vijf ?