home | Nederlands | English | Français
> nieuws
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

Bling, Michael Matthews voor de etappewinst in de 3de etappe van Parijs-Nice 2015

Toegevoegd: woensdag 11 maart 2015 om 17:51:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Bling, Michael Matthews voor de etappewinst in de 3de etappe van Parijs-Nice 2015De 3de etappe van Paris-Nice 2015 zag wederom een kopgroep met een renner van de Bretagne-Séché Environnement ploeg, ditmaal de lokale renner van deze etappe, Florian Vachon, die gezelschap kreeg van Philippe Gilbert (BMC Racing Team). Zij kregen later in de etappe gezelschap van Thomas Voeckler (Team Europcar), maar het leiderstrio zag het peloton snel terug komen in de laatste 30 kilometer van de etappe. Eén voor één werden zij dus teruggepakt door het peloton en een nieuwe kopgroep wist ook niet lang weg te blijven. De Australische ploeg Orica-GreenEDGE controlleerde vervolgens de race en Michael Matthews, Bling bijgenaamd, won dus verdiend deze 3de etappe van de Race naar de zon in de sprint.

  De samenvatting van de 3de etappe van Parijs-Nice 2015: Saint-Amand-Montrond > Saint-Pourçain-sur-Sioule - 179 km

  De renners bereikten de kilometer 0 van de 3de etappe van Paris-Nice 2015 om 11u26 in Saint-Amand-Montrond, en vertrokken zo voor een etappe van 179 kilometer richting Saint-Pourçain-sur-Sioule.

  Florian Vachon en Philippe GilbertIn tegenstelling tot de voorgaande etappes was er geen aanval in de eerste kilometers en de kopgroep werd dus pas gevormd op kilometer 9 toen Philippe Gilbert (BMC Racing Team) en Florian Vachon (Bretagne-Séché Environnement), de lokale renner van deze etappe, wegreden van het peloton. Philippe Gilbert deed dit natuurlijk met name om de punten voor het Bergklassement te pakken om zo de bolletjestrui over te nemen.

  Antoine DuchesneDe etappe van vandaag was wat afwisselender dan de voorgaande dagen en dat was onder andere te danken aan de tegenaanval die ingezet werd door Antoine Duchesne (Europcar) en Bradley Wiggins (Team Sky) 5 kilometer verderop. Wiggins gaf zijn inspanningen echter al snel op (zie foto) en de Canadese renner Antoine Duchesne gaf een stuk verderop zijn poging om de kopgroep in te halen ook op.

  Een nieuwe tegenaanval werd vervolgens gevormd door Bob Jungels en Gert Steegmans (Trek Factory Racing) maar blijkbaar was het enige doel van hun poging om Jungels de 3de plaats te laten pakken in de tussensprint in Cérilly en het bijbehorende punt en de bonusseconde, want ze gaven al snel daarna hun poging op.

  Het peloton, gecontroleerd door de Etixx-QuickStep ploeg, kreeg een maximale achterstand op het leidersduo van 5'20" op zo'n 160 kilometer van de finish. Op de top van de eerste van de drie beklimmingen van de 3de categorie van de etappe van de dag, de Côte de la Croix du Chêne, pakte Gilbert de 4 punten, voor Vachon, terwijl zij op 2'55" gevolgd werden door de bolletjestrui, Jonathan Hivert (Bretagne-Séché Environnement), die het laatste punt pakte.

  Op zo'n 110 kilometer van de finish was de voorsprong teruggelopen tot onder één minuut en Thomas Voeckler (Europcar) zette toen de tegenaanval in. Toen de renner van de Franse ploeg bij het leidersduo uit kwam gaf dit een nieuwe impuls aan de kopgroep en liep hun voorsprong weer op, tot rond de 5 minuten toen Philippe Gilbert wederom de punten pakte op de top van de Col de la Bosse. Zo verloor Jonathan Hivert zijn bolletjestrui van het Bergklassement en de Belgische renner van de BMC ploeg ruilde vanavond dus zijn rood/zwarte trui in voor de bolletjestrui.

  Philippe GilbertOp de Côte de Vicq pakte Gilbert wederom de punten en zo werkte hij zichzelf in een comfortable positie aan de leiding van dit klassement, terwijl de voorsprong op het peloton daar nog altijd 5 minuten was.

  Terwijl het leiderstrio voor de eerste keer over finishlijn kwam 42 kilometer verderop was hun voorsprong teruggelopen tot 40 seconden toen Florian Vachon de punten van de tussensprint pakte, voor Gilbert en Voeckler. Snel daarna besloot Gilbert rechtop te gaan zitten en Vachon deed dit ook op 10 kilometer van de finish. Paolo Tiralongo (Astana), Romain Bardet en Jan Bakelants (AG2R La Mondiale) reden één voor één het gaatje met Thomas Voeckler dicht die vervolgens het contact verloor met deze nieuwe kopgroep.

