home | Nederlands | English | Français
> blog
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

4 weken in het leven van een volger van de Tour de France, deel 3

Toegevoegd: maandag 03 september 2007 om 1:28:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  4 weken in het leven van een volger van de Tour de France, deel 3Terwijl de wielrenners vandaag alweer de tweede etappe van de Vuelta a España (Ronde van Spanje) hebben verreden (eerste etappe gewonnen door Daniele Benatti [Lampre-Fondital; hij had al laten zien goed te kunnen sprinten in de Tour de France en gaat nu dus vrolijk verder in de Vuelta] met Oscar Freire [Rabobank] tweede en Alessandro Petacchi [Milram] derde ; de tweede etappe is gewonnen door Oscar Freire terwijl Daniele Benatti stevig baalde dat hij opgehouden werd door een val op 2 km van de aankomst waardoor hij zijn leiderstrui kwijtraakt aan Freire), schrijf ik nog steeds over de Tour de France ... als je verder leest begrijp je vast waarom!

  Zoals ik hier al aankondigde heb ik de hele maand juli in de Tour de France gewerkt om de blog Orange dans le Tour te maken.

  Op de blog Orange dans le Tour gaf ik een kijkje achter de schermen van de Tour en ik heb dan ook van alles gedaan in de Tour de France 2007: de reclamecaravaan (Panach', Festina, Skoda), de directie van de reclamecaravaan, Mavic, een dag met twee teams (AG2R et Caisse d'Epargne), France Télévisions en natuurlijk een aantal dagen in een 'avant-course' auto van Orange.

  Mijn ervaring tijdens deze 4 weken in 4 artikeltjes met een aantal foto's (binnenkort nog veel meer foto's in de 'foto's' rubriek van deze site) ...


  De derde week


  De derde week voor ons, de tweede van de Tour de France ...

  Zondag 15 juli, de etappe Le Grand-Bornand > Tignes

  Die dag had ik besloten om in het Village Départ foto's te maken van renners die het village binnenkomen en ik stond dus bij de ingang toen ik ineens allemaal geduw in m'n rug voelde. Toen ik me omdraaide om te kijken wat er aan de hand was zag ik achter mij een hore fotografen en ik draaide dus weer terug om te kijken waarom ze ineens allemaal daar stonden (ik bleef uiteraard gewoon in de weg staan ;-). Voor mij zag ik een vrouw die ik niet herkende, maar toen ik op haar badge keek zag ik dat het Roselyne Bachelot , de huidige Franse minister van Gezondheid, Jeugdzaken en Sport. Ik heb dus maar van de gelegenheid gebruik gemaakt om haar op de foto te zetten!

  Even later heb ik Gio Lippens van de NOS geïnterviewd die in de Tour de France op de motor zat voor Radio Tour de France.

  De dag zelf heb ik doorgebracht in een auto van Orange (ja, je moet af en toe ook weer terugkomen om je collega's te vergezellen) en het was een geweldige etappe met op sommige plaatsen een heel mooi uitzicht, met name rondom de Barrage de Roselend. Na even gestopt te zijn in het Relais Etape in Bourg-Saint-Maurice zijn we verder gereden richting Tignes. Niet ver van de aankomst stonden mijn zus Meggie en haar vriend Jorg langs de kant van de weg. Met de radio in haar hand en onder een spandoek wat ze me per MMS al had laten zien waren ze makkelijk te herkennen en dus zijn we een paar minuten gestopt om even snel bij te praten!

  Na de aankomst in Tignes, verliep de 'evacuatie' (zo noemen ze het wanneer de auto's van de Tour de route van de aankomst richting meestal de snelweg rijden om vervolgens allemaal naar de verschillende hotels te gaan) een beetje moeilijk en we zijn dus nog behoorlijk lang daar gebleven. Dat was dus voor mij de gelegenheid om even kort Kim Andersen, ploegleider van het CSC Team en Claudio Corti, ploegleider van Barloworld te interviewen.

