vrijdag 07 januari 2011 om 01u00

In 2011 ziet een nieuwe wielerploeg he licht. Officieel bekend en geregistreerd bij de UCI als het Luxembourg Pro Cycling Project en sinds korte tijd ook bekend als Leopard True Racing, wordt de officiële naam uiteindelijk Leopard-Trek. De fietsfabrikant wordt namelijk co-sponsor en we zullen zijn naam dus naast de naam van het bedrijf achter de ploeg zien staan.

Een korte samenvatting van de ploegenpresentatie en presentatie van de renners uit het team.

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


De verwachtingen die door de ploeg geschapen worden

Om ervoor te zorgen optimaal gebruik te maken van de rustige periode sinds het einde van vorig wielerseizoen en dus een zo goed mogelijke media coverage, kondigde de ploeg sinds 20 oktober 2010 (20/10/2010) de contracten van verschillende renners aan ... in kleine groepjes van 1, 3 of 4 renners (op 20 oktober was het de beurt aan Bruno Pires, Daniele Bennati, Davide Viganò en Giacomo Nizzolo). De informatie werd de wereld in gestuurd via de Twitter accounts van Brian Nygaard (algemeen manager van de ploeg) en Ken Sommer (marketing manager van de ploeg) en via cyclingnews.com en werd overgenomen door een groot aantal publicaties op wielergebied, blijkbaar wachtend tot er weer iets nieuws bekend werd.

De volgende dag werd het adres www.leopard.lu bekend gemaakt als de website van de ploeg.

Toen de site op 21 oktober 2010 online kwam toonde deze een sober design met een klein Leopard True Racing logootje in de linkerbovenhoek en een grote foto van de Passo del San Gottardo in Zwitserland.

De bekendmakingen van nieuwe renners gingen verder op 22 oktober (Jens Voigt), 25 oktober (Maxime Montfort, Wouter Weylandt & Dominic Klemme), 29 oktober (Jakob Fuglsang, Linus Gerdemann & Fabian Wegmann), op 1 november (Stuart O'Grady), 3 november (Will Clarke, Stefan Denifl & Brice Feillu), 5 november (Anders Lund, Tom Stamsnijder & Martin Mortensen), 23 november (Oliver Zaugg & Joost Posthuma), 26 november (Robert Wagner & Martin Pedersen) en op 30 november uiteindelijk met de langverwachte Fabian Cancellara.

Voor de Schleck broertjes (Andy & Fränk) was het natuurlijk al lang bekend dat zij onderdeel uit zouden maken van deze ploeg.

Begin december kwamen alle renners en de staff van de ploeg samen in Crans Montana in Zwitserland voor het eerste trainingskamp. Op de website veranderde het een en ander nadat de ploeg op 18 december bekend maakte dat de ploegenpresentatie die vandaag plaats vond toegankelijk zou zijn voor het publiek.
Leopard True Racing gets into the gear
Leopard True Racing gets into the gear
(klik op de afbeelding om in te zoomen)


Op 21 december werden 4000 plaatsen te koop aangeboden (kopers betaalden alleen bezorgkosten, de toegang was gratis) via de site ticket-regional.lu die letterlijk bezweek onder de enorme toestroom. Alle plaatsen waren dan ook voor het eind van de middag uitverkocht.
Leopard True Racing gets into the gear - tickets Leopard True Racing gets into the gear - sold out
Leopard True Racing gets into the gear: de plaatsen waren snel uitverkocht!
(klik op de afbeeldingen om in te zoomen)

Op dit moment is de volledige website overigens nog altijd niet online.

De presentatie van de ploeg

Vandaag was het langverwachte moment dan eindelijk daar en Brian Nygaard ging nog vrolijk verder met het scheppen van steeds hogere verwachtingen met dit berichtje vanmiddag: Een belangrijke dag in Lux met een groep van geweldige mensen waarvan ik denk dat zij de toekomst van de wielersport zullen veranderen. Leopard-Trek is right here, right now.

In het begin van de middag vond een officiële persconferentie plaats en werd de naam van de ploeg, Leopard-Trek, bekend gemaakt. De renners waren gekleed in een net pak met een sjaal, aangeboden door DAY Birger et Mikkelsen, één van de vele sponsors van de ploeg. Tot grote teleurstelling van de fotografen overigens want zij wilden graag hun eerste plaatjes schieten van het shirt van Leopard-Trek. Jammer want in Luxemburg had men besloten deze pas 's avonds tijdens de officiële presentatie aan het publiek te laten zien.

Nygaard toonde zich nog altijd razend enthousiast en optimistisch tijdens deze persconferentie: Met de renners die wij in onze ploeg hebben, kunnen we alle wedstrijden van de wielerkalender winnen, van de eerste tot en met de laatste. Wij gaan dus proberen in zoveel mogelijk wedstrijden goed voor de dag te komen en een belangrijke rol te spelen in de grote evenementen (bron: L'Equipe).

Na deze persconferentie was Philippe Brunel (journalist bij de Franse sportkrant L'Equipe) blijkbaar overtuigd van de mogelijkheden van de ploeg, want hij liet weten: de broertjes Schleck gaan met hun verlicht karakter een nieuw licht laten schijnen op de wielersport wereldwijd ...
De fiets van Leopard-Trek - bron Trek Bicycle Corporation
De presentatie van vanavond was een echte show want de officiële onderdelen zoals de presentatie van het tenue, de sponsors en de renners, werden onderbroeken door circusacts ... het leek wel of het Cirque du Soleil deze avond haar gebruikelijke show had geannuleerd om aanwezig te kunnen zijn in Luxemburg!

