home | Nederlands | English | Français
> blog
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
nog 209 dagen te gaan tot de start van de Tour de France 2021, bekijk in de ltussentijd de UCI wielerkalender 2021!
RSS |

Paris-Nice 2015: een klassiek parcours - op Google Maps/Google Earth

Toegevoegd: vrijdag 13 maart 2015 om 23:49:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Paris-Nice 2015: een klassiek parcours - op Google Maps/Google Earth

  oorspronkelijk geplaatst op 12 februari om 23u14, bijgewerkt op 23 februari om 23u25 met de volledige kaart van etappe 4 en op 4 en 5 maart met de overige kaarten, de tijd- en routeschema's en de video van de proloog en op 13 maart met een last minute update van etappe 6

  Iets meer dan een week geleden kondigde A.S.O. eindelijk het parcours van Paris-Nice 2015 aan. velowire.com had de belangrijkste details al een week eerder aangekondigd en om u ditmaal wat meer informatie te bieden werd het dus hoog tijd om Google Maps/Google Earth kaarten van de verschillende etappes van Parijs-Nice 2015 te plaatsen.

  Aangezien A.S.O. nog steeds niet alle details bekend heeft gemaakt vindt u hieronder slechts de kaarten van een aantal etappes, maar dit artikel zal zo snel mogelijk bijgewerkt worden met de andere kaarten!

  Het parcours van Parijs-Nice 2015: terug naar de klassiekers!

  Als we zien dat Paris-Nice in zijn 2015 weer een openingstijdrit terug vinden en de klassieke tijdrit op de Col d'Eze die zijn terugkeer had gemaakt in 2012 en dat de race naar de zon daarnaast weer via Saint-Etienne gaat, de stad die het vaakst op de kaart van Paris-Nice heeft gestaan na Nice, kunnen we alleen maar spreken van een terugkeer van de klassiekers!

  Vorig jaar verliep Paris-Nice 2014 volledig zonder tijdrit maar deze test is blijkbaar niet goed bevallen bij de parcoursbouwers van A.S.O. aangezien we dit jaar weer een klassiek parcours zien met twee tijdritten.

  De Google Maps kaarten met het parcours van Parijs-Nice 2015

  P/ zondag 8 maart 2015 - Maurepas > Maurepas - individuele tijdrit - 6,7 km

  Paris-Nice 2015 begint dus met een proloog, van 6,7 kilometer, die plaats vindt in de straten van Maurepas, om precies te zijn aan de westkant van de stad.

  De startschans bevindt zich in de Rue de Montfort (D13) ter hoogte van het Parc des Sports du Bout des Clos en de renners begeven zich vervolgens in noord-westelijke richting tot in de wijk Butte Rouge waar ze rechtsaf draaien (scherpe bocht) naar de Rue du Bois Acacias (dit lijkt overigens wel een eerbetoon aan de directeur wielersport bij A.S.O., Christian Prudhomme, aangezien deze wegen rondom het Bois Prudhomme lopen! ;-)) en ze blijven dan op deze weg (die de Rue du Lieutenant Henri Levet en vervolgens de Rue de Villeneuve wordt) tot aan de wijk Les Petits Houx waar ze wederom rechtsaf slaan naar de Rue van de Tour en vervolgens linksaf naar de Rue Paul Drussant die ze volgen -terwijl deze linksaf slaat- tot aan de rotonde. Ze draaien vervolgens opnieuw linksaf, naar het Chemin de Paris en deze weg volgen ze dan tot aan de finish terwijl deze overgaat in de Avenue de Normandie en vervolgens de Boulevard Michel Miserey waar de finishlijn getrokken is ter hoogte van het Bois de Nogent.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het profiel en het parcours op Google Maps van de proloog van Paris-Nice 2015. Klik op de afbeeldingen om deze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de proloog van Parijs-Nice 2015 De kaart met het parcours van de proloog van Parijs-Nice 2015 op Google Maps Het profiel van de proloog van Parijs-Nice 2015

  P/ Maurepas > Maurepas

  [X] Close

  P/ Maurepas > Maurepas

  [X] Close

  UPDATE 5 maart 2015: om u het parcours van de proloog van Paris-Nice 2015 beter te kunnen bekijken hebben wij het parcours voor u gefilmd en u vindt dit in onderstaand filmpje!