  Die avond hebben we natuurlijk volop gefeest in Tignes, omdat het de volgende dag een rustdag was. Newsport had een feest georganiseerd maar omdat er zoveel mensen waren zijn we op een gegeven moment naar een andere disco gegaan om vervolgens weer terug te komen bij het feest van Newsport waar het toen weer een stuk rustiger was. Die avond was in ieder geval erg gezellig!
  15 juli 2007 - de etappe Le Grand-Bornand > Tignes : Sylvain Chavanel in de bolletjestrui, Roselyne Bachelot, Gio Lippens - Radio Tour de France, Barrage de Roselend en mijn zus Meggie

  > Alle foto's van 15 juli bekijken

  Maandag 16 juli, rustdag in Val d'Isère / Tignes

  De eerste rustdag, een welverdiende rustdag zowel voor de renners als voor de Tour-volgers ... in een geweldig mooie omgeving tussen Tignes en Val d'Isère: wat wil je nog meer?
  Die rustdag hebben we natuurlijk allereerst gebruikt om een klein beetje uit te rusten en ik heb dus uitgeslapen tot maar liefst ... 10h00! Ja, ik had namelijk een afspraak in de Permanence in Tignes met iemand van A.S.O. om onder andere degene die verantwoordelijk is voor telecommunicatie en fotografie bij A.S.O. te ontmoeten. Ik heb een aantal hele mooie foto's gekregen en ik heb van de gelegenheid gebruik gemaakt om hem te interviewen en zo te ontdekken dat A.S.O. een heel uitgebreid softwareprogramma gebruikt wat intern ontwikkeld is en wat het voor hen mogelijk maakt om de vele foto's te indexeren om ze later weer terug te kunnen vinden .

  Vervolgens stonden mijn collega's bij ons hotel in Val d'Isère alweer op mij te wachten om met de skilift naar boven te gaan naar het Lac de l'Ouillette. Daar hebben we heel uitgebreid gepicknickt en voor een aantal bleek het ook een ideale plek te zijn om nog even verder te slapen. Toen we daar waren zijn m'n zus en haar vriend ook daarheen gekomen en ik ben uiteindelijk met hen met de auto weer naar beneden terug naar ons hotel gegaan waar ik nog even een verfrissende duik in het zwembad genomen heb!! Het leven is zwaar voor een volger van de Tour ;-)!!
  16 juli 2007 - rustdag Val d Isere/Tignes : Didier en de indexering van foto s en het Lac de l Ouillette in Val d Isere

  > Alle foto's van 16 juli bekijken

  Dinsdag 17 juli, de etappe Val d'Isère > Briançon

  Aangezien ons hotel in Val d'Isère was konden we deze dag redelijk laat vertrekken richting het Village Départ. Vlakbij het Village Départ heb ik Karine geïnterviewd die fysio is voor het AG2R team . Aangezien ik dus in de buurt van de bus van het team stond ben ik toen ook nog op TV geweest in de uitzending 'Village Départ' op France 3 die dag, maar helaas heb ik de uitzending niet op Internet terug kunnen vinden :-(.
  Bij de startboog kwam ik m'n zus Meggie en haar vriend Jorg weer tegen voor wie het de laatste dag van de vakantie was. Het is erg leuk om je familie te zien tijdens de Tour ... en voor hen was het volgens mij ook wel grappig om gezien te worden als 'die mensen die iemand van de Tour de France kennen' ;-).

  Het was een behoorlijk zware etappe (zeker na zo'n rustdag denk ik!) en aangezien er meteen na de start een berg te beklimmen viel, zijn meerdere renners warm gaan rijden voor het vertrek .

