home | Nederlands | English | Français
> blog
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

4 weken in het leven van een volger van de Tour de France, laatste deel

Toegevoegd: maandag 24 september 2007 om 0:19:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  4 weken in het leven van een volger van de Tour de France, laatste deelTerwijl Denis Menchov in de 'gouden' leiderstrui vandaag de Vuelta a España (Ronde van Spanje) uitgereden heeft in Madrid, schrijf ik eindelijk het laatste artikeltje over 'mijn' Tour de France!

  Zoals ik hier al aankondigde heb ik de hele maand juli in de Tour de France gewerkt om de blog Orange dans le Tour te maken.

  Op de blog Orange dans le Tour gaf ik een kijkje achter de schermen van de Tour en ik heb dan ook van alles gedaan in de Tour de France 2007: de reclamecaravaan (Panach', Festina, Skoda), de directie van de reclamecaravaan, Mavic, een dag met twee teams (AG2R et Caisse d'Epargne), France Télévisions en natuurlijk een aantal dagen in een 'avant-course' auto van Orange.

  Mijn ervaring tijdens deze 4 weken in 4 artikeltjes met een aantal foto's (binnenkort nog veel meer foto's in de 'foto's' rubriek van deze site) ...


  De vierde week


  De vierde week voor ons, de derde en laatste week van de Tour de France ...

  Zondag 22 juli, de etappe Mazamet > Plateau-de-Beille

  Deze zondag ben ik met de reclamecaravaan van Festina meegereden. Eigenlijk had ik gepland 's ochtends Laurent Jalabert te interviewen - aangezien de etappe startte in Mazamet, de geboorteplaats van Laurent en Nicolas Jalabert - maar dat zat er dus helaas niet meer in ...
  Deze etappe met Festina was super leuk, vooral tegen het einde in de bergen waar het erg druk was en we dus veel leuke reacties kregen. Ik ben regelmatig van auto gewisseld om uiteindelijk de laatste kilometers in de Renault Espace met Maxime als chauffeur en Noémie die reflecterende Festina-bandjes uitdeelde.
  Net voor de aankomst stond er weer een fan van de blog Orange dans le Tour aan de kant van de weg. Het is eigenlijk puur toeval en met heel veel geluk dat ik hem uiteindelijk gezien heb want het was niet makkelijk om elkaar aan de telefoon te krijgen en ik had hem eigenlijk niet precies daar verwacht (hij had gezegd dat 'ie verder stond én aan de andere kant van de weg!). De volgende dag heb ik hem en zijn zus uitgenodigd in het Village Départ!