  De sprintersploegen waaronder Lotto-Soudal en Giant-Alpecin maar met name Orica-GreenEDGE zetten echter alles op alles om dit nieuwe leiderstrio terug te pakken en op 2 kilometer van de finish was het peloton weer helemaal samen.
  De Orica-GreenEDGE ploeg werkte hard verder in de laatste meters bergop (300 meter bergop gevolgd door 100 meter vlak naar de finishlijn), met een overwinning voor Michael Matthews in het achterhoofd en hij pakte uiteindelijk niet alleen die overwinning maar ook de gele leiderstrui. De Australische renner dankt zijn bijnaam "Bling" aan één van zijn beste vrienden die hem deze naam gaf toen hij overstapte van motorcross naar de wielersport. In de wereld van de motorcross is de mode namelijk heel anders: met veel meer bling bling en toen hij net overgestapt was naar de wielersport was hij natuurlijk heel anders dan de anderen met zijn gouden ketting en oorbellen, vandaar de bijnaam. Vandaag was de andere uitleg van "bling", schijnen, veel toepasselijker voor Matthews want hij pakte niet alleen de etappeoverwinning maar ook de gele, witte en groene trui!

  Michael Matthews's reactie na zijn overwinning

  Michael MatthewsNa zijn overwinning reageerde Michael Matthews als volgt: Mijn sprint begon pas op zo'n 150 meter van de finishlijn. Mijn Orica-GreenEDGE ploeg probeerde het sprinterstreintje de afgelopen dagen ook al op deze manier op te zetten maar dat werkte tot op heden niet. Ditmaal wisten ze te controleren vanaf 5 kilometer van de finish en de ploeg was geweldig: mijn sprint was misschien nog het makkelijkste deel van deze etappe. Het voelt heel goed om hier te winnen en ook nog eens de gele trui te pakken!

  De klassementen van Parijs-Nice 2015 na de 3de etappe

  Hieronder vindt u de klassemeten na deze etappe:

  Etappeklassement

  Michael Matthews wint de etappeDe top 5 van de sprint van vandaag zag er als volgt uit:

  1/ Michael Matthews (Orica-GreenEDGE) - 4h32'12"
  2/ Davide Cimolai (Lampre-Merida)
  3/ Giacomo Nizzolo (Trek Factory Racing)
  4/ Alexander Kristoff (Team Katusha)
  5/ Jose Joaquin Rojas (Movistar Team)

  Het algemeen klassement

  Dankzij zijn overwinning en de bonussconden die hij op de finishlijn pakte, neemt Michael Matthews ook de gele trui van het algemeen klassement over. Onder hem zien we weinig veranderingen met Kwiatkowski en Dennis nog altijd in dezelfde seconde, 1 seconde achter Matthews:

  1/ Michael Matthews (Orica-GreenEDGE) - 14h25'27"
  2/ Michal Kwiatkowski (Etixx-QuickStep) - +0'01"
  3/ Rohan Dennis (BMC Racing Team)
  4/ John Degenkolb (Team Giant-Alpecin) - +0'03"
  5/ Tony Martin (Etixx-QuickStep) - +0'08"

  De top 3 van dit klassement is identiek aan die van het Jongerenklassement.

  Bergklassement

  Philippe Gilbert, de nieuwe bergkoningDankzij zijn aanwezigheid in de kopgroep wist Philippe Gilbert (BMC Racing Team) dus de punten te pakken waarmee hij de leiding overnam in het Bergklassement:

  1/ Philippe Gilbert (BMC Racing Team) - 15 punten
  2/ Jonathan Hivert (Bretagne-Séché Environnement) - 6 punten
  3/ Florian Vachon (Bretagne-Séché Environnement) - 6 punten
  4/ Arnaud Gérard (Bretagne-Séché Environnement) - 4 punten
  5/ Thomas de Gendt (Lotto-Soudal) - 2 punten

  Puntenklassement

  Dankzij de punten die hij pakte op de finishlijn kreeg Michael Matthews (Orica-GreenEDGE) ook de groene trui van het Puntenklassement op zijn schouders, maar deze wordt morgen dus nog altijd gedragen door Alexander Kristoff (Team Katusha).

  1/ Michael Matthews (Orica-GreenEDGE) - 29 punten
  2/ Alexander Kristoff (Team Katusha) - 27 punten
  3/ Nacer Bouhanni (Cofidis, solutions crédits) - 20 punten
  4/ John Degenkolb (Team Giant-Alpecin) - 18 punten
  5/ José Joaquin Rojas (Movistar Team) - 17 punten

  De videosamenvatting van de etappe

  De etappe van morgen

  Morgen vinden de renners een etappe van 204 kilometer, de langste etappe van deze Paris-Nice 2015, met start in Varennes-sur-Allier. Op het parcours vinden ze 8 bergen, beginnend met twee klimmetjes van de 3de categorie en in de laatste 65 kilometer vinden ze maar liefst 6 bergen, waaronder de slotklim van de Croix de Chaubouret, 10 kilometer lang @ 6,7%, die het resultaat van deze 4de etappe en wellicht zelfs dat van deze Paris-Nice zal bepalen.

  >> bekijk alle details van het parcours van de 4de etappe van Parijs-Nice 2015 op Google Maps

  De foto's van de 3de etappe van Parijs-Nice 2015

  Gedurende de dag heeft u alle foto's kunnen vinden van deze 3de etappe van Paris-Nice 2015 op velowire.com:

  >> bekijk de foto's van de 3de etappe tussen Saint-Amand-Montrond en Saint-Pourçain-sur-Sioule

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > nog geen reacties | 2053x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Parijs-Nice| Parijs-Nice 2015 | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats als eerste uw reactie op dit artikel!!

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is negen keer vijf ?