  De aankomst was in een beklimming in Briançon en het was onmogelijk om daar alle auto's van de Tour naar boven te laten gaan. Daarom was er eigenlijk een bus die ons daarheen zou brengen, maar aangezien de gemeente had besloten dat die bus maar tot een bepaald tijdstip mocht rijden, kwamen wij aan toen de laatste bus moest komen en er stonden al meer dan 100 mensen te wachten. Wij dachten dus dat we nooit met z'n allen die bus in zouden kunnen en dus besloten we om met de auto weer terug richting het parcours te rijden om vervolgens de laatste 1,5 km van de etappe te voet af te leggen. Het publiek in Briançon moedigde ons niet eens echt aan (enkele positieve uitzonderingen daargelaten!!) en de journalist waarmee ik de berg op liep zei op een gegeven moment dat ze misschien wel wat enthousiaster zouden worden als we een sprintje zouden trekken ... Geheel onverwacht voor hem vroeg ik dus aan hem of 'ie even mijn fototoestel vast wilde houden zodat ik dat kon testen, maar behalve een paar enthousiastelingen veranderde er vrij weinig ... nou ja, ik had in ieder geval mijn stukje sport voor die dag weer gedaan :-).
  17 juli 2007 - Val d Isere > Briançon : Meggie onder de startboog, de uitzending Village Départ op France 3 en Christophe Moreau en Mikel Astarloza bij de aankomst in Briançon

  > Alle foto's van 17 juli bekijken

  Woensdag 18 juli, de etappe Tallard > Marseille

  Onder een stralend blauwe lucht en met een stralende zon ontving het dorpje Tallard ons met open armen. De dag begon voor mij met een zoektocht naar Christine Hénaff, de persvoorlichtster van Tallard.
  Na haar geïnterviewd te hebben besloot ik om gebruik te maken van het heerlijke weer en van het feit dat het Village langs het parcours lag om de reclamecaravaan op de foto te zetten.
  Weer terug in het Village Départ, heb ik een Tallard-se appel mogen proeven en die kan ik zeker aanraden: in één woord geweldig!

  Toen we eenmaal vertrokken waren en over het parcours reden (tussen de appelbomen), hebben we genoten van het heerlijke weer en van het enthousiaste publiek. Tussen Cassis en Marseille zijn we nog even gestopt om van de mooie uitzichten (over de zee) te genieten.

  Die avond sliepen we in een hotel wat luisterde naar de naam 'Le Pyjama' in Super Sauze ... een hele mooie plaats na een hele mooie etappe!
  18 juli 2007 - Tallard > Marseille : de burgemeester en persvoorlichtster, appels, de pyjama - Etap Hotel reclamecaravaan en het uitzicht tussen Cassis en Marseille

  > Alle foto's van 18 juli bekijken

  Donderdag 19 juli, de etappe Marseille > Montpellier

  Deze dag heb ik weer eens doorgebracht in de reclamecaravaan, maar dit keer niet in één van de caravaans maar in de auto van de 'Direction Caravane' ... ja, toe maar inderdaad!
  Ik heb dus met eigen ogen (en oren met name gezien het grote aantal radio's wat ze in die auto hebben en gebruiken!) kunnen zien hoe Cyrille en Jean-Pierre ervoor zorgen dat alles op rolletjes loopt in de reclamecaravaan, ervoor zorgen dat het allemaal goed gaat als er een omleiding is voor de 'praalwagens' (bijvoorbeeld als er een brug is waar ze niet onderdoor kunnen), hoe het bijvullen van cadeaux van de LCL reclamecaravaan in zijn werk gaat , enzovoorts.

  Die dag heb ik ook de tweede fan van de blog Orange dans le Tour ontmoet en aan het einde van de etappe zijn we gestopt om foto's van de hele reclamecaravaan te maken!
  19 juli 2007 - Marseille > Montpellier : met de direction caravane, de reclamecaravaan van LCL en nog meer fans van de blog

  > Alle foto's van 19 juli bekijken

  Vrijdag 20 juli, de etappe Montpellier > Castres

  Voor deze etappe zijn mijn ouders 's ochtends heel vroeg vanuit Couffouleux gekomen met de trein en wij hebben ze opgehaald op het station in Montpellier. Voor mijn vader was dit een verrassing en ik geloof dat deze verrassing geslaagd is! Ze hebben de hele dag met ons doorgebracht in een 'avant-course' auto en hebben zo dus het hele parcours tot aan Castres gedaan.
  Op et parcours zijn we op een gegeven moment nog gestopt toen we een stel mensen 'Thomas, Thomas, Thomas, Thomas ...' hoorden roepen .. nog meer fans van de blog ;-).