  De etappe-aankomst was erg leuk met Alberto Contador als winnaar. Het vertrek vanaf Plateau-de-Beille was iets minder grappig aangezien dat eigenlijk een doodlopend stuk is en alle auto's dus weer via dezelfde weg naar beneden moesten. Ondanks het feit dat de auto's van de Tour voor al het publiek mochten (en nog wel in een dubbele rij naar beneden!) hebben we daar behoorlijk lang over gedaan. Net nadat we de afdaling begonnen waren hebben we nog een Italiaans stel opgepikt dat naar meerdere Tour-etappes was komen kijken en met de trein en al liftend van de ene naar de andere etappe reisde ... Wij hebben ze dus een liftje gegeven tot het station beneden in het dal.
  Eenmaal beneden aangekomen was het al negen uur geweest en er kwam rook uit de auto: die kon er blijkbaar niet zo goed tegen om al filerijdend af te dalen. Aangezien ik het stuur van Christophe over zou nemen tot aan het hotel en dat bijna 90 kilometer verderop lag, besloten we daar in Les Cabannes te gaan eten. We vonden daar een klein restaurantje waar het erg druk en lawaaierig was én waar ze te weinig personeel hadden, maar waar we wel heerlijke pizza's hebben gegeten! Aangezien we onze Orange kleding van de Tour de France nog aanhadden en we onze badges op de tafel legden, zat het stel naast ons ons steeds aan te kijken en - nog net niet hardop - zat te denken: 'hé, dat zijn mensen van de Tour de France'. Toch hadden ze nog zeker vijf minuten nodig voordat de vrouw van het stel het aan ons durfde te vragen ... Aan haar accent merkte ik meteen dat ze Nederlands was en ik heb haar dus in het Nederlands geantwoord ... Grote fout natuurlijk, want nu bleef ze me maar vragen stellen terwijl Christophe haast in slaap viel omdat 'ie er niks van begreep ;-).
  Anyway, na het eten zijn we weer naar de auto gelopen - waar gelukkig nu geen rook meer uit kwam - en aangezien het nog verschrikkelijk druk was (het gewone publiek begon nu pas net naar beneden te komen vanaf Plateau-de-Beille) stelde Christophe mij - in samenwerking met Tom Tom - een alternatieve route voor die volgens hem 'een beetje langs bergweggetjes ging, maar dat valt wel mee'. En ja inderdaad, het bleek een stuk van de etappe van de volgende dag te zijn en het waren dus inderdaad hele smalle weggetjes met veel haarspeldbochten. Erg grappig als het donker is, maar gelukkig gaf Tom Tom de bochten heel nauwkeurig aan dus ik zag ze van ver al aan komen! Het was erg grappig om te zien hoe een heleboel mensen met campers bezig waren hun slaapplekje voor die nacht te vinden om klaar te zijn voor de etappe van de volgende dag (hoewel het soms ook een beetje gevaarlijk was aangezien sommigen gewoon relaxed even aan het keren waren midden op een onverlichte weg en dat net na een bocht)! Aangezien we dus laat aan kwamen in het hotel zijn we ... meteen gaan slapen!
  22 juli 2007 - Mazamet > Plateau-de-Beille : het team van de Festina reclamecaravaan, plaspauze en Denis Menchov bij aankomst op Plateau-de-Beille

  > Alle foto's van 22 juli bekijken

  Maandag 23 juli, de etappe Foix > Loudenvielle-le Louron

  Het parcours van de etappe van deze maandag was een week eerder ook al gebruikt door amateurs voor de zogeheten Etape du Tour Mondovélo) en mijn eerste artikeltje die dag was dus een interview met twee collega's van France Télécom die hieraan meegedaan hadden (ik had hen vrijdag de 20ste al telefonisch geïnterviewd).

  Terwijl ik dat artikeltje schreef vertelde men mij dat er eigenlijk niet voldoende plaats was in onze 'avant-course' auto's (van Orange) en ik had dus de keuze tussen de etappe 'hors course' doen (ofwel over een alternatieve weg die de startplaats met de finishplaats verbindt) of een andere oplossing te vinden om wel de etappe te rijden. Die oplossing vond ik al snel met mijn vrienden van Škoda waardoor ik dus die dag in de reclamecaravaan van deze autofabrikant heb doorgebracht!

  Toen de reclamecaravaan voorbij het Village Départ kwam ben ik dus in een Škoda Fabia gestapt. Aangezien dit allemaal pas op het laatste moment geregeld was wist ik alleen maar dat deze auto groen was en dat 'ie net achter de vrachtwagen van de caravaan reed. Gelukkig vond ik hem met deze twee aanwijzingen toch vrij makkelijk en zij stopten dus even zodat ik snel in kon stappen.

  Het was erg gezellig met deze reclamecaravaan, onder andere omdat de radio die de verschillende auto's verbindt hier niet alleen werd gebruikt om bepaalde gevaarlijke dingen, auto's die de caravaan inhalen of andere logistieke informatie door te geven, maar ook voor het maken van een hoop grappen! De 'chef caravane' legde mij zo onder andere uit dat zij bepaalde gewoontes hadden zoals bijvoorbeeld dat de genodigden in deze reclamecaravaan een liedje moesten zingen ... Ik weet niet of dat inderdaad een gewoonte was, maar ik deed daar niet moeilijk over ... hoewel het niet makkelijk was om een geschikt liedje te vinden (het vinden van een Frans liedje is zeker voor een Nederlander die vanaf de vrachtwagen voor zich steeds maar weer het liedje 'moi je veux un bob Škoda' hoort is niet makkelijk ;-), heb ik uiteindelijk maar gewoon besloten om 'Vader Jacob' in het Nederlands te zingen!
  We hebben het over nog een heleboel andere dingen gehad en zo heb ik iemand van de reclamecaravaan bijvoorbeeld nog 'goedemiddag' laten zeggen tegen een stel Nederlanders (die waren makkelijk te herkennen met een Nederlandse vlag en oranje kleding). Jammer genoeg heeft ze hun antwoord niet begrepen ;-).

