home | Nederlands | English | Français
> blog
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
nog 13 dagen te gaan tot de start van de Tour de France 2021, bekijk in de ltussentijd de UCI wielerkalender 2021!
RSS |

4 weken in het leven van een volger van de Tour de France

Toegevoegd: zondag 12 augustus 2007 om 23:43:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  4 weken in het leven van een volger van de Tour de FranceZoals ik hier al aankondigde heb ik de hele maand juli in de Tour de France gewerkt om de blog Orange dans le Tour te maken.

  Op de blog Orange dans le Tour gaf ik een kijkje achter de schermen van de Tour en ik heb dan ook van alles gedaan in de Tour de France 2007: de reclamecaravaan (Panach', Festina, Skoda), de directie van de reclamecaravaan, Mavic, een dag met twee teams (AG2R et Caisse d'Epargne), France Télévisions en natuurlijk een aantal dagen in een 'avant-course' auto van Orange.

  Mijn ervaring tijdens deze 4 weken in 4 artikeltjes met een aantal foto's (binnenkort nog veel meer foto's in de 'foto's' rubriek van deze site) ...


  4 weken

  Om te beginnen vraagt u zich misschien af waarom ik het heb over 4 weken ... de Tour de France duurt toch maar 3 weken?! Ja inderdaad, maar de Tour de France vergt natuurlijk enige voorbereiding en dit artikeltje gaat dus met name over de eerste voorbereidingsweek net voor het vertrek van de Tour.

  Het begon allemaal ...

  ... op 20 maart al voor mij ... Die dag stuurde ik namelijk een mail naar degene die verantwoordelijk is voor het project Tour de France in het Sponsoring & Partnerships team van Orange. In mijn mail legde ik hem mijn idee uit en hij nam vervolgens heel snel al contact met mij op om het idee verder uit te werken. Na een periode die voor mij eindeloos leek en waarin ik het idee verschillende keren heb gepresenteerd werd het eindelijk goedgekeurd.
  Sinds begin mei ben ik echt begonnen met het voorbereiden van de blog en de inhoud ervan en heb ik contact opgenomen met verschillende mensen die ik wilde interviewen.

  De voorbereidingsweek

  Eén week voor het Grand Départ van de Tour begon het echte werk ...

  maandag 2 juli

  Het Public Relations team van Orange in de Tour de France had 5 Renault Espace auto's en een vrachtwagentje (Renault Trafic). Deze maandag zijn we deze huurauto's, volledig aangepast aan de kleuren van Orange , op gaan halen.
  Vanuit Conflans Sainte Honorine heb ik één van de Renault Espace terug gereden naar ons kantoor in Arcueil. Op de snelweg reden we allemaal achter elkaar met de verschillende Renault Espace et we hadden behoorlijk wat bekijks!
  De auto s van Orange

  > Alle foto's van 2 juli bekijken

  woensdag 4 juli

  Vandaag is de grote dag voor ons: dé dag van het vertrek naar Engeland ... Om kwart voor negen staat de taxi al voor de deur, terwijl ik die eigenlijk voor 9 uur besteld had ... een beetje gehaast vertrek dus voor mijn eerste Tour de France! Maar da's niet erg want ik zit hier al weken lang op te wachten, dus je kunt dan beter te vroeg dan te laat vertrekken.

  Aangekomen bij Orange in Arcueil komt beetje bij beetje het hele Public Relations team bij elkaar en ik ontmoet dus de mensen die ik nog niet kende. Ik herken ook meteen de 3 chauffeurs en oud-renners Eric Caritoux, Patrice Esnault en Jean-François Rault die ik vorig jaar al had ontmoet toen ik een dagje bij Orange uitgenodigd was in de Tour de France 2006.

  Allereerst halen we de auto's uit de parkeergarage om alles in te kunnen laden (er was nogal wat in te laden!) en om een bekeuring te krijgen voor fout parkeren (dat begint goed!). Vervolgens komen we allemaal weer bij elkaar voor een korte pre-Tour briefing waar we onder andere het Orange roadbook (een boekje dat Newsport speciaal voor Orange heeft gemaakt en waar alle belangrijke informatie zoals bijvoorbeeld de adressen van de hotels en de routebeschrijvingen in staan) en een aantal andere documenten.
  Uiteindelijk zijn we rond half één vertrokken richting Calais (oorspronkelijk zouden we om half 11 vertrekken)!

  Onderweg naar Calais kwamen we al verschillende auto's en andere rijtuigen van de Tour de France tegen, hebben we de radio getest waarmee we tussen de verschillende auto's konden communiceren. We zijn onderweg gestopt om iets te eten in een wegrestaurant.
  Eenmaal in Calais aangekomen hebben we rond 4 uur 's middags ingecheckt bij SeaFrance, waarna we naar de parkeerplaats zijn gereden om op de boot te wachten. Rond 5 uur zijn we de boot opgereden en na ruim anderhalf uur varen waren we aan de overkant.
  Om 4 minuten voor 6 (lokale tijd) rijden we van de boot af en begon de rit naar ons hotel in Dartford ... het vervelende op dat moment is dat onze GPS alleen maar de kaart van Frankrijk kent en ons dus niet verder kan helpen (erg fijn met een Tour die in Engeland en België start ;-). Door de routebeschrijving uit ons roadbook te volgen en erg flexibel te interpreteren, kom ik samen met Jean-François Rault als eerste bij het hotel aan. Via de radio geef ik de andere auto's de benodigde aanwijzingen om ook naar het hotel te komen ... aangezien ik ook de daaropvolgende dagen behoorlijk wat routes heb uitgedokterd kreeg ik al snel de bijnaam Tom-Tom ;-).
  De overtocht naar Engeland

