home | Nederlands | English | Français
> blog
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
nog 209 dagen te gaan tot de start van de Tour de France 2021, bekijk in de ltussentijd de UCI wielerkalender 2021!
RSS |

Tour de France 2007: de start in Londen was een groot succes, voor herhaling vatbaar?!

Toegevoegd: donderdag 29 november 2007 om 1:01:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Tour de France 2007: de start in Londen was een groot succes, voor herhaling vatbaar?!7 en 8 juli was Londen het zenuwcentrum van het wielrennen ... Transport for London (TfL) heeft vandaag bevestigd dat dit evenement een groot succes is geweest voor de stad en maakt van de gelegenheid gebruik om nogmaals aan te geven dat Londen de Tour graag zo snel mogelijk weer terug ziet komen.
  Een korte flashback in cijfers en conclusies ...


  Voor het eerst in de geschiedenis van de Tour de France, was Londen the place to be voor een Grand Départ wat niemand snel zal vergeten ... Op 7 juli was het centrum van Londen uitsluitend gereserveerd voor 'de fiets' met de 7,9 km lange proloog gewonnen door de Zwitser Fabian Cancellara van Team CSC. De volgende dag startte de eerste etappe ook in het centrum van Londen om vervolgens verder te gaan richting Canterbury.

  De komst van de Tour naar de Britse hoofdstad is te danken aan de burgemeester van Londen, Ken Livingstone, en aan de Londense transportorganisatie, Transport for London (TfL) ... de resultaten zijn op zijn minst positief te noemen ...

  op de voorgrond een blije burgemeester van Londen


  Of het nu gaat om het promoten van het gebruik van de fiets in het centrum, om toerisme of om de uitstraling van Londen, de Engelse stad heeft op alle vlakken baat gehad bij de komst van de Tour!

  Het gebruik van de fiets in het centrum van Londen

  Eén van de doelstellingen van de burgemeester van Londen was om handig gebruik te maken van de komst van de Tour de France om het gebruik van de fiets in het centrum van de stad te promoten. Een doelstelling die zeker gehaald is aangezien de communicatie rondom de fiets in het algemeen het mogelijk heeft gemaakt om het aantal mensen wat zich fietsend verplaatst in de stad is gestegen met 10,5% in de zes maanden van april tot en met september (vergeleken met dezelfde periode vorig jaar).
  De stijging in het aantal verplaatsingen gebruikmakend van de fiets wordt op dit moment geschat op 48.000 per dag en in een enquête gaf 50% van de toeschouwers aan vaker de fiets te pakken dankzij de komst van de Tour de France naar Londen.

  Toerisme

  De Tour de France heeft ook een heel positief effect gehad op het Londense toerisme: 2 miljoen mensen zijn naar Londen gekomen om de evenementen van het weekend van 7 en 8 juli bij te kunnen wonen en nog eens 1 miljoen toeschouwers stonden langs de weg in het departement Kent.
  Gezamenlijk hebben deze toeristen ongeveer 88 millions pond (ongeveer 123 miljoen euro) uitgegeven in het weekend van de Tour.

  Samen met de andere evenementen die in hetzelfde weekend plaatsvonden (de finale van het tennistoernooi op Wimbledon, Live Earth en verschillende concerten in het O2 Centre en in Twickenham) is de teller van het aantal reizigers in de Londense metro op hol geslagen: zaterdag 7 juli zijn maar liefst 1 miljoen meer reizigers dan gebruikelijk op een vergelijkbare zaterdag vorig jaar de poortjes van de Londense metro binnengelopen en de metro heeft dan ook een record aantal passagiers op een zaterdag verbroken!

  De uitstraling van Londen

  Uiteraard heeft het Grand Départ van de Tour de France ook een positief effect gehad op de uitstraling van Londen in de verschillende media. Londen heeft laten zien een perfecte plaats te zijn voor sportieve en andere evenementen.
  staff

  Aan media exposure heeft het Grand Départ een score gehaald die vergelijkbaar is met een uitgave van 35 miljoen pond (ongeveer 49 miljoen euro) aan reclame-uitgaven voor de Engelse stad en voor het wielrennen.

  De Tour binnenkort terug in Londen?!

  Gezien dit grote succes en met de Olympische en Paralympische spelen die in 2012 naar Londen komen in gedachten had de burgemeester van Londen al aangegeven de Tour liever gisteren dan vandaag weer terug te zien in zijn stad ... TfL bevestigt vandaag alweer te onderhandelen met A.S.O., de organisator van de Tour de France, voor een zo snel mogelijke terugkeer van de Tour en als het kan nog voor 2012!
  Big Ben


  TfL heeft vandaag een rapport uitgegeven dat de resultaten van het Grand Départ van de Tour de France in Londen vergelijkt met de doelstellingen die oorspronkelijk waren gesteld. De belangrijkste punten van dit rapport worden genoemd op de site van TfL.

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > 3 reacties | 3559x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Tour de France| Tour de France 2007| Marketing | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn 3 reacties!
 1. Jammer dat ik er niet bij was. De rest van de tour heb ik wel met mijn racefiets op de camper gevolgd. Dit was een schitterende ervaring, vooral omdat ik in het bezit was van het gele dikke tourboek, waar precies in stond vermeld hoelaat de renners waar zouden zijn. Weet iemand hoe ik aan zo'n toerboek voor 2008 zou kunnen komen. Als je van fietsen houdt moet je de tour meemaken!!!!

  Met vriendelijke groeten,

  Henk Scholten

  | Henk Scholten | donderdag 29 november 2007 om 10:27:39

 2. Hallo Thomas;
  Ik krijg al jaren al je foto`s en het tour nieuws van je te zien,en ik maak ook anderen er deelgenoot van .We hopen dat dit nog lang zo mag door gaan.
  Gr Joop deckwitz.

  | Joop deckwitz | donderdag 29 november 2007 om 12:00:25

 3. Hallo Henk & Joop,

  Bedankt voor jullie leuke reacties !! Het is altijd leuk om te lezen dat mijn berichtjes op prijs worden gesteld, dan zie ik ten minste waar ik het voor doe :-).

  Henk, dat is nog eens wat anders dan de horsavan ;-) ! Misschien hebben we elkaar (zonder het te weten) nog wel gezien dan ... Volgend jaar werk ik weer in de Tour de France in ieder geval, dus rendez-vous in Bretagne begin juli !

  Het roadbook - zoals dat mooie gele Tourboek officieel heet - komt pas net voor de Tour de France zelf beschikbaar en voor iemand die niet in de Tour werkt is het inderdaad vrij moeilijk om er aan te komen!
  Ik zou eventueel kunnen proberen er een paar extra te vragen (mijn vader wil er dan natuurlijk ook één ;-), maar ik weet niet of dat gaat lukken én dat is dan pas op het allerlaatste moment (ik krijg hem denk ik 3 of 4 juli).

  Joop, leuk dat je anderen ook op mijn site wijst! Zolang ik zulke positieve reacties krijg én ik voldoende tijd en zin vind om te blijven schrijven en fotograferen, blijf ik het zeker doen!

  Groeten,
  Thomas

  | Thomas Vergouwen | maandag 03 december 2007 om 8:48:30

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is vijf keer drie ?