  Na de aankomst in Castres zijn we naar ons hotel in Toulouse gegaan waarna ik mijn ouders weer thuis heb gebracht in Couffouleux.
  20 juli 2007 - Montpellier > Castres : mijn ouders met Mart Smeets en Tom Boonen wint de sprint voor Erik Zabel

  > Alle foto's van 20 juli bekijken

  Zaterdag 21 juli, de tijdrit Albi > Albi

  Die dag zat het weer ons niet echt mee want we hebben Albi die dag eigenlijk alleen maar in de regen gezien ... dat was een beetje jammer.

  Een tijdrit is altijd een beetje speciaal want zo'n etappe duurt toch de hele dag en het Village Départ gaat dus 's ochtends vroeg open en blijft relatief lang open tot net na het vertrek van de laatste renner.

  In het kader van onze samenwerking met het Caisse d'Epargne team en dankzij Marc van deze bank, kon ik die dag met Marc achter één van hun renners aanrijden, David Arroyo. Dat is niet hun beste tijdrit-renner en zijn enige opdracht die dag was dan ook om zonder te vallen naar de aankomst te rijden (niet geheel onbelangrijk met al die regen!) en dat is hem gelukkig gelukt! Ondanks de regen was het toch wel heel gaaf om achter hem aan te rijden op een parcours in een streek die ik een beetje ken ...
  21 juli 2007 - tijdrit Albi > Albi : Nicolas Portal aan het warm rijden en David Arroyo die Albi binnenrijdt

  > Alle foto's van 21 juli bekijken

  > Lees het vervolg in het artikel over de laatste week ...
  < Het verhaal over mijn tweede week van de Tour de France 2007 nog eens nalezen
  < Het verhaal over mijn eerste week van de Tour de France 2007 nog eens nalezen

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > 4 reacties | 70638x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Tour de France| Tour de France 2007 | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn 4 reacties!
 1. Weer leuk om de derde aflevering van je Tour-belevenissen te lezen en te bekijken. Over je ontmoeting met je zus Meggie en haar vriend Jorg; en dan plots de foto van mezelf en je moeder met Mart Smeets tussen ons in! Het was voor ons een geweldige leuke dag! Zullen we nooit vergeten! Thnx!

  | Tonn Vergouwen | maandag 03 september 2007 om 15:26:41

 2. Weer een leuk artikel. Ook ik was aangenaam verrast toen ik over mezelf las en mezelf op de foto's terugzag...
  Daardoor dacht ik er weer wel aan dat ik nog een keer aan je moest vragen of je de foto's die toen zijn gemaakt ook nog even naar mij wilt sturen. Dan zijn mijn vakantiefoto's compleet en ik kan ze af laten drukken!

  | Meggie | maandag 03 september 2007 om 18:36:06

 3. Thank you for your comments (several times). I did not notice your comments simply because I did not think that someone would really read my blog.
  Anyway, your site is great!

  | Crow | dinsdag 11 september 2007 om 0:31:02

 4. Hi Crow!

  Why would no one read your blog ... It's really cool to see some sort of a diary by a cycling fan (CSC fan actually in your case) who followed the whole Tour de France!

  Give me a yell if you'll follow the Tour de France next year as well (I'll probably be there again :-)!

  Don't hesitate to subscribe to the newsletter of this site to be notified when new photos are added (I still have many of the Tour de France 2007 to add!!)

  Cheers,
  Thomas

  | Thomas Vergouwen | woensdag 12 september 2007 om 22:18:30

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is vier keer negen ?