  1/ maandag 9 maart 2015 - Saint-Rémy-lès-Chevreuse > Contres - 196,5 km

  De eerste etappe gaat ook van start in het departement Yvelines wat de start van Parijs-Nice ontvangt sinds 2010 en dit minstens tot en met 2017, vanuit de stad Saint-Rémy-lès-Chevreuse. De start van deze eerste etappe vindt plaats in de Rue van de République ter hoogte van het voormalige gemeentehuis, vlakbij de kruising met de Rue Ditte het RER station. De renners volgens dan het Chemin de Coubertin en begeven zich vervolgens richting de werkelijke start van deze eerste etappe, voor een wedstrijd van 196,5 kilometer naar Contres.

  Na een bezoekje aan Saint-Arnoult-en-Yvelines en Ablis (Yvelines), Auneau, Voves en Péronville (Eure-et-Loir), binnenkomst in het departement Loiret in Patay, begeven de renners zich naar het departement Loir-et-Cher richting Contres wat ze via het oosten binnen rijden. In deze finishstad volgen de renners de Boulevard de l'Industrie, de Route de Selles (D956), Rue Julien Nadau en vervolgens rechtsaf op de D956/Rue Pierre-Henri Mauger/Avenue Charles de Gaulle waar de witte lijn getrokken zal worden die als eerste overschreden zal worden door de winnaar van deze eerste etappe van Paris-Nice 2015.

  UPDATE 4 maart 2015: de volledige kaart van deze etappe is nu hieronder toegevoegd.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het profiel en het parcours op Google Maps van de 1ste etappe van Paris-Nice 2015. Klik op de afbeeldingen om deze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de 1ste etappe van Parijs-Nice 2015 De kaart met het parcours van de 1ste etappe van Parijs-Nice 2015 op Google Maps Het profiel van de 1ste etappe van Parijs-Nice 2015

  1/ Saint-Rémy-lès-Chevreuse > Contres

  [X] Close

  1/ Saint-Rémy-lès-Chevreuse > Contres

  [X] Close

  2/ dinsdag 10 maart 2015 - ZooParc de Beauval - Saint-Aignan > Saint-Amand-Montrond - 172 km

  De tweede etappe gaat van start in het ZooParc de Beauval in de gemeente Saint-Aignan. In dit park komen de renners verschillende dieren tegen, zoals bijvoorbeeld de witte tijger die u hieronder ziet. De renners die aan de Tour Down Under deelgenomen hebben in januari vinden hun trouwe koalavrienden terug die ze op de wegen van Zuid-Australië ook tegen kwamen!
  Witte tijger - © ZooParc de Beauval
  Witte tijger - © ZooParc de Beauval
  Koala - © Gerard Lacz voor ZooParc de Beauval
  Koala - © Gerard Lacz voor ZooParc de Beauval

  Op weg naar het zuid-oosten komen de renners 172 kilometer verderop in Saint-Amand-Montrond terecht. Deze etappe eindigt met een slotcircuit waarmee volgens de krant Le Berry voor het eerst in de stad aankomt rond 14u30 voor de uiteindelijke finish tegen 15u48. Wat betreft het parcours lezen we in de krant dat de wedstrijd finisht op de avenue Jean-Giraudoux, na een slotcircuit via Le Pondy, Thaumiers, Verneuil, Meillant, Bruère-Allichamps. Deze finish bevindt zich dus op zo'n 2 kilometer van de finish van de etappe Tours > Saint-Amand-Montrond van de Tour de France 2013 (die zich vlakbij de Cité de l'Or bevond).

  Aangezien het profiel van deze etappe volledig vlak is, met uitzondering van de Côte de la Tour die zich op 41 kilometer van de finish bevindt is de kans groot dat deze etappe eindigt in een massasprint. Nou ja, massa-sprint is niet helemaal zeker want we hebben natuurlijk nog het waaiereffect van de etappe die finishte in Saint-Amand-Montrond in de Tour 2 jaar geleden in gedachten, toen de wind ervoor zorgde dat het peloton helemaal uit elkaar viel! Er is natuurlijk geen garantie dat dit opnieuw het geval zal zijn tijdens Paris-Nice 2015 maar de kans bestaat dat sommige rennes zich zullen laten verrassen als de wind opnieuw aanwezig is.

