home | Nederlands | English | Français
> blog
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
nog 202 dagen te gaan tot de start van de Tour de France 2021, bekijk in de ltussentijd de UCI wielerkalender 2021!
RSS |

De ploegenselectie voor Parijs-Nice, het Critérium du Dauphiné en de Tour aangekondigd: MTN-Qhubeka is erbij!

Toegevoegd: woensdag 14 januari 2015 om 23:20:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  De ploegenselectie voor Parijs-Nice, het Critérium du Dauphiné en de Tour aangekondigd: MTN-Qhubeka is erbij!

  ... en de reacties van MTN-Qhubeka, Bora-Argon 18 en Bretagne-Séché Environnement

  Over 53, 144 en 171 dagen gaan Parijs-Nice 2015, het Critérium du Dauphiné 2015 en de Tour de France 2015 van start (Paris-Nice in Maurepas, de Tour de France in Utrecht in Nederland).


  Vandaag werden de ploegen die uitgenodigd zijn om deel te nemen aan deze UCI WorldTour wedstrijden aangekondigd en het belangrijkste nieuws is dat MTN-Qhubeka de eerste Afrikaanse ploeg zal zijn die deelneemt aan de Tour de France!

  De uitgenodigde ploegen voor Parijs-Nice 2015

  Paris-Nice 2015 vindt plaats van zondag 8 tot en met zondag 15 maart tussen Maurepas en Nice. Aangezien dit een UCI WorldTour wedstrijd is zijn de 17 UCI WorldTeams verzekerd van deelname en er worden 3 andere ploegen uitgenodigd met een wildcard. De genodigde ploegen zijn de 3 Franse Continental Pro ploegen, Bretagne-Séché Environnement, Cofidis, solutions crédits en Team Europcar. In totaal zullen dus 20 ploegen deelnemen aan Paris-Nice in 2015:
  De 17 UCI WorldTeams 2015
  +
  De wildcards voor Parijs-Nice 2015

  De uitgenodigde ploegen voor het Critérium du Dauphiné 2015

  Het Critérium du Dauphiné 2015 vindt plaats van zondag 7 tot en met zondag 14 juni 2015, hoogstwaarschijnlijk met een start in Albertville en nog altijd in concurrentie met de Ronde van Zwitserland die van start gaat op zaterdag 13 juni 2015.

  In deze tweede lange etappewedstrijd georganiseerd door Amaury Sport Organisation (A.S.O.) zal de Bretagne-Séche Environnement ploeg niet aanwezig zijn, maar twee buitenlandse ploegen krijgen de overblijvende wildcards naast de Cofidis en Europcar ploegen. Deze twee ploegen zijn de Duitse Bora-Argon 18 ploeg (de nieuwe naam van Team NetApp-Endura die vorig jaar al deel nam aan het Critérium du Dauphiné en aan de Tour de France) en de Zuid-Afrikaanse MTN-Qhubeka ploeg.

  In totaal zullen dus 21 ploegen deelnemen aan het Critérium du Dauphiné in 2015:
  De 17 UCI WorldTeams 2015
  +
  De wildcards voor het Critérium du Dauphiné 2015

  De uitgenodigde ploegen voor de Tour de France 2015

  In de Tour de France 2015 zullen al de ploegen die uitgenodigd zijn voor Paris-Nice en voor het Critérium du Dauphiné deelnemen, waardoor het aantal ploegen voor de Tour 22 wordt:
  De 17 UCI WorldTeams 2015
  +
  De wildcards voor de Tour de France 2015

  De reactie van MTN-Qhubeka, eerste Afrikaanse ploeg in de geschiedenis van de Tour de France

  De MTN-Qhubeka ploeg spreekt over een droom die werkelijkheid wordt en herinnert er aan dat dit een historisch moment is voor de wielersport wereldwijd en in Afrika.

  Douglas Ryder, de directeur van de ploeg laat weten hoe hij reageerde toen hij het nieuws hoorde:
  • Toen ik een SMS van Christian Prudhomme ontving die mij welkom heette in de Tour de France en me vroeg hem terug te bellen kon ik het niet meer houden, ik schreeuwde naar mijn vrouw en daarna ging het allemaal heel snel. IK wachtte al jaren op dit nieuws. De druk die we de afgelopen jaren hebben gevoeld om sponsors en renners die geloofden in deze droom samen te brengen blijkt uiteindelijk nut te hebben gehad. Wij zijn zoveel mensen dank verschuldigd, die allemaal hebben bijgedragen aan dit avontuur en ik weet dat onze renners en onze staff de meest gemotiveerde ploeg ter wereld vormt een paar dagen voor ons tweede trainingskamp wat dit weekend begint. We zullen niet alleen deelnemen aan de Tour, we zullen er zijn om te winnen en een volledig continent zal achter ons staan.