De laatste renners die gepresenteerd werden waren de kopmannen van de ploeg, Fränk en Andy Schleck en Fabian Cancellara.
Fränk Schleck liet weten wat hij vond van de ploeg die gecreëerd is rondom hem, zijn broer en Spartacus: dit is een droom die uitkomt, er heerst een goede sfeer, dat zagen we al in Crans Montana en nu weer bij deze presentatie.

Deze drie renners kwamen trouwens met hun Trek fiets waar ze dit jaar hun wedstrijden mee af zullen leggen: de Trek Madone 6.9 SSL Team Edition (en de Speed Concept 9 Series Team Edition voor de tijdritten; tijdens de presentatie werd deze fiets getooond door Fabian Cancellara die hierover simpelweg zei: hij is snel ...). Deze fietsen worden uitgerust met Bontrager (een merk van Trek) materiaal, zoals de wielen, een Duo Trap sensor die informatie geeft over snelheid en ritme, het zadel, het stuur, ...


De fiets wordt daarnaast uitgerust door Shimano wat betreft de transmissie met elektronische Di2 derailleurs. Samen met de Duo Trap sensor zit er dus behoorlijk wat elektronica op deze fiets en het grapje met Fabian Cancellara en zijn zogenaamde motor was dus makkelijk gemaakt ...

En de aanwezigheid van Pat McQuaid?
Tijdens de presentatie, live te volgen op de website van RTL Luxembourg, zagen we dat Pat McQuaid, Voorzitter van de Union Cycliste Internationale (UCI) aanwezig was in de zaal. Voorzover ik weet is hij niet aanwezig bij de presentaties van alle ploegen en het is dan ook weinig verrassend dat hij beschuldigd wordt van voortrekkerij ... De UCI zou onafhankelijk moeten zijn ... laten we hopen dat de internationale wielerbond hier op zal letten ...

De renners

29 renners vormen de Leopard-Trek ploeg in 2011:
 • Luxemburg
  > Andy Schleck (Saxo Bank)
  > Fränk Schleck (Saxo Bank)
 • Duitsland
  > Linus Gerdemann (Milram)
  > Dominic Klemme (Saxo Bank)
  > Jens Voigt (Saxo Bank)
  > Robert Wagner (Skil-Shimano)
  > Fabian Wegmann (Milram)
 • Australië
  > Stuart O'Grady (Saxo Bank)
  > Will Clarke (Genesys Wealth Advisors / stagiair AG2R La Mondiale)
 • Oostenrijk
  > Stefan Denifl (Cervélo TestTeam)
 • Belgique
  > Maxime Monfort (HTC-Columbia)
  > Wouter Weylandt (Quick Step)
 • Denemarken
  > Jakob Fuglsang (Saxo Bank)
  > Anders Lund (Saxo Bank)
  > Martin Mortensen (Vacansoleil Pro Cycling Team)
  > Martin Pedersen (Footon-Servetto)
 • Frankrijk
  > Brice Feillu (Vacansoleil Pro Cycling Team)
 • Italië
  > Daniele Bennati (Liquigas-Doimo)
  > Giacomo Nizzolo (néo-pro)
  > Davide Viganò (Team Sky)
 • Nederland
  > Joost Posthuma (Rabobank)
  > Tom Stamsnijder (Rabobank)
 • Portugal
  > Bruno Pires (Barbot-Siper)
 • Zwitserland
  > Fabian Cancellara (Saxo Bank)
  > Oliver Zaugg (Liquigas-Doimo)

Het tenue

Het tenue van Leopard-TrekHet shirt van de Luxemburgse ploeg is simpel met het bovenste deel in het zwart, een lichtblauwe band en het onderste deel wit. De broek is zwart met grijze banden op de zijkant.

Op de kraag van het shirt vinden we de voornaam en de vlag van het land van herkomst van de renner. Team Sky doet het wat dat betreft toch iets beter om het herkennen van een renner makkelijker te maken (ja inderdaad, niet iedereen herkent alle renners zonder hun naam te zien!).

Vanaf morgen is de ploeg op trainingskamp op Mallorca. Vanaf de Tour Down Under zien we dan of de Leopard-Trek ploeg de hoge verwachtingen die de ploeg zelf heeft gecreëerd waar kan maken en of het echt de nummer 1 ploeg is zoals te zien is in het klassement van de ploegen aan het begin van dit seizoen .... Zou de ploeg beter aan de verwachtingen kunnen doen dan Team Sky die een enigszins teleurstellend seizoen kende na haar geweldige binnenkomst in de wielerwereld?

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


Het filmpje

Een samenvatting van de ploegenpresentatie in beeld:


En als bonus ... de auto van de ploeg (deze foto werd vanavond online gezet door Tom Stamsnijder):
De auto van de Leopard-Trek wielerploeg
De auto van de Leopard-Trek wielerploeg
(klik op de afbeelding om in te zoomen)


bron afbeeldingen website: © 2011 LEOPARD TREK

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

1 reactie | 23582x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Ploegenpresentaties 2011

Reacties

Er zijn 1 reacties!
 1. Bonsoir à tous je m'appelle OPHELIE et je vais bientôt avoir 28ans. Aujourd'hui au GP JOSE SAMYN j'ai pu m'approcher des vélos de vos coureurs et j'ai eu l'immense joie d'avoir l'autographe du vainqueur du GP JOSE SAMYN. Toutes mes félicitations à votre chouette équipe. A bientôt. OPHELIE CRETU

  | OPHELIE | woensdag 02 maart 2011 om 20u20

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is negen keer zeven ?