home | Nederlands | English | Français
> blog
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
nog 203 dagen te gaan tot de start van de Tour de France 2021, bekijk in de ltussentijd de UCI wielerkalender 2021!
RSS |

Na Londen publiceert ook Gent zijn evaluatie van de Tour de France 2007 ... en laat weten de Tour in 2012 weer terug te willen!

Toegevoegd: woensdag 19 december 2007 om 21:13:37
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Na Londen publiceert ook Gent zijn evaluatie van de Tour de France 2007 ... en laat weten de Tour in 2012 weer terug te willen!Na het positieve evaluatie van het Grand Départ van de Tour de France 2007 vanuit Londen, is het nu de beurt aan Gent en de provincie Oost-Vlaanderen om hun positieve evaluatie bekend te maken ...
  De belangrijkste conclusies waren met name dat de stad te goed voorbereid was op de aankomst van de Tour de France en dat een eventuele terugkeer van de Tour zeker op prijs gesteld wordt!


  Tom Boonen feliciteert Gert Steegmans bij de aankomst in Gent!

  Na een massale val op twee kilometer van de aankomst (die een groot deel van het peloton ophield) was Tom Boonen de grote favoriet bij de aankomst van de tweede etappe die op 9 juli vanuit Duinkerken in het noorden van Frankrijk. Het was toen voor hem echter onmogelijk om Gert Steegmans, zijn trouwe treintje om de sprint aan te trekken, nog in te halen. Hij zei die dag: "Voor mij was het onmogelijk om hem nog in te halen maar, maar dit was sowieso het beste. Als iemand zich het hele jaar voor jou geeft en je kunt hem zoiets cadeau geven dan is het niet de moeite waard om hem nog in te halen."

  de vlag van VlaanderenDe provincie Oost-Vlaanderen en de gemeente Gent hebben hun evaluatie gepresenteerd in de korte film Een straffe Tour, geproduceerd door Conception en in een brochure met dezelfde naam.

  de aankomst in GentDe belangrijkste punten uit deze evaluatie zijn dat de aankomst van de Tour die in korte tijd voorbereid was eigenlijk "te goed" voorbereid was. Zo hebben bijvoorbeeld maar 50 mensen de 2000 parkeerplaatsen voor fietsen die speciaal voor de gelegenheid waren aangelegd gebruikt. De 12.000 park-and-ride parkeerplaatsen zijn ook niet echt gebruikt ... slechts 812 auto's stonden er geparkeerd op 9 juli 2007.

  De communicatie met de bewoners van de stad en omliggende plaatsen was ook erg goed, met name wat betreft de tip om met het openbaar vervoer naar Gent te komen. Toch kwamen maar 23.300 mensen met de trein naar Gent, 20.000 minder dan er oorspronkelijk gedacht werd.

  de luchtballon van VlaanderenWat betreft de organisatie van de veiligheid bij de aankomst is de evaluatie ook positief aangezien er zich geen enkel incident heeft voorgedaan en de politie en hulpdiensten goed georganiseerd waren.

  De Tour graag weer terug in 2012
  André Denys, de gouverneur van de provincie Oost-Vlaanderen verklaarde: de aankomst van de tweede rit in de Ronde van Frankrijk van dit jaar, op maandag 9 juli, heeft de stad Gent en de provincie Oost-Vlaanderen in zijn geheel een enorme uitstraling gegeven in binnen- en buitenland.

  Net als de burgemeester van Gent, Daniël Termont, en Christophe Peeters, verantwoordelijk voor sport in de stad Gent, gaf hij tevens aan een eventuele terugkomst van de Tour de France in 2012 met open armen te willen ontvangen en dan het liefst met een aankomst én een start van een etappe. Vanaf 2009/2010 kan het lobby-werk weer beginnen en aangezien 2012 het jaar van de verkiezingen en van het einde van zijn gouverneurschap is, zou dat niet alleen voor Gent nuttig zijn maar ook voor André Denys zelf ...

  A.S.O., de organisator van de Tour de France, heeft in juli lovende woorden gesproken over de organisatie van de aankomst in Gent (de derde na twee aankomsten in de jaren 50) en de kans is dus groot dat A.S.O. ook wel positief zal staan tegenover een eventuele terugkeer van de Tour in Gent.

  De kans dat er een Grand Départ wordt georganiseerd door de provincie Oost-Vlaanderen is echter erg klein aangezien dat financieel gezien erg moeilijk zou worden voor de provincie ...

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > nog geen reacties | 3685x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Tour de France 2007| Tour de France | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats als eerste uw reactie op dit artikel!!

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is twee keer negen ?