home | Nederlands | English | Français
> blog
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
nog 215 dagen te gaan tot de start van de Tour de France 2021, bekijk in de ltussentijd de UCI wielerkalender 2021!
RSS |

De einduitslag van de decoratiewedstrijd van steden en dorpjes van de Tour de France 2007 is bekend gemaakt!

Toegevoegd: zondag 25 november 2007 om 1:03:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  De einduitslag van de decoratiewedstrijd van steden en dorpjes van de Tour de France 2007 is bekend gemaakt!Ieder jaar organiseert een drietal partners van de Tour de France een decoratiewedstrijd voor de steden en dorpjes waar de Tour doorkomt. Dit jaar werd deze wedstrijd georganiseerd door Eco Emballages, Champion en Doublet.
  Tijdens de Tour de France werd voor iedere etappe een stad of dorpje uitgeroepen als etappewinnaar. Afgelopen woensdag kregen de uiteindelijke winnaars hun prijs uitgereikt tijdens de Salon des Maires in Parijs.


  De jury van de wedstrijd, voorgezeten (net als alle voorgaande jaren) door Bernard Hinault, bestond verder uit Agnès Gougeat voor A.S.O., Gaëlle Colaert voor Doublet, Eric Marchyllie voor Champion, Bernard Hérodin voor Eco Emballages en 4 nationale en regionale journalisten. Deze jury heeft maar liefst 7 gemeentes uitgeroepen als uiteindelijke winnaars van de wedstrijd.

  Tijdens de Tour de France 2007 werden 700 gemeentes aangedaan en 62 daarvan hadden zich ingeschreven voor de decoratiewedstrijd om de wegen van de Tour de France mooier te maken (100 volgens de site van de Tour, maar op de lijst van deelnemers aan de wedstrijd staan er maar 62). Uit deze 62 gemeentes werden er 17 uitgekozen als etappewinnaars van 16 etappes (twee etappes hadden twee winnaars en één etappe - die van Marseille naar Montpellier met Marseille en Mauguio-Carnon als deelnemers - had geen winnaar): zie ook de lijst van winnaars op de site van de wedstrijd met voor iedere winnaar een aantal foto's.

  Normaal gesproken heeft deze wedstrijd 6 eindwinnaars maar dit jaar heeft de jury er 7 gekozen:

  • Eerste prijs - de gele trui - Copponex

   Copponex, in de Haute-Savoie en op het parcours van de etappe Bourg-en-Bresse > Le Grand-Bornand op 14 juli, is een gemeente van 692 inwoners waarin 4 verenigingen samengewerkt hebben aan een project waarin alle kinderen van het dorpje een grote menselijke fiets hebben gevormd naast een grote boog in de vorm van de bolletjestrui, het gemeentewapen boven de weg, koeien aangekleed in de kleuren van de Tourtruien en een strooien fiets.
   Copponex (Haute Savoie)
  • Tweede prijs - de bolletjestrui - Poperinge

   Poperinge in België was de etappewinnaar van de etappe Duinkerken > Gent op 9 juli. Naast een reus in gele trui was de stad verder aangekleed met een berg van fietsen met daarbovenop een wielrenner en de Vlaamse vlag, fresco's, aangeklede voorgevels van huizen en gele spandoeken.
  • Derde prijs - de groene trui - Nitry

   In Nitry (in de Yonne) waren de 376 inwoners van januari tot en met juli bezig met het voorbereiden van alle decoratie. Op 12 juli was het dan zover en de opmerking van de jury, 'Iedereen die het parcours van deze etappe heeft gevolgd heeft gegarandeerd het resultaat van dit werk en het enthousiasme van de inwoners van Nitry gezien!', is zeker waar: wij zijn zelfs even wat langzamer gaan rijden om een paar foto's te kunnen maken!
   Nitry (Yonne)
  • Vierde prijs - ex aequo - Fontaine-au-Bois en Château-l'Eveque

   Fontaine-au-Bois in het departement Nord is het dorpje van Jean-Marie Leblanc, de voormalig directeur van de Tour de France, en had dus zijn uiterste best gedaan op het gebied van decoratie ...
   Het dorpje, op het parcours van de etappe van Waregem naar Compiègne op dinsdag 10 juli, was dus aangekleed met foto's van de 30 wielrenners uit het departement Nord die aan de Tour de France hebben meegedaan, met kilometerpalen met daarop de naam en de foto van de 18 laatste Tourwinnaars, met stro-kuntstwerken, met een auto in de kleuren van de Tourtruien en met bloemendecoraties op de gemeentegebouwen.