  UPDATE 4 maart 2015: de volledige kaart van deze etappe is nu hieronder toegevoegd.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het profiel en het parcours op Google Maps van de 2de etappe van Paris-Nice 2015. Klik op de afbeeldingen om deze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de 2de etappe van Parijs-Nice 2015 De kaart met het parcours van de 2de etappe van Parijs-Nice 2015 op Google Maps Het profiel van de 2de etappe van Parijs-Nice 2015

  2/ ZooParc de Beauval - Saint-Aignan > Saint-Amand-Montrond

  [X] Close

  2/ ZooParc de Beauval - Saint-Aignan > Saint-Amand-Montrond

  [X] Close

  3/ woensdag 11 maart 2015 - Saint-Amand-Montrond > Saint-Pourçain-sur-Sioule - 179 km

  De 3de etappe van Paris-Nice 2015 gaat van start in Saint-Amand-Montrond, de enige stad die zowel een finish als een start van een etappe van de 2015 editie van de Race naar de zon ontvangt.

  Volgens Le Berry gaat de etappe van start rond 11u25 tegenover het museum Saint-Vic, in de cours Manuel, terwijl de kilometer 0 bereikt zal worden rond 11u30 op 3 kilometer van deze plaats.

  De renners gaan eerst richting Cérilly, waar ze de eerste tussensprint betwisten, en vervolgens verder richting het zuiden, via de Côte van de Croix du Chêne, en vervolgens naar zuid-oosten, via de bevoorradingszone bij het binnenrijden van Echassières en via de Col van de Bosse.

  Via de Côte de Vicq rijden de renners dan verder naar de finish van deze etappe die - om in de geest van de Tour de France 2013 te blijven - plaats vindt in Saint-Pourçain-sur-Sioule, waar de etappe de dag na de finish in Saint-Amand-Montrond vertrokken was in die Tour. De finishlijn wordt getrokken in de Faubourg National maar als de renners de eerste keer over de streep komen doen ze dat alleen nog maar voor de tweede tussensprint, om vervolgens nog een rondje te rijden op het circuit via Chareil-Cintrat (de plaats waar ze op dit circuit terecht kwamen in de aanloop naar de finishstad), Cesset en Bransat. De tweede keer dat ze over de streep komen is het dan echt de finish van deze etappe!

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het profiel en het parcours op Google Maps van de 3de etappe van Paris-Nice 2015. Klik op de afbeeldingen om deze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de 3de etappe van Parijs-Nice 2015 De kaart met het parcours van de 3de etappe van Parijs-Nice 2015 op Google Maps Het profiel van de 3de etappe van Parijs-Nice 2015

  3/ Saint-Amand-Montrond > Saint-Pourçain-sur-Sioule

  [X] Close

  3/ Saint-Amand-Montrond > Saint-Pourçain-sur-Sioule

  [X] Close

  4/ donderdag 12 maart 2015 - Varennes-sur-Allier > Croix de Chaubouret - 204 km

  De 4de etappe gaat van start in Varennes-sur-Allier.

  UPDATE 23 februari 2015: Na de start in Varennes-sur-Allier rijden de renners noordwaarts via Billy en vervolgens om Vichy heen tot in Cusset. De volledige kaart van deze etappe is nu hieronder opgenomen.

  De 150 laatste kilometers van de etappe vinden plaats in het departement Loire en na Cusset, gaat de etappe in zuid-oostelijke richting naar de Col du Beaulouis, Pommiers en vervolgens de Côte Saint-Bonnet-les-Oules (3de categorie), de Côte de Saint-Héand (3de categorie), de Côte van de Gimond (2de categorie), de Col van de Gachet (2de categorie), de Côte van de Croix Blanche (3de categorie), Saint-Chamond waar een tussensprint plaats zal vinden voor het souvenir Andreï Kivilev ter nagedachtenis aan de Kazakhstaanse renner die kwam te overlijden in het ziekenhuis van Saint-Chamond na zijn valpartij in Paris-Nice 12 jaar geleden (op 12 maart 2003) en waarvan het ongeval aan de grond stond van de invoering van de helmplicht tijdens UCI wedstrijden.
  Vanaf Saint-Chamond rijden de renners zuidwaarts naar de finish bergop die nooit eerder op het programma stond van deze wedstrijd, de Croix de Chaubouret (1ste categorie).

