zaterdag 16 juni 2007 om 02u48

Nog precies 3 weken te gaan voor de start van de Tour de France 2007 in Londen! Voor ASO (de organisator van de Tour de France) het perfecte moment om een nieuwe versie van de website van de Tour, www.letour.fr online te zetten.

CBNews kondigde het op 19 maart al aan : ASO heeft Nurun (ik heb nergens een echte bevestiging van deze informatie kunnen vinden, ook niet op de website van Nurun zelf) gevraagd de website www.letour.fr volledig opnieuw te ontwikkelen en daarbij gebruik te maken van de meest recente technieken (Flash, web 2.0 [was dat niet dat over-gehypte woord?! ;-)] en AJAX) om het design en de prestaties van de website te verbeteren en om meer informatie te kunnen verstrekken via de site.

ASO gaat zelfs nog verder door in haar persbericht naar aanleiding van de lancering van de nieuwe website te zeggen dat de Tour de France 2007 "bekeken kan worden op TV, men er over kan lezen in de krant, er naar luisteren op de radio en en gesurfd worden op zoek naar de details op Internet".

de nieuwe versie van www.letour.fr

Het design en de toegankelijkheid van de website zijn zeker verbeterd (ook al zit er nog een aantal bugs in de site op het moment van schrijven en al zou ik de menu's automatisch hebben laten uitklappen zodra je er met je muis overheen gaat) en er is ook een paar nieuwigheidjes zoals een toeristische gids met alle Tour-etappes , maar ook informatie over hoe de Tour-steden geselecteerd worden . Uiteraard vinden we nog steeds alle informatie over de verschillende etappes en dergelijke terug op de site, alleen is ook daar de presentatie nu iets anders.
De website is beschikbaar in het Frans, Engels, Duits en Spaans.

Vanaf 7 juli verandert de website naar een "live" versie waarmee het mogelijk is de verschillende etappes live te volgen (tussentijden, nieuws vanuit het peloton, interviews, en dergelijke) en aan het eind van de etappe kunnen dan uiteraard de etappe-uitslag, de klassementen en de reacties van de verschillende renners die zich die dag in de kijker hebben gereden worden bekeken.

Een ander nieuwtje is dat de Tour de France heeft besloten om meer video's in zijn website op te nemen en dat ASO heeft besloten daarvoor een samenwerkingsverband aan te gaan met ... YouTube! Volgens het persbericht komt er een speciaal Tour de France channel op YouTube, maar als je op dit moment kijkt is dat nog niet te vinden ... De lancering van dit "kanaal" zal vast iets te maken hebben met de geruchten rondom een lancering van YouTube in Europa, te beginnen met Frankrijk op 19 juni aanstaande (bevestigd door de domeinnaamregistratie van youtube.fr) ...

De oude website www.letour.fr is overigens nog steeds bereikbaar (als je het juiste adres maar kent ;-).

Wat vindt u van de vernieuwde versie van www.letour.fr? Laat het weten via het reactieformulier hieronder!!

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

4 reacties | 3412x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Tour de France | Tour de France 2007

Reacties

Er zijn 4 reacties!
  1. Salut Thomas,

    J'ai découvert celà hier soir.... Même pas eu le temps de faire un article sur mon blog...Pour info le guide officiel est paru (trouvé hier en librairie)...

    | Pascal ORSINI | zaterdag 16 juni 2007 om 10u36

  2. A noter aussi le supplément de La France Cycliste spécial Tour.
    En ce qui concerne le site moi je le trouve pas mal, avec plus de choses intéressantes comme le guide touristique mais surtout l'article sur la construction et sur les médias.
    Je trouve donc ça trés bien, y'a juste un truc qui me plait pas, le déplacement des indications kilométriques dans les itinéraires horaires. Je trouve que c'était mieux avant.

    | Harry | zaterdag 16 juni 2007 om 12u07

  3. Ah oui, ça c'était mieux avant effectivement. Je trouve d'ailleurs aussi un peu dommage qu'il n'y a plus de version adaptée à l'impression des itinéraires horaires d'ailleurs ... bon, pour l'instant elles sont encore disponibles à l'ancien format, mais ça ne va pas durer je pense ...

    | Thomas Vergouwen | zaterdag 16 juni 2007 om 12u30

  4. La chaîne Tour de France sur YouTube a maintenant été ajoutée : on la trouve sur www.youtube.com/letourdefrance et il y a une petite bannière en haut des pages sur www.letour.fr qui y renvoit directement ...

    | Thomas Vergouwen | dinsdag 19 juni 2007 om 00u10

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is vier keer zeven ?