  Brian Smith, de manager van de ploeg voegde daar aan toe:
  • Ik ben vreselijk trots dat ik deel uit maak van een stukje geschiedenis in de Afrikaanse wielersport. Wij hebben hard gewerkt met een groot aantal personen en vandaag was een heel emotioneel moment toen we te horen kregen dat wij deelnemen aan de Tour de France. Het is een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van MTN-Qhubeka en wij hopen dat er nog vele hoofdstukken zullen volgen. Deze ploeg heeft als doel een verschil te maken en wij zien er naar uit om deel te nemen aan de Tour voor het plezier van onze sponsors en fans.

  Voor meer informatie over de MTN-Qhubeka ploeg die in 2014 al deel nam aan de Ronde van Spanje kunt u de artikelen van de rubriek Achter de schermen van MTN-Qhubeka van de hand van Rob Child, de voedingsdeskundige van de Zuid-Afrikaanse ploeg.

  De reactie van de Bora-Argon 18 ploeg

  Voor de Duitse bank Bora-Argon 18 is het niet de eerste deelname aan de Tour de France aangezien de ploeg vorig jaar al aanwezig was, onder de naam Team NetApp-Endura, toen Leopold König de 7de plaats pakte in het algemeen klassement voor deze ploeg.

  Ondanks dat sprak Ralph Denk, de manager van de ploeg, ook van een droom die werkelijkheid wordt, daarbij aangevend:
  • De terugkeer in de Tour de France was ons belangrijkste doel dit seizoen. Dit was ambitieus maar het is ons gelukt. Ik wil ASO graag bedanken voor de vroege aankondiging van de uitnodiging want daarmee hebben wij zes maanden de tijd om de ploeg optimaal voor te bereiden

   Denk gaf daarnaast aan: Wij zijn nu sterker met de komst van Dominik Nerz, de beste Duitse etappekoersrenner. Met Dominik proberen we een top 10 in het algemeeen klassement te behalen en zo plezier te doen aan de Duitse fans die op het puntje van de stoel zullen zitten, ook in de bergetappes

  De reactie van de Bretagne-Séché Environnement ploeg

  De Franse Bretagne-Séché Environnement ploeg is uitgenodigd voor Paris-Nice en de Tour de France 2015, net als vorig jaar. Voor Emmanuel Hubert, de manager van de ploeg maakt zijn ploeg nu echt deel uit van de internationale wielersport:
  • Het is geweldig goed nieuws voor onze ploeg. We konden het seizoen 2015 niet beter beginnen. Onze renners zullen voor het eerst op de fiets stappen over tien dagen in de Tour de San Luis, in Argentinië. De uitnodiging voor de Tour de France 2015 is een belangrijk signaal voor ons allemaal en voor onze sponsors. Hiermee doen wij extra energie op om nog professioneler te worden en nog betere prestaties te leveren in de aanloop naar juli, om zo de Tour met mooie doelstellingen te beginnen.
   Ik bedank Amaury Sport Organisation voor hun vertrouwen in ons. Deze uitnodiging is het bewijs dat wij een goede indruk hebben achter gelaten in 2014 met onze eerste deelname en dat wij nu echt deel uit maken van de internationale wielersport.


   Emmanuel Hubert vergeet overigens niet aan te geven dat de Tour in de regio waar de ploeg vandaan komt zal zijn in 2015: De Tour 2015 brengt drie dagen in Bretagne door komende zomer, daar denken wij natuurlijk ook aan, want dat betekent echt iets voor ons en voor de mensen die achter ons staan. om vervolgens zijn reactie te vervolgen met de doelstellingen die nog een stapje hoger zullen zijn:
   Wij moeten echte acteurs in het internationale circuit worden. In juli zullen we moeten proberen etappes te winnen in de Tour. Dat is volledig in lijn met de boodschap die we de afgelopen maanden hebben uitgedragen aan onze renners die zich allemaal graag van hun beste kant zullen willen laten zien om een plaatsje te bemachtigen tussen de 9 renners die uitgekozen zullen worden voor de Tour. Alleen de besten, van januari tot en met juni, zullen aan de Tour deelnemen. Ze weten dat. De staff zal hen in de best mogelijke omstandigheden de mogelijkheid bieden om mooie dingen te laten zien. Het is aan hen om daarmee aan de slag te gaan.

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > nog geen reacties | 4321x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Tour de France| Tour de France 2015| Parijs-Nice| Criterium du Dauphiné Libéré| Parijs-Nice 2015| Critérium du Dauphiné 2015 | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats als eerste uw reactie op dit artikel!!

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is zes keer zes ?