home | Nederlands | English | Français
> blog
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
nog 209 dagen te gaan tot de start van de Tour de France 2021, bekijk in de ltussentijd de UCI wielerkalender 2021!
RSS |

Richie Porte valt aan op het juiste moment in de Croix de Chaubouret!

Toegevoegd: donderdag 12 maart 2015 om 18:56:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Richie Porte valt aan op het juiste moment in de Croix de Chaubouret!Een kopgroep van 3 renners, Thomas de Gendt (Lotto-Soudal), Antoine Duchesne (Europcar) en Chris-Anker Sørensen (Tinkoff-Saxo), heeft een groot deel voorop gereden in de 4de etappe van Parijs-Nice 2015, de koninginnerit met 8 bergen waaronder de aankomst bergop, de Croix de Chaubouret. Net voor de slotklim werden ze teruggepakt en toen was het aan de favorieten van de wedstrijd om zich van voren te laten zien en zo zaggen we dat Team Sky duidelijk sterker was dan de rest. Richie Porte en Geraint Thomas kwamen zo samen vooruit en uiteindelijk won Richie Porte de etappe. Michal Kwiatkowski (Etixx-QuickStep) finishte op de 3de plaats op 8 seconden en pakte zo de gele trui terug die hij gisteren kwijt was geraakt, nu met één seconde voorsprong op Porte!

  De samenvatting van de 4de etappe van Parijs-Nice 2015: Varenne-sur-Allier > Croix de Chaubouret - 204 km

  De renners bereikten de km 0 van de 4de etappe van Paris-Nice 2015 om 10u21 in Varennes-sur-Allier voor de langste etappe van 204 kilometer richting de Croix de Chaubouret. 157 renners verschenen aan de start na de opgave gisteren van Sébastien Minard (AG2R La Mondiale), die ziek naar huis ging.

  De kopgroep op de Col du Beau LouisDe eerste aanval kwam van Thomas de Gendt (Lotto-Soudal) in de eerste kilometer en de Belg werd daarin gevolgd door Antoine Duchesne (Europcar). Dit leidersduo stond zo aan de basis van de kopgroep van de dag want toen zij gezelschap kregen van Chris Anker Sørensen (Tinkoff-Saxo), sloeg dit leiderstrio een gat van maar liefst 8'15" op zijn hoogtepunt.

  Op de top van de eerste klim van de dag, de Côte de Cheval Rigon wist Thomas de Gendt de punten te pakken voor Antoine Duchesne, terwijl het peloton daar volgde op 8 minuten. De Gendt deed ditzelfde trucje op de tweede klim van de 3de categorie in het begin vna de etappe, de Col du Beau Louis (foto).

  Bij de tussensprint in Saint-Priest-la-Prugne, na 59 kilometer, was de voorpsrong van de kopgroep nog altijd 7'50" toen Antoine Duchesne de punten pakte, voor Sørensen en De Gendt.

  De kopgroep op de Côte de Saint-HéandHet peloton hield de kopgroep vervolgens onder controle en hun voorsprong liep langzaam terug, maar het leiderstrio kon toch nog de punten pakken voor het bergklassement op de beklimmingen in het slotstuk van de etappe. Op de top van de Côte de Saint-Bonnet-les-Oules en die van de Côte de Saint-Héand (foto), pakte Thomas de Gendt wederom de punten voor het klassement van de bolletjestrui, voor Chris-Anker Sørensen, waarmee de Belgische renner de leiding overneemt in het bergklassement.

  Antoine DuchesneIn de volgende klim, de Côte de Gimond, eerste klim van de 2de categorie van deze Paris-Nice 2015, kan de jonge Canadees Antoine Duchesne het ritme van de twee andere renners van de kopgroep niet langer bijhouden (foto) en op de top van deze klim komt hij boven met een achterstand van 50 seconden op het leidersduo waarin De Gendt wederom als eerste boven komt, gevolgd door Sørensen en op 4'15" gevolgd door Philippe Gilbert, de drager van de bolletjestrui in deze etappe, en 7 seconden later door het peloton.

  De AG2R La Mondiale ploeg aan kop van het pelotonDe AG2R La Mondiale ploeg neemt vervolgens de leiding in het peloton om zo de voorsprong van de kopgroep terug te brengen. Deze verdampt dan snel, tot 1'25" op de top van de Col de la Gachet waar De Gendt wederom de punten pakt, terwijl Gilbert wederom de punten pakt aan kop van het peloton, als 3de. De doorkomstvolgorde is nog altijd dezelfde op de top van de Côte de la Croix Blanche op 25,5 kilometer van de finish maar de punten die Philippe Gilbert zo pakt zijn niet voldoende om de bolletjestrui terug te pakken van Thomas de Gendt.

  Bij de sprint ter herinnering aan Andreï Kivilev (die overleden is in het ziekenhuis van Saint-Chamond na een val in Paris-Nice in 2003), was de volgorde wederom dezelfde en de voorsprong van het leidersduo was daar nog maar 30 seconden. Toen Team Sky de achtervolging overnam begrepen de twee renners uit de kopgroep die in de eerste meters van de etappe werd gevormd al snel dat hun inspanningen nutteloos werden en zij lieten zich dus terugzakken op 14 kilometer van de finish, net voordat ze de voet van de slotklim bereikten.