  Ondertussen heb ik gelukkig ook nog een beetje tijd kunnen nemen om de lezers van de blog Orange dans le Tour een kijkje achter de schermen van de Škoda reclamecaravaan te geven, met onder andere een filmpje met Aurélie en Pierre-Alain tijdens het uitdelen van de bobs .

  Tijdens de etappe gaf iemand uit het publiek ons nog een plastic Baskische vlag die we onder de voorruit hebben gelegd om te laten zien dat wij 'vrienden' waren zodat we niet allerlei onherkenbare vloeistoffen over ons heen kregen ;-)

  Eenmaal aangekomen in Loudenvielle heb ik natuurlijk een filmpje gemaakt van de dans van Škoda op de finishlijn en vervolgens Alexandre Vinokourov de etappe zien overwinnen, maar iedereen weet nu natuurlijk wat er vervolgens is gebeurd ...

  Die avond en de volgende dag (rustdag) was ons hotel het Chiberta & du Golf in Anglet, aan de zee. Aangezien de volgende dag een rustdag was zijn we natuurlijk het nabijgelegen Biarritz op stelten gaan zetten: we vertrokken samen met een aantal mensen van PMU en van Škoda maar in Biarritz kwamen we nog een heleboel andere Tour medewerkers tegen.
  23 juli 2007 - Foix > Loudenvielle-le Louron : de vrachtwagen van de Škoda reclamecaravaan, de nieuwe Škoda Fabia, de Baskische vlag die hier erg nuttig is, Alexandre Vinokourov bij de finish in Loudenvielle
  > Alle foto's van 23 juli bekijken

  Dinsdag 24 juli, rustdag

  Aangezien we de avond ervoor behoorlijk lang doorgefeest hadden hebben we 's ochtends eerst maar eens even uitgeslapen (al was het alleen maar omdat we ook ver van de permanence in Pau waren en we daar dus toch niet naar toe konden) en rond het middaguur zijn we dus gaan eten aan de zee in het Café Bleu in Anglet. 's Middags hebben we gebruik gemaakt van het zwembad bij het hotel en dat was natuurlijk super cool!
  24 juli 2007 - rustdag : middageten in Anglet en het strand van Anglet
  > Alle foto's van 24 juli bekijken

  Woensdag 25 juli, de etappe Orthez > Gourette-Col d'Aubisque

  Deze laatste etappe in de Pyreneën ben ik met een auto van France Télévisions meegereden tussen de renners. Al snel was er een ontsnapping van Stéphane Augé (Cofidis), waar Vicente Garcia Acosta, Gorka Verdugo en Christophe Rinero zich bijgevoegd hebben en dat groepje heb ik dus gefilmd toen ze voorbij ons kwamen waarna we weer verder zijn gereden achter hen.
  Vervolgens hebben we een tijdje voor achter en tussen de verschillende groepjes die zich tijdens deze etappe vormden gereden en - met name gebruikmakend van de hoogteverschillen (als je een bocht verder en hoger rijdt heb je goed uitzicht op de bocht eronder bijvoorbeeld) - heb ik een paar mooie foto's kunnen maken!
  De VIP ruimtes die normaal gesproken bij de aankomst staan, bevonden zich deze dag op een paar kilometer van de aankomst omdat er op de Col d'Aubisque nooit genoeg ruimte was geweest om alle auto's van de Tour te kunnen parkeren.