  > Alle foto's van 4 juli bekijken

  donderdag 5 juli

  Vanuit ons hotel zijn we naar de Permanence gereden die in het ExCel conferentiecentrum was. Daar kwamen eindelijk echt middenin de Tour de France terecht. Om te beginnen hebben we natuurlijk onze badges (accreditatie) opgehaald (een belangrijk stukje plastic wat heel wat deuren kan openen tijdens de Tour de France!) en het officiële roadbook van de Tour.
  Uiteindelijk hebben we ook de stickers voor de auto's opgehaald (zeg maar de accreditatie voor de auto's) die op professionele wijze op de voorruiten zijn geplakt ... Uiteraard hebben we die dag de verschillende auto's van de Tour de France aan zien komen en ook de eerste auto's van de reclamecaravaan (X-tra Minidou).
  De eerste dag midden in de Tour de France

  > Alle foto's van 5 juli bekijken

  vrijdag 6 juli

  Laatste dag voor het vertrek van de 94ste Tour de France: die dag begonnen we met het uitdelen van de Orange kleding ... ja we moeten er natuurlijk goed uitzien die drie weken van de Tour! We verdelen ook de thermoskannen, koelboxen, champagneglazen, etc. Op de parkeerplaats hebben we het Skoda team ontmoet: die verveelden zich nog een beetje maar lieten al wel duidelijk merken dat zij als grootste team voor een goede sfeer zouden zorgen in deze Tour ...
  In de loop van de middag gaan we naar de Permanence waar ik onder andere Magalie Lavenu ontmoet: zij is persvoorlichtster van de AG2R ploeg. Het idee was om de ploeg een beetje te volgen tijdens de Tour en de verschillende rollen in het team te laten zien. Daarnaast ontmoette ik ook Marc van Caisse d'Epargne aan wie ik een telefoon heb gegeven zodat hij van binnen uit de ploeg mij regelmatig foto's en video's kon sturen.
  Vanuit de Permanence pak ik de shuttle (bus en boot) om naar Trafalgar Square te gaan waar de teampresentaties plaats vinden. Ik heb een mooie plaats op de East Grandstand tribune, maar helaas staat er een lantaarnpaal die ervoor zorgt dat ik geen mooie foto's van de hele teams kan maken ... Ik moest trouwens nog opschieten om er op tijd te zijn, maar dat was zeker de moeite waard!
  Na de presentaties ben ik meteen doorgegaan naar het feest vana de reclamecaravaan, een feest georganiseerd voor mensen die in de reclamecaravaan werken en waar een aantal partners ook uitgenodigd is. Het was grappig om te zien hoe de verschillende merken groepjes vormden, maar het was wel een beetje jammer dat de plaats waar het feest plaatsvond zich niet echt leende om andere mensen te ontmoeten ... ik denk dat dat vorig jaar beter was (toen was het buiten), maar het was toch een gezellige avond dus mij hoor je niet klagen!
  Alweer een rijk gevulde dag en toen ik terug kwam in het hotel ben ik dus maar meteen gaan slapen.
  De tweede dag middenin de Tour de France

  > Alle foto's van 6 juli bekijken

  > Lees hier het vervolg

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > 7 reacties | 6166x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Tour de France| Tour de France 2007 | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn 7 reacties!
 1. I love it......!!! its cool...... Tomas...... keep on "mailing" !!! Janus Verhoeven

  | Janouski Verhoeven | maandag 13 augustus 2007 om 10:40:41

 2. Leuk joh; ik zit al te wachten op het vervolg

  | Wil vergouwen | maandag 13 augustus 2007 om 11:11:37

 3. Thomas: 'There are sooooo many nice pictures' I don't have enoegh time to see them all, yet Im very happy with what i see.....!! If you are in Ulvh. come and see us, I like talking to you.... Janus verhoeven ULVH.

  | Janouski Verhoeven | maandag 13 augustus 2007 om 21:36:28

 4. Hé broer, waar blijft het vervolg? Druk, druk, druk zeker? ;-)

  | Meggie | vrijdag 17 augustus 2007 om 16:43:01

 5. I don't have a web-site....!

  I just enjoy the nice pictures etc.

  "all the best" keep on mailing!!!!

  | Janouski Verhoeven | vrijdag 17 augustus 2007 om 17:22:05

 6. hello, comment fait on pour devenir suiveur du tour de France, je suis dispo les trois mois d'ete et j'aimerai etre suiveur, même bénévole! merci de ta réponse

  | bertrand | woensdag 14 juli 2010 om 21:06:15

 7. Bonjour Bertrand,

  Avez-vous consulté mon article Vous aimeriez travailler dans la caravane publicitaire du Tour de France ? C'est maintenant qu'il faut postuler ! ?

  Cet article pourrait vous donner des idées ...

  | Thomas Vergouwen | zaterdag 13 november 2010 om 21:25:01

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is zes plus vier ?