  In de klim naar Croix de Chaubouret, blijft Team Sky dan een stevig tempo erin houden en verschillende renners achterin het peloton kunnen dan niet meer bijhouden. Met een beperkt peloton bereikt Sky dus zijn doel om bij de finish van deze etappe al verschillen te laten zien in het algemeen klassement. Op 3 kilometer van de finish valt Geraint Thomas (Team Sky) dan aan en terwijl de Engelse renner eerst alleen wordt gevolgd door Jakob Fuglsang (Astana) wordt er uiteindelijk kopgroep gevormd door 10 renners. In deze kopgroep vindt Geraint Thomas zijn ploegmaat Richie Porte en uiteindelijk vallen deze twee renners van Team Sky samen aan om zo de klim samen te eindigen op het moment dat de Australiër de etappewinst pakt.

  De klassementen van Parijs-Nice 2015 na de 4de etappe

  Hieronder vindt u de klassementen na deze langste etappe tussen Varennes-sur-Allier en de Croix de Chaubouret:

  Etappeklassement

  De top 5 op de slotklim zag er als volgt uit:

  1/ Richie Porte (Team Sky) - 5h18'39"
  2/ Geraint Thomas (Team Sky)
  3/ Michal Kwiatkowski (Etixx-QuickStep) - +0'08"
  4/ Jakob Fuglsang (Astana Pro Team)
  5/ Tejay van Garderen (BMC Racing Team) - +0'17"

  Algemeen klassement

  Door als 3de te eindigen in de etappe, op 8 seconden achterhet duo van Team Sky, pakte Michal Kwiatkowski (Etixx-QuickStep) de gele trui terug die hij gisteren kwijtgeraakt was aan Michael Matthews (Orica-GreenEDGE):

  1/ Michal Kwiatkowski (Etixx-QuickStep) - 19h44'11"
  2/ Richie Porte (Team Sky) - +0'01"
  3/ Geraint Thomas (Team Sky) - +0'03"
  4/ Tejay van Garderen (BMC Racing Team) - +0'27"
  5/ Jakob Fuglsang (Astana Pro Team) - +0'32"

  Bergklassement

  Door de punten te pakken op alle beklimmingen met uitzondering van de slotklim neemt Thomas de Gendt (Lotto-Soudal) de leiding over in het bergklassement en zo rijdt hij vanaf morgen in de bolletjestrui:

  1/ Thomas de Gendt (Lotto-Soudal) - 36 punten
  2/ Philippe Gilbert (BMC Racing Team) - 21 punten
  3/ Chris-Anker Sørensen (Tinkoff-Saxo) - 19 punten
  4/ Richie Porte (Team Sky) - 10 punten
  5/ Geraint Thomas (Team Sky) - 8 punten

  Puntenklassement

  Weinig veranderingen in het puntenklassement waar alleen Michal Kwiatkowski (Etixx-QuickStep) punten pakte vandaag en zo opklom naar de 3de plaats. Michael Matthews (Etixx-QuickStep) blijft aan de leiding in dit klassement en ruilt dus zijn gele trui die hij vandaag droeg in voor de groene trui die tot op heden gedragen werd voor hem door Alexander Kristoff (Team Katusha).

  1/ Michael Matthews (Orica-GreenEDGE) - 29 punten
  2/ Alexander Kristoff (Team Katusha) - 27 punten
  3/ Michal Kwiatkowski (Etixx-QuickStep) - 24 punten
  4/ Nacer Bouhanni (Cofidis, solutions crédits) - 20 punten
  5/ John Degenkolb (Team Giant-Alpecin) - 18 punten

  De foto's van de 4de etappe van Parijs-Nice 2015

  De hele dag heeft u verschillende foto's van deze 4de etappe van Paris-Nice 2015 tussen Varennes-sur-Allier en de Croix de Chaubouret kunnen bekijken op velowire.com:

  >> bekijk alle foto's van de 4de etappe van Parijs-Nice 2015 tussen Varennes-sur-Allier en de Croix de Chaubouret

  De videosamenvatting van de etappe

  De etappe van morgen

  Morgen vindt de 5de etappe van Paris-Nice 2015 plaats tussen Saint-Etienne en Rasteau, op hetzelfde parcours als dat van de etappe tussen deze twee steden in 2006, toen Tom Boonen - die ten val kwam en Paris-Nice 2015 verliet in de eerste etappe - deze etappe won. Deze etappe gaat recht naar het zuiden met 4 klimmetjes, waarvan de Col de la République, van de eerste categorie, in het begin van de etappe (de top hiervan bevindt zich op kilometer 12,5).

  >> bekijk het parcours van de 5de etappe tussen Saint-Etienne en Rasteau in detail op Google Maps

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > nog geen reacties | 1658x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Parijs-Nice| Parijs-Nice 2015 | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats als eerste uw reactie op dit artikel!!

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is negen plus vier ?