  's avonds zijn we gaan eten in een restaurant in Lourdes waar - een paar minuten voordat dat op TV werd aangekondigd - een paar mensen van Eurosport ons vertelden dat Michael Rasmussen door zijn ploeg (Rabobank) van verdere deelname aan de Tour uitgesloten was.
  25 juli 2007 - Orthez > Gourette - Col d Aubisque : een dag met France Télévisions - Barloworld, Rabobank, Sandy Casar, Christophe Moreau & Martin Elmiger
  > Alle foto's van 25 juli bekijken

  Donderdag 26 juli, de etappe Pau > Castelsarrasin

  Die dag begon met een persconferentie van A.S.O. in het Village Départ na het vertrek van de gele trui drager Michael Rasmussen en het wegsturen van Alexandre Vinokourov en de Astana ploeg. Eddy Seigneur was live op de radiozender RMC die uitzond vanaf de Orange stand.
  A.S.O. legde tijdens deze persconferentie uit dat het vertrek van deze renners alleen maar goed kon zijn voor het wielrennen en de Tour de France want zij zagen dit als het vertrek van twee leugenaars. Patrice Clerc, op RMC na Seigneur, deelde de eerste tik aan de UCI uit door te zeggen dat zij niet de nodige maatregelen tegen doping hadden genomen sinds 6 jaar.

  Na deze persconferentie ben ik even langs de ploegbussen gelopen waar heel veel journalisten bij de Rabobank bus stonden. De renners vonden het een beetje irritant dat de journalisten het alleen maar over doping had ...
  Vlakbij Bram Tankink kwam ik toen ook nog Filemon Wesselink (BNN) tegen. Hij was die avond, samen met Jeroen Blijlevens (een sprinter die meerdere Tour-etappes heeft gewonnen), uitgenodigd in de uitzending 'de Avondetappe' van de NOS. Deze uitzending stond natuurlijk al wekenlang gepland, maar het was wel een beetje vreemd om Filemon daar op dat moment te zien aangezien de link tussen wat er op dat moment in de Tour gebeurde en zijn uitzendingen 'Spuiten en slikken' wel erg makkelijk te leggen waren ...
  26 juli 2007 - Pau > Castelsarrasin : persconferentie A.S.O., Filemon Wesselink (BNN), Nicolas Portal (Caisse d Epargne) en de Gers
  > Alle foto's van 26 juli bekijken

  Vrijdag 27 juli, de etappe Cahors > Angoulême

  Na Catherine van het Franse Ministerie van Binnenlandse Zaken geïnterviewd te hebben over de rol van het ministerie in de Tour, ben ik gaan kijken naar de renners die hun handtekening kwamen zetten voor vertrek op het zogeheten 'podium signature'. Op dat moment vindt namelijk ook de opération casques van de bank LCL, al 20 jaar sponsor van de gele trui plaats. Dit betekent dat 9 jonge plaatselijke wielrenners een helm uitgereikt krijgen en Daniel Mangeas, de officiële speaker van de Tour de France, kiest één van de renners uit die vervolgens deze helmpjes uitdeelt. Het een en ander was georganiseerd door Pamela van LCL die het voor mij mogelijk heeft gemaakt er die dag bij te zijn en hier een artikeltje over te schrijven op de blog Orange dans le Tour.
  Het was een redelijk vlakke (en vrij saaie) etappe maar we hebben een paar mooie kasteeltjes en andere dingen gezien tijdens deze etappe ...
  27 juli 2007 - Cahors > Angoulême : Juan-Antonio Flecha net nadat hij zijn handtekening heeft gezet, Mathieu Ladagnous nadat hij de helmpjes heeft uitgereikt, de brug Valentré in Cahors en een paar kasteeltjes en dergelijke
  > Alle foto's van 27 juli bekijken

  Zaterdag 28 juli, de tijdrit Cognac > Angoulême

  Zoals ik al uitlegde voor de tijdrit Albi > Albi is een tijdrit een beetje anders dan anders voor de volgers van de Tour aangezien op zo'n dag de renners één voor één de hele dag van start gaan en je dus een groot deel van de dag in het Village Départ doorbrengt.

  Die dag kwam de caricaturist van het Village Départ naar mij toe om te vragen van wie ik wilde dat hij een caricatuur maakte. Aangezien het hele Lampre Fondital team op bezoek was in de Orange stand stelde ik voor dat het één van de renners van dit team zou worden en het werd Paolo Bossoni .