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het profiel en het parcours op Google Maps van de fin van de 4de etappe van Paris-Nice 2015. Klik op de afbeeldingen om deze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de 4de etappe van Parijs-Nice 2015 De kaart met het parcours van de 4de etappe van Parijs-Nice 2015 op Google Maps Het profiel van de 4de etappe van Parijs-Nice 2015 Het profiel officiel van de 4de etappe van Parijs-Nice 2015

  4/ Varennes-sur-Allier > Croix de Chaubouret

  [X] Close

  4/ Varennes-sur-Allier > Croix de Chaubouret

  [X] Close

  5/ vrijdag 13 maart 2015 - Saint-Etienne > Rasteau - 192,5 km

  De start van de 5de etappe in Saint-Etienne vindt plaats om 11u20 en de renners vertrekken in zuid-oostelijke richting, om de Col van de République (1ste categorie) te beklimmen. Ze gaan vervolgens verder op de D1082, en verlaten dan het departement Loire en rijden de Ardèche binnen. Nadat ze Annonay via de noordkant langs zijn gereden gaan de renners zuidwaarts verder en rijden dan via Tournon-sur-Rhône, de tussensprint in Cornas en de bevoorradingszone in Soyons.

  Ze komen dan het departement Drôme binnen waar ze de Col du Devès en de Côte de l'Aleyrac beklimmen voordat ze de Vaucluse binnenrijden. Ze betwisten daar de tussensprint in Valréas en na weer een stukje door de Drôme beklimmen ze de Côte de Buisson waarvan de top zich op 8 kilometer van de finish in Rasteau bevindt.

  Net als in 2006, toen Tom Boonen de etappe tussen Saint-Etienne en Rasteau won, finisht de etappe in Rasteau, in de Vaucluse, 192 kilometer verderop. De etappe rijdt dus door de wijngaarden en dat zal de gelegenheid zijn om de plaatselijke wijn te proeven!

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het profiel en het parcours op Google Maps van de 5de etappe van Paris-Nice 2015. Klik op de afbeeldingen om deze te openen.
  UPDATE 5 maart 2015: de start van deze etappe is nu opgenomen in de kaart hieronder.
  Het tijd- en routeschema van de 5de etappe van Parijs-Nice 2015 De kaart met het parcours van de 5de etappe van Parijs-Nice 2015 op Google Maps Het profiel van de 5de etappe van Parijs-Nice 2015

  5/ Saint-Etienne > Rasteau

  [X] Close

  5/ Saint-Etienne > Rasteau

  [X] Close

  6/ zaterdag 14 maart 2015 - Vence > Nice - 184,5 km

  De voorlaatste etappe van Paris-Nice 2015 vindt plaats tussen Vence en de gebruikelijk finish van de wedstrijd in Nice op slechts een twintigtal kilometer verderop. De etappe vindt echter plaats in het achterland van Nice om zo te komen tot een afstand van 184,5 kilometer. De renners rijden via Tourrettes-sur-Loup waar ze de eerste tussensprint betwisten en daarna beginnen ze met de klim van de Col de Vence (1ste categorie; 9,7 km à 6,6%). Ze dalen dan af naar de voet van de Côte de Levens (6,2 km à 5,5%) en na deze eerste klim van de 2de categorie en de doorkomst door de bevoorradingszone van Levens, gaan ze verder met een tweede klim van de 2de categorie, de Côte de Châteauneuf (5,4 km à 4,4%).

  Na de afdaling tot aan Contes beklimmen ze de Côte de Coaraze (5,9 km à 5,6%), ook van de 2de categorie, die verder gaat in de Col de Saint-Roch, een klim van de 1ste categorie boven de 1000 hoogtemeters (9,6 km à 4,5%). Na de afdaling hiervan beklimmen ze de laatste berg van de de 1ste categorie van deze etappe, de Côte de Peille (6,6 km à 6,8%). Wanneer ze door La Turbie komen betwisten ze de tweede tussensprint, wellicht in een klein kopgroepje, en ze rijden dan verder naar de gebruikelijke finishlijn in Nice op de Promenade des Anglais.