   Château-l'Eveque in de Dordogne was de winnaar van de etappe Cahors > Angoulême op 27 juli. Het dorpje heette de Tour welkom met een erehaag van zonnebloemen, enorme houten en strooien fietsen, een ketting van wielertruien, fietsen van bloemen en een mooi aangekleed kasteel.
  • Zesde prijs - Mazamet

   De startplaats van de 14de etappe op 22 juli en ook de geboorteplaats van de wielerbroertjes Nicolas en Laurent Jalabert, Mazamet (etappe Mazamet > Plateau-de-Beille), toonde zich op zijn best met metalen kunstwerken, een welkomstboog die de dagen tot aan de start van de Tour-etappe aftelde, een heleboel vlaggen en een kleurrijke bloemendecoratie. In de stad kwam ik toevallig de kunstenares tegen die deze enorme haan had gemaakt en die het jammer vond niet meer bij het project betrokken zijn geweest ... Deze foto staat hier dus ook een beetje om haar te troosten ...
   Mazamet
  • Speciale milieuprijs - Villeveyrac

   Met Eco Emballages als co-organisator van de wedstrijd, heeft de jury een speciale prijs ingesteld voor de stad of het dorp die de meest milieuvriendelijke decoratie maakt. Dit jaar werd deze prijs uitgereikt aan Villeveyrac die gekleurde plastic flessen had gebruikt om zijn decoraties te maken. De belangrijkste decoratie van de stad was een groot bord van gerecycled materiaal waarop het woord Véloveyrac te lezen was, een woordgrapje met de naam van de gemeente die op deze manier zijn liefde voor het wielrennen wil laten zien!


  De andere steden en dorpjes die uitgeroepen waren als etappewinnaars tijdens de Tour de France 2007 zijn: Villiers-Louis en Thorigny-sur-Oreuse (etappe 4 - Villers-Cotterêts > Joigny), Lichères-Près-Aigremont (etappe 5 - Chablis > Autun), Chenôves (etappe 6 - Semur-en-Auxois > Bourg-en-Bresse), Le Grand-Bornand (etappe 8 - Le Grand-Bornand > Tignes), Tallard (etappe 10 - Tallard > Marseill), Anglès (etappe 12 - Montpellier > Castres), Mauléon-Barousse (etappe 15 - Foix > Loudenvielle-le-Louron), Eaux-Bonnes-Gourette (etappe 16 - Orthez > Gourette - Col d'Aubisque), Solomiac (etappe 17 - Pau > Castelsarrasin) en Boutiers-Saint-Trojan (etappe 19 - Cognac > Angoulême).

  Vreemd genoeg is de site van de wedstrijd (nog) niet bijgewerkt met het overzicht van de winnaars en de uitreiking van de prijzen.

  bron: www.letour.fr, © foto's : Thomas Vergouwen (bekijk al mijn foto's van de Tour de France 2007)

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > 2 reacties | 6206x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Tour de France| Tour de France 2007 | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn 2 reacties!
 1. Dat heb je ze toch wel even laten weten dat je uptodater (gek woord) BENT DAN ZIJ

  | WilVergouwen | maandag 26 november 2007 om 22:53:15

 2. Nee, want de site van de Tour (www.letour.fr, Franse versie) is wel bijgewerkt ...

  | Thomas Vergouwen | dinsdag 27 november 2007 om 16:56:48

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is negen keer vier ?