  Daarna organiseerde A.S.O. een persconferentie waarin een beetje werd teruggekeken op deze Tour en men vroeg mij om daarbij aanwezig te zijn. In het begin had ik niet zo'n goede plaats, net buiten het officiële afgezette stuk, maar twee mensen van A.S.O. lieten mij al snel binnen en regelden een perfecte plaats op een stoel vanaf waar ik alles perfect kon zien en horen :-).
  Tijdens deze persconferentie heeft A.S.O. het uiteraard gehad over de verschillende dopingzaken en ze hebben min of meer het einde van de UCI aangekondigd ... A.S.O. kondigde ook aan een project te starten om verschillende nieuwe maatregelen tegen doping te nemen die zullen worden aangekondigd tijdens de presentatie van de Tour de France 2008 op 25 oktober aanstaande.

  Na deze persconferentie ben ik weer naar de ploegbussen gegaan waar de verschillende renners aan het warmrijden waren.
  Om 14.30 uur moest ik terug zijn bij de bus van AG2R aangezien ik deze tijdrit heb gedaan in de auto van Julien Jurdie, de ploegleider van AG2R, achter Christophe Moreau. Tijdens het warmrijden had hij nog zijn blauw-wit-rode Franse kampioenstrui aan, maar bij zijn vertrek om 14.53 uur reed hij in zijn gewone AG2R tenue aangezien Benoît Vaugrenard Frans kampioen tijdrijden is.
  Bij de aankomst in Angoulême (waar we de laatste 600 meters een déjà-vu hadden aangezien de aankomststreep op precies hetzelfde plek lag als de dag ervoor) bleef het spannend tot het einde omdat Alberto Contador uiteindelijk maar 23 seconden voorsprong hield op Cadel Evans en 31 op Levi Leipheimer.
  28 juli 2007 - Cognac > Angoulême : een caricatuur van Paolo Bossoni, de persconferentie van A.S.O., Thomas Dekker en Bram Tankink aan het warmrijden en de tijdrit van Christophe Moreau aangemoedigd door Julien Jurdie
  > Alle foto's van 28 juli bekijken

  Zondag 29 juli, de etappe Marcoussis > Paris - Champs-Elysées

  Na onze reis naar Parijs de avond ervoor zaten we in een hotel bij Porte de Clichy en we zijn dus 's ochtends vroeg met de auto naar Marcoussis gereden. Op de snelweg hebben we twee auto's van France Télévisions ingehaald en - te laat - zag ik (in de achteruitkijkspiegel) dat Laurent Jalabert in de voorste auto zat. Het grappige was dat Laurent vervolgens in het Village Départ naar mij toe kwam en zei 'hé Thomas, ik zag jou net in de auto op de snelweg' ... toch wel grappig dat hij mij herkend in plaats van andersom ;-) !
  Na een beetje regen zijn we vertrokken voor deze laatste etappe die Marcoussis met de Champs Elysées in Paris verbond over 146 kilometer (terwijl dat normaal gesproken maar 37 kilometer is). Het rondje over de Champs Elysées was natuurlijk best bijzonder, alhoewel het publiek daar niet echt hetzelfde is als tijdens andere etappes en er niet zo'n leuke sfeer heerst onder het publiek: het is erg moeilijk om het Parijse publiek enthousiast te krijgen maar het is me toch een paar keer gelukt om ze te laten reageren!
  Na ons rondje over de Champs Elysées zijn we naar de VIP ruimte gegaan en ben ik even naar de officiële tribunes gegaan aangezien ik twee tribuneplaatsen had kunnen regelen voor mijn vader en m'n zus. Zij zaten daar volgens mij goed en het was best grappig om ze daar weer terug te zien!
  Na het einde van de etappe heb ik een aantal renners gezien bij hun familiehereniging na drie weken Tour ... bijvoorbeeld met Stéphane Goubert, de beste Fransman in het algemeen klassement (net als in de Vuelta trouwens), op de foto hieronder.