  UPDATE 13 maart 2015: na een last-minute wijziging is deze kaart bijgewerkt ter hoogte van Carros.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het profiel en het parcours op Google Maps van de 6de etappe van Paris-Nice 2015. Klik op de afbeeldingen om deze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de 6de etappe van Parijs-Nice 2015 De kaart met het parcours van de 6de etappe van Parijs-Nice 2015 op Google Maps Het profiel van de 6de etappe van Parijs-Nice 2015 Het profiel officiel van de 6de etappe van Parijs-Nice 2015

  6/ Vence > Nice

  [X] Close

  6/ Vence > Nice

  [X] Close

  7/ zondag 15 maart 2015 - Nice > Col d'Eze - individuele tijdrit - 9,5 km

  De allerlaatste etappe van deze Paris-Nice is dezelfde als in 2012 toen we de terugkeer zagen van deze historische tijdrit tussen Nice en de Col d'Eze (toen gewonnen door Bradley Wiggins en ook op het programma in 2013 toen Richie Porte de klokken gelijk zette op deze klim). Met een afstand van maar 9,5 kilometer kan deze tijdrit echter beslissend zijn voor het algemeen klassement van deze Paris-Nice 2015 want alleen de tijdritspecialisten die ook goed kunnen klimmen maken kan op een goed plekje om zo hun plaats in het algemeen klassement te verdedigen of op het podium klimmen na deze tijdrit.
  Een tussenliggende tijdwaarneming vindt plaats op de Col des Quatre Chemins.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het profiel en het parcours op Google Maps van de 7deetappe van Paris-Nice 2015. Klik op de afbeeldingen om deze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de 7deetappe van Parijs-Nice 2015 De kaart met het parcours van de 7de etappe van Parijs-Nice 2015 op Google Maps Het profiel van de 7de etappe van Parijs-Nice 2015 Het profiel officiel van de 7de etappe van Parijs-Nice 2015

  7/ Nice > Col d'Eze

  [X] Close

  7/ Nice > Col d'Eze

  [X] Close

  Het parcours van Parijs-Nice 2015 in Google Earth

  U heeft hierboven het parcours van de etappes van Paris-Nice 2015 kunnen ontdekken op Google Maps, evenals hun etappeprofiel. Wilt u liever het volledige parcours van Paris-Nice 2015 bekijken of een virtuele vogelvlucht maken over het parcours van één of meerdere etappes dan kan dat door het parcours van Paris-Nice 2015 te downloaden in Google Earth, dankzij een KML bestandje.

  >> Download het parcours van Parijs-Nice 2015 in Google Earth

  Het parcours van Parijs-Nice 2015 in Google Earth

  De officiële kaart van Parijs-Nice 2015

  Hieronder vindt u de officiële kaart van Paris-Nice 2015:
  De officiële kaart van Parijs-Nice 2015 - © A.S.O. / GeoAtlas

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > 16 reacties | 18019x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Parijs-Nice| Parijs-Nice 2015| Open Street Maps/Google Maps/Google Earth | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn 16 reacties!
 1. Salut Thomas,
  aurais-tu les heures de départ des étapes?

  | Pito | vrijdag 13 februari 2015 om 11:26:31

 2. Bonjour Thomas,

  Merci pour les profils, puisque si on compte sur ASO, on les aura la veille !!!

  J'espérais une étape vers Saint-Pourçain un peu plus vallonnée, là, j'ai l'impression que le final (raté !) vers Rasteau est plus dur. La "côte" de Cesset dans le final devrait au pire gêner aux pire des sprinteurs.
  Rasteau raté puisqu'il y avait mieux à faire pour arriver dans ce village. Le col de Viarès, bien que route assez étroite, aurait été un plus !

  C'est vraiment dommage qu'ASO ne se donne pas la peine de présenter le parcours plus tôt et de présenter tous les profils, ils arriveraient peut-être à attirer un peu plus de monde.

