home | Nederlands | English | Français
> nieuws
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

Even afkloppen met MyKnoaky van Andreas Klier

Toegevoegd: dinsdag 13 maart 2012 om 22:17:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Even afkloppen met MyKnoaky van Andreas KlierAfkloppen op ongeverfd hout, brengt dat geluk? Beter nog, het voorkomt ongeluk! Het is algemeen bekend dat vele professionele wielrenners een soort van ritueel rondom een wielerwedstrijd hebben en het idee van Andreas Klier lijkt dus zo slecht nog niet ... De Duitse renner van de Garmin-Barracuda ploeg heeft namelijk een nieuw product uitgevonden, MyKnoaky, waarmee je op ieder moment even af kunt kloppen!

  Dit alles ontdekken we in dit interview wat ik gedaan heb bij de start van de 6de etappe van Paris-Nice in Suze-la-Rousse!

  De geboorte van MyKnoaky

  Na een snelle terugblik op het verloop van zijn Paris-Nice tot dan toe, presenteert Andreas Klier op mijn verzoek het product MyKnoaky.

  Een simpel driehoekig stukje hout hoor ik u zeggen? Ja, maar niet alleen ... zoals de vriendelijke Duitser uitlegt, klopt hij niet af voordat hij van start gaat in een wedstrijd maar als hij het idee heeft dat er een ongeluk gaat gebeuren. ZOals hij schrijft op de website van het product, heeft hij bijna een zwaar ongeval gehad in april 2011 en op het moment dat hij het gevaar aan zag komen klopte hij af op zijn frame net zoals hij dat soms doet op zijn helm, simpelweg omdat hij op de fiets geen hout bij de hand had.

  Op dat moment kreeg hij dus het idee om een stukje hout te maken wat hij altijd bij de hand zou hebben op de fiets en zo was MyKnoaky (van knock on oak, afkloppen op eikenhout) geboren en hij biedt het resultaat nu aan aan iedere wielrenner of ieder ander persoon wat graag altijd een stukje hout bij zich wil hebben.

  Of je het nu aan een kettinkje draagt, het op je fietsframe plakt of het simpelweg in een achterzakje van een wielershirt, MyKnoaky maakt het mogelijk altijd een stukje hout bij je te hebben.

  Het interview in een filmpje

  Als u het interview wat ik met Andreas Klier gedaan heb onder de stralende zon van Suze-la-Rousse, kunt u onderstaand filmpje bekijken:
  Mocht u het interview willen bekijken met Franse ondertiteling, lees dan het Franse artikel "Touchez du bois avec MyKnoaky d'Andreas Klier".

  Steun voor een stichting: Plant for the Planet

  MyKnoaky op de fiets van Andreas KlierMyKnoaky wordt verkocht voor €5,95 op www.myknoaky.com plus de verzendkosten. Ik hoor u al zeggen dat dat veel geld is voor een stukje hout.

  Naast de productiekosten (de driehoekige vorm die aan de onderkant is afgerond en aan de bovenkant een klein gaatje heeft, de opdruk MyKnoaky en het pure eikenhout wat gebruikt wordt om MyKnoaky te maken zorgen voor hogere productiekosten dan een "simpel" stukje hout), legt Andreas Klier uit dat een deel van deze verkoopprijs gebruikt wordt om een stichting te helpen die luistert naar de naam Plant for the Planet.

  Deze stichting werd 5 jaar geleden opgericht door een jongen van 9 jaar met als doel 1 miljard bomen te planten. Op dit moment zijn er al 12,6 miljard geplant en het doel is dus inmiddels opgehoogd naar 100 miljoen geplante bomen.

  De jongen, Felix Finkbeiner, vond zijn inspiratie in Wangari Maathai, een voormalig Keniaans biologe en de eerste Afrikaanse vrouw die de Nobelprijs voor de vrede ontving voor haar bijdrage aan duurzame ontwikkeling, democratie en vrede (lees haar Wikipedia pagina voor meer informatie). Felix heeft toen een stichting opgericht die aanwezig is in verschillende landen en die als doel heeft zoveel mogelijk bomen te planten om de natuur en de aarde te beschermen.
  Andreas Klier
  Andreas Klier legt uit dat als je een MyKnoaky koopt er een boom geplant zal worden door Plant for the Planet: 1 MyKnoaky = 1 boom.

  Andreas Klier: MyKnoaky is persoonlijk!

  Als een soort van anekdote legt Andreas Klier uit dat zijn eerste MyKnoaky, een prototype, niet echt mooi meer is maar nog altijd op zijn trainingsfiets geplakt zit. Hij had deze MyKnoaky namelijk aan zijn kinderen gegeven die er een tekening op gemaakt hebben. Ondanks het feit dat de MyKnoaky er daar blijkbaar niet echt mooier op geworden is, is hij des te persoonlijker voor Klier en dat maakt het dus echt tot zijn MyKnoaky!

  Eenieder kan dus zijn MyKnoaky gebruiken zoals hij dat zelf wil, hem eventueel beschilderen of anderszins decoreren, et cetera. MyKnoaky is echt iets persoonlijks!

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > nog geen reacties | 6634x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Marketing| Parijs-Nice 2012 | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats als eerste uw reactie op dit artikel!!

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is negen keer acht ?