  's Avonds was er nog een laatste feest georganiseerd door A.S.O. in de Bodega op een paar kilometer van Parijs. Ik was die avond ook uitgenodigd voor het feest van de wielerploeg Caisse d'Epargne, maar daar kon ik helaas niet naar toe ... :-(
  29 juli 2007 - Marcoussis > Paris - Champs-Elysées : onze aankomst in Parijs, Orange voor de Arc de Triomphe, de renners komen aan op het Place de la Concorde met Alberto Contador (Discovery Channel) voorop en Stéphane Goubert samen met zijn kind
  > Alle foto's van 29 juli bekijken

  Maandag 30 juli, het is nu echt voorbij :-(

  Maandag de 30ste hebben we de auto's leeggemaakt en vervolgens ben ik met één van de Orange auto's naar huis gereden. Daar waren mijn vader en m'n zus en toen zij weer weg gingen om terug naar Nederland te gaan ben ik ook thuis weg gegaan om de auto terug te brengen naar de verhuurder ... de Tour de France 2007 was nu echt voorbij !
  Op de terugweg naar huis ben ik bijna in slaap gevallen en toen ik even een paar minuten op mijn bed ging liggen ben ik in slaap gevallen tot de volgende dag ... woensdag ben ik weer gaan werken en het was niet makkelijk om weer terug te komen in de gewone wereld ;-) ...

  Nu is het nog even wachten op de presentatie van de Tour de France 2008 op 25 oktober aanstaande!

  < Het verhaal over mijn derde week van de Tour de France 2007 nog eens nalezen
  < Het verhaal over mijn tweede week van de Tour de France 2007 nog eens nalezen
  < Het verhaal over mijn eerste week van de Tour de France 2007 nog eens nalezen

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > 6 reacties | 5066x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Tour de France| Tour de France 2007 | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn 6 reacties!
 1. salut Thomas ! bravo pour cette série d'articles et pour toutes les photos et vidéos du Tour ! merci également pour ta bonne humeur sur la caravane et à bientôt ! et n'oublie pas... "moi je veux un bob Skoda !"

  | Pierre-Alain | vrijdag 28 september 2007 om 22:16:59

 2. salut Pierre-Alain !

  Merci pour ton commentaire :-). Très bientôt je publierai finalement les photos/vidéos de la journée que j'ai passé avec vous (tu as peut-être vu que je suis arrivé aux photos de la veille !) ...

  Merci aussi pour la super journée passé avec vous dans cette fameuse Fabia verte ;-) et ... donne-moi donc ce bob Škoda !! (non, en fait j'en ai déjà un !)

  à bientôt,
  Thomasss ... depuis les Pays-Basss (et oui, pas d'île paradisiaque pour mes vacances cette fois-ci ;-)

  | Thomas Vergouwen | zaterdag 29 september 2007 om 0:01:36

 3. salut thomas c'est florent "le fan du blog " ou plutot fan de 2 blog maintenant
  Merci encore de m'avoir fait rentré dans ce village départ
  je la fabia verte le jour du départ a foix j'ai meme une photo ou on doit voir pierre alain le chauffeur de la skod&a verte mais toi on ne te voit pas
  Il me tarde le 25 octobre pour la revelation du parcours 2008 ou j'éspere je te verai encore
  a+ bye

  | florent | zaterdag 29 september 2007 om 12:26:14

 4. Salut Florent,

  Ça fait plaisir de voir que tu es fan de 2 blogs maintenant :-).

  N'hésite pas à m'envoyer la photo que tu as de la Fabia verte ... je l'enverrai alors à Pierre-Alain pour voir s'il se reconnaît ;-).

  à bientôt !

  | Thomas Vergouwen | zondag 30 september 2007 om 13:44:30

 5. Bonjour !
  Ceci est comme une bouteille à la mer...
  Vous avez suivi le tour ... me donneriez des tuyaux... ?
  Je gère une petite association de récupération et vente de vêtement :
  Association "Retrouvailles".
  NotreMaster qui nous sert à tout... devient vieux...
  et il est tombé en panne vers le col du Granier ... où sont passés l'an dernier les coureurs...
  de là l'idée de trouver une voiture publicitaire de réforme...
  Pouivez-vous m'aider ?
  merci d'avance !!!
  Norbert navarro

  | navarro | maandag 14 januari 2013 om 17:07:46

 6. Bonjour Norbert,

  Malheureusement je ne vois pas comment je pourrais vous aider avec cela :-(.

  | Thomas Vergouwen | maandag 14 januari 2013 om 22:09:56

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is zes keer acht ?