  Bonne journée

  | Aurélien M. | vrijdag 13 februari 2015 om 16:36:28

 3. L'étape St-Etienne - Rasteau est une réplique exacte de 2006.

  | Tommy | zaterdag 14 februari 2015 om 8:56:21

 4. @Pito #1 : a priori, les départs des étapes en ligne devraient être 11h00 et 11h30 :

  > 1ère étape : 11h10
  > 2ème étape : ?????
  > 3ème étape : 11h20
  > 4ème étape : ?????
  > 5ème étape : 11h20
  > 6ème étape : ?????

  @Aurélien M. #2 : en espérant que quelques personnes d'ASO lisent ton commentaire pour que je ne reste plus le seul à leur dire que ça pourrait être bénéfique de publier les informations plus tôt ;-).

  @Tommy #3 : c'est ce que je pensais, mais n'ayant pas retrouvé la carte de 2006 :-(, je n'ai pas pu le vérifier !

  | Thomas Vergouwen | zaterdag 14 februari 2015 om 18:37:47

 5. 2ème étape : départ du Zoo de Beauval à 11h30.

  | Seb36 | zondag 15 februari 2015 om 16:12:02

 6. Romain Bardet a semblé assez pessimiste dans une itw concernant l'arrivée au sommet à la croix de chaubouret, il semble qu'il soit bien enneigé.

  | oliv56 | zondag 15 februari 2015 om 19:13:25

 7. paris nice classique! non car un parcours classique emprunte la tanneron col mythique de paris nice proche d'une arrivée a mandelieu ou cannes. amicalement

  | daniel n15 | maandag 16 februari 2015 om 8:03:05

 8. @oliv56 #6 : Le Col de la Croix de Chaubouret est actuellement partiellement enneigé. Si les conditions météo n'évoluent pas défavorablement, je pense que les services du CG42 feront le nécessaire pour que cette arrivée en altitude puisse se dérouler sans accroc.
  En revanche, pour l'étape suivante, le Col de la République est également partiellement enneigé ; il ne serait pas étonnant d'avoir un départ reporté à Bourg-Argental.

  | Seb36 | maandag 16 februari 2015 om 12:26:35

 9. Pour l'avant dernière étape Vence-Nice, je pense que le tracé sera celui-ci :
  http://www.openrunner.com/index.php?id=4464993

  | guigui22 | dinsdag 24 februari 2015 om 10:28:24

 10. est-ce que quelqu'un sait dans quel ordre vont partir les coureurs lors du prologue

  | koikoi583 | dinsdag 03 maart 2015 om 17:18:56

 11. Thomas, tu n'as pas la carte de l'étape n°2 ? en fouillant un peu sur le site officiel d'A.S.O pour le paris nice, je l'ai trouvé, mais c'est en moins bien que tes cartes !!!! :)

  | steph d'ardentes | woensdag 04 maart 2015 om 17:16:05

 12. Oui Stephane, on a bien la carte de l'étape 2!!! Il faut juste un peu de temps à Thomas pour préparer la carte Google Maps, car ASO n'a diffusé les infos officielles pour la presse que hier APM.
  Sinon, on peut te renseigner si tu as besoin d'une info précise ;)

  | Seb36 | woensdag 04 maart 2015 om 17:46:48

 13. merci seb36, je voulais savoir à quel km était le ravitaillement

  | steph d'ardentes | woensdag 04 maart 2015 om 18:06:09

 14. Le ravitaillement se trouve au pk84, dans la traversée de St Ambroix. Passage vers 13h45.

  | Seb36 | woensdag 04 maart 2015 om 18:35:59

 15. bonjour, une question sur le parcours pourquoi il ne passe pas cette année dans les départements du 13 et du 83 merci

  | claude | vrijdag 13 maart 2015 om 11:44:26

 16. Il n'existe pas d'article pour Paris-Nice 2016, alors je post ici.
  Paris-Nice 2016 sera de passage dans le Beaujolais.
  mercredi 9 mars , arrivée au sommet du Mont-Brouilly à St Lager (69)
  jeudi 10 mars , départ de Juliénas (69).

  | beaujolyonnais | donderdag 22 oktober 2015 om 9:39:14

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is vier plus negen ?